ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΠΟΝΕΣΑΝ!..
Πόνεσαν πολύ τα δύο συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό» και είπαν ν’ αλλάξουν επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης. Η ανακάλυψη σκανδάλου είναι γαργαλιστικό ζήτημα και ως γκαιμπελίσκοι συμπεριφερόμενοι έριξαν στην αρένα ονόματα για να αρχίσουν τη δουλειά τους τα διάφορα κομματόσκυλα!
Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ...
Πρώην πρωθυπουργοί και πρώην υπουργοί κατηγορούνται για μίζες από Φαρμακευτική Βιομηχανία που όμως δεν πρόκειται να παραπεμφθούν σε δίκη διότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Θα την πληρώσουν, αν την πληρώσουν και αν υπάρξουν ευθύνες, κάποια πρόσωπα που δεν φόρεσαν τα κοστούμια των πολιτικών!
ΜΕ... ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ!
Υπάρχουν, λέει, τρεις κουκουλοφόροι οι οποίοι έχουν «ξεράσει» για τις μίζες που όμως είναι ανώνυμοι! Είναι υπό καθεστώς προστασίας και δεν πρόκειται να αποκαλυφθούν τα πρόσωπά τους. Αυτή είναι η φασιστοειδής αριστερόστροφη κυβέρνηση που κυβερνά τη χώρα. Θα πορεύεται η χώρα μας σε καθεστώς... κουκουλοφόρων όπως γίνεται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή, οι κουκουλοφόροι των Εξαρχείων μπαίνουν τώρα και στη Βουλή μέσω των καταγγελιών για μίζες σε πολιτικούς.
ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ!
Θα είχε περιεχόμενο μία τέτοια καταγγελία αν αυτή δεν συνδέονταν με δύο κορυφαίες εκδηλώσεις που αλλάζουν ριζικά το σκηνικό της χώρας. Και μάλιστα, όταν κάτι τέτοιο γίνεται λίγες ώρες μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας όπου ο Τζανακόπουλος στην αρχή κρυφά και μετά φανερά επισκέφτηκε τον Άρειο Πάγο για «υπόθεσή του»!
Η ΚΑΘΑΡΣΗ...
Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παπαγγελόπουλος επί κυβέρνησης Καραμανλή έκανε λόγο για σκάνδαλο τεράστιο όλων των αιώνων! Μάλιστα, ο ίδιος άνθρωπος μίλησε για κάθαρση, ενώ σαν εισαγγελικός λειτουργός ξέρει πολύ καλά ότι κανένας δεν πρόκειται να τιμωρηθεί απ’ όλους όσους κατηγορούνται!
ΟΨΙΜΟΣ...
Αλλά, αλήθεια, αυτός ο όψιμος τιμητής της νομιμότητας Παπαγγελόπουλος, πρώην ΚΥΠατζής, νυν υπουργός της αριστεράς, τι σ...τά έκανε όταν είχε θέση ευθύνης; Τι έκαναν τα λαγωνικά του όταν επί θητείας του γίνονταν τέτοια οικονομικά εγκλήματα από τους τότε υπουργούς υγείας που τώρα τους διασύρει για μιζαδόρους;
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ!
Κι αν δεν υπήρχε σκάνδαλο οικονομικό έπρεπε να βρεθεί την συγκεκριμένη στιγμή που ο λαός κατέβηκε επιτέλους στους δρόμους. Το ξεπούλημα εθνικών δικαίων μόνο με ένα ζήτημα μίζας θα το σκεπάσει, όπερ κι εγένετο! Όλα τα ΜΜΕ άφησαν την Μακεδονία και ρίχτηκαν στην NOVARTIS για να βρουν τροφή και γιατρειά! Είναι πιασάρικα ζητήματα τα σκάνδαλα με μίζες και πολιτικούς. Άλλωστε, τρία είναι τα ζητήματα που πουλάνε στα ΜΜΕ και αυτά είναι χρήμα, αίμα, σπέρμα!
ΣΤΟ ΕΘΙΜΙΚΟ...
Στην οικτρή κατάσταση την οικονομική που έχει περιέλθει η χώρα την περίοδο των μνημονίων ένα σκάνδαλο με μίζες «περπατάει». Κτυπάει περισσότερο το εθιμικό του Έλληνα χειμαζόμενου και πολύ εύκολα μπορεί να μπαίνει στη θέση του κατήγορου και μάλιστα όταν απέναντί του βρίσκονται ληστές του δημοσίου χρήματος!
ΤΥΧΑΙΑ!
Δεν είναι τυχαία τα ονόματα των πολιτικών που εμπλέκουν οι τρεις κουκουλοφόροι στην υπόθεση NOVARTIS. Είναι τα πρόσωπα εκείνα που φαίνεται να έχουν ενοχλήσει διάφορους «κύκλους» και άρα θεωρούνται εύκολη λεία. Μάλλον λάθος στόχους διάλεξαν και θα γίνουμε μάρτυρες μεγάλων επεισοδιακών συνεδριάσεων στη Βουλή. Σπέρνουν ανέμους και σίγουρα θα θερίσουν θύελλες. Για λίγες μέρες θα κρατήσει αυτός ο κουρνιαχτός και έως ότου ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Μετά τι;
ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ...
Μαζί με το σκάνδαλο NOVARTIS παραπέμπεται και το σκάνδαλο πώλησης πολεμικού υλικού από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη Σαουδική Αραβία. Παραπέμπεται δηλαδή και ο Πάνος Καμμένος για να του περάσουν το μήνυμα ότι άμα δεν κάνει ό,τι του πουν, θα έχει την τύχη των άλλων δέκα! Μάλιστα, το έπαιζε και παλικαράς ζητώντας ν’ απολογηθεί ως απλός πολίτης κι όχι ως υπουργός!
ΤΟΥΜΠΑΝΟ!..
Ο κόσμος το είχε τούμπανο με την πρακτική των Φαρμακοβιομηχανιών! Ποιος δεν γνώριζε ή δεν γνωρίζει ότι σκοτώνονται μεταξύ τους για το λανσάρισμα των φαρμάκων; Ήταν κυρίως υπόθεση γιατρών που ήταν και είναι οι διαχειριστές των σκευασμάτων, αφού αυτοί τα συνταγογραφούν. Όλα αυτά τα συνέδρια που γίνονται από πίσω έχουν τις διάφορες εταιρίες, οι οποίες πληρώνουν καλά. Είναι κι εκείνα τα ταξίδια ανά τον κόσμο που είναι όλα πληρωμένα και γίνονται για ανταλλαγές απόψεων και γνώσεων...
ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ...
Ήταν λοιπόν πολύ γόνιμο το έδαφος να μεταφερθεί η κατηγορία στο πολιτικό σύστημα, αφού είναι εκείνο που εν γνώσει του ή χωρίς, αυτό ανοίγει τις πόρτες σε κάτι τέτοια φαινόμενα. Και φυσικά δεν είναι μόνο η NOVARTIS που κινείται με τέτοιους τρόπους για την προώθηση των προϊόντων της. Δεν υιοθετεί η στήλη, αλλά και δεν αποκλείει τίποτε, ειδικά για στελέχη των Υπουργείων που ξέρουν να διαχειρίζονται τέτοιου είδους καταστάσεις.
ΟΙ...ΛΑΟΥΜΙΤΖΗΔΕΣ!
Πιασάρικο θέμα η μίζα πολιτικών κι αυτό οι λαγουμιτζήδες του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου ξέρουν καλά να το διαχειρίζονται. «Πες πολλές φορές το ψέμα μέχρι να πειστείς κι εσύ ότι είναι αλήθεια», λέει ο Λουίτζι Πιραντέλλο στο έργο του «Οι Γίγαντες του Βουνού». Αυτό ακριβώς εφαρμόζει η ΤσιπροΚαμμένη παρέα βάζοντας στο κάδρο πολιτικούς. Το είχε ανάγκη αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση για ν’ αλλάξει το πεδίο της αντιπαράθεσης, αφού στο «Σκοπιανό» ζήτημα είναι στριμωγμένη!
ΜΕ ΤΗ ΓΙΔΑ...
«Έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη τους τρεις κουκουλοφόρους κι αυτοί τα μαρτύρησαν όλα», είπε ο τεράστιος Πουαρώ Πολάκης και έγινε ο μαρτυριάρης χωρίς κουκούλα. Ενώ ο Πρωθυπουργός και οι άλλοι Υπουργοί δεν γνωρίζουν τίποτα. Εκείνος πάλι ο ανεκδιήγητος πρώην ΚΥΠατζής Παπαγγελόπουλος σαν Υπουργός δεν γνωρίζει, όμως σαν πρώην εισαγγελικός λειτουργός μίλησε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής Ελλάδας!
ΤΑ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ...
Θυμηθείτε ότι θα δούμε να παίζεται ανάλογο έργο όταν θα αλλάξει η Κυβέρνηση και η σημερινή Κυβέρνηση θα γίνει αντιπολίτευση. Τότε θα είμαστε εδώ να ακούμε τα ουρλιαχτά των Πολάκηδων και των Κοντονήδων που θα το παίζουν... αθώες περιστερές. Με κουκουλοφόρους ή χωρίς αυτούς θα φτιάχνονται κατηγορητήρια και θα σέρνονται όλοι όσοι διαχειρίστηκαν ανάλογες καταστάσεις, με πρώτο ύποπτο - θύμα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Θα λέει η τότε κυβέρνηση ένοχοι όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Και τότε δεν θα είναι φωτοβολίδες, αλλά αλήθεια!
ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ!..
Το «κάθε χωριό και στάδιο» του Ασλανίδη επανέρχεται στην σημερινή εποχή επί υποτιθέμενης αριστεράς. Όπου πάει ο Πρωθυπουργός φτιάχνει και Πανεπιστημιακές Σχολές. Στην αρχή πήγε στη Δυτική Αττική και «συνένωσε» ΤΕΙ με ΑΕΙ, μετά ήλθε στα Γιάννενα κι έφτιαξε Γεωπονική στην Άρτα βάζοντας μπουρλότο μεταξύ ΤΕΙ - ΑΕΙ και προχθές πήγε στην Πάτρα κι έταξε Νομική Σχολή! Από πίσω τρέχουν το Υπουργείο Παιδείας με τους Πρυτάνεις να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα!
Η ΧΑΡΗ...
Ασχολείται όλο το πολιτικό σύστημα με την NOVARTIS και αφήνουν απ’ έξω το Σκοπιανό και το Αλβανικό. Στην μεν πρώτη περίπτωση οι Σκοπιανοί μας έκαναν τη χάρη ν’ αλλάξουν τις ονομασίες Μ. Αλέξανδρος σε αεροδρόμιο και εθνική οδό, αλλά όχι στο Σύνταγμα και τις αλυτρωτικές διαθέσεις. Δηλαδή, πάπαλα! Παρ’ όλα αυτά, ο δικός μας Ν. Κοτζιάς έκανε βαθειά υπόκλιση ευχαριστώντας τον Ζάεφ για την προσφορά. Ξανά... πάπαλα!
ΟΙ ΒΛΕΨΕΙΣ...
Η υπόθεση «Αλβανικό» έχει να κάνει με τις βλέψεις των Αλβανοτουρκοτσάμηδων, για τους οποίους ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα νοιάζεται να επιστρέψουν στα χωριά και στις περιουσίες τους. Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί και τι ακριβώς γυρεύουν από τη χώρα μας; Έχει κλείσει το ζήτημα από το 1944 και από τότε που οι ίδιοι, οι πρόγονοι των σημερινών, κάτω από το βάρος των εγκλημάτων δραπέτευσαν στην Αλβανία. Μάλιστα, περί τα 1.800 άτομα, εγκληματίες, καταδικάστηκαν από δικαστήρια των Ιωαννίνων σε ποινές βαρύτατες, ακόμη και θανατικές καταδίκες. Ας σταματήσει λοιπόν αυτό το παραμύθι η Αλβανική πλευρά διότι το κεφάλαιο «Τσάμικο» έχει κλείσει άπαξ δια παντός. Αυτό ας το καταλάβει η Ελληνική Πολιτείας που ή το αγνοεί το ζήτημα ή το θεωρεί αμελητέο!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.