ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ...
Δεν έχει τελειωμό αυτή η τραγωδία με το ολοκαύτωμα της Ανατολικής Αττικής. Δέκα μέρες τώρα και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αναγνώριση και η ταυτοποίηση των «πεσόντων» σ’ έναν ακήρυχτο πόλεμο που έγινε εν έτη 2018, με κυβέρνηση λαοπρόβλητη και πάνω από όλα υπεύθυνη, αν πιστέψει κανείς τα λόγια του Πρωθυπουργού.
ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥΣ!
Πρώτα θα πρέπει να τελειώσουν με τους νεκρούς για να μετρήσουν μετά τις πληγές που άνοιξαν οι φωτιές, οι οποίες διαδέχτηκαν τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017 στη Μάνδρα! Έως τότε οι κυβερνώντες θα παίζουν με τον πόνο και τη νοημοσύνη των νεοελλήνων, οι οποίοι το «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλοίψω λάδι» το έχουν κάνει πράξη. Το έχουν πάρει χαμπάρι οι ΤσιπροΚαμμένοι και λεηλατούν την σκέψη όλων των Ελλήνων όλων των αποχρώσεων.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ!..
«Βασανίζομαι και ψάχνω ένα λόγο να δω πού απέτυχα και δεν βρίσκω κανένα»! Αυτό λέει αυτός ο γίγαντας της πολιτικής και υπεύθυνος για την ασφάλεια των πολιτών Ν. Τόσκας καταγόμενος από τα Κεντρικά Τζουμέρκα (Χώσεψη), πρώην πορτιέρης του Μπεγλίτη (το έχει πει ο Β. Βενιζέλος).
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ!
Ούτε ένα λόγο λοιπόν δεν βρίσκει αυτός ο γίγαντας να δει πού απέτυχε! 296 άτομα έχουν καεί στην Αν. Αττική (92 νεκροί - 25 αγνοούμενοι - 179 τραυματίες) και εκείνος ψάχνει ακόμη ένα λόγο αποτυχίας του! Δηλαδή πόσες ανθρώπινες ζωές πρέπει να χαθούν ακόμη για να βρει ένα λόγο αποτυχίας του ο πρώην θυρωρός Μπεγλίτη που υπηρέτησε ως πρασινοφρουρός και τώρα έχει ντυθεί στα ροζακί;
Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ...
Έκανε και κάτι άλλο ο κ. Τόσκας για να δικαιολογήσει το μουστάκι του που παραπέμπει σε ανδρισμό. Για λόγους συνειδησιακούς υπέβαλε την παραίτησή του από Υπουργός, αλλά ο έτερος Τζουμερκιώτης, ο Αλέξης, του είπε «παραιτούνται ωρέ τα παλικάρια την ώρα της φωτιάς;», οπότε κι εκείνος έκανε την καρδιά του κόμπο και παραμένει στη θέση του περιμένοντας την τρίτη φουρνιά των νεκρών - αγνοούμενων - τραυματιών.
Ο...ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ!
«Κάτσε εκεί που είσαι τώρα για να σου πάρω εγώ το κεφάλι οσονούπω» είναι η κρυφή σκέψη του Πρωθυπουργού, ο οποίος θα μιμηθεί τους Ρωμαίους αυτοκράτορες και θ’ αρχίσει να ρίχνει τους Τόσκες στα άγρια θηρία για να εκτονώνεται ο λαός και να ξεχνά τις πάσης φύσεως τραγωδίες, ελπίζοντας σε διάσωσή του!
ΤΟ ΣΟΟΥ...
Σας είχαμε γράψει από τούτη εδώ τη στήλη για το σόου που είχαν στήσει το βράδυ του ολοκαυτώματος όπου όλοι ήξεραν για τους θανάτους και έκαναν τον ανήξερο, με πρώτο τον Πρωθυπουργό που ρωτούσε άλλα αντ’ άλλων κι όλοι μαζί μιλούσαν αλλαμπουρνέζικα. Στημένο σόου για να καλύψουν την τραγωδία, η οποία όμως δεν κρύβονταν με τίποτα. Της νύχτας τα καμώματα τελικά τα είδε η μέρα και ξεράθηκε στο κλάμα με αυτά που άφησε στο διάβα του ο... λίβας!
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ!
Πρωί - πρωί τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός πήρε παραμάσχαλα τους Μαξιμίσιους και ροβόλησε κατά καμένα μεριά. Πήρε και την αγαπημένη του ΕΡΤ, τι στο διάβολο ταΐζει 3.000 άτομα, πήρε κι ένα φωτογράφο και πήγε να δει την εικόνα μετά τη συμφορά! Πήγε και τι να δει! Ένα απέραντο νεκροταφείο το Μάτι! Ένας ταλαίπωρος αξιωματικός επιστρατεύτηκε να του εξηγεί τα ανεξήγητα γι’ αυτόν. Ούτε ένας κάτοικος της περιοχής δεν βρέθηκε μπροστά στο Πρωθυπουργό να του εξηγήσει εκείνος τι εστί βερίκοκο, όπως έγινε με τον έτερο Καππαδόκη Πάνο Καμμένο!
ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ...
Πήγε, είδε (δεν είδε) και απήλθε ο Αλέξης, θεωρώντας ότι έκανε το καθήκον του και έβγαλε την υποχρέωση απέναντι στα 296 θύματα της τραγωδίας, χώρια τους κατεστραμένους. Ύστερα από οκτώ μέρες ο Πρωθυπουργός κι αφού κατάκατσε η στάχτη από την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη η περιοχή. Και εις άλλα με υγεία θα είπε από μέσα του και αποχώρησε χωρίς ν’ ανοίξει μύτη κυβερνητική!
ΣΠΙΡΤΖΗΣ Ο... ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΣ!
Τώρα, λέει, ο Σπίρτζης θα προβεί σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Ανατολική Αττική. Όμως την ίδια στιγμή κυκλοφορεί ένα βίντεο όπου το ίδιο παληκάρι ως πρόεδρος του ΤΕΕ δίνει οδηγίες για το πώς θα νομιμοποιηθούν τα αυθαίρετα στην ίδια περιοχή για να τα οικονομάει το συνάφι του! Μιλάμε για πολύ σπέκουλα από όλους που σήμερα είναι υπέρ της νομιμότητας, ενώ παλαιότερα ως αντιπολίτευση ήταν υπέρ των αυθαιρέτων.
ΧΩΡΙΣ ΦΙΕΣΤΑ!..
Θα αποφύγουν, λέει, την φιέστα που ετοίμαζαν για την έξοδο από το μνημόνιο που θα γίνονταν στις 21 Αυγούστου. Η συμφορά της Αν. Αττικής δεν τους επιτρέπει τέτοιες κινήσεις και με αυτό τον τρόπο θα τιμήσουν την μνήμη των νεκρών, λένε! Αφού τους άφησαν πρώτα να καούν, τώρα επικαλούνται την μνήμη των πεσόντων σε καιρό ειρήνης. Για να σωθούν από την γενικότερη κατακραυγή και από τον όλεθρο που θα υποστούν θα τραβήξουν έναν ανασχηματισμούλη για εκτόνωση. Πρώτο και καλύτερο κεφάλι που θα πέσει είναι αυτό του Τόσκα, ο οποίος θα παρασύρει κι εκείνο τον τρομαγμένο αρχηγό της Πυροσβεστικής!
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ;
Κάποιοι αναγνώστες δεν κατάλαβαν ή δεν θέλησαν να καταλάβουν τα όσα έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα για το ξέσπασμα του Μητροπολίτη μας Μαξίμου με αφορμή την επιβολή του προστίμου στο Γηροκομείο Ιωαννίνων. Να επαναλάβω πως ένα τέτοιο πρόστιμο σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς σ’ ένα ίδρυμα αυτής της προσφοράς και βαρύ και άδικο είναι και έως ένα σημείο η αγανάκτηση του Δεσπότη είναι δικαιολογημένη. Από κει και πέρα, ο καταλογισμός ευθυνών σε εξωγενείς παράγοντες μη κατανομασθέντες δεν είναι πράξη ευθύνης, κάτι που δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το έκανε συνειδητά. Μάλλον το θυμικό επικράτησε της αυτοσυγκράτησης...
ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
Έψαξα το ζήτημα και η όλη πράξη της επιβολής του προστίμου δεν είναι τόσο μυστηριώδης όσο θέλουν να την εμφανίσουν. Σύμφωνα με δική μου έρευνα, τα πράγματα είναι απλά κι όχι τόσο περίπλοκα όπως εμφανίστηκαν. Η υψηλή κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης χτύπησε κόκκινο στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών και η αρμόδια επιτροπή ΕΛΥΤ που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη έδωσε εντολή ελέγχου στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας που είναι αρμόδιο για παρόμοιους ελέγχους στην Ήπειρο! Όπερ κι εγένετο...
ΑΡΓΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ!..
Από κει και πέρα και αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος τότε θυμήθηκαν κάποιοι (πλην Μαξίμου) να βρουν διέξοδο στα αδιέξοδα και χτυπούσαν «πόρτες» τις οποίες στη συνέχεια θεώρησαν σκόπιμο να ενοχοποιήσουν! Το σύστημα «Ήφαιστος» είναι αυτό που «φταίει» για όλα κι όχι διάφοροι... δράκοι! Το σύστημα «Ήφαιστος» που ελέγχει την αδικαιολόγητα υψηλή κατανάλωση καυσίμων σε Ιδρύματα, μη εξαιρουμένων των Νοσοκομείων! Ακούσατε ποτέ να γίνεται λόγος για καρφωτή από Διοικητές Νοσοκομείων;
ΟΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ...
Οι παραπάνω διευκρινήσεις γίνονται για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και ο καθένας φτιάχνει τις δικές του ιστορίες ανάλογα με το ποιον συμπαθεί και ποιον όχι. Γι’ αυτό έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα ότι ήταν λάθος ο χειρισμός του όλου ζητήματος από πλευράς Μαξίμου. Αν όμως ξέρει κάτι παραπάνω εκείνος και έχει χειροπιαστά πράγματα, τότε εδώ είμαστε να φιλοξενήσουμε την δική του αλήθεια...
ΤΟ ΔΑΣΟΣ
«Δάσος τα βάτα στα Σεισμόπληκτα χωρίς να συγκινείται κανείς αρμόδιος. Δεξιά κι αριστερά οι δρόμοι πνιγμένοι στα βάτα, χώρια τα οικόπεδα που ουδέποτε καθαρίστηκαν και ανάπάσα στιγμή μια φωτιά μπορεί να ξεσπάσει και να γίνουμε Μάτι», μου λένε κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονται σε απόγνωση, από την ανικανότητα, την αδιαφορία, την ανευθυνότητα των υπευθύνων! Εμείς το καταγράφουμε και το μεταφέρουμε για να μην πει κανείς μετά ότι δεν ήξερε...
ΠΝΙΓΜΕΝΗ...
Όλη η πόλη είναι πνιγμένη στα πάσης φύσεως χόρτα και μάλιστα κάποιες περιοχές έχουν μετατραπεί σε χωματερές όπως εκείνη κοντά στον κόμβο των Κάτω Μαρμάρων. Ο κάθε κατακαημένος εντελώς ανεξέλεγκτα ξεφορτώνει μπάζα, σκουπίδια, χόρτα, ακόμη και «υπόλοιπα» νεκροταφείου, χωρίς να λαμβάνεται καμία μέριμνα προστασίας του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση για την υγεία των πολιτών. Ακούει κανείς;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.