ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ!
Όλα τα ευχάριστα κρατούν λίγο κι αυτό είναι που κάνει την διαφορά με την απλή καθημερινότητα η οποία μας απορροφά και μας τα κάνει όλα μια απλή συνήθεια. Μιλάω για το μικρό διάλειμμα μιας εβδομάδας που έκανε ο υπογράφων για να γιομήσει τις μπαταρίες και να επανέλθει στα καθήκοντα γενικώς που έχουν να κάνουν με την επικοινωνία μας όπως κάνουμε τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια μέσα από όλο το φάσμα των ΜΜΕ.

ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ...
Επιστροφή λοιπόν στη δική μας γνώριμη γωνιά για να συνεχίσουμε να γράφουμε και να καταγράφουμε τα στραβά και τ’ ανάποδα κυρίως αυτής της κοινωνίας κι αν μας κάτσει και κάτι καλό, το ρίχνουμε κι αυτό στην πιάτσα για να είμαστε εντάξει με την συνείδησή μας και με το έργο που έχουμε αναλάβει να φέρουμε εις πέρας.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...
Μια νέα περίοδος αρχίζει για πολλά πράγματα στη χώρα μας, στην κοινωνία μας, στον τόπο μας και αυτή η περίοδος έχει να κάνει με όσα θα βρούμε μπροστά μας την σαιζόν 2018-2019 που θα είναι περίοδος εκλογών, γενικά. Εκλογές που για κάποιους θα είναι ένα πανηγύρι, για άλλους ένας Γολγοθάς και για άλλους ένας πονοκέφαλος. Όλοι μαζί στο ίδιο τσουβάλι, με το παραμύθι ότι ο κυρίαρχος λαός θα πάρει την τύχη στα χέρια του! Ποιος λαός και ποια τύχη!

ΘΕΡΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ...
Θερμή, πολύ θερμή η επόμενη περίοδος και μέχρι τον Μάιο του 2019 που έχουν ανακοινωθεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές. Μέχρι τότε θα παίζεται και το κρυφτούλι με τις εθνικές εκλογές οι οποίες είναι σαν τις κινητες εορτές που καθορίζονται όμως από τους άθεους της αριστεράς που την έχουν καταβρεί και δεν λένε να ξεκολήσουν από την καρέκλα της εξουσίας!

Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ...
Μήνες περίσκεψης και αποφάσεων για πολύ κόσμο ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος. Αυτή η απόφαση του Σκουρλέτη να περιμαζέψει τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών κατά πέντε μήνες αναστάτωσε κόσμο και κοσμάκη που άρχισαν να τρέχουν και να μη σώνουν.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...
Επιστροφή λοιπόν στην καθημερινότητα η οποία είχε κι έχει απ’ όλα. Είχε φωτιές στην Αν. Αττική με 98 νεκρούς, είχε υπουργούς και αρχηγούς Πυροσβεστικής και ΕΛΑΣ που όλα τα έκαναν καλά αλλά αποκεφαλίστηκαν, είχε ανασχηματισμό όπου αποκαταστάθηκαν οι μεγαλοκοπέλες Κατερίνα Παπακώστα - Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κι έγιναν υπουργοί ακόμη και γκόμενες στελεχών. Βγαίνοντας ο Αύγουστος βγήκε και ο Φλώρος από τη φυλακή αφού πρώτα εξασφάλισε 70% αναπηρία και με το νόμο Παρασκευόπουλου απόκτησε μια εβδομάδα ελευθερίας!

Η... ΦΛΩΡΙΑΔΑ!
Ζούμε στη σφαίρα της... Φλωριάδας που λειτουργεί πυροσβεστικά σ’ εκείνα που έγιναν αλλά και σε κείνα που έρχονται στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος το επόμενο Σαββατοκύριακο με την παρουσία 5.000 αστυνομικών, οι οποίοι θα προστατεύουν τον λατρεμένο του λαού Πρωθυπουργό Αλέξη!

ΣΤΗ ΔΕΘ...
Θα ακολουθήσουν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί το δρομολόι προς Θεσσαλονίκη στην ΔΕΘ απ’ όπου θα εξαγγείλλουν τα δικά τους προγράμματα εν όψει εκλογών εφ’ όσον είναι η τελευταία ΔΕΘ με την σημερινή κυβέρνηση, εκτός κι αν εξαντλήσει και την τελευταία μέρα της θητείας της. Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός, την δεύτερη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης. Εκεί στη ΔΕΘ θα δοθεί η «μητέρα» των μαχών εν όψει εκλογών, είτε εθνικών είτε ευρωεκλογών, είτε αυτοδιοικητικών. Εκεί θα δοθούν υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον εκτός μνημονίων αφού από 21 Αυγούστου τα σκίσαμε υπογράφοντας την καταδίκη της χώρας μέχρι το 2064!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ...
Ενώ όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, σε τοπικό και Περιφερειακό επίπεδο έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους οι διάφοροι «σωτήρες» με τους διάφορους φωστήρες να στήνουν σκηνικά αλλαγών σε όλα τα επίπεδα. Υποψήφιοι σε Περιφέρεια και Δήμους σκάνε μύτη και ο καθένας διεκδικεί για τον εαυτό του την μοναδικότητα να δώσει λύσεις σε όλα τα χρονίζοντα προβλήματα!

ΜΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΑΚΟΜΑ!
Έχουμε και λέμε: Πρώτη υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Ηπείρου είναι αυτή του σημερινού Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει ακόμη μία φορά την θέση για να ολοκληρώσει το έργο του!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ...
Δεύτερη επίσημη υποψηφιότητα που έσκασε στον Ηπειρωτικό ορίζοντα είναι αυτή του «πολυδιαφημισμένου» Σπ. Ριζόπουλου, ο οποίος έριξε στην «πιάτσα» τα πρώτα ονόματα της επιτροπής αγώνα, η οποία θα διαχειριστεί τον εκλογικό αγώνα για την «κατάκτηση» της Ηπείρου. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι σχετικοί φετφάδες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας...

ΤΟ ΧΑΟΣ...
Από κει και πέρα το χάος όσον αφορά σε νέους μνηστήρες για την Περιφέρεια Ηπείρου. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα καλύψει το κενό της παράταξης που ίδρυσε αλλά παράτησε η Όλγα Γεροβασίλη και ποιος θα χριστεί υποψήφιος από πλευράς ΚΙΝΑΛ, στην οποία κάποιοι υποψήφιοι για υποψήφιοι σκάνε μύτη. Ένας ΚΙΝΑΛίτης που επιθυμεί διακαώς να γίνει Περιφερειάρχης αφού απέτυχε να γίνει Δήμαρχος Τζουμέρκων είναι ο Δημήτρης Δημητρίου, «κάτι» από πρόεδρος Επιμελητηρίου και γράφω «κάτι» διότι κάποια στιγμή θα γίνει πρόεδρος μοιράζοντας την θητεία με τον έτερο συνοδοιπόρο του!

ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ...
Αυτή η υποψηφιότητα Δημητρίου βασανίζει τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Άλκη Λάνταβο, ο οποίος φαίνεται να την καλοβλέπει διότι δεν βλέπει άλλη «Ιφιγένεια» στον ορίζοντα για να θυσιαστεί. Αυτός ο σύντροφος Λάνταβος που για μία ευχαριστία του προς τον Αλέκο Καχριμάνη έχει μπει στο στόχαστρο των συντρόφων του, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις του συμπεριφέρθηκαν απρεπώς! Κάπου στο βάθος φαίνεται να σκάει μύτη και ο Σάκης Οικονόμου, ο οποίος θα άρει την ιδιώτευση αν είναι για το καλό της Ηπείρου!

ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ...
Στη Ν.Δ. και σε τοπικό επίπεδο τα πράγματα ανακατεύτηκαν αρκετά τις τελευταίες μέρες και μετά την ανακοίνωση ονομάτων από τον Σπ. Ριζόπουλο. Μεταξύ αυτών των ονομάτων υπάρχουν 10 πρόσωπα τα οποία είναι μέλη της Ν.Δ. που ο Γ.Γ. του κόμματος κ. Λευτέρης Αυγενάκης κάλεσε σε «απολογία» για το ατόπημα να πηδήξουν από το μαντρί. Η απάντηση που έδωσαν οι «δέκα» ήταν «μολών λαβέ»!

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ...
Διαβάζοντας κανείς το έγγραφο Αυγενάκη, βλέπει εκτός από τα ονόματα της «αμαρτωλής» δεκάδας σε ποιους κοινοποιείται αυτή η παραπομπή που είναι η επιτροπή επιλογής υποψηφίων αυτοδιοικητικών «φρεσκαρισμένη» από πρώην δημάρχους και κάποιους άλλους επιτετραμένους, ενώ διακρίνεται και το όνομα του Αλέκου Καχριμάνη, χωρίς να γνωρίζει κανείς με ποια ιδιότητα τον μπλέκουν σ’ ένα τέτοιο ζήτημα και που καθόλου καλή υπηρεσία δεν προσφέρουν αυτή τη στιγμή στον Περιφερειάρχη.

ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ...
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Ν.Δ. στηρίζει Καχριμάνη στην Ήπειρο και αυτό το είπε σε όλους τους τόνους ο Λ. Αυγενάκης σε ειδική ημερίδα που έγινε στα Ιωάννινα. «Καχριμάνη και τα σκυλιά δεμένα» είχε πει ο Λευτέρης και ανέλαβε την ευθύνη της παραπέρα στήριξής του, κάτι που έφερε πολύ κόσμο σε αμηχανία τότε και το είχαμε επισημάνει από τούτη τη στήλη.

Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ...
Την ίδια επισήμανση κάναμε στον Αλέκο Καχριμάνη τον περασμένο Ιούνιο με τον Σπύρο Θεμελή σε σχετική τηλεοπτική συνέντευξη για την εκπομπή ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΔΥΟ στην ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, για να εισπράξουμε την απάντηση πως δεν ήταν δικό του αίτημα το «χρίσμα» που έδωσε ο κ. Αυγενάκης και ότι αυτή ήταν πρωτοβουλία του ιδίου του γενικού γραμματέα.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ...
Δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες ενός άτυπου πολέμου μεταξύ στελεχών Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια, με τα κεντρικά του κόμματος πότε να αδιαφορούν και πότε να γίνονται οι τιμωροί. Ζήσαμε τραγελαφικές καταστάσεις σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όπου ο κάθε κατεργάρης αυτοπροσδιορίζονταν ως ανεξάρτητος, ζητώντας όμως την συνδρομή του κόμματος. Κάποιοι απ’ αυτούς κατέχουν σήμερα δεσπόζουσες θέσεις στα κεντρικά του ρυθμίζοντας την νομιμότητα και την κανονικότητα, στήνοντας «ειδικά δικαστήρια» για εκείνους που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω απ’ ότι έκαναν οι ίδιοι σε παλαιότερες εποχές. Νομίζω να γίνομαι κατανοητός και αν όχι, εδώ είμαστε να τα πούμε και με ονόματα για να γίνουμε πιο σαφείς!

ΝΕΡΟ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ!
Δεν ξέρω αν λόγω των δημοσκοπήσεων πήρε... νερό το κουτάλι της Ν.Δ. και έχουν την πολυτέλεια να ξοδεύουν στελέχη, μέλη, οπαδούς και ψηφοφόρους. Αυτή η έπαρση με την πρόθεση επιβολής με το «έτσι θέλω» της κομματικής νομιμότητας, δε δίνει και τα καλύτερα μηνύματα προς την ελληνική κοινωνία, η οποία είναι που είναι στα κάγκελα ένεκεν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έρχονται τώρα και οι Βοϊβόδες να επιβάλλουν την νομιμότητα με το ζόρι. Είπα κι ελάλησα και αμαρτίαν πλέον ουκ έχω!

Η ΜΑΧΗ...
Εκεί που φαίνεται να γίνεται μάχη είναι στο Δήμο Ιωαννιτών από πλευράς ΚΙΝΑΛ! Υπάρχει η δεδηλωμένη του σημερινού Δημάρχου Θ. Μπέγκα που θέλει μια 4ετία ακόμη για να ολοκληρώσει το έργο του και ξαφνικά εμφανίζεται ο παλιός συνοδοιπόρος Μωυσής Ελισάφ που κατεβάζει συνδυασμό σηκώνοντας μπουχό στην παράταξη! Εγώ θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος πάει και τέλειωσε και κανονίστε την δική σας πορεία, λέει ο Μωυσής και κτυπάει πόρτες για υποψηφιότητες!

Η ΑΝΤΡΑΛΑ...
Αυτή η εμφάνιση του Μωυσή έφερε αντράλα στην υπό διάλυση παράταξη Μπέγκα, στελέχη της οποίας έχουν μία περίεργη τάση φυγής! Τέσσερις αντιδήμαρχοι έχουν δηλώσει ότι θ’ αλλάξουν επίπεδο σωτηρίας του τόπου και θα διεκδικήσουν θέση στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών. Μανταλόβας, Γκόλας, Νάστος, Κολόκας έβαλαν πλώρη γι’ αλλού με τον Μπέγκα ν’ αποδυναμώνεται και να μη μπορεί να επιβάλλει την τάξη στο στρατόπεδό του!

Η ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ...
Σκάει μύτη στην τηλεόραση ο υποψήφιος για υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ Μανταλόβας και μεταξύ άλλων καλεί τον Μωυσή σε μονομαχία με τον Μπέγκα, έχοντας στο νου του όλα όσα έγιναν το 2014 με τον εξοστρακισμό του Φίλιου. Ψάχνει για κορόιδα ο Μανταλόβας πουλώντας πατριωτισμό και νομιμοφροσύνη! Με αυτή του την πρόταση ο κ. Μανταλόβας το πρώτο που έκανε ήταν ν’ αμφισβητήσει τις προθέσεις του σημερινού ηγέτη της παράταξης που είναι και Δήμαρχος της πόλης. Κι ενώ αυτά κι άλλα πολλά συμβαίνουν, ο Θ. Μπέγκας ατάραχος παρακολουθεί τον αλληλοσπαραγμό!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
Καπάκι έρχεται απάντηση του Μωυσή στον Μανταλόβα που ήθελε μονομαχία λέγοντας ότι δεν ανήκω σε καμιά παράταξη για να μονομαχήσω, αφήνοντας την παράταξη Μανταλόβα να κάνει εκείνη αερομαχίες. Κι αφού τελείωσε με τα εσωκομματικά και εσωπαραταξιακά του ο Μανταλόβας, ξανοίχτηκε και προς την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης την οποία κατηγόρησε για συντηρητική δύναμη που δεν πρέπει να επανέλθει στα δημοτικά πράγματα! Ακούστε κόσμε! Προοδευτικός ο Μανταλόβας και συντηρητικοί οι «αντίπαλοι», οι οποίοι έδωσαν δείγματα σοβαρότητας, υπευθυνότητας και προ πάντων πολλή δουλειά. Αν συντηρητισμός είναι να παράγεις έργο και να αλλάζεις την πόλη, τότε ναι, η αντιπολίτευση αποδέχεται τον όρο. Αν από την άλλη πλευρά προοδευτικός σημαίνει μία χαμένη 9ετία και μία πόλη πνιγμένη στη βρωμιά και στο σκουπίδι με τους δρόμους βομβαρδισμένους και να μην καταγραφεί ούτε ένα έργο, τότε τους χαρίζεται απλόχερα ο τίτλος του προοδευτισμού!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.