ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

TΡΕΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΑ!
Το είδαμε κι αυτό! Είδαμε τον Ερντογάν να έχει πάθει... Καμμενίτιδα και να ντύνεται στρατιωτικός ανεξαρτήτου βαθμίδας. Ο δικός μας όμως είναι καλύτερος αφού τις νύχτες ντύνεται αρχιστράτηγος, μας βάζει τ’ άρματα σε τροχιά πολέμου, όπως έκανε τότε, προεκλογικά, που έβαλε τα τρενάκια σε τροχιά εξουσίας!
ΟΙ ΦΟΡΜΕΣ...
Ντυμένοι λοιπόν Πάνος και Ερντογάν με φόρμες Εξουσίας έχουν αρχίσει να πολεμούν εξαπολύοντας ρουκέτες ο ένας εναντίον του άλλου, παίζοντας τα σκλαβάκια και αποκαλώντας ο ένας τρελό τον άλλο. Κουβαλάει τέτοια τρέλα ο σουλτάνος που μπορεί να κρατήσει στις φυλακές ακόμη και 15 χρόνια τους Έλληνες ομήρους. Δώστε μου να σας δώσω, λέει ο τρελός σουλτάνος που όμως μ’ αυτόν συναγελάζονταν πριν τρεις μήνες ο Αλέξης με τον Πάκη και του έστρωναν κόκκινα χαλιά να πατήσει, ανοίγοντας την κερκόπορτα.
ΑΧ-ΑΧ-ΑΧ! ΩΧ-ΩΧ-ΩΧ!
«Θα τον πατήσουμε κάτω τον τούρκο και θα του συντρίψουμε τη μούρη όπως το κάναμε το 1821», λέει ο δικός μας παλικαράς Πάνος! Αχ, αχ, αχ αναστενάζει ο τρελός σουλτάνος και μας θυμίζει την Μικρασιατική Καταστροφή που κανείς δεν θέλει ούτε να θυμάται, ούτε να την ξαναζήσει.
Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ...
Οι τσαμπουκάδες πάνε κι έρχονται και του δικού μας πρωθυπουργού ούτε που του περνάει από το μυαλό ότι έχει διορίσει έναν θεότρελο στο Υπουργείο πολέμου! Θα μου πείτε, είναι στα καλά του εκείνος ώστε να έχει τη δυνατότητα να διαγνώσει την ψυχική υγεία και ισορροπία των συνεργατών του; Αυτό που το πάμε...
ΟΙ... ΤΡΟΜΠΕΣ!
«Κανένα λογαριασμό δεν δεσμεύουμε αλλά τους παίρνουμε (κλέβουμε) τα λεφτά», ακούστηκε να λέει άλλο αστέρι της αριστεράς κυβέρνησης μιλώντας στην τηλεόραση! Άμα σας λέω ότι έχει γιομήσει από... τρόμπες ο τόπος μας, εσείς άλλα μου λέτε όταν με συναντάτε στους δρόμους. Διότι τρία χρόνια βουλευτής ο Γάκης να μην πει κι αυτός τη μ....κία του όταν τόσες άλλες λένε οι σύντροφοί του; Του ανθρώπου του δόθηκε η ευκαιρία κάτι να πει δημόσια κι αυτός δεν την άφησε να πάει χαμένη.
ΟΙ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ...
«Σας τα έλεγα εγώ και δεν με ακούγατε. Σας έλεγα να κάνετε τον κοιμισμένο αν χτυπήσουν το σπίτι σας οι διαρρήκτες. Αν με είχε ακούσει ο Κηφισιώτης επιχειρηματίας δεν θα έδινε μάχη με το θάνατο τώρα». Κάτι τέτοιο ισχυρίστηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας για να καλύψει τη δική του ανικανότητα στο πόστο που τον διόρισε ο συντοπίτης του πρωθυπουργός.
ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ...
Κοιμηθείτε αδέλφια γιατί χανόμαστε, είναι το σύνθημα που πρέπει να κυκλοφορήσει για να είμαστε ασορτί με το πνεύμα του Τόσκα. Κοιμηθείτε εσείς και η τύχη σας δουλεύει για σας. Αν τύχει και ξυπνήσετε, ξαναψηφείστε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να σας ξαναβάλουν στον μακάριο ύπνο όσοι είστε τυχεροί και δεν παραδοθείτε ψυχή τε και σώματι σε Αλβανούς, Πακιστανούς, Μπαγκλατετσιανούς και σ’ όλες τις άλλες φυλές του κόσμου που έπαψαν να λιάζονται στην Ομόνοια.
ΩΣΕΙ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ!
Εμείς έχουμε πρωθυπουργό κι εσείς έχετε σουλτάνο λέει το Μαξίμου που όμως είναι η μισή αλήθεια. Οι Τούρκοι έχουν σουλτάνο και το λένε και το φωνάζουν. Εμείς όμως στην Ελλάδα έχουμε πρωθυπουργό που παριστάνει τον σουλτάνο κι αυτό να το κοιτάξει, όπως έχουμε και Υπουργό Εθνικής Άμυνας που ντύνεται αρχιστράτηγος κυρίως τις νύχτες. Έχουμε και Υπουργό Προστασίας του Πολίτη που θέλει να μας βάλει με το ζόρι για ύπνο!
ΚΑΡΑΤΕ...
Να μάθουν αυτοάμυνα και καράτε εκεί που πάνε στα ΚΑΠΗ οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Δηλαδή, να μάθουν τζούντο και καράτε για να τα βάζουν με τους επίδοξους ληστές – κλέφτες – βιαστές – δολοφόνους... Αυτή την πρόταση έκανε ο αντάρτης του γλυκού νερού ΑΝΕΛίτης βουλευτής Δ. Καμμένος που αντί να παράγει πολιτική, γίνεται σχολιαστής αυτής.
ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ...
Θα τους τσακίσουμε αν πειράξουν έστω και μία σπιθαμή ελληνική γη, απείλησε ο αμπεχωνατζής Πάνος Καμμένος τους Τούρκους και έδειξε αποφασιστικότητα ν’ απελευθερώσει τους Έλληνες ομήρους στην Αδριανούπολη. Αχ, αχ, αχ αναστέναξε ο Γκιλντερίμ. Άστον να λέει τον Έλληνα Υπουργό! Η Ελλάδα δεν φτάνει τον πληθυσμό της Κωνσταντινούπολης, είπε και ξαναναστέναξε. Τελικά, Ελλάδα και Τουρκία έχουν πολλά παιδιά για ξόδεμα και παριστάνουν τα κοκόρια!
ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ!..
Δεν πολυκατάλαβα αυτό το νέο εγχείρημα του DIMOS TRAVEL που αυτή τη φορά ξανοίγεται προς Ιαπωνία μεριά. Θα πάει, λένε, αντιπροσωπεία του Δήμου στην Ιαπωνία για να τους μάθουμε ή να μας μάθουν ποδήλατο! Άλλο και τούτο πάλι που σκαρφίστηκαν εκεί στην Κάτω Πλατεία για ταξιδάκι αναψυχής που είναι η εκλεκτή συνήθεια πολλών φερέλπιδων δημοτικών συμβούλων που ισχυρίζονται ότι οι νέοι δρόμοι θα ανοίξουν με ποδήλατο. Το ότι η ζωή των Γιαννιωτών έχει γίνει... ποδήλατο, ούτε που νοιάζει κανέναν!
ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ...
Μήπως εκεί που θα πάνε οι ταξιδευτές ζητήσουν να τους δείξουν πως βουλώνουν τις λακκούβες στους δρόμους, έτσι ώστε αυτοί να γίνονται αγαπητοί και προσπελάσιμοι από τους ποδηλάτες; Τι να πρωτοκάνει και εκείνος ο Δημήτρης Νάστος, ο αντιδήμαρχος λακκούβων που έριξε ένα σωρό τσουβάλια ψυχρής ασφάλτου, αλλά ενώ η άσφαλτος τελειώνει, οι λακκούβες είναι ατέλειωτες!
ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ...
Κι άλλες πτήσεις αεροπορικές θα γίνονται προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, μας πληροφορούν διάφοροι φορείς της περιοχής καθιστώντας έτσι το αεροδρόμιο μας κέντρο διεθνούς ενδιαφέροντος. Καλή η είδηση, αρκεί να συνοδεύεται και απο συμφέρουσες τιμές για να γίνουν πιο προσιτές οι πτήσεις σε πολλά βαλάντια. Δεν βλέπουμε ακόμη εταιρίες χαμηλού κόστους να ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με το αεροδρόμιό μας. Γι’ αυτό έχει κάποιος να μας πληροφορήσει αν υπάρχει κάτι στα σκαριά;
ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ...
Ένας πολύ καλός φίλος κι ένας άξιος καθόλα Μετσοβίτης έφυγε προχθές από τη ζωή στα 71 του χρόνια. Ο Κώστας Τρίτος, η ψυχή και ο στυλοβάτης, διευθυντής του Ιδρύματος Τοσίτσα, δεν υπάρχει πια και το Μέτσοβο γίνεται φτωχότερο. Δεν θα τον συναντούμε πλέον εκεί στην πλατεία ή στο Ίδρυμα για να τα πούμε και ν’ ανταλλάξουμε απόψεις, όπως κάναμε από την εποχή που ο Ευάγγελος Αβέρωφ του είχε εμπιστευτεί τη διαχείριση του Ιδρύματος. Ήταν ξεχωριστός στις σκέψεις, στις απόψεις και στη συμπεριφορά του. Έβλεπε μπροστά κι έμενε στα μεγάλα κι ενδιαφέροντα, αφήνοντας τ’ άλλα για τους υπόλοιπους, κυρίως την μιζέρια και τους αφορισμούς. Καλό αιώνιο ταξίδι, φίλε Κώστα...
ΤΟΠΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
Και ετούτη την Πασχαλιά ο Νομός Ιωαννίνων έγινε τόπος επίσκεψης, κυρίως Ελλήνων, που θα συνδυάσουν μίνι διακοπές χειμερινού και ανοιξιάτικου τουρισμού. Ζαγόρι και Τζουμέρκα έχουν την τιμητική τους κι αυτό γίνεται για πρώτη φορά επί λειτουργίας της Ιόνιας Οδού σε όλο της το μήκος. Το αδιαχώρητο στους δύο παραπάνω προορισμούς, ενώ η πόλη των Ιωαννίνων έτσι κι αλλιώς είναι η πρώτη που γιομίζει.
ΕΥΧΕΣ...
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και το Θείο δράμα βρίσκεται στην κορύφωσή του με την Θεϊκή Σταύρωση. Η λύτρωση έρχεται με την Ανάσταση, η οποία σημαίνει και την απαρχή της προσδοκίας για κάτι καλύτερο. Αυτό το καλύτερο να έλθει για όλους μας, αδέρφια. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
Η ΠΛΑΤΕΙΑ...
Καλή η αναμόρφωση της κεντρικής πλατείας, αφού η παρούσα δεν τους κάνει και τους χαλάει την αισθητική, αλλά προέχουν οι λακκούβες και άλλες μικροπαρεμβάσεις σ’ όλα τα πλάτη και τα μήκη του Δήμου. Αν θέλουν να φτιάξουν μία πλατεία που να έχει αισθητική σαν αυτή που απολαύσαμε τα δύο-τρία τελευταία Χριστούγεννα, τότε να λείπει το βύσινο...
ΟΙ ΛΕΙΨΟΙ...
Το ξέρω πως ορισμένοι θα ξαναρχίσουν τα περί ταράτσας στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, κάτι που φορέθηκε σε προηγούμενες προεκλογικές αναμετρήσεις. Τώρα όμως πολλοί από εκείνους εξηγήθηκαν, εμετρήθηκαν και βρέθηκαν πολύ λειψοί. Αποφάσισαν να εγκαταλείψουν όλο τον υπόλοιπο Δήμο για να φτιάξουν ένα έργο βιτρίνας για να στήσουν από πάνω ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο τύπου Τατλίν! Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε!
Ο ΚΑΠΝΟΣ...
Ένας πρώτος λευκός καπνός βγήκε προχθές για τα ηλεκτρονικά διόδια που θα γίνουν και αναλογικά. Πέντε οι μνηστήρες που θέλουν να βάλουν στο χέρι τα 400 εκατ. ευρώ για να θέσουν σε λειτουργία αυτό τον νέο μηχανισμό που θα λειτουργεί τα αναλογικά διόδια και η αρχή θα γίνει μάλλον από την Εγνατία Οδό, την οποία άλλοι πολλοί ενδιαφερόμενοι «γαμπροί» έχουν βάλει στο μάτι. Μιλάμε για το διαγωνισμό, διότι το σύστημα θα λειτουργήσει κατά το 2020, για να μην ξεχνιόμαστε...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.