ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ!
Ήταν υπόσχεση της αριστεράς της δεκαετίας του ‘40 κι έγινε πράξη της «αριστεράς» του 2018! Η Μακεδονία παραδόθηκε αμαχητί και χωρίς να πέσει μία «ντουφεκιά» από έναν πρώην κομμουνιστή και καταληψία δημόσιων χώρων και άνευ όρων! Όνομα, γλώσσα, ταυτότητα, κατατέθηκαν εις χείρας βαρβάρων και μ’ ένα χαζοχαρούμενο ύφος το πανηγύριζε κι όλας παριστάνοντας τον σπουδαίο!
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ...
«Συμφώνησαν οι Σκοπιανοί ν’ αλλάξουν το όνομά τους από Πρώην Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας σε σκέτο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», είπε στο διάγγελμά του και δεν έπεσε κανένα ντουβάρι του Μαξίμου να τον πλακώσει! Τι περισσότερο έκανε ο Τσολάκογλου όταν υπέγραφε «συνθήκη παράδοσης της χώρας» στους Γερμανούς;
Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ...
Έβαλε την ταφόπλακα στην Ελληνική Μακεδονία χαρίζοντας το όνομα, την γλώσσα και την ιστορία σ’ εκείνους που τον αλυτρωτισμό τον έχουν στη γκλάβα τους και στο αίμα τους. Οι Μακεδόνες της Ελλάδας θα ονομάζονται Βορειοελλαδίτες έτσι αόριστα και πλέον οι γυφτοσκοπιανοί θα έχουν το πάνω χέρι. Ο Μ. Αλέξανδρος ο Μακεδών θα είναι ο Βορειοελλαδίτης γιατί ο δικός μας Αλέξης ξεπουλήθηκε στις ξένες δυνάμεις για να κρατηθεί στην καρέκλα του πρωθυπουργού αυτός και ο Καμμένος να παριστάνει τον στρατάρχη τις νύχτες τριγυρνώντας στους διαδρόμους του Πενταγώνου παίζοντας με τα τρενάκια!
ΤΑ ΔΩΡΑ...
Αυτή η «παρδαλή» κυβέρνηση λοιπόν που ξεκίνησε με την επανάσταση του κ...λου, το περασμένο Σάββατο την ολοκλήρωσε με τα δωράκια στους Σκοπιανούς. Θα λέγονται Βόρειοι Μακεδόνες, μας λέει ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του και την ίδια στιγμή ο Ζάεφ μιλούσε για σκέτο Μακεδόνες! Τελικά, ποιος νίκησε, αδέλφια;
ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑ... ΤΕΣΣΕΡΑ!
Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε καμιά συμφωνία που περιέχει τον όρο Μακεδονία, αλλά δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση, είχε πει λίγες ώρες πριν το διάγγελμα του Αλέξη ο Καμμένος κι άρχισαν να γελάνε τα κάγκελα του Υπουργείου. Προφανώς ψάχνει για μα...κες να στηρίξουν τον Τσίπρα για να μείνει εκείνος στρατάρχης! Κι αυτοί οι μα...κες φαίνεται πως υπάρχουν και είναι έτοιμοι να παίξουν το ρόλο του Αρτέμη Μάτσα!
ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ...
Δεν είναι υπόθεση όμως των Μακεδόνων το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων σ’ όλο τον κόσμο. Σήμερα της Μακεδονίας το ξεπούλημα, μετά της Ηπείρου όπου οι Αλβανοί ψάχνονται για μεγάλη Αλβανία, από κοντά και η Θράκη και νάτα τα σύνορα της Ελλάδας στον Όλυμπο, όπως ήταν ο σχεδιασμός των Ελλήνων και Βουλγάρων κομμουνιστών στο σύμφωνο του Πετριτσίου στις 12-9-44! Ήταν τότε που τα Κ.Κ. εργάζονταν για την εγκαθίδρυση Βαλκανικής Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών!
Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...
Αντέδρασε η αντιπολίτευση σ’ αυτή την συμφωνία με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην την υπογράψει με τους Σκοπιανούς. «Έχουμε να κλείσουμε πολλές πληγές, δεν πρέπει ν’ ανοίγουμε άλλες. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς», είπε ο Κυριάκος και «απείλησε» να μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «εγγυητή» του πολιτεύματος, την αντίθεσή του στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να φανεί αντάξιος των ευθυνών του.
ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!..
Έχει ευθύνες ο Πρόεδρος Παυλόπουλος σε μια τέτοια πράξη προδοσίας όπως επιχειρείται από την κυβέρνηση; Βεβαίως και έχει κι αυτό πρέπει να το αντιληφθεί ο ίδιος. Είναι η ώρα ν’ αποδείξει ότι εκτός από το να υπογράφει πράξεις απλής καθημερινότητας της κυβέρνησης θα πρέπει ν’ αρθεί στο ύψος του και να στείλει αδιάβαστο τον πρώην καταληψία που άρχισε να παίζει εκτός από το φιλότιμο των Ελλήνων αλλά και με την προστασία της πατρίδας από τους ακρωτηρισμούς στους οποίους άρχισε να επιδίδεται...
Η ΕΥΘΥΝΗ...
Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει ευθύνη να προστατέψει την συνταγματικότητα της χώρας και το πρώτο που πρέπει να δει είναι αν η κυβέρνηση έχει την δεδηλωμένη έτσι όπως αυτή ορίστηκε όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο του 2015. Αν δηλαδή εξακολουθεί να υφίσταται νόμιμη κυβέρνηση όταν ο πρόεδρος του συγκυβερνόντος κόμματος δηλώνει ότι δεν ψηφίζει την συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ! Αν δεν το κάνει, τότε ο ίδιος φέρει την ευθύνη της εκτροπής και της παρεκτροπής. Υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης για λόγους πατριωτικής ευθιξίας αν θέλει να σεβαστεί και το δάκρυ του Εθνάρχη όταν έλεγε ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική»!
ΠΡΟΔΟΤΗ ΑΛΕΞΗ!
Από την περασμένη Τρίτη το απόγευμα δύο μόνο λέξεις δονούν τον ελληνικό αέρα κι αυτές είναι «προδότη Αλέξη». Αν δεν το ακούνε οι βουλευτές της κυβέρνησης δεν φταίω εγώ αλλά τα 7χίλιαρα με τα οποία είναι μπουκωμένα στόματα, αυτιά και μάτια και η κολλημένη πάνω τους καρέκλα...
ΤΟ ΚΡΙΜΑ...
Εμπρός στο δρόμο που έστρωσε ο Καρανίκας. Όλοι εμείς τα «εθνίκια» που όμως δεν είμαστε καθίκια όπως μας θέλει ο σύμβουλος του Αλέξη έχουμε υποχρέωση να τα φέρουμε όλα τούμπα. Αν δεν το πράξουμε, τότε το κρίμα θα πέσει στα δικά μας κεφάλια. Τι άλλο πρέπει να δούμε, να δεχτούμε, να πάθουμε για να καταλάβουμε ότι έχουμε μπλέξει με αγύρτες που εκδικούνται τους Έλληνες και μαγαρίζουν την ιστορία.
Ο ΝΟΝΟΣ!
Προσέξτε τώρα, λογική από τον πρωθυπουργό - νονό της Βόρειας Μακεδονίας! Πήγε στην ΕΡΤ για ν’ αναλύσει το Σκοπιανό και από αυτά που έλεγε φαίνονταν ότι ο ίδιος δεν έχει καταλάβει τι είναι αυτό που συμφωνήθηκε. Άλλα αντ’ άλλων κι όποιος κατάλαβε - κατάλαβε. Το σπουδαίο που είπε είναι αυτό που αναφέρονταν στον Πάνο Καμμένο που η άρνησή του να ψηφίσει την συμφωνία έχει να κάνει με τον πατριωτισμό του, ενώ όσοι άλλοι δεν ψηφίσουν είναι πουλημένα τομάρια και εθνίκια, κατά τον Καρανίκα του...
ΨΕΥΤΕΕΕΕΕΣ!
Θα καταργήσουμε τα διόδια, θα εξαφανίσουμε τον δυσβάσταχτο ΕΝΦΙΑ, θα βάλουμε σεισάχθεια, θα «φωτίσουμε» από τη ΔΕΗ 300.000 φτωχούς Έλληνες. Θα... Θα... Θα... Κάνει το ακριβώς αντίθετο! Πολλαπλασίασαν τα διόδια κάνοντάς τα απλησίαστα. Χθες ψήφισαν την αύξηση διοδίων, κατεβάζει διακόπτες η ΔΕΗ και ξεπουλάνε σε πλειστηριασμούς τα σπίτια του κοσμάκη. Τοιούτος έπρεπεν ημίν, λοιπόν, αρχιερεύς;
ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;
Πριν φύγω για διακοπές θα λύσω και το Αλβανικό, απειλεί ο Κοτζιάς! Ποιο ακριβώς είναι το Αλβανικό, δεν μας το λέει. Μήπως εννοεί το «Τσάμικο» ζήτημα και την ιδέα της επέκτασης της Αλβανίας μέχρι την Ναύπακτο; Μήπως να ετοιμαζόμαστε εμείς οι Ηπειρώτες για παν ενδεχόμενο, διότι ετούτοι θα παραδώσουν και την Ακρόπολη, κάτι που έχει βάλει στο μάτι ο Έντι Ράμα;
ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ...
Φυσικό αέριο θα έχουμε με τα βυτία μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας αφού αγωγός γιοκ προς Ήπειρο μεριά. Αυτό λοιπόν το φυσικό αέριο θα μοιράζεται με βυτία και θα κάνουν χρήση κυρίως επιχειρήσεις, διότι είναι πιο φθηνή καύσιμη ύλη. Αυτά μας διαβεβαιώνει ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη σύμβαση που υπέγραψε το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων με την ΔΕΠΑ.
ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...
Αυτή η υπόθεση είναι μια πονεμένη ιστορία, για την οποία πολύς κόσμος θα πρέπει να ντρέπεται. Ήταν τότε που θα έφτανε το φυσικό αέριο μέσω αγωγού στα παράλια της Θεσπρωτίας κι από κει στην Ιταλία. Πολεμήθηκε όμως αυτή η υπόθεση από τους γνωστούς «τιποτιστές» της Ηπείρου αφήνοντας την Ήπειρο εκτός αυτής της υπηρεσίας, αναγκάζοντας τώρα τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μπέγκα να ξεσηκώσει τους άλλους Ηπειρώτες δημάρχους για να φέρουν φυσικό αέριο μέσω του αγωγού που πάει κατά Θεσαλία μεριά και τον Αλέκο Καχριμάνη να κουβαλάει αέριο με τα βυτία! Μήπως όμως όλα αυτά κατόπιν εορτής κι αφού το πουλάκι πέταξε; Εκτός κι αν οι ενέργειες του δημάρχου έχουν να κάνουν με το νάχαμε να λέγαμε!
ΟΙ... ΕΦΑΨΙΕΣ!
Πήγαν οι Πασόκοι κι οι άλλες δυνάμεις, δήμαρχοι και μη, ν’ ακούσουν από την Γεροβασίλη και τον Πουλάκη τα καθέκαστα για την εφαρμογή του Κλεισθένη. Πήγαν από περιέργεια ή για να γίνουν εφαψίες του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να τύχουν της ευεργεσίας του στις εκλογές της Τ.Α.; Για να γίνει πιο αγαπητός ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας τράβηξε ένα μπερντάκι στην ΚΕΔΕ, το συνδικαλιστικό όργανο της Α’βάθμιας Αυτοδιοίκησης ακολουθώντας την γραμμή ΣΥΡΙΖΑ κατά γράμμα!
Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ...
Την συγκεκριμένη σύναξη την οργάνωσαν Γ. Ζάψας - Κ. Μπασιούκας, που σκέφτηκαν να συμπορευτούν στις επόμενες περιφερειακές εκλογές. Ο μεν πρώτος είχε υποστηριχτεί από το ΠΑΣΟΚ κυρίως την προηγούμενη φορά, ο δε δεύτερος ήταν στο πλευρό της Γεροβασίλη το 2014, η οποία με την παραίτησή της άνοιξε τον δρόμο στον Μπασιούκα. Εκεί λοιπόν, σ’ αυτή τη μάζωξη, ο Γ. Ζάψας πήρε μία δεύτερη ψυχρολουσία από την Γεροβασίλη όταν ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει δικά του πρόσωπα! Την πρώτη την είχε πάρει από το ΚΙΝΑΛ, το οποίο ήθελε να το κολήσει δίπλα στον Μπασιούκα. Το μήνυμα απ’ όλο το ΚΙΝΑΛ ήταν «μακριά κι αγαπημένοι» με το πρόσχημα ότι θα επενδύσουν σε δικό τους πρόσωπο στις επόμενες περιφερειακές εκλογές!
ΤΙ ΤΟΥ ΗΛΘΕ;
Μένοντας στο θέμα, ζυμώσεις στα αυτοδιοικητικά του ΚΙΝΑΛ, δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε την τοποθέτηση από τον Καμίνη υπεύθυνου τοπικής αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΑΛ τον κ. Μάκη Χρυσοστόμου, ο οποίος ζήτησε ν’ ανοίξουν οι διαδικασίες επιλογής υποψηφίων για την αυτοδιοίκηση και προφανώς θα εννοούσε και στον Δήμο Ιωαννιτών. Τι του ήρθε τώρα του Μάκη κι άνοιξε ένα τέτοιο ζήτημα, μόνο αυτός κι ο Καμίνης το γνωρίζουν. Έχει κάτι άλλο στο μυαλό του που να τον οδηγεί σε τέτοιες σκέψεις;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.