ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!
Μία αρχή έγινε. Μία καλή αρχή! Μία πάρα πολύ καλή αρχή! Μία άριστη αρχή! Όσοι δεν το κατάλαβαν προχθές στη Θεσσαλονίκη θα το καταλάβουν πολύ σύντομα! Πάνω από μισό εκατομμύριο Ελλήνων χωρίς κομματική καθοδήγηση βρέθηκαν στη συμπρωτεύουσα για να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για όλα τα δεινά που τραβάει η χώρα μας!
Η ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ...
Ήταν αφορμή το Σκοπιανό για αυτή τη μάζωξη στη Θεσσαλονίκη, την οποία σάρωσαν από τη μια άκρη μέχρι την άλλη. Πάνω από μισό εκατομμύριο Ελλήνων από όλες τις γωνιές της χώρας αλλά και του εξωτερικού πήγαν να διατρανώσουν την αντίθεσή τους πρώτα για το εθνικό ζήτημα και μετά για το πολιτικό ζήτημα που έχει να κάνει με τη στάση των κομμάτων στην εν γένει στάση που κρατούν στην πορεία της χώρας.
ΑΝΟΙΞΕ Ο ΑΣΚΟΣ!
Η αρχή έγινε στη Θεσσαλονίκη και απ’ ό,τι φαίνεται, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και θα μεταφερθεί στην πρωτεύουσα με ό,τι μπορεί να σημάνει αυτό. Αν στην Θεσσαλονίκη δεν έφτασε η παραλία της και οι πλατείες της να χωρέσουν τους αγανακτισμένους, η Αθήνα θα γνωρίσει παλιές εποχές που οι πλατείες Συντάγματος - Ομόνοιας - Μεταξουργείου θ’ αποδειχτούν ακόμη μικρότερες να χωρέσουν το θυμό των Ελλήνων που επιτέλους σηκώθηκαν από τους καναπέδες!
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ...
«Οι μεγάλοι αγώνες έγιναν από μικρούς ανθρώπους», είπε ένας από τους συγκεντρωμένους. Μεγάλες κουβέντες από απλούς ανθρώπους που αψήφησαν τις όποιες δυσκολίες και πήγαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Κουβέντες που σπαράζουν την ψυχή του κάθε Έλληνα πραγματικού πατριώτη και που δεν έχουν να κάνουν με την κομματική καθοδήγηση.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
Το επόμενο ραντεβού στις 4 Φλεβάρη στο Σύνταγμα στην Αθήνα κι αν θέλουν και μπορούν, ας σταματήσουν τον κόσμο στα διόδια της Ελευσίνας ή της Μαλακάσας. Ο «τάφος» άνοιξε, είναι ζήτημα διαδικαστικό πλέον για το ποιούς θα φιλοξενήσει...
ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ!
Ζούμε σε εποχές χούντας όπου η φίμωση της ενημέρωσης είναι πια γεγονός. Ούτε ένα τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης δεν τόλμησε να καλύψει το γεγονός της εικοσαετίας από τη Θεσσαλονίκη. Ούτε αυτή η ΕΡΤ3 που κατοικοεδρεύει στη Θεσσαλονίκη δεν... πήρε χαμπάρι τον «σεισμό» που έγινε κάτω από τα πόδια της. Έκλεισε μάτια κι αυτιά...
Η ΥΕΝΕΔ... ΖΕΙ!
Ζούμε εποχές χούντας στα τηλεοπτικά ΜΜΕ! Η ΥΕΝΕΔ ζει και βασιλεύει και μαζί με την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για τον αριθμό των διαδηλωτών. Σε 90.000 τους ανέβασε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε δεκάδες τους ανέβασε η ΥΕΝΕΔ του Τσίπρα. Όπως σας το γράφω, φίλοι μου. «Με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών απ’ όλη τη χώρα» έγραφε ο τίτλος της είδησης που μετέδιδε η ΥΕΝΕΔ την ώρα του συλλαλητηρίου. Μπορεί κανείς να το διαπιστώσει μέσα στο διαδίκτυο.
ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ!
Για ακροδεξιά συγκέντρωση έκανε λόγο η «χούντα» των Αθηνών. Δεν ήθελαν να πιστέψουν και κυρίως να χωνέψουν ότι οι Έλληνες άρχισαν να παίρνουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους απαξιώνοντας εντελώς το πολιτικό σύστημα της πλατείας Συντάγματος στο οποίο δεν έκατσε καθόλου καλά αυτός ο ξεσηκωμός. Ψάχνουν λαγούμια να κρυφτούν όλοι όσοι πίστευαν ότι καμιά δεκάδα χιλιάδες θα μαζευτούν στην Θεσσαλονίκη. Λαγούμι ψάχνει και ο Ιερώνυμος, ο οποίος ανέλαβε ως διαμεσολαβητής της αποφυγής μιας τέτοιας κίνησης πέμποντας μάλιστα ειδικό μήνυμα προς άπαντας τους κληρικούς πολλοί εκ των οποίων τον έγραψαν στο στεατοπυγικό τους υποσύστημα και ήταν εκεί μπροστάρηδες στον ξεσηκωμό όπως το εθνικό και πατριωτικό τους καθήκον καλούσε! Ήταν εκεί και ο Άνθιμος με πολλούς άλλους δεσποτάδες των νέων χωρών με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.
ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Σε ρόλο Ιερώνυμου Κοτσώνη ο Ιερώνυμος Λάππας. Κάντε συγκρίσεις σε καθεστώτα και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για το πού βρισκόμαστε σαν χώρα και για το πού οδηγούμαστε. «Πήραμε την κυβέρνηση και δεν πήραμε την εξουσία» είχε παραπονεθεί η Μπέτυ Μπαζιάνα, σύντροφος του Αλέξη. Αυτή την εξουσία πάει να βάλει στο χέρι το σύστημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλώνοντας την ενημέρωση και την εκκλησία. Όπου νάναι η κρατική ΥΕΝΕΔ θ’ αρχίσει να παιανίζει τ’ αντάρτικα των μεταξωτών εσωρούχων, τα οποία αντικατέστησαν τις σκελέες!
ΤΑ’ ΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΚΥΡΙΑΚΟ;
Τα νέα από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος τα έμαθε στα ορεινά της Κορινθίας όπου είχε πάει για σκι! Την ώρα που ο λαός συνέρρεε απ’ όλες τις γωνιές της χώρας ο Κυριάκος απολάμβανε τις χαρές της ξεγνοιασιάς σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο. Ένας άλλος όμως Κρητίκαρος παπάς με φλογερό λόγο καλούσε τους Έλληνες πατριώτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αυτός φορούσε ράσο όταν μιλούσε για τα ιδανικά της πατρίδας κι όχι κόκκινα μποτάκια και αμφίεση σκιέρ. Λίγα να γράφω, πολλά να καταλαβαίνετε...
Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ!
Θα έπρεπε να μείνει στη σιωπή και μετά το συλλαλητήριο ο Κυριάκος για να τιμήσει αυτό τον κόσμο που αψήφισε ένα σωρό δυσκολίες και έδωσε το «παρών». Είχε περάσει το μήνυμα στους Έλληνες ότι δεν πρόκειται να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα περιμένοντας τον αγά να τον σφάξει! Με τη σιωπή του θα έδειχνε τον σεβασμό στους εξεγερμένους της Θεσσαλονίκης. Ήταν εκεί Έλληνες όλων των αποχρώσεων και η καπηλεία σε τέτοιες στιγμές δεν επιφέρει κομματικά οφέλη. Η σιωπή είναι χρυσός σε τέτοιες περιπτώσεις!
ΤΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;
Αμφισβητούσε την αντίδραση του λαού ο Τσίπρας και αναρωτιούνταν γιατί δεν ξεσηκώνεται τώρα. «Έχουμε εκπορνευτεί πλήρως από την εφαρμογή των μνημονίων», έλεγε πριν το 2014. Τι θα πει μετά τον ξεσηκωμό της Θεσσαλονίκης; Πώς αισθάνεται μετά απ’ αυτά που έλεγε και υπόσχονταν πριν το 2014 και τι πράττει εδώ και τρία χρόνια ακριβώς;
ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ...
«Έχουμε έναν ασθενή που πρέπει να του εφαρμόσουμε ένα κοκτέιλ φαρμάκων για να τον κάνουμε καλά. Αν αυτός ο ασθενής δεν γίνει καλά, τότε θα έχουμε αποτύχει» Αλ. Τσίπρας 2018. «Μη ξεχνάτε ότι ευρισκόμεθα προ ενός ασθενούς που βρίσκεται στη χειρουργική κλίνην και που αν ο χειρουργός δεν τον προσδέσει κατά την διάρκεια της εγχειρήσεως υπάρχει περίπτωση αντί για την αποκατάσταση της υγείας να τον οδηγήσει στον θάνατον» Γ. Παπαδόπουλος 1967! Τι είπατε;
ΠΟΛΑΚΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ!
«Συγκέντρωση με Χρυσαυγήτες και άλλους φασίστες νοσταλγούς της χούντας» χαρακτήρισε τους 500.000 ανθρώπους ο Πολάκης! Φασίστες και νοσταλγοί της χούντας οι Κρητίκαροι που βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη δίνοντας ένα «παρών» στον αγώνα όπως έκακαν οι πατεράδες και παππούδες τους στον Μακεδονικό Αγώνα στο πλάι του Καραβαγγέλη και του Παύλου Μελά. ύστερα απ’ αυτές τις δηλώσεις του Πολάκη αναμένεται η «υποδοχή» που του αξίζει όταν πάει στην Κρήτη.
ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ...
Αντί να πάρει αυτή την εικόνα της Θεσσαλονίκης αγκαλιά ο Πρωθυπουργός και να την τρίψει στη μούρη του Νίμιτς και της υπόλοιπης παρέας των Σκοπίων, έβαλε τα τσιράκια του να κάνουν χαρακτηρισμούς περί φασισταριών που έκαναν απόβαση στη Θεσσαλονίκη! Μιλάμε για έναν «πατριωτισμό» άνευ προηγουμένου και περιεχομένου!
ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ...
Οι μεγάλοι χαμένοι από τη «δοκιμή» της Θεσσαλονίκης ήταν η συγκυβέρνηση και φυσικά ο μεγαλοπαπάς ΣΥΡΙΖώνυμος που ποτέ του δεν έκρυψε ότι κάτω από το ράσο κρύβει την αριστεροσύνη του πουλώντας μετριοφροσύνη!
ΚΡΥΦΤΗΚΕ!..
Αμ ο άλλος. Για τον στρατηλάτη Πάνο Καμμένο ο λόγος, ο οποίος απ’ όταν έγινε κυβερνητικός διπλώθηκε στα τέσσερα κι έτσι όπως είναι δεν τόλμησε να πάει στην Θεσσαλονίκη. Έστειλε κάποια «περιστέρια» του για να του μεταφέρουν το μήνυμα. Η υποδοχή που θα του επιφύλασσαν θα ήταν ανάλογη του «πατριωτισμού» που έχει δείξει εκείνος στο διάβα του. Πάντως, μια μικρή γεύση την πήρε ο γνωστός επαναστάτης Κ. Ζουράρις που θέλησε να δοκιμάσει το πώς «περιποιούνται» οι Αρειανοί!
Ο... ΣΚΑΦΑΤΟΣ!
«Ονομασία με τον όρο Μακεδονία δεν πρόκειται να δεχτούμε. Για να λέμε τη σκάφη - σκάφη, όπως έριξα την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έτσι θα ρίξω την επόμενη κυβέρνηση». Σοβαρή δήλωση του σοβαρού Πάνου Καμμένου! Πάει τη χάσαμε τη Μακεδονία πατριώτες. Οι δεσμεύσεις του τετρακούνητου Πάνου έχουν τέτοια ισχύ όσο κι εκείνη των σκυλιών που ορκίζονται να μη ξαναφάν σκ...ά!
ΚΕΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ...
Έλεγε τα παραπάνω στα στελέχη του ο Πανούλης και χειροκροτούσαν από κάτω οι σύντροφοί του και δεν κατάλαβα για ποιο πράγμα ενθουσιάστηκαν απ’ αυτά που είπε ο αρχηγός τους, για τις πατριωτικές κορώνες περί Μακεδονίας ή για το ότι θα ρίξει την κυβέρνηση! Εδώ υπάρχει ένα κενό στον πατριωτισμό τους και ένα ξεκαθάρισμα επιβάλλεται...
Ο Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ...
Η Θεσσαλονίκη και «η Μακεδονία είναι Ελλάδα» μας... «έφαγαν» την σήμερινή στήλη κι αφήσαμε κατά μέρους την τοπική επικαιρότητα. Αφήσαμε τις πίτες της Ν.Δ. σε Γιάννενα και Πρέβεζα που κόπηκαν δια χειρός Λευτέρη Αυγενάκη. Αρκετοί Γιαννιώτες και Πρεβεζάνοι παρέστησαν σ’ αυτές τις εκδηλώσεις για ν’ ακούσουν και να δουν τον Γραμματέα και όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ακούνε από σπόντα και άλλους πολιτικούς ή κομματικούς παράγοντες που στέλνουν τα... χαιρετίσματα στην εξουσία!
ΣΗΜΑΔΙΑΚΑ...
Από την εκδήλωση κοπής πίτας στα Γιάννενα δυο σχόλια μονάχα! Το ένα για το ότι η ΝΟΔΕ ξέχασε ή δεν ήξερε ποιοι έχουν διατελέσει βουλευτές της παράταξης στα Γιάννενα αφήνοντας «απ’ έξω» τον Κώστα Χαραλαμπόπουλο. Και το δεύτερο ότι το τυχερό κομμάτι της πίτας έπεσε στη σύζυγο του αείμνηστου Νίκου Βάκκα που διετέλεσε πρόεδρος Ν.Ε. Ν.Δ. Νομού Ιωαννίνων την περίοδο της ΠΑΣΟΚικής λαίλαπας, μετά το 1981 μέχρι το 1986. Τουλάχιστον θα το φχαριστήθηκε κι εκείνος από κει που «βρίσκεται»!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.