ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!
Το καημένο το παιδί είναι μόνο 44 χρόνων και μη το ματιάσετε και μη μας το κατσιάσετε και πού να βρούμε άλλο τέτοιο! Λυπηθείτε το και μη το βαράτε άλλο. Αυτά είναι σε ελεύθερη μετάφραση όλα όσα συναρπαστικά είπε ένας Βερναρδάκης για να δικαιολογήσει, τι άραγε; Δηλαδή 44 χρονών παιδί κάνει για Πρωθυπουργός, αλλά δεν κάνει για να επωμισθεί τις ευθύνες της διακυβέρνησης; Είναι παιδί αμούστακο που θα πρέπει για να ψηθεί στα πράγματα να... ψήσει την μισή Ελλάδα και την άλλη μισή να την πνίξει;

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ...
Δεν είναι για πολύ βαριές δουλειές το παιδί των 44 χρόνων κατά τον Βερναρδάκη! Όταν εμείς λέμε ότι είναι μια παιδική χαρά όλοι τους τότε εμείς είμαστε οι... εχθροί του συστήματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που βρίσκονται σε νηπιακή ηλικία και σε μυαλό και σε πράξεις. Κυνική η ομολογία του Βερναρδάκη και μάλιστα μέρα - μεσημέρι και ύστερα από 100 «φόνους» στην Αν. Αττική.

ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ...
Όχι πως δεν το είχαμε αντιληφθεί ότι είναι σ’ εποχή που ακόμη παίζουν με τα τρενάκια (θυμηθείτε τον Καμμένο προεκλογικά), αλλά να το ομολογήσουν οι ίδιοι άνθρωποι ότι ακόμη ο Πρωθυπουργός δεν έχει οριμάσει και οι ώμοι του δεν μπορούν να σηκώσουν τα βάρη της διακυβέρνησης γι’ αυτό και το περπάτημα στα τέσσερα! Πού πήγε η περηφάνια πριν το 2015 που όλα θα τα μαχαίρωνε και στο μαχαίρι του δεν θα στέκονταν μύγα;

ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ...
44 ο Πρωθυπουργός, 43 η συντρόφισσα Δούρου, στην θητεία της οποίας 130 περίπου άτομα έχασαν τη ζωή τους! Οι δυο τους σ’ αυτή την ηλικία αναλαμβάνουν μόνο πολιτικές ευθύνες, αλλά δεν παραιτούνται με τίποτα. Αν δεν λύσω τα θέματα πλημμύρων και πυρασφάλειας εγώ θα παραιτηθώ, έλεγε το 2014 η συντρόφισσα Δούρου. Δεν μας είπε όμως στους πόσους καμμένους και πνιγμένους καίγονται εκείνη και το αφεντικό της ο Αλέξης και κυρίως σε ποια ηλικία!

ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ...
Θα έπρεπε να παραιτηθεί πολύς κόσμος, αν αρχίσουν οι παραιτήσεις για όσα έγιναν στο παρελθόν με τα αυθαίρετα σ’ όλη τη χώρα, είπε ο τεράστιος Βερναρδάκης και εννοούσε τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Να συμφωνήσω απόλυτα μαζί του και προτείνω να γίνει αρχή από τους σημερινούς υπουργούς που έχουν καταγωγή από ΠΑΣΟΚ μεριά. Έχουμε και λέμε: Τόσκας ο πορτιέρης του Μπεγλίτη, Σπίρτζης ο πρώην Πρόεδρος ΤΕΕ που έδινε οδηγίες νομιμοποίησης αυθαιρέτων, ο Κουρουμπλής που άφησε τους κατοίκους της Αν. Αττικής να βολοδέρνουν 6 ώρες στη θάλασσα και να πνίγονται...

ΣΤΕΡΕΨΑΝ...
Στέρεψαν πλέον από επιχειρήματα εκεί στην Κυβέρνηση κι ο καθένας λέει και κάνει ό,τι θέλει. Τώρα, λένε, θα κατεδαφίσουν όλα τ’ αυθαίρετα για τα οποία πριν το 2015 ξεσήκωναν οι άνθρωποι τους κατοίκους της περιοχής! Πρωτοστάτης στις κατεδαφίσεις ο γνωστός για τη σταθερότητα θέσεων και απόψεων Σπίρτζης που τους έστελνε στις Πολεοδομίες για νομιμοποίηση των αυθαιρέτων. Τόση σοβαρότητα και υπευθυνότητα πώς την αντέχουν τελικά;

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ...
Μπορεί να μην παραδέχονται ευθύνες, έχουν όμως περίσσιο θράσος και δεν επιτρέπουν στην αντιπολίτευση να τους ασκήσει κριτική. Μην ακούσουν αντίθετη φωνή που να τους μιλάει για τις ευθύνες, τρέχουν να την ρίξουν στην πυρά, τέχνη που απέκτησαν εσχάτως καίγοντας ένα σωρό κόσμο. Δεν άντεξαν όσα τους κατελόγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άρχισαν το γνωστό τροπάριο του δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε, διότι επί ημερών σας κάψατε την Ηλεία! Αντί τα παθήματα να γίνονται μαθήματα, η προσφυγή στην παρελθοντολογία είναι η διέξοδός τους.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ...
Αλλά κι αν ακόμη μπει η ισοφάριση μεταξύ Ηλείας - Αττικής, τότε κάποιος άλλος 40άρης Πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη την οποία συνόδευσε με παραίτηση και προσφυγή στις κάλπες. Ας πράξει τα ίδια ο σημερινός 44άρης για να δείξει το μέγεθος της ευθύνης με την οποία αντιμετωπίζει τα σοβαρά ζητήματα της χώρας. Πού όμως τσίπα σε Τσίπρα και λοιπή συντροφιά!

ΟΙ ΦΙΛΟΙ...
Δεν πρόκειται να εμπιστετώ τα συμφέροντα της χώρας σε κομματικούς φίλους όπως κάνει ο Τσίπρας σήμερα, ακούστηκε να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του κι εμείς του λέμε μεγάλη μπουκιά να φάει αλλά μεγάλες κουβέντες να μη λέει! Ένας ολόκληρος στρατός βρίσκεται ante portals για να αντικαταστήσει το σημερινό καθεστώς. Η θέση του Κυριάκου θα πρέπει να είναι ότι θα κάνει αντικατάσταση των ανικάνων με ικανούς. Τέτοιοι υπάρχουν κι άμα θέλει τους βρίσκει!

ΤΑ ΛΑΘΗ...
Έγιναν ένα σωρό λάθη και παραλείψεις για να έχουμε τόσους θανάτους και τόσες καταστροφές, παραδέχτηκε προχθές ο Υπουργός Σκουρλέτης! Αντίθετα με τον άλλο Υπουργό της ίδιας κυβέρνησης που πριν μια εβδομάδα έψαχνε εναγωνίως να βρει ένα λόγο να παραιτηθεί διότι δεν είχε κάνει κανένα λάθος και κάηκαν μόνο 100 νοματαίοι. Φανταστείτε αν είχε κάνει λάθη, τότε δεν θα έμενε κολυμπηθρόξυλο στην Αττική και τα περίχωρα αυτής. Αυτός ο άψογος Υπουργός ονομάζεται Τόσκας, θυρωρός του Μπεγλίτη, κατά τον Ε. Βενιζέλο, που ήταν προϊστάμενος Υπουργός του!

ΟΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ...
Θα βάλουν, λέει, μπουλντόζες να γκρεμίσουν τα αυθαίρετα στην Αττική. Αφού τους έκαψαν, τώρα θα τους ξεσπιτώσουν κι από πάνω! Κάτι που έπρεπε να κάνουν πριν, αν ήθελαν να μιλούν για ισονομία και ισοπολιτεία. Να δείτε που θα στείλουν μπουλντόζες συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων για τα μάτια του κόσμου. Απλά θα καθαρίσουν τα αποκαΐδια και μετά μη τους είδατε μη τους απαντήσατε. Ωστόσο, οι 100 νεκροί θα στοιχειώνουν τα όνειρά τους!

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ!
Είναι λοιπόν μόνο 44 χρονών ο Πρωθυπουργός κατά τον Βερναρδάκη και άρα μη του φορτώνετε ευθύνες. Επειδή και ο Τόσκας δεν βρίσκει ευθύνες κι αφού οι ηγεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΛ.ΑΣ. τα έκαναν όλα καλά, τότε τις ευθύνες όλες τις έχει το μωρό των έξι μηνών, τα 12χρονα και τα 15χρονα μαζί με τους πατεράδες, τις μανάδες, τις γιαγιάδες και τους παππούδες που έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι στα πεδία της Αττικής. Αυτοί φέρουν την ευθύνη αφού έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται ούτε να παραπονεθούν, ούτε να μιλήσουν. Φρόντισαν όλοι οι παραπάνω ηγέτες να τους κλείσουν τα στόματα...

ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!
Φέρτε ενιαία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για να σας εγκρίνουμε την κατασκευή του δακτυλίου Γεννηματά - Πανηπειρωτικού, λέει το αρμόδιο Υπουργείο του οποίου προΐσταται ο Σταθάκης, τον οποίο πρόσφατα επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών. Για το ίδιο ζήτημα την ίδια άποψη έχει ο Συνήγορος του Πολίτη που κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα.

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ...
Γι’ αυτό το αδιέξοδο μιλάει ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας, ο οποίος ψάχνει για αυτιά ν’ ακούσουν τις προτάσεις του Δήμου βάσει των οποίων διαχωρίζονται τα έργα Κενάν Μεσαρέ - Μεγάλος Δακτύλιος. Κι όμως το Υπουργείο επιμένει σε νέα ενιαία ΜΠΕ την οποία ο Δήμος δεν είναι διατεθειμένος να υποβάλλει.

ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ!..
Όταν πήγε αντιπροσωπεία του Δήμου στο Υπουργείο του Σταθάκη ήταν σαν να μην πήγε ποτέ, διότι ο Υπουργός είχε άλλα στο νου του! Η συνάντηση έγινε παρουσία και του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντά, ο οποίος κι αυτός ήταν και δεν ήταν εκεί και το μόνο που πέτυχε ήταν να φέρει πίσω τον Σταθάκη όταν «κουράστηκε» εκείνος και πήγε ν’ αποχωρήσει από την κουβέντα θεωρώντας ότι είχε εξαντλήσει το ζήτημα. Χώρια που ο Υπουργός βιάζονταν να παρακολουθήσει κάποιον αγώνα του Μουντιάλ που ήταν πιο πολύ σοβαρό ζήτημα γι’ αυτόν σε σχέση με τον δακτύλιο της πόλης των Ιωαννίνων...

ΟΙ ΦΙΛΟΙ...
Όμως, μη ξεχάσουμε ποιοι ήταν εκείνοι που έχουν φτάσει το όλο ζήτημα στο σημερινό αδιέξοδο. Ήταν οι «φίλοι» του Χρ. Μαντά που αντιδρούσαν στην κατασκευή της Κενάν Μεσαρέ και που γι’ αυτό το λόγο είχαν δημιουργήσει επιτροπή αγώνα κάνοντας τη μία προσφυγή πίσω από την άλλη. Ήταν τότε που και ο κ. Μαντάς αλλά και άλλοι αυτοδιοικητικοί έμπαιναν μπροστά να μη γίνει η παράκαμψη για να κάνουν τις κόντρες τους στην τότε Δημοτική Αρχή του Ν. Γκόντα. Μάλιστα, ένας από τους πρωταγωνιστές εκείνης της επιτροπής λέγεται ότι ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη του Φ. Φίλιου, της οποίας συνέχεια είναι η σημερινή Δημοτική Αρχή του Θ. Μπέγκα, η οποία τα βρίσκει μπαστούνια και τρέχει και δεν σώνει! Είπαμε ότι αν κατουρήσεις στη θάλασσα θα το φας σε αλάτι!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ;
Για το ίδιο ζήτημα άκουγα προχθές δηλώσεις - εκκλήσεις - επιθυμίες Καχριμάνη - Μπέγκα με τις οποίες εξήραν τη σπουδαιότητα του έργου και ότι είναι διαφορετικά έργα το ένα από το άλλο! Αυτό που καταλαβαίνουν αυτοί οι δύο γιατί δεν το καταλαβαίνουν εκείνοι που έκαναν τότε τις προσφυγές αλλά μπήκαν όμως στο συνδυασμό Φίλιου για να τον επαναφέρουν στο Δημαρχείο; Είναι εκείνοι που έβαζαν υπογραφές τότε ως αντιρρησίες και που τώρα ξεβάζουν υπογραφές δηλώνοντας άγνοια! Ωστόσο, κανείς δεν αμφιβάλλει για την χρησιμότητα του δακτυλίου, ο οποίος, όπως και η Κ. Μεσαρέ, θα αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης. Τα λέγαμε και τότε, τα λέμε και τώρα. Άλλοι έλεγαν άλλα!

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ...
Ευτυχώς που υπάρχει πάντα η τελευταία χρονιά της θητείας των αυτοδιοικητικών και βρέχει παντού έργα! Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ανακοινώσεων μέσω δελτίων τύπου από τους απανταχού δημάρχους που μοιράζουν εκατομμύρια και μάλιστα αυτά πληθαίνουν από την ημέρα που ο κωλοτούμπας Σκουρλέτης συντόμευσε τις εκλογές κατά πέντε μήνες και από τον Οκτώβριο του 2019 τις επανέφερε στον Μάιο του ιδίους έτους...

ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ...
Να φανταστείτε ότι αυτή η θητεία τους ήταν πενταετής και όλοι φύλαγαν τα καλά και πολλά έργα για την τελευταία χρονιά. Εκεί που γίνεται το συμπούρμπουλο είναι στην κόντρα δημάρχων και βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις σκάσει μύτη κανένα ευρώ για ύδρευση - αποχέτευση, δρόμους, κλπ., οι δήμαρχοι κοντράρονται με τους βουλευτές σ’ έναν αγώνα δρόμου για το ποιος πρώτος θα κλέψει τη δόξα της αναδημιουργίας. Στα Γιάννενα δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα, διότι απλά δεν προχωρά τίποτα, για να μην πω ότι κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές φρενάρουν έργα για δικούς τους ειδικούς λόγους!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.