ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Καλά ε! Παπαγγελόπουλος όλα τα λεφτά από το «δικαστήριο» που έγινε προχθές στο Κυνοβούλιο. Δεν έλεγε τίποτα το επιλήψιμο στα τηλεφωνήματα που έκανε προς την Τουλουπάκη. Προσέξτε, δεν απέκλεισε τη συνομιλία που είχε με την Εισαγγελική λειτουργό! Δεν έλεγε τίποτα επιλήψιμο είπε και το επανέλαβε για να το εμπεδώσει η Βουλή και όλη η Ελληνική κοινωνία!
ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ...
Αυτός ο πρώην ΚΥΠατζής και πρώην Νεοδημοκράτης μαζί με την πρώην Αρείου Πάγου πήραν στο λαιμό τους τον Αλέξη και τον έσυραν στην κάθαρση του οικονομικού σκανδάλου της Novartis! Και να είχαν ανάμειξη οι 10 πολιτικοί μετά την προχθεσινή «δίκη», μάλλον... σαπούνι στο σχοινί στις δικές τους κρεμάλες έβαλαν!
ΟΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ...
Κρυμμένοι Αλέξης και Πάνος όλη την προχθεσινή ημέρα και λίγο πριν και λίγο μετά τα μεσάνυχτα σαν τα φαντάσματα έσκασαν μύτη για να επιβεβαιώσουν τον πόνο τους και τον καϋμό τους για την διατήρηση της καρέκλας όσες περισσότερες μέρες μπορούν.
ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ...
Δεν είναι να μπαίνει κανείς στην καρδιά της συζήτησης που έγινε προχθές, διότι θα απογοητευτεί. Και να υπήρξε, που υπήρξε, σκάνδαλο, έτσι όπως το έστησαν οι Παπαγγελόπουλοι με τις Θάνου, μύριζε από μακριά ξεκαθάρισμα ενοχλητικών πολιτικών αντιπάλων, Για να θολώσουν τα νερά έριξαν και τον Πικραμένο στα σκυλιά για ξεκάρφωμα. Έναν Πρωθυπουργό που έκατσε δεν έκατσε 40 μέρες στην καρέκλα του!
ΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ...
Επί 15 ώρες σφυροκοπούνταν η συγκυβέρνηση με τους Πολάκηδες και τους Κοντονήδες και ο Πρωθυπουργός κρύβονταν για να μη τον παίρνουν τα... σκάγια! Για να βγει από το λαγούμι του εκεί κατά τα μεσάνυχτα να κάνει λόγο για ανάληψη πολιτικών ευθυνών! Μα αυτό ήταν το ζητούμενο ή το πού πήγαν τα λεφτά της Novartis;
ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ!..
Βενιζέλος - Σαμαράς - Πικραμένος - Γεωργιάδης τους πήγαν... καροτσάκι (αλλιώς το λέμε στη λαϊκιά) κι εκείνοι απλά χαλάρωναν για να το απολαύσουν! Έριξαν στην αρένα τον ΚΥΠατζή Παπαγγελόπουλο που ήταν το πρώτο «βιολί» της ορχήστρας! Μόνο που ήξερε ν’ ακούει κι όχι να παίζει το βιολί που του έδωσαν!
Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ...
Θα συρθεί μέχρι τις εκλογές έτσι η πολιτική στη χώρα μας και η χώρα θα σέρνεται και θα διασύρεται διεθνώς από τους ερασιτέχνες που την κυβερνούν. Έστησαν ένα παιχνίδι που θα γυρίσει μπούμερανγκ χωρίς σε τελική ανάλυση να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα.
ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ!
Θυμήθηκε τον Α. Παπανδρέου και τον Κώστα Καραμανλή ο Αλέξης, που σε ανάλογες περιπτώσεις ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη στο σκάνδαλο Κοσκωτά ο πρώτος και στο Βατοπέδι ο δεύτερος. Και οι δύο, αφού διασύρθηκαν και αφού έχασαν τις εκλογές δικαιώθηκαν κατόπιν εορτής! Αυτό είναι το ζητούμενο όμως στην προκειμένη περίπτωση ή ποιος πήρε μίζες και πώς τα κλεμμένα θα γυρίσουν πίσω;
ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!
Τους έστειλαν στο απόσπασμα πρώτα και μετά έψαχναν για ελαφρυντικά όπως έγινε με Πικραμένο και Σαλμά, κάτι που φάνηκε στις δέκα κάλπες! Αφήστε που πήρε το παράπονο τον Παπαγγελόπουλο για το ήθος της Ν.Δ., η οποία του είχε κάνει την τιμή να τον ορίσει ΚΥΠατζή για να μάθει να κάνει όλη την βρόμικη δουλειά όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.
Ο... ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ!
Σκέτος γενίτσαρος ο Παπαγγελόπουλος βοηθούμενος από την άμεμπτη Αρειοπαγίτισσα κ. Θάνου που ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε και μια μέρα μετά την συνταξιοδότησή της εντάχθηκε στην αριστερά για να φέρει την ισονομία σε ιθαγενείς!
«ΑΪ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ!»
Το «αϊ στο διάβολο» της κυρά Τασίας που αντί να κάθεται σπίτι να φτιάξει καμιά μπατσαριά την έβαλαν στο προεδρείο της Βουλής να διευθύνει μια τόσο κρίσιμη συζήτηση έμεινε θρυλικό! Στο διάβολο έστειλε το βουλευτή της αντιπολίτευσης Αθανασίου επιβεβαιώνοντας πλήρως την ορθογραφία που τηρεί η στήλη όταν αναφέρεται στο Κυνοβούλιο.
Η ΚΑΚΙΑ «ΜΑΓΙΣΣΑ»...
Ποιο ήθος και κουραφέξαλα από την κακιά «μάγισσα» της Βουλής, που κάποτε είχε αναλάβει εργολαβικά το άνοιγμα των συνόρων σε λαθραίους και μη. Αυτή ντε που τους έφερνε στην Ομόνοια να λιάζονται και στην συνέχεια τους εξαφάνιζε ως διά μαγείας. Αυτή λοιπόν είχε την ευθύνη του προεδρείου και έστειλε στο διάβολο τον συνάδελφό της επειδή καθόλου δεν της άρεσαν όλα όσα έλεγε ένας πρώην δικαστής όπως ήταν ο κ. Αθανασίου.
ΠΟΙΟ ΗΘΟΣ;
Και το ήθος των Συριζαίων συνεχίστηκε στη Βουλή με την μέγιστη πολιτική θέση που πήρε στυλοβάτης της αριστεράς βουλευτής όταν σε ώρα αυτογνωσίας θεώρησε ότι κάποιοι το «παράχεσαν». Η λέξη εκστομίσθηκε από βουλευτή που είχε ακούσει λίγο πιο πριν το διαολόστελμα της Τασίας! Μιλάμε για τεράστιο πολιτικό ήθος και πολιτικό πολιτισμό...
ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...
Κατά τ’ άλλα, ο Πρωθυπουργός ζητούσε πολιτικές ευθύνες παρακάμπτοντας τις ποινικές. Έκανε προβολή στο μέλλον ο Αλέξης όταν από τον ίδιο δεν θα ζητούνται πολιτικές ευθύνες μόνο, αλλά θα διώκεται για εσχάτη προδοσία στα εθνικά ζητήματα που τα ξεπούλησε όλα. Ξεπούλημα στα Ίμια, ξεπούλημα στο Σκοπιανό, ξεπούλημα στο Αλβανικό, ξεπούλημα της Ελληνικής περιουσίας... τότε που θα κάθεται στο εδώλιο ως Γερμανοτσολιάς. Θα είναι τότε που θα τον έχει στείλει στο... διάβολο ο λαός με την ψήφο του, εκτός κι αν οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της Βενεζουέλας του Μαδούρο που ήταν πάντοτε ο κρυφός του πόθος και καϋμός.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ...
Μετά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή το ερώτημα που μπαίνει στους Έλληνες είναι όχι το ποιος κέρδισε, αλλά το ποιος έχασε. Έχασε λοιπόν ο τόπος μας και οικονομικά και πολιτικά και ηθικά. Οικονομικά διότι δεν πρόκειται να βρεθούν και να επιστραφούν τα κλεμμένα, πολιτικά διότι πολιτική με Τασία και Πολάκη δεν μπορεί να κάνει κανείς και ηθικά διότι η εξόντωση πολιτικών αντιπάλων με λασπόματα δεν είναι πράξη ηθική.
Η ΔΙΑΦΟΡΑ...
Βάλτε τώρα τον Αλέξη, τον Πάνο και τους περί αυτών δίπλα στο Βενιζέλο και βγάλτε συμπεράσματα με τι ζουλάπια της Ελληνικής πολιτικής σκηνής έχουμε να κάνουμε. Πολιτικός λόγος με περιεχόμενο υψηλού κύρους αυτός του Βενιζέλου και παπατζήδικες κραυγές από τους ΑλεξοΠάνους που από τώρα τρέχουν για να σώσουν τα τομάρια τους. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν άφησαν πολλά περιθώρια για το πώς θα περιποιηθούν την Αλεξοπαρέα λίαν συντόμως.
ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ...
Με την συλλήβδην στοχοποίηση πολιτικών προσώπων εκείνο που κατάφερε ο Τσίπρας είναι να συνενώσει τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης η οποία θα πάρει το αίμα της πίσω. Το είπε ο Βενιζέλος: «Με στοχοποίησαν εμένα και τον Λοβέρδο διότι γινόμαστε το ανάχωμα στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ»! Ήταν μια μεγάλη αλήθεια με την οποία έστελνε μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις. Το τι έχουν να δουν τα μάτια μας θα το δείξει ο χρόνος...
Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ...
Στην «απολογία» του ο Σαλμάς είπε πολλά πράγματα και κυρίως πως εκείνος ήταν που έβαλε χέρι στους Φαρμακοβιομήχανους. Κάποια στιγμή αναφέρθηκε στον διάλογο που είχε με Αλβανό Υπουργό Ελληνικής Μειονότητας που του είπε ότι έκανε δύο πράγματα. Ένα καλό κι ένα κακό. Το καλό ήταν που δόθηκε η ευκαιρία συνταγογράφισης και το κακό ότι έκαψε τα φάρμακα που πήγαιναν σωρηδόν στην Αλβανία από επιχειρήσεις της Ηπείρου! Τι εννοούσε ο ποιητής;
ΤΟ ΔΑΚΡΥ!..
Αυτό το δάκρυ του Πικραμένου θα μπει στο ποτήρι του Αλέξη, του Παπαγγελόπουλου και θα το πιούν μέχρι σταγόνας την ώρα της δικής τους κρίσης. Έβαλαν στο κάδρο της μίζας έναν πρώην δικαστή που ενώ δεν έδωσε δικαίωμα στα 35 χρόνια της δικαστικής του σταδιοδρομίας, προφανώς προσπάθησαν να τον φέρουν στα μέτρα τους εκείνοι που πούλησαν αξίες και ιδέες για να μπουν στην πολιτική σκηνή. Ο κόμπος του Πικραμένου θα γίνει «κόπος» στο «σχοινί» από το οποίο θα κρατήσει τους δικούς τους λαιμούς!
Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ...
Μέσα σ’ αυτή την τούρλα νάτους τους Αλβανούς να ξεσαλώνουν ζητώντας από την Ελληνική Κυβέρνηση και κατ’ επέκταση από τους Έλληνες να διαγράψουν από το λεξιλόγιό τους την ονομασία Βόρειος Ήπειρος! Όπως σας το γράφω. Η Βόρειος Ήπειρος δεν υφίσταται και όλα είναι Αλβανία! «Είναι αλυτρωτισμός αυτό που γίνεται σήμερα», λέει ο Έντι Ράμα. Εκεί που μας χρώσταγαν, τώρα μας ζητάνε και τα βόδια ένα πράγμα...
ΟΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΕΣ...
Το πήγε και παραπέρα ο Έντι Ράμα που φαίνεται να πήρε νερό το κουτάλι του και άρχισε τους παλικαρισμούς. Βρήκε μπόσικη την Ελληνική Κυβέρνηση και άρχισε να κάνει ό,τι κάνουν και οι γύφτοι. «Ανάγκασα την Αθήνα σε κουβέντα», λέει ο Αλβανός πρωθυπουργός και έχουν βγάλει το σκασμό οι Κοτζιάδες της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής!
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ...
Την ώρα που γίνονται όλα αυτά με τους Αλβανούς, σε επίπεδο πολιτικών νάτον τον Έλληνα αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κ. Τσουβάλα να συναντάται με τον Αλβανό ομόλογό του και να μιλούν για συνεργασία. Ποια συνεργασία ακριβώς θα υπάρξει μεταξύ των δύο μερών, όταν είναι γνωστό ότι από τους 12 τόνους χασίς που εισήχθησαν στη χώρα μας οι 10 πέρασαν από τα ελληνικά σύνορα της Ηπείρου; Ό,τι κάνει το κάνει η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη των εμπόρων, ενώ η Αλβανική Αστυνομία... κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, για να μη πω ότι τα σπρώχνουν προς τη χώρα μας;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.