ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ...
Την «τιμητική» του είχε για μία ακόμη φορά ο Ελληνικός Τύπος το περασμένο Σαββατοκύριακο. Μια «τιμητική» που την προκάλεσε ο τιτανοτεράστιος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος είναι ευαισθητούλης, ιδιαίτερα όσον αφορά την ελευθερία της έκφρασης της ελεύθερης σκέψης και της διακίνησης των ειδήσεων και των πληροφοριών!

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ...
Ενοχλήθηκε ο «μπούλης» (δεν τον αποκάλεσα εγώ μπούλη, αλλά ο Αλέξης του) από δημοσίευμα που είχε σαν θέμα το πλιάτσικο στην υπόθεση διακίνηση - υποδοχή - παραμονή μεταναστών στη χώρα. Μια υπόθεση που ήταν αλλουνού Υπουργού ευθύνη, αλλά που όμως άρπαξε εκείνος το κομμάτι κρέας με τη φόλα και νάτον τώρα να παραδίδεται εκείνος βορά στο χώρο των ΜΜΕ για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ζήτημα.

ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!
1,5 δισ. ευρώ διετέθησαν από Ε.Ε. για τους «επισκέπτες» εξ Ανατολών και αυτό το ποσό ποιος ξέρει πού πήγε, πάντως δεν πήγε για την βελτίωση της ζωής όλων εκείνων που... συνωστίζονται στη Μόρια, η οποία έχει μετατραπεί σ’ ένα νέο Νταχάου με τις ανθρώπινες υπάρξεις να είναι στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη! Πού πήγε αυτό το 1,5 δισ. αναρωτήθηκε η εφημερίδα και άμεσα διετάχθη η σύλληψη των στελεχών της και, αφού διανυκτέρευσαν ένα βράδυ στη ΓΑΔΑ, την επόμενη οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος έδειξε να μη κατανοεί τις ευαισθησίες του «μπούλη» και τους άφησε ελεύθερους.

ΣΤΟ... ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!
Ο Τύπος στο απόσπασμα επί αριστεροακροδεξιάς! Σε λίγο τα κείμενα των δημοσιογράφων θα περνούν από την λογοκρισία του νεοΓεωργαλά και αν δεν είναι στα μέτρα του, θα τα τρώει η... μαρμάγκα! «Παιδί» του Γεωργαλά του επικοινωνιολόγου της Χούντας ο μπούλης και απ’ αυτόν προφανώς πήρε... μαθήματα (ήταν Δ/ντής του γραφείου του) περί τυποκτονίας...

Ο ΥΠΝΟΣ...
«Εμείς στραβοκοιμηθήκαμε μια βραδιά στη ΓΑΔΑ. Ο Καμμένος με τον Τσίπρα και τον Ν. Παππά πώς θα κοιμούνται μετά την διαταγή σύλληψής μας που έδωσαν στην ΕΛΑΣ», είπε ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» και τους έκανε τα μούτρα... κρέας! Σε ποιον από τους τρεις αλλά και στο υπόλοιπο το «σκυλολόι» μπορεί κανείς να πιστώσει σοβαρότητα και υπευθυνότητα; Στον Πάνο που του έγραφε βιβλία ο Γεωργαλάς που χρέωναν την 17Ν στον Ανδρέα; Στον Αλέξη που έχει κόψει κάθε σχέση με την αλήθεια ή στον Παππά που αποκατέστησε τον πατέρα του, την σύντροφο του πατέρα του και έκανε Υπουργό την κόρη της συντρόφου του; Βλέπετε πόσο κομψά το γράφω για την «αγία» οικογένεια του Παππά;

Η ΚΑΚΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ...
Ετούτη η στήλη, ετούτη η εφημερίδα, ο υπογράφων και οι εκδότες, οδηγήθηκαν αρκετές φορές στον Κατή επειδή έχουν την... κακιά συνήθεια να σκέφτονται δυνατά! Τέσσερα ολόκληρα χρόνια διήρκεσε η «δοσοληψία» με την δικαιοσύνη σε όλους τους βαθμούς (Πρωτοδικείο - Εφετείο - Άρειος Πάγος) για να βρεθούν κάποιοι δικαστές εφέτος να μας απαλλάξουν, από τις κατηγορίες αποκαθιστώντας την έννομη τάξη. Όμως στην πραγματικότητα η τάξη ουδέποτε αποκαταστάθηκε όσον αφορά τις αποκαλύψεις που κάναμε τότε. Το καθεστώς του «έτσι γουστάρω» εξακολουθεί να υφίσταται, αφού η πολιτεία αδιαφορεί παντελώς.

ΤΟ ΚΟΛΠΟ...
Το κόλπο που έχει σκαρφιστεί η πολιτεία για να φιμώσει τον Τύπο είναι η μέθοδος των αγωγών. Ο Βενιζέλος σε μια περίοδο που οι πολιτικοί είχαν ξεσαλώσει και για να τους προστατέψει από τις ενοχλητικές γραφίδες έφτιαξε αυτό το νόμο διότι είναι αυτό που πονάει τον δημοσιογράφο διότι κινδυνεύουν τα υπάρχοντά του από κατασχέσεις. Άσε που ο Τύπος γενικά δεν είναι στα καλύτερά του, λόγω των ανακατατάξεων και κυρίως από την ύπαρξη της ηλεκτρονικής ενημέρωσης!

ΤΥΠΟΚΤΟΝΟΣ...
Όταν ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. επί Καραμανλή ο Θ. Ρουσόπουλος στα πλαίσια της ΔΕΘ το 2008 του είχα κάνει ερώτηση για αλλαγή του Τυποκτόνου νόμου περί αγωγών, για να εισπράξω την απάντηση: «Θα το ήθελα πολύ κι εγώ ως δημοσιογράφος, αλλά έλα εσύ να βρεις τόσους βουλευτές όσοι χρειάζονται για ν’ αλλάξει ο νόμος. Ο καθένας σκέφτεται για πάρτη του για να έχει το πάνω χέρι». Έτσι συνεχίζει μέχρι σήμερα να υφίσταται ο ίδιος νόμος...

ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΑ...
Όχι, δεν καταδικάζω τις επιθέσεις πολιτών εναντίον πολιτικών. Είναι εκείνοι που εξέθρεψαν στον κόρφο τους τέτοιου είδους φαινόμενα. Δεν το προσωποποιώ, αλλά το γενικεύω για να μη χαρακτηριστώ φασίστας. Ούτε επικροτώ τέτοιου είδους λύση διαφορών. Αλλά μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας που δημιουργεί η εκτελεστική εξουσία τα επίχειρα είναι η απάντηση.

ΤΟ ΞΥΛΟ...
Το ξύλο της αρκούδας έφαγαν οι «Μακεδονομάχοι» στην ΔΕΘ και τελικά δεν έφταιγε η ΕΛΑΣ και η ηγεσία της, αλλά οι ίδιοι οι Μακεδονομάχοι που έπεφταν επάνω στα χημικά και στα γκλοπς, όπως εκείνο το 6χρονο που στάθηκε απέναντι στην εξουσία με την Ελληνική σημαία στους ώμους! Δεν είδα τον κ. Κωσταντινέα ή τον Πάνο Καμμένο να διαμαρτύρεται γι’ αυτή τη ντροπή...

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ!
Αρκετά επεισοδιακό το περασμένο Σαββατοκύριακο. Είχαμε την δολοφονία του Ζακ, την σύλληψη του κοσμηματοπώλη, ξυλοδαρμό του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντινέα από οπαδούς ομάδας της Μεσσηνίας και ξυλοδαρμό του πρώην βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Καλαντζή και μια επίθεση των παιδιών του Βούτση, κατά κόσμον Ρουβίκωνες, σε εκκλησία των Εξαρχείων. Κατά τ’ άλλα ζούμε σε καθεστώς πλέριας δημοκρατίας!

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!..
Εκεί, στη Μεσσηνία οι πολίτες - φίλαθλοι - «ακροδεξιοί» πήραν τον νόμο στα χέρια τους και έκαναν τ’ αλατιού τον θορυβώδη Κωνσταντινέα. Το ίδιο έγινε στην Καβάλα με τον Γ. Καλαντζή. Η εξουσία στο στόχαστρο απ’ όπου κι αν προέρχεται. Όχι πως χαιρόμαστε γι’ αυτά τα γεγονότα, αλλά όπως στρώνουν έτσι θα κοιμούνται. Θυμηθείτε και τον Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη.

ΑΔΙΚΑ!..
Όσον αφορά τον Ζακ του Βαλιανάτου, της Σβίγγου, του Λώλη κι όλων των άλλων παιδιών, το μόνο που μπορώ να πω είναι πολύ λυπηρό να χάνεται η ζωή ενός νέου ανθρώπου με τέτοιο βάναυσο τρόπο, έστω κι αν πρόκειται για ένα κλεφτρόνι. Δυστυχώς, εκεί στο κέντρο της Αθήνας παίχτηκε το παιχνίδι «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Όποιος πρόλαβε έζησε κι αυτός ήταν ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ο οποίος θα πληρώσει το ανάλογο τίμημα. Όσο για τον Ζακ, οι μόνοι που θα τον κλάψουν είναι οι δικοί του άνθρωποι, ενω όλοι οι άλλοι θα επενδύσουν, δυστυχώς, στον τραγικό του θάνατο...

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ...
Την ώρα που έπεφτε νεκρός ο Ζακ στην Αθήνα, τα πράγματα λειτούργησαν αντίστροφα στην Θεσσαλονίκη. Εκεί νίκησε ο διαρρήκτης. Εκεί έπεσε θύμα ο ιδιοκτήτης καταστήματος, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τις σφαίρες Γεωργιανού, που μόλις είχε αποφυλακιστεί με τον περιβόητο νόμο Παρασκευόπουλου, ενώ είχε ποινή 25 ετών. Δυστυχώς, εκεί ο νεκρός δεν είχε μοιρολογίστρες τύπου Βαλιανάτου να τον κλάψουν και να κάνουν πορείες.

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...
Ετούτη τη στιγμή δεν ενδιαφέρουν κανένα τα προσωπικά γούστα του Ζακ ή του κάθε Ζακ που κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Μας ενδιαφέρει όμως η αδιαφορία που δείχνει η ίδια η πολιτεία στην αντιμετώπιση όσον αφορά την πρόνοια για να μη φτάνουν σ’ αυτό το σημείο οι νέοι άνθρωποι και αναφέρομαι στα ναρκωτικά που είναι η μάστιγα εδώ και πολλά χρόνια. Τα ναρκωτικά τα οποία οδηγούν τους χρήστες σε αδιέξοδα και καταλήγουν σε πράξεις απόγνωσης για την εξασφάλιση της δόσης. Για αυτό δεν μας μίλησαν οι αμπελοφιλόσοφοι Βαλιανάτος - Σβίγγου, που από προχθές κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα.

ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ!
Όμως, ρε φιλαράκια, όταν κλαίμε για τον χαμό νέων ανθρώπων να το κάνουμε χωρίς εξαιρέσεις. Ο ευαίσθητος Γιαννιώτης Αστυνόμος δεν είδα να κάνει κάτι, δηλαδή να χύσει ένα δάκρυ, για τον νεαρό που δολοφόνησαν «τ’ αδέρφια» μας οι λαθρομετανάστες στου Φιλοπάππου για να του κλέψουν λίγα ευρώ. Δεν είδα να κλάψει η Σβίγγου του ΣΥΡΙΖΑ για τη 19χρονη μαθήτρια από το Αγρίνιο που της άνοιξαν το κεφάλι οι «γιορτάζοντες» τα πεντάχρονα από τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Δεν είδα τον Πρωθυπουργό να επισκέπτεται στο νοσοκομείο Ιωαννίνων την ίδια κοπέλα όπως έκανε μ’ έναν σύντροφο που ξυλοκοπήθηκε από ακραίους στην Αθήνα. Αυτά κι άλλα πολλά δεν είδα...

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...
Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στο κλεινόν άστυ, στην Ήπειρο και στα Γιάννενά μας έχει αρχίσει το ρήμαγμα των φιλέτων από την ΕΤΑΔ-ΑΕ. Η λαοπρόβλητη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βγάζει στο σφυρί τα μισά Γιάννενα χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι εκλεκτοί άρχοντες που βρίσκονται στην εξουσία οκτώ χρόνια! Στον ύπνο του δικαίου έβαλε την Δημοτική Αρχή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και νάτην τώρα η μεν να χάνει καμιά 60αριά ακίνητα, η δε άλλη να θέλει να ξεπουλήσει μπιρ-παρά τους αρχαιολογικούς χώρους! Άμα ξυπνήσουν, να μας πουν να τους κεράσουμε καφέ! Ωστόσο, ο Μιχάλης Κασσής στέλνει τον Δήμαρχο Μπέγκα να πάει σε κανένα μοναστήρι για πολιτική εξιλέωση!

ΤΑ ΝΤΑΒΑΝΤΟΥΡΙΑ...
Ποιος δεν θυμάται τους επαναστάτες της ντόπιας πρώην αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και τα νταβαντούρια που είχαν στήσει στην πλατεία Χατζή ενάντια στο ξεπούλημα των φιλέτων. Ήταν εκεί οι «επαναστάτες» με μπροστάρη τον Χρ. Μαντά, προασπιζόμενοι την δημόσια περιουσία. Αυτή τη δημόσια - δημοτική περιουσία μαρκάρισε η Κυβέρνησή τους, την οποία λατρεύουν και κάποιοι ντόπιοι αυτοδιοικητικοί που τώρα κάνουν τον καμπόσο και απειλούν ότι δεν θα ενδώσουν. Στερνή μου γνώση...

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.