ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ...
Το μοναδικό μνημείο εκτελεσθέντων που στήθηκε στον Νομό Πρέβεζας είναι αυτό στο Σταυροχώρι Πάργας του οποίου τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν στις 10 Αυγούστου 2018. Πρόκειται για ένα μνημείο που στήθηκε στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους Τσάμηδες. Οι εκτελέσεις είχαν γίνει στις 3/9/1943 και είχαν να κάνουν με εκκαθαρίσεις Ελλήνων με σκοπό την ίδρυση κράτους Τσάμηδων! Στη συνέχεια και στο τέλος του ίδιου μήνα έγιναν οι εκτελέσεις των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς που κι εκεί έχει στηθεί μνημείο στον τόπο εκτέλεσης από τους ίδιους ανθρώπους.

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ...
Αυτοί λοιπόν οι Τσάμηδες που έχουν στους ώμους τους εκατοντάδες δολοφονίες, λεηλασίες, καταστροφές, κλοπές, ληστείες, βιασμούς έχουν το θράσος να ζητούν επιστροφή στις εστίες τους τις οποίες οι ίδιοι εγκατέλειψαν κάτω από το βάρος των εγκλημάτων τους. Σ’ αυτούς τους Τσάμηδες στήνει ευήκοον ους ο σημερινός Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς για να διευθετήσει το Αλβανικό!

ΣΩΣΤΑ!
Σωστά λοιπόν έπραξαν οι Παργινοί και έστησαν μνημείο στη μνήμη των θυμάτων από τους Τσάμηδες για να μη ξεχνιούνται τα εγκλήματά τους. Η Θεσπρωτία και πολλά χωριά του Φαναρίου έχουν πληρώσει πολύ ακριβά τον φανατισμό των Τσάμηδων, οι οποίοι ακόμη και σήμερα έχουν το θράσος να διεκδικούν εδάφη της Ηπείρου! Συχνά - πυκνά οργανώνουν εκδηλώσεις στα σύνορα διεκδικώντας επιστροφή στα «σπίτια τους» αναθεματίζοντας τον Ν. Ζέρβα, ο οποίος δεν έκανε τίποτα άλλο από το να επιβάλλει την τάξη στην πατρίδα του όταν αυτή τραβούσε τα πάνδεινα από κατακτητές Γερμανούς - Ιταλούς - Τσάμηδες.

❁ Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ...
«Εκατό φορές ζήτησα συγνώμη για την ρατσιστική ανάρτηση πριν δύο χρόνια κι ακόμη θέλουν να με σταυρώσουν. Σταυρώστε με λοιπόν στο Σύνταγμα να τελειώνουμε»! Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της χρυσής αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου που έκανε το... έγκλημα να πηδήξει 16,70 στο τριπλούν και ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος της χώρας, ανεβάζοντάς την στην πρώτη θέση του βάθρου στην Ευρώπη!

■ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ...
Εκατό συγνώμες για μια ρατσιστική ανάρτηση (κακώς, κάκιστα) εξ αιτίας της οποίας κόπηκε από την προηγούμενη Ολυμπιάδα και ούτε μία συγνώμη από κείνους που έκαψαν εκατό ανθρώπους! Ας έχει ένας το θάρρος να κάνει αυτό που έκανε η αθλήτρια, η οποία αναγνώρισε ένα «στιγμιαίο» λάθος της.

❖ ΤΟ ΧΡΥΣΟ...
Μόλις ακούστηκε το νέο για το χρυσό μετάλλιο της Παπαχρήστου όλη η πολιτική ηγεσία της χώρας της απέστειλε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για το κατόρθωμά της, μηδέ εξαιρουμένου του ίδιου του Πρωθυπουργού. Όλοι είτε επειδή το πίστευαν, είτε από πολιτική σκοπιμότητα έκαναν αυτό που πίστευαν εκείνη τη στιγμή. Κανείς τους δεν σκέφτηκε να μείνει σ’ εκείνο το προηγούμενο ατόπημα αλλά στο πήδημα της ημέρας που ανέβασε τη χώρα στο πρώτο σκαλί, κάτι που ήταν μια ηλιαχτίδα μέσα στη μαυρίλα των ημερών.

❁ ΟΙ ΠΗΘΙΚΟΜΟΥΡΗΔΕΣ!
Σιγά όμως μη έμεναν τα πράγματα εκεί και άφηναν την αθλήτρια στο απυρόβλητο. Βρέθηκαν οι διάφοροι πηθικομούρηδες του «προοδευτικού» τόξου να πυροβολήσουν και να χύσουν χολή στο πρόσωπο της αθλήτριας. Είχε εκφραστεί ρατσιστικά για τους λαθρομετανάστες, πάρτε της το κεφάλι ήταν όλα όσα εξέμεσαν αυτά τα ανθρωποειδή...

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...
Αν ψάξει κανείς στο διαδίκτυο θα βρει ένα σωρό δηλώσεις μετάνοιας της Παπαχρήστου για εκείνη την ανάρτησή της, κάτι που αποδεικνύει την υπευθυνότητά της. Ψάξτε στους ίδιους χώρους να βρείτε μια δήλωση του Κυρίτση, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα δεινά ψήφισε ως βουλευτής εις βάρος των Ελλήνων χωρίς να ζητήσει μια συγνώμη. Και είναι Ηπειρώτης, τρομάρα του...

ΤΟ ΚΑΤΑΧΕΡΙΑΣΜΑ
Μάλιστα, αυτός ο «κατουρημένος» Κυρίτσης καταχέριασε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που είχε το απύθμενο θράσος να συγχαρεί την αθλήτρια για την χρυσή επιτυχία. Όπως σας το γράφω, φίλοι μου. Τα έβαλε με τον Πρωθυπουργό ο οποίος τον μάζεψε από την «ΑΥΓΗ» και τον έβαλε στη Βουλή να φάει ένα πιάτο φαΐ κι εκείνος το παράκανε κι έχει γίνει... ανθρωποφάγος!

❁ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ...
Όμως, η Παπαχρήστου εκτός από την ανάρτηση είχε κι άλλο έγκλημα στο ενεργητικό της. Κάποτε είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον Κασιδιάρη της Χ.Α., κάτι που κι αυτό είναι κολάσιμο! Σχέση με Κασιδιάρη άρα κίνδυνος για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας η οποία έχει πέσει στα χέρια των Κυρίτσηδων, των Καρανικαίων και των Κοντονήδων που ψάχνουν εναγωνίως να βρουν σουίτα στον Κουφοντίνα, ο οποίος μόνο έντεκα φόνους είχε στην καριέρα του!

■ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ...
Αλλά ας μου θυμήσει κάποιος με ποιους συνεργάστηκαν το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ για να ρίξουν την κυβέρνηση ΣαμαροΒενιζέλου. Δεν συνεργάστηκαν με την Χ.Α., τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη για να αποκατασταθεί η τάξη, η δημοκρατία και κυρίως να βγει η χώρα από τα μνημόνια; Ήταν ακριβώς εκείνη την περίοδο που ο σύντροφος Κυρίτσης κατουριώνταν από αηδία για τα μνημόνια που υπέγραφε για το 7χίλιαρο και την ένδοξη καρέκλα που τον φιλοξενεί και τον ανέχεται τέσσερα περίπου χρόνια τώρα.

100 ΦΟΡΕΣ...
Βρήκε λοιπόν τα αρ...δια η αθλήτρια Β. Παπαχρήστου και ζήτησε 100 φορές συγνώμη για το λάθος της που της στέρησε την παρουσία της στην Ολυμπιάδα. Βρήκε τον «αντρισμό» και ζήτησε την δημόσια εκτέλεσή της στο Σύνταγμα! Βρείτε μου ένα από αυτά τα ζόμπι της πολιτικής που ανέλαβε στο ελάχιστο την ευθύνη για τα όσα δεινά επέφερε στη χώρα και τους Έλληνες. Μόνο πολιτικές ευθύνες λένε ότι αναλαμβάνουν και θεωρούν ότι ξεμπέρδεψαν με όλες τις άλλες ευθύνες βάσει των οποίων έπρεπε να έχουν στηθεί σύγχρονα Γουδή!

❁ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ...
Τι τα ήθελε αυτά τα περί φυσικού αερίου στην Ήπειρο ο Θ. Μπέγκας, ο οποίος φαίνεται να μπήκε για δεύτερη φορά στη μύτη του Καχριμάνη για το ίδιο ζήτημα μέσα σε δύο μήνες. Είμαστε αδικημένοι και είμαστε η τελευταία Περιφέρεια της Ε.Ε. και γι’ αυτό πρέπει ν’ αναλάβουμε πρωτοβουλίες, τονίζει σε συνέντευξή του ο κ. Μπέγκας διεκδικώντας ρόλο Ηπειρωτάρχη και, ως ήταν φυσικό, άναψαν τα λαμπάκια του Αλέκου που είναι φύσει και θέσει Ηπειρωτάρχης καθότι αιρετός!

ΑΓΡΙΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!..
«Εμείς εδώ στην Περιφέρεια είμαστε ενημερωμένοι και κάνουμε αγώνα για να έρθει το φυσικό αέριο στην Ήπειρο», λέει ο Αλέκος χρεώνοντας έτσι άγρια μεσάνυχτα στην κάτω πλατεία, την οποία, ύστερα από οκτώ χρόνια στην εξουσία, την έπιασε ο πόνος για φυσικό αέριο, όπως την έπιασε ο πόνος για τον δακτύλιο και έργα αντιπλημμυρικά για να μην πάθουμε ό,τι πάθαμε το 2010, λένε και ξαναανάβουν τα λαμπάκια του Αλέκου που τότε ήταν Νομάρχης!

❖ ΔΕΝ ΤΟ’ΧΕΙ!
Όπως τότε, τον περασμένο Ιούνιο, έτσι και τώρα ο κ. Μπέγκας σηκώνει θέμα φυσικού αερίου στην Ήπειρο χωρίς μάλλον να κατέχει το ζήτημα όσο το κατέχει και το δουλεύει η Τατιάνα που, εδώ που τα λέμε, το κατέχει άριστα. Ο κ. Μπέγκας απλά σε κάποιους θέλει να δώσει εξετάσεις και αυτό τον φέρει σε αντίθεση με τον Καχριμάνη, ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να εκχωρίσει δικές του αρμοδιότητες σε ανθρώπους του Α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης.

❁ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...
«Καλόν είναι να συνεργάζονται με την Περιφέρεια για τέτοιου είδους ζητήματα αφού πρώτα ενημερώνονται σωστά, κάτι που μπορούν να κάνουν αφού έλθουν στα γραφεία μας», λέει ο Καχριμάνης και στέλνει αυστηρό μήνυμα εννοώντας ότι είναι αδιάβαστος ο Μπέγκας. «Όποιος φορέας θέλει να συνεργαστεί μαζί μας να έλθει να ενημερωθεί και να δουλέψει», κατέληξε ο Αλέκος και έστειλε βουλωμένο γράμμα!

■ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ...
Με δύο μέτρα και δύο σταθμά αντιμετωπίζει τους εξ Αθηνών σωτήρες ο Άγιος Ιωαννίνων Μάξιμος. Σε άλλους κλείνει την πόρτα για να μη τους δώσει θάρρος και το πάρουν πάνω τους, με αποτέλεσμα κατ’ αυτόν να γίνονται τα καρφιά και άλλους τους ευλογεί και τους παίρνει από το χεράκι και τους οδηγεί από χωρίου εις χωρίον για να ασκήσουν το δικαίωμα του πολιτευτή! Ή μήπως δεν μπορεί να ξεχωρίσει τους μεν από τους δε!

Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ...
Απλά επισημαίνω τον διαχωρισμό του ποιμνίου σε αμνούς και ερίφια όπου τα μεν εκ δεξιών τα δε εξ ευωνύμων! Ο σκοπός δεν αγιάζει πάντοτε τα μέσα που ορθά επισημαίνει ο απλός λαός και που δεν πρέπει να διαφεύγει των κληρικών όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Τα παραπάνω με αγάπη και χωρίς παρεξηγήσεις...

❁ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Της Παναγίας σήμερα κι όλη η Χριστιανοσύνη γιορτάζει. Είναι το Πάσχα του καλοκαιριού και σαν τέτοιο οι Έλληνες το γιορτάζουν όπως του αρμόζει. Ο Αύγουστος είναι ο κατ’ εξοχήν ο μήνας των αποφάσεων και πολλοί είναι εκείνοι που θυμούνται να κάνουν μια επιστροφή στις ρίζες τους, κυρίως οι μεγαλύτεροι που έχουν μνήμες, διότι οι νεότεροι από διηγήσεις ξέρουν ότι κατάγονται από κάποιο χωριό. Αυτές οι μνήμες συνοδεύονται από μια νοσταλγία και από μια πίκρα διότι σε κάθε τέτοια επίσκεψη όλο και περισσότερα σπίτια είναι κλειστά αφού οι τόποι τους «αδειάζουν» συνεχώς. Λίγοι αυτοί που εξακολουθούν να φυλάνε Θερμοπύλες και χαίρονται όταν ανταμώνουν στα μεσοχώρια όπου γίνονται τα γλέντια τα οποία στην Ήπειρο πάντοτε αρχίζουν με δυο μοιρολόγια, το ένα για εκείνους που έφυγαν από τη ζωή και το άλλο για εκείνους που έχουν φύγει για ταξένα. Αλλά μέρα πούναι, χρόνια πολλά σε όλους για την Πασχαλιά και χρόνια πολλά στις εορτάζουσες Μαρίες και στους Παναγιώτηδες!

 Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.