ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΑΛΑ...
Σε κυνήγι μαγισσών επιδίδονται μερικοί στην υπόθεση «εισαγωγή γάλακτος στη χώρα μας». Όσο όμως δεν λαμβάνονται μέτρα κυρίως αποκάλυψης των εισαγωγέων για να γνωρίζει ο καταναλωτής την φέτα που τρώει και από πού προέρχεται, τόσο το ζήτημα «Ελληνική κτηνοτροφία» θα πηγαίνει κατά διαβόλου!

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ!
Ένα σωρό γαλακτοβιομηχανίες της χώρας μας κάνουν εισαγωγή γάλακτος, πλην «Δωδώνης» και κάποιων άλλων μικρότερων της Ηπείρου και οι υπεύθυνοι κάνουν... ασκήσεις επί χάρτου! Μάλιστα, έχουν μπει στη διαδικασία της παρακολούθησης του δρομολογίου που γίνεται από γάλατα Βαλκανικών χωρών που έρχονται στη χώρα μας, γίνονται φέτα και αυτή μοσχοπουλιέται σαν Ελληνικότατη φέτα η οποία φυσικόν είναι να γίνεται ανταγωνιστική εις βάρος του ντόπιου γάλακτος, του οποίου η τιμή έχει πέσει κατά 35%!

Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ...
Είναι γνωστή τοις πάσι, από τον Υπουργό Γεωργίας μέχρι τις αρμόδιες υπηρεσίες η διακίνηση κι όμως κανένας δεν μπορεί να κάνει τίποτα διότι δεν απαγορεύεται η εισαγωγή του. Εκείνο που θα μπορούσε όμως να γίνει είναι ν’ απαγορευτεί η χρήση της ονομασίας ΠΟΠ Φέτα, η οποία είναι αποκλειστική υπόθεση Ελλήνων κτηνοτρόφων. Κι όμως, κανείς δεν το τολμά αυτό και απλά καταγράφουν γεγονότα.

ΑΣΥΓΚΙΝΗΤΟΙ!..
Γνωρίζει το Υπουργείο Γεωργίας τα «δρομολόγια». Τους έχει ανοίξει τα μάτια ο Αλέκος Καχριμάνης αλλά κανείς δεν συγκινείται. Αφήνουν τους Έλληνες κτηνοτρόφους να βολοδέρνουν στα βουνά για μία στάλα γάλα, το οποίο όμως οι Ελληνικές Βιομηχανίες ή τα διάφορα μπατζαριά δεν φιλοτιμούνται να πληρώσουν σε κάποια λογική τιμή και αναγκάζονται πλέον να το πουλάνε... μπιρ παρά!

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!
Μεγάλη επώνυμη γαλακτοβιομηχανία της Θεσσαλίας είναι στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών και, ενώ οι πάντες γνωρίζουν ότι κάνουν εισαγωγή φθηνού γάλακτος, εν τούτοις, κανείς δεν την αγγίζει! Μάλιστα, αυτή η Βιομηχανία κάποτε έφτασε πολύ κοντά στο να βάλει στο χέρι την «Δωδώνη» κι έβαλε ένα σωρό μεσάζοντες για να το πετύχει. Ευτυχώς που δεν έγινε αυτό το ατύχημα τότε και η «Δωδώνη» επιμένει ακόμη να προτιμά το γάλα των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων κατά κύριο λόγο. Γάλα από το οποίο γίνονται τα προϊόντα της, κυρίως η Φέτα, στην οποία είναι πρωτοπόρα!

ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ...
Από ένα ξενοδοχείο (;) της Βουλγαρίας ξεκινάει το δρομολόι του γάλακτος, κάνει βόλτα σε Βαλκάνια και Ευρώπη, κατεβαίνει από Ιταλία, περνάει Ηγουμενίτσα και από κει είτε μέσω Εγνατίας - Ιόνιας Οδού, είτε μέσω Εγνατίας και Ε65 (;) κατευθύνεται σε Θεσσαλία, σε Αθήνα - Κρήτη κι αλλαχού. Αυτό το δρομολόι είναι γνωστό στις διωκτικές αρχές και στα Υπουργεία, εν τούτοις όλοι κάνουν στραβά μάτια!

Η ΓΑΛΑΚΤΟΦΟΡΑ ΑΘΗΝΑ!
Εκτός από τις γαλακτοφόρες περιοχές Ηπείρου - Θεσσαλίας φέρεται ως γαλακτοφόρα και η Αθήνα στης οποίας τις παρυφές λειτουργεί εργοστάσιο γάλακτος, προφανώς με πρόβατα που βόσκουν στον... εθνικό κήπο! ανάλογες βιομηχανίες εισαγόμενου γάλακτος λειτουργούν σε Κρήτη και Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες παράγουν τα εκλεκτά τυριά τα οποία λανσάρονται ως Ελληνικής προέλευσης προϊόντα γάλακτος.

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ...
Δεν λέει κανείς ότι απαγορεύεται η εισαγωγή γάλακτος, αλλά πρέπει ν’ απαγορευτεί αυστηρώς και διά ροπάλου η παραγωγή προϊόντων ΠΟΠ. Ας κυκλοφορούν ως προϊόντα εισαγωγής που θα σημάνει και την ανάλογη τιμολογιακή πολιτική. Δεν θα παράγονται προϊόντα ΠΟΠ με φθηνό γάλα εισαγωγής και θα ανταγωνίζονται το Ελληνικό γάλα, το οποίο έως πρότινος είχε κάποια τιμή και κρατούσε κάποιους κτηνοτρόφους στα χωριά. Αυτή η κατάσταση έχει φέρει σε αδιέξοδο τους Έλληνες κτηνοτρόφους, οι οποίοι προσπαθούν να απαλλαγούν όπως - όπως από τα κοπάδια τους!

Η ΤΙΜΗ...
Άκουσα μάλιστα ότι για να πιάσει καλή τιμή ένας Έλληνας κτηνοτρόφος στο γάλα θα πρέπει να πιάνει πάνω από τρακόσιους τόνους την σαιζόν! Πόσοι είναι εκείνοι οι κτηνοτρόφοι που έχουν αυτή τη δυνατότητα; Οι μικροί από αυτούς ή θα πρέπει να το ρίξουν στην οικιακή επεξεργασία και μετά στη διάθεση από μόνοι τους ή θα κάνουν αυτό που άρχισε να γίνεται. Θα ξεπουλήσουν τα κοπάδια τους!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ Η ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ!
Εγώ είμαι η Ν.Δ., λέει ο Πάνος Καμμένος, για να «καβαλήσει» η Παπακώστα λέγοντας ότι εκείνη είναι της αγίας φιλοσοφίας του Εθνάρχη Καραμανλή! Μάλιστα, η δεύτερη συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυβέρνηση συμμαχίας! Συνεργάζονται, λέει η Κατερίνα, ο Τσίπρας - ο Καμμένος - οι Οικολόγοι και το δικό της κόμμα! Κοιτάτε να δείτε που της διέφυγε πως συμμετέχει και το 32% του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πήρε παραμάσχαλα το 4% του ΣΥΡΙΖΑ και έφτασε στο 36%!

ΑΓΙΑ ΣΚΕΨΗ!
Είπε κι ένα άλλο πολύ σοβαρό η Κατερίνα Παπακώστα! Είμαι της αγίας Καραμανλικής σκέψης! Από πότε η αγία Καραμανλική σκέψη έβαλε την ΕΛΑΣ να δέρνει κόσμο και κυρίως εκείνα τα πεντάχρονα Ελληνόπουλα που το μόνο τους αμάρτημα ήταν να ντυθούν με την Ελληνική σημαία σηκώνοντας στους μικρούς ώμους τους την Ελλάδα την οποία ξεπούλησε η... συμμαχική κυβέρνηση της Κατερίνας; Μήπως με την αγία σκέψη να της φορέσουμε και το... φωτοστέφανο κατατάσσοντάς την στις αγίες της εκκλησίας μας; Κοιτάξτε να δείτε που η Κατερίνα έπαθε... ΣΥΡΙΖΑ και άρχισε τα ακαταλαβίστηκα!
ΤΑ... ΧΗΜΙΚΟΥΛΙΑ!
«Ρίξαμε κάτι χημικούλια στη ΔΕΘ που όμως έφτασαν μέχρι τη Χαλκιδική και μέχρι την Πρώτη Σερρών», είπε κι εννόησε η οπαδός της αγίας Καραμανλικής σκέψης συντρόφισσα Κατερίνα Παπακώστα, συνοδοιπόρος του άλλου μεγάλου αγωνιστή της Ν.Δ., «είδα φως και μπήκα» Βαγγέλη Αντώναρου. Με αυτά τα χημικούλια και με το ξύλο της αρκούδας διεκδικεί δάφνες δόξης και ούτε λίγο, ούτε πολύ μας καλεί να ορίσουμε ημέρα αγιοκατάταξης την 8η Σεπτεμβρίου αφήνοντας πίσω την Θεομήτορα! Την έχουν πειράξει τα μποτοξάκια την έρμη που της έφεραν τον «απεφτισμένο» στα μούτρα και ιδιαίτερα στο στόμα που ξεφουρνίζει τέτοιου είδους π...ριές!

ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Να δείτε που μετά το «ευχαριστώ τους Αμερικάνους», «ευχαριστώ την Μέρκελ», όπου νάναι ο Αλέξης θα ασπαστεί τον Καραμανλισμό και θα αγιάσει και ο ίδιος! με τόσους... Αγίους πλέον είναι παράξενο το πώς 99 άνθρωποι κάηκαν στο Μάτι και, αν είχαν το Θεό τους, θα παραιτούνταν και κάποιος! Γι’ αυτό το ολοκαύτωμα δεν θα μιλάει κανείς πλέον. Όλα θυσία στην πολιτική κομματική σκοπιμότητα. Κι από κάτω να βρίσκονται χειροκροτητές που πιστεύουν ότι αυτό το πράμα που βρίσκεται στην εξουσία είναι αριστερά!

ΒΑΛΕ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!
Φίλε πρόεδρε του ΠΑΣ Γιάννινα, φίλε Γιώργο Χριστοβασίλη, σου το στέλνω και γραπτώς: Βάλε τάξη στο χώρο της ενημέρωσης για να μην αναγκαστεί να το κάνει η στήλη, γιατί δεν θα είναι καθόλου προς τιμή της ομάδας κι εσού προσωπικά. Φιλικά...

Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ...
Σειρά του Κυριάκου Μητσοτάκη να βρεθεί στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο απ’ όπου θα χαράξει την επόμενη μέρα της χώρας από την έξοδο από την «αριστεροακροδεξιά». Θα πει κι εκείνος τα δικά του και κυρίως τι θα κάνει ως Πρωθυπουργός για να δει άσπρη μέρα ο λαός και μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ!
Είναι γνωστό ότι ο Τσίπρας δεν άφησε και πολλά πράγματα να εφαρμόσει ο Κυριάκος. Τον ξεπέρασε σε φιλελευθερισμό τάζοντας παπάδες χωρίς όμως να προστατεύει τους συνταξιούχους. Μάλιστα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο κι έβριζε τον Μητσοτάκη λέγοντας ότι ο ίδιος μπορεί να εφαρμόζει καλύτερα τα μνημόνια. Πήγαινε γυρεύοντας και οι Ευρωπαίοι του έπιασαν για τα καλά τον κ...ο!

ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΝΑ ΝΑΙ!
Προφανώς και με την θέληση του λαού που είναι στα κάγκελα είναι η τελευταία ΔΕΘ στην οποία ο Κυριάκος την επισκέπτεται ως πρόεδρος αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επομένως, ό,τι πει, ό,τι υποσχεθεί θα πρέπει να είναι σοβαρό και μετρημένο. Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από άλλους Τσιπροκαμμένους τους οποίους πρέπει να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. (Α, ρε Μένιο, τι έχεις πει!). Όχι άλλες περιπέτειες. Όχι άλλα ψέματα. Όχι άλλα Μάτια - Μάνδρες, όχι άλλους Πολάκηδες, όχι άλλους Καρανίκες - Καρακώστες, Παπακώστες, Ρουβίκωνες, όχι άλλα χημικά σε γερόντους και σε μικρά παιδιά! Όχι ακαριαίο θάνατο στους πάνω των 70 ετών, όχι άλλη ανεργία, όχι άλλη αιμορραγία Ελληνόπουλων στο εξωτερικό, όχι άλλους πειραματισμούς στην παιδεία και κυρίως όχι ξεπούλημα της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου, από τους Κοτζιάδες και τους Τσιπροκαμμένους. Ένα μεγάλο ΝΑΙ στην αλήθεια για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα. Ζητάμε πολλά;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.