ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΔΕΣ...
Εξομοίωση του Μπουτάρη με τον Λαμπράκη προσπάθησε να κάνει η Κυβέρνηση και μάλιστα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που έκανε λόγο για Γκοτζαμάνηδες! Τι σχέση μπορεί να είχε η δράση του Γρηγόρη Λαμπράκη με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης που παριστάνει τον πατριώτη από την ανάποδη και ακούει στο όνομα Μπουτάρης;
ΟΙ ΙΔΕΕΣ...
Ο μεν Γρ. Λαμπράκης πλήρωσε με την ζωή του την πίστη του σε αριστερές ιδέες, ο δε Μπουτάρης, θιασώτης του Κεμάλ που έπνιξε εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων του Πόντου και τιμητής των Σκοπιανών χαρίζοντάς τους το όνομα Μακεδονία έγινε στόχος επίθεσης.
Η ΒΙΑ...
Είπαμε να καταδικάσουμε κάθε πράξη βίας κυρίως σωματικής, όχι όμως και να κάνουμε ήρωες εκείνους που έρχονται σε αντίθεση με το δημόσιο περί δικαίου αίσθημα και ιδιαίτερα όταν αυτό έχει να κάνει με εθνικά συμφέροντα. Ο Γρ. Λαμπάρκης μιλούσε για ειρήνη ενώ ο Μπουτάρης μιλάει για διχασμό εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΕΠΟΧΗ!
Ταραγμένη εποχή η δεκαετία του ‘60, η οποία απείχε λίγα χρόνια από τον εμφύλιο και ήταν νωπές οι πράξεις βίας και μάλιστα μεταξύ «αδελφών». Αυτή την εποχή που ο Καραμανλής προσπαθούσε να βγάλει τη χώρα από τα αποκαΐδια του εμφυλίου και να την φέρει πιο κοντά στην Ευρώπη, έστω και με το άνοιγμα της εξόδου προς την Γερμανία. Αυτή η εποχή σφραγίστηκε από ένα σωρό πράξεις ενάντια στη δημοκρατία με αποκορύφωμα την επικράτηση των συνταγματαρχών το 1967.
Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ...
Μέσα σ’ αυτή την εποχή δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Γρ. Λαμπράκης από τους παρακρατικούς Γκοτζαμάνη - Εμμανουηλίδη, οι οποίοι πλήρωσαν γι’ αυτή τους την πράξη από την κυβέρνηση Καραμανλή, ο οποίος είχε αναρωτηθεί δημοσίως «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο»!
Η ΜΝΗΜΗ...
Τα παραπάνω τα γράφω πρώτα για να επαναφέρω στη μνήμη των παλαιότερων τα γεγονότα μιας άλλης εποχής και στη συνέχεια για να μάθουν και οι 17άρηδες την ιστορία όπως αυτή εξελήχθηκε κι όχι όπως θέλουν να την φέρουν στα μέτρα τους σήμερα οι μπαχαλάκηδες που τρύπωσαν στο Μαξίμου.
Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ...
Ήρωας λοιπόν ο Μπουτάρης που συγκρίνεται με τον Γρ. Λαμπράκη, κάτι με το οποίο σκοπίμως αμαυρώνεται η μνήμη του δεύτερου. Ο Τσίπρας έχει τάξει σκοπό στη ζωή του να ξεπλυθεί από την αριστερά η οποία πλέον δεν είναι του γούστου του και στα μέτρα του! Ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να δώσει τα εύσημα στον Μπουτάρη που λίγο πριν είχε χ...εί που ο Κεμάλ έκανε τις εκαθαρίσεις των Ποντίων και είχε το θράσος να παραστεί στην γιορτή μνήμης την οποία μνήμη ο ίδιος είχε πετάξει στα σκ...τά!
Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ...
Εσύ μου κάνεις για δήμαρχος, είπε ο Τσίπρας στον Μπουτάρη και ο άλλος το πήρε στα σοβαρά λέγοντας ότι δεν θ’ αφήσει την Θεσσαλονίκη να πέσει σε χέρια βαρβάρων, εννοώντας όλους εκείνους που βρέθηκαν στα συλλαλητήρια είτε αναφέρονται αυτά στην γενοκτονία των Ποντίων, είτε στη Μακεδονία. Προφανώς την Θεσσαλονίκη την θέλει να την παραδώσει στους αλλόφυλους Τούρκους και στους Σκοπιανούς μετά την παράδοση στους «παρδαλούς» που την έχουν κάνει πιάτσα τους!
ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΣ...
Μετά τον Τσίπρα έρχεται ο πολύς Δένδιας της Ν.Δ. να αναγνωρίσει τον μεγάλο πατριώτη - ευεργέτη της Θεσσαλονίκης δήμαρχο Μπουτάρη και τον θέλει για γαμπρό της στο χώρο της αυτοδιοίκησης! Όπως σας το λέω. Ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι θα μπορούσε να υποστηριχτεί κι από την Ν.Δ. ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης και δεν βρέθηκε ένας σοβαρός από την «Πειραιώς» να τον περιορίσει κάπου εκεί στο Λιστόν της Κέρκυρας για να μη πω στο γνωστό ψυχιατρικό κατάστημα του νησιού.
Ο ΟΧΛΟΣ...
Ο «ετερόκλητος όχλος» (κατά τον Αλέξη Τσίπρα) που γιόμησε δύο φορές τις πλατείες και τους δρόμους της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας ετοιμάζεται να ξανακατέβει σε συλλαλητήρια εξ αιτίας του ξεπουλήματος που επίκειται της Μακεδονίας στους γυφτοσκοπιανούς που ψάχνουν να «αγοράσουν» ιστορία. Αυτός ο «όχλος» που κατά τον Πρωθυπουργό και την παρέα του είναι ακροδεξιός και φασιστικός, θα ξαναδώσει μαθήματα πατριωτισμού στις 6 Ιουνίου κι όποιος αντέξει... άντεξε!
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...
Με όλα τα παραπάνω και με την επιστροφή στο παρελθόν φτάνοντας μέχρι το ‘60 κι όχι στο ‘46-’49 ο Πρωθυπουργός θέλει να δημιουργήσει το μέλλον της Ελλάδας! Μάλιστα, έβαλαν χέρι από το Μαξίμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος σχολιάζοντας αυτήν την Γκοτζαμανοποίηση της σημερινής πολιτικής ζωής την απέριψε διότι δεν είναι αυτό το ζητούμενο από την σημερινή νεολαία, η οποία έχει άλλα ζητήματα που την απασχολούν με πρώτο αυτό της επιβίωσης.
ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ...
Λύσαξαν τα σκυλιά του Μαξίμου που γαύγιζαν σε ρυθμούς ντροπής του Κυριάκου που... αρνείται ή δεν γνωρίζει την ιστορία. Αυτά τα σκυλιά έδωσαν πάσα στα άλλα κοπρόσκυλα που έχουν αναλάβει εργολαβικά την επιβολή της τάξης σε όλη την Ελληνική πολιτική ζωή, φτάνοντας ακόμη και να βανδαλίσουν το ΣτΕ. Μιλάμε για τα γνωστά «μωρά» του Τόσκα που σύντομα θα τα πουν διά ζώσης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΒΡΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΚΟΡΑΦΕΣ!
Με την ντόπια Ν.Δ. προς το παρόν αρκούμαι σ’ αυτό που έλεγε ο αείμνηστος Μαλετσίδης για να χαρακτηρίσει ανάλογες πράξεις εκείνης της εποχής. «Βροντάν τα σίδερα, βροντάν και οι σακοράφες»!
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ν.Δ...
Για την εκδήλωση που έγινε χθες βράδυ και που είχε σαν θέμα τ’ αυτοδιοικητικά της Ηπείρου οι σχολιασμοί θα γίνουν τις επόμενες ημέρες. Εκείνο που κρατώ αυτή τη στιγμή είναι η σπουδή της Ν.Δ. να ασχοληθεί με αυτό τον χώρο ένα χρόνο και κάτι πριν από τις εκλογές με την σκέψη να μην αφεθεί ο χώρος αυτός στους πάσης φύσεως τυχοδιώκτες και αλεξιπτωτιστές. Αυτή η εκδήλωση απευθύνονταν κυρίως στους αυτοδιοικητικούς τους φίλα προσκείμενους στη Ν.Δ. κι έτσι όπως αυτοί καταγράφηκαν το 2014. Το αν σ’ αυτούς εμφυλοχώρησαν και κάποιοι Συριζαίοι καθόλου σημασία δεν έχει!
Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ...
Μια απέραντη χωματερή η πόλη των Ιωαννίνων το προηγούμενο τριήμερο και μην πει κανείς ότι γράφω υπερβολές, διότι θα διαψευσθούν από τα κινηματογραφικά και φωτογραφικά ντοκουμέντα. Μια περίοδο που τα Γιάννενα πρωτοπορούν σε επισκεψιμότητα δεν είναι ότι καλύτερο να αντικρίζουν οι επισκέπτες αυτή την εικόνα. Εκεί που τα πράγματα είναι αηδιαστικά είναι στη λίμνη, στο Μόλο, όπου μπορεί ν’ αλιεύσει κανείς μπόλικο σκουπιδαριό!
ΤΟ ΣΗΜΑ...
Εντολή και σήμα συνεργασίας μεταξύ άλλων πολιτικών δυνάμεων έδωσε ο Πρωθυπουργός στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, προσπαθώντας να μαντρώσει κυρίως το ΚΙΝΑΛ. Αυτό το σήμα το πήρε ο Γ. Ζάψας που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Ηπείρου στις προηγούμενες εκλογές και θέλησε να το κάνει πράξη. Η επιχείρηση συνεννόησης Ζάψα - Μπασιούκα (ΣΥΡΙΖΑ) μάλλον πάει για τις καλένδες αν υπολογίσει κανείς ότι δεν την βλέπουν με καλό μάτι οι ΚΙΝΑΛίτες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ!
Ο ΓΑΜΟΣ...
«Αρκετό αίμα δώσαμε στον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει κυβέρνηση. Τώρα θα κοιτάξουμε τα του οίκου μας», λένε από το ΚΙΝΑΛ, που ούτε κίνησαν την διαδικασία συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ, ούτε έχουν σκοπό να την ευλογήσουν. «Ή κατεβαίνουμε μόνοι μας ή πάμε για κλείσιμο το μαγαζί», ακούστηκε να λέει μεγαλοστέλεχος που δεν ρωτήθηκε από τον Γ. Ζάψα γι’ αυτό τον γάμο και που δεν πρόκειται να δώσει ευλογία!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.