ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΜΟΥΦΑ...
Μούφα το ντέρμπι του Βορρά. Πάνω που τον είχε στο χέρι τον τίτλο του πρωταθλητή ο Ιβάν, νάτον τώρα να πληρώνει τον μούφα τραυματισμό του Γκαρθία, προπονητή του Ολυμπιακού. Στον αγώνα ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ σημειώσατε το σημείο δύο. Λιμάνι Θεσσαλονίκης εναντίον λιμανιού Πειραιώς και Ιβάν εναντίον Μαρινάκη, όλα υπέρ του δεύτερου.
Η... ΒΟΜΒΑ!
Μια χαρτοταινία από φίλαθλο στον προπονητή του Ολυμπιακού ήταν αρκετή να λειτουργήσει ως... βόμβα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι, δεν έπαθε και τίποτα σοβαρό ο Γκαρθία, αλλά εκείνο που μετράει είναι η πράξη η οποία έχει τις αιτίες της. Πέρσι ήταν οι φίλαθλοι του ΠΑΟ, εφέτος του ΠΑΟΚ. του χρόνου βλέπουμε...
ΤΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ...
Σπρώξε - σπρώξε, έφτασε στην κορυφή ο ΠΑΟΚ κι έβαζε σοβαρή υποψηφιότητα για πρωταθλητής. Η προχθεσινή πράξη στην Τούμπα φαίνεται να τα φέρνει όλα... τούμπα ανοίγοντας μέτωπο πολεμικό μεταξύ Βορείων και Νοτίων. Όπως σας τα γράφω, φίλοι μου. Βόρειοι και Νότιοι σε ελληνική έκδοση!
ΠΡΑΞΕΙΣ ΒΙΑΣ...
Δεν είναι το άθλημα εκείνο που σπρώχνει τους Έλληνες να εκτονώνονται με βάρβαρο τρόπο. Είναι η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, η οποία οδηγείται σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες. Το σημειώσαμε πέρσι που έγιναν ανάλογα επεισόδια στο Βόλο. Αυτή η οπαδική συνεύρεση προσφέρεται για πράξεις βίας οι οποίες έχουν σαν βάση τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας επί ημερών αριστεροακροδεξιάς συγκυβέρνησης.
ΟΙ «ΣΤΡΑΤΟΙ»...
Από τη μια ο «στρατός» που έφτιαξε ο προστατευόμενος του Τσίπρα Σαββίδης και από την άλλη ο «στρατός» του ανεξέλεγκτου Πειραιώτη Μαρινάκη και στη μέση ο υπόλοιπος λαός να βολοδέρνει στους δρόμους ψάχνοντας τρόπους επιβίωσης.
ΟΙ ΦΟΒΟΙ...
Υπάρχουν φόβοι να γίνουμε μάρτυρες δραματικών καταστάσεων και οι ομαδικές παρουσίες σε διάφορους χώρους προσφέρονται για κάτι τέτοιο. Ήταν ευτύχημα που δεν υπήρξε συνέχεια επεισοδιακή στο γήπεδο της Τούμπας και όλα άρχισαν και τελείωσαν με την χαρτοταινία στο πρόσωπο του προπονητή του ΟΣΦΠ. Η συνέχεια θα παιχτεί στα διάφορα δικαστήρια όπου, απ’ ότι φαίνεται, θα παιχτεί και το πρωτάθλημα!
Η ΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ...
Μια γεύση πικρή και μια δοκιμή έγινε πριν κάμποσες μέρες στα Γιάννενα μεταξύ φιλάθλων του ΠΑΟΚ και της Γιαννιώτικης κοινωνίας. Ο στρατός του Ιβάν Σαββίδη σε εκστρατεία εναντίον της Ηπειρώτικης πρωτεύουσας νίκησε την ΕΛ.ΑΣ. κι έφυγε με τρόπαιο το τρίποντο εις βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα. Χίλιοι περίπου βάρβαροι με το «έτσι θέλω» κατέλαβαν το «Ζωσιμάδες» εκδιώκοντας τους Γιαννιώτες από τις πληρωμένες θέσεις τους. Ποιος όμως έδωσε σημασία σ’ αυτή τους την πράξη...
Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ...
Προχθές στην έδρα τους και κάτω από δρακόντια (!) μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. οι ΠΑΟΚτζήδες όχι μόνο χαρτοταινίες πέρασαν στο γήπεδο, αλλά ολόκληρη μοτοσυκλέτα ανέβασαν στην εξέδρα να παρακολουθήσει τον αγώνα! Ποιον αγώνα, αλλά λέμε τώρα! Ολόκληρη μοτοσυκλέτα με την οποία έκοβε βόλτες στις κερκίδες ένας οπαδός του Ιβάν, που απ’ ότι φαίνεται, δεν ιδρώνει και πολύ το αυτί του.
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ...
Ύστερα απ’ όλα αυτά, ορατός είναι ο κίνδυνος να ζήσουμε άγριες καταστάσεις και ο Θεός να βάλει το χέρι του, από τα χειρότερα. Ο κυρ-Σάββας του ΟΣΦΠ έφερε σε πέρας το δύσκολο έργο που είχε αναλάβει και που το έκανε με τον καλύτερο τρόπο εκτός έδρας. Έκανε χίλιες προσευχές να γίνει καμιά στραβή και την ώρα της προσευχής ήταν ανοιχτοί οι ουρανοί και ο Θεός αποδείχτηκε... Ολυμπιακός με το παραπάνω!
Η ΑΝΑΒΟΛΗ...
Λόγω της εκτάκτου καταστάσεως που δημιουργήθηκε με ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ μετατίθεται η αποκαλυπτική συνέντευξη του Αλέξη Κούγια για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΠΑΣ Γιάννινα που είχε προγραμματιστεί για χθες. Την ανάγκη φιλότιμο ποίησε ο φίλος Αλέξης και για να μη διαταραχθεί η πορεία του πρωταθλήματος, θα μιλήσει μετά το τέλος αυτού. Δηλαδή, κατά Μάη μεριά για να τηρηθεί το ρηθέν «ζήσε Μάη μου»...
ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ!
Αν ο Αλέξης εννοεί ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΠΑΣ Γιάννινα άλλαξε πριν από τρία χρόνια όταν τοπικός οικονομικός παράγοντας συζητούσε με αλβανό επενδυτή, τότε καιρός είναι να μάθει ότι τέτοιος δεν υπήρξε έστω και αν υπήρξε ειδικό πληρεξούσιο. Επίσης, αν υποψιάζεται μουσαφίρη του Βορρά που όλα τα αγοράζει, όλα τα χαρτζιλικώνει κι εδώ οι πόρτες δεν άνοιξαν, παρά μόνο σε ορισμένους ποδοσφαιριστές κι όχι σ’ ολόκληρη την ομάδα. Εκτός κι αν ο φίλος Αλέξης έχει παπίρια που η στήλη δεν γνωρίζει, οπότε πάμε πάσο μέχρι την συνέντευξη που θα κάνει...
Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ...
Ράνια Αντωνοπούλου, κάτι από Υφυπουργός Εργασίας και μπόλικο από ΣΥΡΙΖΑ. Για πριγκίπισσα Ράνια του Βασιλείου του Κολωνακίου κάνουν λόγο οι παροικούντες του κράτους των Αθηνών, η οποία αποφεύγει τις μπανάλ περιοχές τύπου Γλυφάδας και διαμένει κάπου περί της Πατριάρχου Ιωακείμ για να έχει μια ευχέρεια πρόσβασης στα μαγαζιά απ’ όπου ψωνίζει τις υπουργικές αλλαξιές της!
Η «ΑΝΕΧΕΙΑ»...
Αυτή λοιπόν η πριγκίπισσα Ράνια, σύζυγος του πρίγκιπα Παπαδημητρίου κάτι από Υπουργού Οικονομίας λίγο έλειψε να βγει στα... συσσίτια της Αρχιεπισκοπής από την ανέχειά της! Την είδαν έτσι αριστερή, φτωχούλα, κακοντυμένη και της έβγαλαν ένα χιλιάρικο το μήνα για ενοίκιο διαμερίσματος στο Κολωνάκι για νάχει να πορεύεται και να νοιάζεται περισσότερο και καλύτερα για της γης τους κολασμένους που γυρίζουν ανάποδα τους κάδους σκουπιδιών για να βρουν κάτι φαγώσιμο.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ...
Βγαίνει όμως καπάκι ο κομμουνιστής με το μαντηλάκι Κατρούγκαλος και γίνεται συνήγορος της πριγκίπισσας Ράνιας λέγοντας ότι το ζήτημα ήταν διαδικαστικό και να μη το κάνουμε θέμα! Να μη κάνουμε ζήτημα το δράμα της πριγκίπισσας που έχει ένα σωρό σπίτια σε Αμερική, Γλυφάδα και βίλα σε νησί του Αιγαίου! Και η φτώχεια της δεν έχει τελειωμό με 450.000 εισόδημα το χρόνο και με τρία εκατομμύρια καταθέσεις. Γι’ αυτό σας λέω, ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε έναν έρανο υπέρ της πριγκίπισσας για ν’ απολαύσει εκείνη τον αριστερισμό της, ο Κατρούγκαλος τον κομμουνισμό του και ο Αλέξης την θέση του Αυτοκράτορα της χώρας με την ονομασία Μπανανία!
ΚΟΥΝΗΣΑΝ ΜΑΝΤΗΛΙΑ!
Με αυτά και με άλλα πρίγκιπας Παπαδημητρίου και πριγκίπισσα Ράνια Αντωνοπούλου κούνησαν μαντήλια από υπουργικούς θώκους για λόγους ευθιξίας ύστερα από είσπραξη 27 ενοικίων κι όχι 23 όπως ψευδώς ισχυρίστηκε η σύζυγος του συζύγου. Τις παραιτήσεις έκανε αποδεκτές ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ως απατημένος σύζυγος συμπεριφερθείς είπε πως δεν γνώριζε τίποτα για το χιλιάρικο!..
Η ΤΥΧΗ...
Πάει, λέει, για ανασχηματισμό η Κυβέρνηση για να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν. Έχει μείνει ακόμη κενό από την απόλυση του Ζουράρι και καθόλου καλά δεν πρέπει να αισθάνονται Π.Κ. (Πάνος Κουρουμπλής) και Κονιόρδου. Κενά από υπουργικές καρέκλες έχουν οι Νομοί Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρεβέζης. Λέτε να έχουν καμιά καλή τύχη;
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΠΥΡΑΚΗ!
Αλήθεια, γιατί έπρεπε να βγάλει ειδική ανακοίνωση η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. κ. Σπυράκη για «λογαριασμό» του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη στην οποία γίνεται γνωστό ότι η Ήπειρος έχει Περιφερειάρχη κι ότι αυτός είναι ο σημερινός; Ποιος αμφισβήτησε τον αιρετό Καχριμάνη και θέλησε να του προσφέρει προστασία η κ. Σπυράκη; Ποιος ζήτησε από την εν λόγω εκπρόσωπο να προβεί σε μια τέτοια διευκρίνιση για κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν αμφισβητείται;
ΤΟ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ...
Φοβάμαι πως κάποιοι πιο Καχριμανικοί από τον ίδιο τον Καχριμάνη σπρώχνουν την κατάσταση αλλού για αλλού εν όψει διαφαινόμενου αντιπάλου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν το κάνουν εν αγνοία τους, τότε κάποιος να τους χαράξει κάμποσα φωνήεντα. Αν το κάνουν από σκοπιμότητα τότε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης να το εξετάσει και, αν χρειαστεί, να πάρει φραγγέλιο.
Η ΔΗΛΩΣΗ...
«Δεν έχει η Ν.Δ. καμία σχέση με τη εκδήλωση που γίνεται στα Γιάννενα» επεσήμανε η κ. Σπυράκη εννοώντας ομιλία που έγινε σε ξενοδοχείο της πόλης από τον Σπύρο Ριζόπουλο, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό φλερτάρει με την Περιφέρεια Ηπείρου δείχνοντας το ενδιαφέρον του για μελλοντική ενασχόληση με τα αυτοδιοικητικά. Δικαίωμα του κ. Ριζόπουλου και του κάθε Ριζόπουλου να σκέφτεται και να δρα ελεύθερα και σ’ όποιο τομέα θέλει.Της Ν.Δ. πού της πέφτει λόγος ενάμισο χρόνο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές να βάζει σύνορα στο ποιος θα κάνει, τι θα κάνει και πώς θα το κάνει; Πώς διασφαλίζεται η ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης με τέτοιες δηλώσεις;
ΤΟ ΦΑΟΥΛ...
Φάουλ μέγιστο της κ. Σπυράκη και όποιου την έβαλε να κάνει κάτι τέτοιο. Ακόμη κι αν αυτό είναι ευλογία του Κυριάκου μάλλον κακό έκαναν στον Αλέκο Καχριμάνη ο οποίος έχει αποδείξει ότι λειτουργεί πάνω από κόμματα. Ο ίδιος, φοβάμαι, ότι δεν θα ήθελε μια τέτοια μονοκομματική στήριξη όταν είναι γνωστό ότι στις τάξεις της παράταξής του υπάρχουν στελέχη από πολλούς κομματικούς χώρους.
ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ!
Έμπειρος αυτοδιοικητικός ο Αλέκος Καχριμάνης, πώς επέτρεψε να γίνει τέτοια παρέμβαση που μόνο καλό δεν κάνει στον ίδιο και στην παράταξή του; Ο ίδιος απέφευγε σαν ο διάβολος το λιβάνι τα κομματικά χρίσματα δηλώνοντας υπερκομματικός και ανεξάρτητος. Η πράξη της κ. Σπυράκη κι όλων των άλλων... καλοθελητών απλά έβαλε βούτυρο στο ψωμί του Ριζόπουλου, ο οποίος ως επικοινωνιολόγος έσπρωξε τα πράγματα σε μια τέτοια κατάσταση φορώντας ο ίδιος το μανδύα του ανεξάρτητου και ακομμάτιστου ενδεχόμενου υποψηφίου Περιφερειάρχη.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.