ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΠΡΩΤΑ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ!
Πρώτα λέμε ΝΑΙ στον Καχριμάνη για την Περιφέρεια Ηπείρου και έχουμε καιρό μπροστά μας να εξετάσουμε τους υποψηφίους δημάρχους! Αυτό ήταν το ρεζουμέ της εκδήλωσης που έκανε η Ν.Δ. με αντικείμενο τα αυτοδιοικητικά. Κάπου εκεί στο ενδιάμεσο μίλησαν και για τον «Κλεισθένη», τον οποίο η Ν.Δ. δεν αποδέχεται με το επιχείρημα ότι θα φέρει την μπαχαλοποίηση στο χώρο της αυτοδιοίκησης.
Η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ...
Σε ένα ακροατήριο περίπου 200 ατόμων ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο υπεύθυνος για την αυτοδιοίκηση κ. Γαϊτάνης ανακήρυξαν υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Αλέκο Καχριμάνη, ο οποίος παίρνει την σφραγίδα της Ν.Δ. (δεν γράφω χρίσμα διότι παραπέμπει σε άλλες εποχές) με την οποία θα διεκδικήσει για τρίτη φορά και τελευταία, όπως ο ίδιος έχει πει την θέση του Περιφερειάρχη για να ολοκληρώσει το έργο του.
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ!..
Καχριμάνης πάει και τελείωσε, ήταν η «διαταγή» Αυγενάκη κι όποιος δεν κατάλαβε ότι αυτή η εκδήλωση έγινε μόνο και μόνο γι’ αυτό τον λόγο, μάλλον αλλού ταξιδεύει! Η Ν.Δ. οργανώνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις σε όλες τις περιφέρειες της χώρας μοιράζοντας χρίσματα στους εκλεκτούς της, ξεκαθαρίζοντας από τώρα το τοπίο και αποκλείοντας κάθε παρουσία φερέλπιδος υποψηφίου.
Η ΔΙΑΤΑΓΗ...
Αυτός μας κάνει, αυτόν θέλουμε, αρκεί να το θέλει κι αυτός. Αυτό είναι το σύνθημα κι αυτό έγινε προχθές σε αίθουσα πολυτελούς ξενοδοχείου της πόλης μας. Εκεί μαζεύτηκαν καμιά 50αριά αυτοδιοικητικοί από όλη την Ήπειρο παρόντος ενός μαϊντανού από Γρεβενά και των υπολοίπων παρόντων από όλους τους πολιτικούς χώρους. Καχριμάνης και τα σκυλιά δεμένα και μην ακούσω κουβέντα. Αυτή ήταν η διαταγή Αυγενάκη που έδειξε να μη σηκώνει μύγα στο σπαθί του!
ΑΝΑΔΡΟΜΗ...
Λίγο πριν το χρίσμα στον Καχριμάνη από τον Γραμματέα της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκη ο ίδιος ο Καχριμάνης σε μια εκρηκτική - συγκινητική τοποθέτησή του έκανε μια αναδρομή ιστορική και πολιτική φέροντας στη μνήμη παλιών και νέων Νεοδημοκρατών και μη τις ρήσεις του Ευάγγελου Αβέρωφ και την κομματική του δράση ως Προέδρου της Τοπικής Επιτροπής Ν.Δ. Μετσόβου, για να εισπράξει αρκετά χειροκροτήματα.
ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ...
Εκεί που ο Καχριμάνης φάνηκε να τα παίρνει στο κρανίο είναι για όσα γράφονται και λέγονται από ανώνυμους και επώνυμους για το χώρο πολιτικής δραστηριοποίησής του. «Άλλοι με θέλουν δήμαρχο, άλλοι βουλευτή. Το έχω ξεκαθαρίσει ότι ούτε το ένα με ενδιαφέρει ούτε το άλλο, που άμα το ήθελα θα εκλεγόμουν», είπε και ξεκαθάρισε η θέση του. Πάνω σ’ αυτή τη θέση πάτησε ο Λ. Αυγενάκης και πιστοποίησε την στήριξη της Ν.Δ. στο πρόσωπό του!
ΑΡΓΟΤΕΡΑ...
Επειδή πολλά γράφτηκαν για χρίσματα υποψηφίων δημάρχων και επειδή κάποιοι ή δεν κατάλαβαν ή δεν ήθελαν να καταλάβουν ή έκαναν πως δεν κατάλαβαν, ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε πως με τον Α’ βαθμό αυτοδιοίκησης η Ν.Δ. θα ασχοληθεί αργότερα και πάντως δεν θα ασχοληθεί όπως στο παρελθόν. Για κανένα νυν δήμαρχο, πρώην ή υποψήφιο δεν μίλησε και το έκλεισε εκεί το θέμα! Το ότι κάποιοι ήθελαν ν’ ακούσουν για τον Δήμο Ιωαννιτών ήταν δικό τους ζήτημα και δικός τους καϋμός και τίποτα παραπέρα. Μάλιστα, κάποιοι δεν «είδαν» τον Νίκο Γκόντα στην εκδήλωση και αυτό επειδή αυτό ήθελαν, για να φτιάξουν τα δικά τους σενάρια. Αυτοί έχουν αναλάβει και τον ρόλο του ενημερωτή και διαμορφωτή της κοινής γνώμης!
ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!..
Καμιά δεκαριά δήμαρχοι και άλλοι τόσοι υποψήφιοι προηγούμενοι δήμαρχοι απ’ όλη την Ήπειρο στην εκδήλωση και για κανένα δεν έκανε αναφορά ο Λ. Αυγενάκης. Πώς ξεχώρισαν τα διάφορα σαΐνια ότι δεν έκανε λόγο για υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξει η Ν.Δ. στα Γιάννενα και άρχισαν να το σερβίρουν δεξιά και αριστερά, μόνο αυτά το ξέρουν!
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ...
Μάλιστα, ο κ. Καχριμάνης στην ολιγόλεπτη παρέμβασή του και βάλοντας εναντίον ιστοσελίδων ανώνυμων, αναφέρθηκε σ’ ένα τέτοιο δημοσίευμα της ίδια ημέρας που έπαιζε σενάριο υποψηφιότητας του Στ. Καλογιάννη για δήμαρχο της πόλης και για βουλευτοποίηση του Ν. Γκόντα, για να εισπράξει απάντηση Αυγενάκη ότι καμία υπόσταση δεν έχουν τέτοια σενάρια και γνωρίζει (;) πολύ καλά τους εμπνευστές τους. «Ο κ. Καλογιάννης είναι σ’ ευθεία γραμμή με το κόμμα και για οτιδήποτε θα συνεννοηθεί μαζί μας», είπε κι έκλεισε εκεί το θέμα, προσωρινά ή όχι θα το δούμε.
ΤΟ ΖΥΓΙΣΜΑ...
Ζυγίζοντας κανείς όλα τα παραπάνω, αναρωτιέται εύλογα αν αυτή η ευθεία υιοθέτηση από πλευράς Ν.Δ. του Αλέκου Καχριμάνη κάνει καλό στον ίδιο ή ανοίγει την όρεξη στους αντιπάλους του εντός και εκτός των τειχών. Ο κ. Καχριμάνης σ’ αυτές τις εκλογές τις αυτοδιοικητικές από το ανεξάρτητο της υποψηφιότητάς του περνά στην αυστηρή κομματικοποίηση όπως την έβαλε ο Λ. Αυγενάκης αλλάζοντας έτσι ρότα σε όλο το σκηνικό το οποίο, εδώ που τα λέμε, δεν είναι και πολύ εύκολο.
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ...
Ως ανεξάρτητος το 2014 εξασφάλισε την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 50,8%, κάτι που εξέπληξε τους πάντες. Ως αυστηρά κομματικός και με παράπλευρες απώλειες από τον ίδιο το χώρο μήπως κινδυνεύει να μπει σε περιπέτειες τέτοιες που ίσως ο ίδιος και οι «Πειραιώτες» δεν έχουν σκεφτεί; Τα παραπάνω απλές σκέψεις και τροφή για διάλογο, που λένε και κάποιοι σοφοί της περιοχής που είναι Καχριμανικότεροι του Καχριμάνη, τον οποίο ανακάλυψαν τα τελευταία χρόνια. Εμείς απλά τον γνωρίζουμε από το 1983 και σ’ όλη την διαδρομή του την πολιτική και την κομματική τον ζήσαμε εκ του σύνεγγυς και γνωριζόμαστε πολύ καλά. Επομένως, μη τρέξουν κάποιοι για συστάσεις καθότι οι μέρες... πονηρές!
ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΥ!
Είναι ζήτημα μικρού χρόνου, ίσως και ωρών να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της Μακεδονίας στους γυφτοσκοπιανούς. Έχουν βρεθεί οι Εφιάλτες, όχι οι Πηλιογούσηδες, διότι ο Πηλιογούσης είναι παρεξηγημένο πρόσωπο της ιστορίας, οι οποίοι απλά θα κάνουν την τελετή παραλαβής - παράδοσης των ιερών και οσίων της πατρίδας που ακούει στο όνομα Μακεδονία κι αυτοί έχουν ονόματα και διευθύνσεις. Θα φροντίσουν γι’ αυτό Τσίπρας - Καμμένος - Κοτζιάς και άλλοι 151 ακόλουθοι  σε πρώτη φάση, των 7.000 ευρώ τον μήνα έκαστος.
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ...
Το καθυστερούν το σύμφωνο παραλαβής - παράδοσης γιατί ψάχνουν τρόπο να το σερβίρουν στο πόπολο, το οποίο το βρήκαν μπόσικο και το έχουν βάλει στη γωνία και το δέρνουν αλύπητα. Δεν μπόρεσαν οι πρόγονοί τους το 1946-1949 να παραδώσουν την Μακεδονία σε Τίτο - Χότζα και Βουλγάρους και το κάνουν τώρα για να εκπληρώσουν το αριστερό τους τάμα. Και καλά οι ΤσιπροΚοτζιάδες, το έχουν στο αίμα τους. Εκείνος ο πατριώτης ο Καμμένος πώς θα σηκώσει το χέρι στη Βουλή και θα πει ΝΑΙ στην παράδοση του ονόματος και στον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών που πάντοτε είχαν στο νου τους τα σύνορά τους να φτάσουν στο Αιγαίο;
ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ...
Αυτός λοιπόν ο πατριώτης ο Τσίπρας που την επομένη της εκλογής του το 2015 πήγε στην Καισαριανή κι εναπόθεσε λίγα λουλούδια στη μνήμη των πατριωτών που εκτελέστηκαν στην κατοχή είναι ο ίδιος που προχθές «εναπόθεσε» τριαντάφυλλα στον Λευκό Πύργο εις «μνήμην» του συντρόφου Μπουτάρη εξομοιώνοντάς τον με τον Γρ. Λαμπράκη. Αυτό λοιπόν το παιδί το χαμογελαστό μαζί με τον γιο ενός άλλου «δοσίλογου» της κατοχής θα παραδώσουν τις Πρέσπες εν καιρώ ειρήνης και θα ζητήσουν από την ιστορία να τους αφιερώσει ολόκληρες σελίδες για την πράξη βεβήλωσης...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.