ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ...
Για τις ανάγκες ρεπορτάζ για ένα σωρό ζητήματα που αφορούν την Μητρόπολη Παραμυθιάς και την υπόλοιπη κυριαρχία αυτής προσπαθήσαμε επανειλημμένως να επικοινωνήσουμε με τον Μητροπολίτη της και όχι μόνο στάθηκε αδύνατο με τον κ. Τίτο, αλλά και μ’ αυτόν τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο ονόματι Βελισσάριο. Μονίμως ο δεύτερος απουσιάζει, ενώ ο πρώτος μαλλον αδυνατεί ν’ ανταποκριθεί σ’ ένα τέτοιο ζήτημα...

ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ!..
Υπάρχουν ζητήματα που λιμνάζουν και απαιτούν απαντήσεις ή λύσεις, κάτι που ή δεν γίνεται ή καθυστερούν πολύ και αδικαιολόγητα. Ακόμη και κληρικοί βρίσκονται σε απόγνωση όταν απευθύνονται στην Μητρόπολή τους και δεν βρίσκουν ανταπόκριση στα ζητήματα που προκύπτουν, ακόμη και για την απλή καθημερινότητα!

Η ΦΗΜΗ...
Πριν από αρκετό καιρό είχε διαρρεύσει η φήμη ότι ο υπέργηρος Μητροπολίτης κ. Τίτος δεν είναι σε θέση ν’ ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του, κάτι που είχε αναγκαστεί να διαψεύσει ο πατέρας Βελισσάριος τονίζοντας ότι αυτές οι φήμες προσέβαλλαν τον Μητροπολίτη. Μόνο ότι είναι παλικαράκι δεν μας είπε ο εν λόγω αριερατικός επίτροπος. Κι ερωτούμε εμείς: Μπορεί και πώς να επικοινωνήσει κανείς με τον Μητροπολίτη και κυρίως αν ο ίδιος επικοινωνεί όσο συχνά θα έπρεπε με το εκκλησίασμά του. Πειράζει που εμείς οι απλοί λαϊκοί θέλουμε να επικοινωνήσουμε με τον κ. Τίτο και μέχρι τώρα στέκεται αδύνατον; Ελπίζω να βρει λίγο χρόνο ο ίδιος ο πατέρας Βελισσάριος για να επικοινωνήσουμε ώστε να μη γίνονται δεύτερες σκέψεις για την ανταπόκριση του Μητροπολίτη...

❁ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ...
Δύο φυλακισμένοι στρατιωτικοί στην Τουρκία κι ένας ταξίαρχος «αποκεφαλισμένος» στο πεντάγωνο! Οι δυο συλληφθέντες στα σύνορα ζουν ένα νέο «εξπρές του μεσονυχτίου», ενώ στο Πεντάγωνο γλεντούν την αποστράτευση του ταξιάρχου που αποκάλυψε το σκάνδαλο πώλησης πολεμικού υλικού σε χώρες της Μέσης Ανατολής!

■ ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ...
Την ώρα που πανηγύριζαν την αλλαγή φρουράς στο Πεντάγωνο, οι Τούρκοι διάβαιναν τα σύνορα και συλλάμβαναν την ελληνική περίπολο. Μπορεί να μην το μαρτυράει η Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά έχει βουίξει το διαδίκτυο από πληροφορίες εκ των «έσω» ότι εκείνοι που πήδηξαν τα σύνορα ήταν οι Τούρκοι που «περικύκλωσαν» την ελληνική περίπολο και αφού τους αιχμαλώτισαν, τους κατέσχεσαν όπλα, ασύρματο και αυτοκίνητο! Όλα αυτά την ίδια ώρα που αναλάμβανε τη «σκοπιά» ο κυρ-Φώτης, ο βράχος των σταθερών πολιτικών του θέσεων...

❖ Ο ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ!
Και ο στρατάρχης Πάνος τι έκανε; Μα τι να κάνει το παιδί! Προσπαθεί να παραδώσει μαθήματα στον Αλέξη για το πώς δεν θα εκτροχιαστεί το τρένο! Το θυμάστε εκείνο το προεκλογικό σποτάκι; Θυμόσαστε τι θα έκανε στους Τούρκους αν τολμούσαν να βάλουν πόδι σ’ Ελληνικό έδαφος, χωρίς να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε; Ξεχαρβάλωμα σε όλα τα επίπεδα...

❁ Η ΠΑΤΑΤΑ...
Είναι θέμα διαδικαστικό το οποίο θα λυθεί πολύ σύντομα, ακούστηκε να λέει ο Φ. Κουβέλης, ο οποίος μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πήρε αμέσως και μια καυτή πατάτα! Δεν μας είπε όμως σε ποιο είχε δώσει περισσότερο βάση, στο διαδικαστικό ή στο «σύντομα». Μέχρι τώρα και στα δύο έπεσε έξω ο μπάρμπα Φώτης, ενώ ο Πάνος ο τρενατζής κρύβεται όπως έκανε και στην υπόθεση των Ιμίων Β’!

■ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ...
Φανταστείτε και να μην είχε έρθει στην Αθήνα ο «φίλος» σουλτάνος Ερντογάν που τόσους τεμενάδες του έκανε ο δικός μας Αλεξάκης! Ο σουλτάνος που ήλθε στη χώρα μας και τον υποδεχτήκαμε εν χορδαίς και οργάνοις χωρίς να ξεχνά ότι κρατάμε και οκτώ αξιωματικούς εχθρούς του σουλτανάτου του! Μετά τα Ίμια Β’ ήλθαν οι συλλήψεις στον Έβρο και ο Κοτζιάς συνιστά ψυχραιμία, λες και έχουμε πολλά περιθώρια αντίδρασης έτσι όπως μας κατάντησαν. Είκοσι τέσσερις ώρες μετά τον ανασχηματισμό μάθαμε το επεισόδιο στον Έβρο για να μη χαλάσει το πανηγυράκι της ορκωμοσίας, άνευ όρκου θρησκευτικού, από την οποία προέκυψε Φώτης, κατά το «όδυνεν όρος κι έτεκεν... Φώτης»!

❖ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ!..
Μάθανε ότι πηδιόμαστε και πλακώσανε και οι Τουρκαλβανοί (Τσάμηδες) που ζητούν και τα ρέστα! Βλέποντας τα όσα κάνουν οι Τούρκοι πλακώσανε Αλβανοί και Σκοπιανοί και στη μέση η Αλεξοπαρέα με αρχηγό τον Καρανίκα να κυνηγούν φαντάσματα και να παριστάνουν τους Ελληνάρες αριστερής κοπής. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριε; Ποιος Πρόεδρος, παιδί μου! από τη στιγμή που ακούει στο όνομα Πάκης τι να περιμένει κανείς!

❁ ΠΡΟΕΧΟΥΝ...
Πού να βρεθεί μυαλό για τα εθνικά ζητήματα όταν προέχουν τα ζητήματα των σκανδάλων της Novartis. Γι’ αυτά νοιάζονται περισσότερο στην Κυβέρνηση για να συντηρείται ένα ζήτημα σκανδάλων δημιουργώντας κλίμα κατάλληλο για προσφυγή στις κάλπες. Τους νοιάζει πώς θα μείνουν έστω και μία ώρα παραπάνω στην εξουσία απομακρύνοντας όσο μπορούν την ώρα της απολογίας!

■ ΤΟ ΘΑΥΜΑ...
Θαύμα - θαύμα! Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», κατά την διαβεβαίωση του Δ.Σ. του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του. Τα νέα αυτά τα είπε ο Διοικητής Β. Καρβούνης συνεπικουρούμενος από την υπόλοιπη παρέα του στους υπεύθυνους υγείας της Ν.Δ. Οικονόμου - Φωτήλα που επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο. Βγαίνοντας από αυτό ο κ. Οικονόμου σταυροκοπιούνταν από το θαύμα που «διεπίστωσε» κατά την ενημέρωση που του έκανε ο κ. Καρβούνης!

❖ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ!..
Κανένα πρόβλημα λοιπόν στο «Χατζηκώστα», το οποίο κατά 98% λειτουργεί άψογα και χωρίς ελλείψεις κυρίως στο προσωπικό. «Από τα 60 Νοσοκομεία που έχουμε επισκεφθεί το μόνο που λειτουργεί άψογα είναι το “Χατζηκώστα”», είπε ο κ. Οικονόμου και ξαναέκανε τον σταυρό του.

ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ...
Αλήθεια, με το σημερινό καθεστώς σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν πόσες αίθουσες χειρουργείων λειτουργούν και πόσα χειρουργεία γίνονται την εβδομάδα; Ένα απλό ερώτημα για να δούμε πόσο στοίχισε η πολιτική δίωξη που έγινε από τους Πολάκηδες σε έναν από τους καλύτερους χειρουργούς που έχει η χώρα. Γίνεται ο ίδιος αριθμός χειρουργείων τώρα με πριν από πέντε μήνες; Αυτά θα μας τα πει ο κ. Καρβούνης, ο οποίος εξάντλησε όλη την αυστηρότητα σε δύο επιθέματα για να σωθεί το σύστημα υγείας. Την ίδια αυστηρότητα επέδειξε ο προϊστάμενος Υπουργός Πολάκης, που... ξέχασε στα συρτάρια τρία χρόνια πόρισμα της ξαδέλφης του στην Κρήτη που κατηγορείται για εγκληματικές παραλείψεις!

■ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ...
Και από το «Χατζηκώστα» να πάμε στο Πανεπιστημιακό όπου ο Β. Τσίκαρης βάζει «μπουρλότο» στη λειτουργία του Νοσοκομείου. Δεν είναι μόνο οι χωροταξικές αλλαγές που κάνει, αλλά και οι «καρατομήσεις» στελεχών τα οποία αλλάζουν θέσεις για τις τακτοποιήσεις ημετέρων όπως καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων.

❖ Ο ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ...
«Κάποιοι τορπιλίζουν το έργο μας», λέει ο Διοικητής κ. Τσίκαρης, Μάλιστα, για να τονιστεί περισσότερο αυτός ο τορπιλισμός επιστρατεύονται οι συνδικαλιστές που είναι μειοψηφία στο Δ.Σ. για να υπενθυμίσουν την διαφορά μεταξύ των νυν κυβερνώντων και των προηγούμενων στο χώρο της υγείας. Όμως ο κ. Τσίκαρης ξεχνά ότι ο ίδιος έχει τορπιλίσει την σωστή λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, διότι θεωρεί ότι με τον έτερο διορισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ Υποδιοικητή θα φέρουν την... συντέλεια στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Β.Δ. Ελλάδος.

❁ Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ...
Αποκρύπτει ο κ. Τσίκαρης την διάσταση απόψεων που υπήρξε στο Δ.Σ. όταν με το «έτσι θέλω» αποφάσιζε χωροταξικές αναδιατάξεις στο Νοσοκομείο χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν τις απόψεις και θέσεις των επιστημόνων γιατρών που συμμετέχουν στο Δ.Σ. Αρκέστηκε στην άποψη τη δική του και του Υποδιοικητή του που την είδαν... αναμορφωτές στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

■ Η ΦΕΤΑ...
Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες που αναδείχτηκε Διοίκηση στη Διεπαγγελματική Προστασίας της Ονομασίας Φέτας, στην οποία πρόεδρος ανεδείχθη ο αντιπρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ κ. Γιάννης Βιτάλης και άρχισε μία διελκυστίνδα και μάλιστα αυτό έγινε με τις αιχμές που άφησε για τον τρόπο και σκοπό λειτουργίας της ο Περιφερειάρχης Ηπείρου. Αυτή η αμφισβήτηση του σκοπού δημιουργίας της Διεπαγγελματικής προκάλεσε την αντίδραση των διοικούντων και λίγα «Γαλλικά»τα αντάλλαξαν! Αλλά το ζήτημα είναι ποιοι είναι αυτοί που πρωτοστάτησαν σ’ αυτή την ενέργεια, ή αυτό καθαυτό το αντικείμενο που είναι η προστασία του εθνικού προϊόντος που είναι η φέτα και όπου ο σημερινός Υπουργός Αποστόλου τα έχει κάνει μαντάρα;

❖ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ...
Σχεδόν όλες οι κτηνοτροφικές οργανώσεις της χώρας που δεν κουμαντάρονται από τους Συριζαίους και οι μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες εκπροσωπούνται στην Διεπαγγελματική και το κάνουν αυτό για να στηριχθούν τα προϊόντα τους και ο κόπος τους κι έρχεται αυτός ο ανεκδιήγητος Αποστόλου να αμφισβητήσει το έργο τους διότι περί αυτού πρόκειται. Μάλιστα, σύσσωμος ο κτηνοτροφικός κόσμος της Ηπείρου με τις αντίστοιχες βιομηχανίες γάλακτος είναι αποφασισμένος να αναλάβει πρωτοβουλίες προστασίας της φέτας αλλά και για το προϊόν γάλα, το οποίο δυστυχώς όσο πάει και λιγοστεύει.

❁ Η ΜΕΛΕΤΗ...
Κάτι σαν τον Πύργο του Τατλίν που παρουσιάστηκε ως χριστουγεννιάτικο δέντρο τα περασμένα Χριστούγεννα έρχεται να ξαναπασχολήσει τους Γιαννιώτες με αφορμή την παρουσίαση αρχιτεκτονικής μελέτης για τη νέα μορφή που ενδέχεται να πάρει η πλατεία Πύρρου! Ο καθένας δίνει το δικό του «χρησμό» για το τι πρόκειται να γίνει, χωρίς βέβαια να παίρνει και τις ανάλογες απαντήσεις. Άλλοι την παρομοιάζουν με διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης διαστημοπλοίων παίρνοντας αφορμή από το προηγούμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ άλλοι μιλούν για το νέο γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα!

■ ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΕΣ...
Αυτή η αρχιτεκτονική μελέτη που βραβεύτηκε πρώτη σε πανελλήνιο διαγωνισμό που έκανε ο Δήμος Ιωαννιτών δεν σημαίνει ότι είναι κι εκείνη που θα επιλεγεί για να εφαρμοστεί. Πάντως, πλατεία που δεν έχει κουτσουπιές δεν πρόκειται να αποδεχτούν οι Γιαννιώτες που μια νοσταλγία προς αυτό το δέντρο την δείχνουν. Μη τολμήσει λοιπόν κανείς να κάνει τέτοιο ανοσιούργημα χωρίς κουτσουπιές που τέτοιο καιρό γέμιζαν με το ροζ χρώμα τους την πλατεία! Τώρα εσείς φίλοι μου μη το παίρνετε στα σοβαρά ότι θα γίνει αλλαγή όψης της κεντρ. πλατείας. Ασκήσεις επί χάρτου γίνονται...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.