ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΧΙ!
Το 70% με αναγωγή των Σκοπιανών είπε ΟΧΙ στη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Ζάεφ - Τσίπρα κι αυτός ο Ζάεφ με τον δικό μας Αλέξη τον χαβά τους! Και οι δύο «νικήσαμε» βροντοφώναξαν και είναι έτοιμοι για... άλλα κόλπα! Άτιμη καρέκλα, πόση γλύκα έχει τελικά και κυρίως δεν έχει σύνορα...
Η ΑΠΟΧΗ...
Περίμεναν, λέει, Ζάεφ, Τσίπρας, Κοτζιάς, Καρανίκας, Μέρκελ, Αμερικανοί, Σόρος να κινητοποιηθεί τουλάχιστον το 50% των Σκοπιανών, να πάνε να ψηφίσουν κι από κει να καρπωθούν ένα θετικό αποτέλεσμα. Με το 35% που πήγε να ψηφίσει και που από αυτούς οι ΝΑΙνέδες ήταν 91%. Άρα ένα 9% είπαν ΟΧΙ συν τα άκυρα και άρα στο σύνολο των ψηφισάντων υπήρξαν και οι αντιρρησίες κατά 9%. Αυτό το 9% πήγαν στις κάλπες να πουν κατάμουτρα το ΟΧΙ στον Ζάεφ και την Ελληνική του παρέα!
ΟΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ...
Στα Σκόπια ψήφιζαν και στο Μαξίμου είχαν πονοκέφαλο για το αποτέλεσμα. Ίδια η εικόνα με το βράδυ της 5ης Ιουλίου του 2015 σ’ ένα άλλο δημοψήφισμα μιας άλλης χώρας, μιας άλλης κυβέρνησης που ενώ ο Υπουργός Οικονομικών έμπαινε χαρούμενος για την νίκη του ΟΧΙ, εκείνοι είχαν ρίξει... πλερέζες για τη συμφορά που τους βρήκε με το 62% του ΟΧΙ που είχε πει ο λαός. Δεν είχε σημασία σε τι έλεγαν ΟΧΙ, αλλά σημασία είχε το θαύμα που έγινε με το ΝΑΙ που επικράτησε κατά 100% έκτοτε και μέχρι σήμερα!
ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ...
Όχι είπαν οι Σκοπιανοί στην προσέλευση κατά 70% φτύνοντας όλη τη δύση η οποία και τι δεν έκανε για να τους πείσει να γίνουν κανονικός ευρωπαϊκός λαός. Πανηγύρια και ρεβεράτζες Τσίπρας - Ζάεφ - Κοτζιάς στις Πρέσπες για την μεγάλη συμφωνία. Μια συμφωνία που, ενώ ξεπουλιούνταν η Ελληνική Μακεδονία στους Σκοπιανούς, εν τούτοις για κάτι τέτοιο δεν πείστηκαν οι Σκοπιανοί και απείχαν από το δημοψήφισμα.
ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ...
Αντί να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα και να ρωτηθούν οι Έλληνες αν θέλουν να παραδώσουν την Μακεδονία στους Σλαύους, έκαναν το αντίθετο οι Σκοπιανοί. Ρωτήθηκαν αν θέλουν να λέγονται Μακεδόνες και επτά στους δέκα με την αποχή τους είπαν «ΟΧΙ, ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε: Είμαστε Σλαύοι»! Άντε τώρα να τους μαζεύουν οι Ζάεφ - Νίμιτς, Μέρκελ, Τσιπράιοι, κλπ.
ΟΙ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ...
Μετά το ΟΧΙ των Σκοπιανών άρχισαν οι δικαιώσεις κάποιων δικών μας Τσολάκογλου! (Ο χαρακτηρισμός Τσολάκογλου είναι δικός του). Ο «δικός» μας Πάνος Καμμένος μίλησε για δικαίωσή του που δεν στήριξε την συμφωνία των Πρεσπών των συνεταίρων του Τσίπρα - Κοτζιά - Κουΐκ! Μετά την δήλωση δικαίωσης τράβηξε κι ένα μπερντάκι στον Κυριάκο! Την γλύτωσε η Μαρέβα αυτή τη φορά...
ΤΑ... ΑΓΓΟΥΡΙΑ!
Και τώρα τι γίνεται; Άντε ντε, τι γίνεται; Ποιος έχει το μεγάλο αγγούρι, ο Ζάεφ, ο Αλέξης, ο Κοτζιάς, η Μέρκελ, ο Ιβάνωφ, ο Νίμιτς (ακόμη ζει), ο Σόρος, ή ο Μακεδόνας Καρανίκας; Βλέπετε ο τελευταίος δεν απουσιάζει. Είναι αυτός που δεν θεωρεί Μακεδόνες τους Μακεδόνες, αλλά πρόσφυγες που ήλθαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923. Αλήθεια, εκείνος ο Παύλος Μελάς που πολέμησε τους πάσης φύσεως Σλαύους κομιτατζήδες πρόσφυγας από την Ήπειρο ήταν; Ψιλά γράμματα αυτά για... γκέησες!
ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ!
Και χωρίς τον Καμμένο θα περάσουμε την συμφωνία των Πρεσπών, λέει ο Αλέξης και κάνει πως δεν τον ακούει ο Καμμένος. Κι αν ακόμη τον ακούει, τον γράφει καταλλήλως ανάμεσα από τα σκέλια του. Δεν τον έχει ανάγκη πλέον διότι έκανε τις ανάλογες «εξαγορές» και τους 151 θα τους βρει, αφού πρόθυμοι υπάρχουν...
ΟΙ... ΕΞΑΓΟΡΕΣ!
Ό,τι έκανε ο Καμμένος στη Ν.Δ. με κάτι Χαϊκάληδες που θα τους εξαγόραζαν οι ΣαμαροΒενιζέλοι, άρχισε να το κάνει ο Αλέξης στον Πάνο με «εξαγορές» κάτι Παπαχριστόδουλων, κάτι Ζουράρηδων κι ό,τι μείνει. Οπότε, πάνε οι πανηγυρισμοί περί δικαίωσης του τζάμπα μάγκα και ο ίδιος θ’ αρχίσει να ψάχνει θέση για να σωθεί!
Η... ΔΙΚΑΙΩΣΗ!
Μετά την δικαίωση Πάνου ήλθε και η δικαίωση του Κοτζιά, ο οποίος ένα ταμπλά τον έπαθε από το φτύσιμο των Σκοπιανών πάνω στη συμφωνία του. Σλαύοι, Βούλγαροι, Αλβανοί γύρισαν τις πλάτες και, φτούσου ρε γαμώτο, δεν αξιολόγησαν σωστά την συμφωνία ξεπουλήματος της Μακεδονίας. Σεβάστηκαν περισσότερο εκείνοι την Ελληνική ιστορία απ’ ότι οι ΤσιπροΚοτζιαδοΚαμμένοι!
ΟΛΑ ΑΝΟΙΚΤΑ!..
Μετά από την κασκαρίκα των Σκοπιανών όλα είναι ανοικτά για τη χώρα μας, της οποίας η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πως δεν κατάλαβε τι έγινε. Όσο και αν τα κλωθογυρίζει, η ρόδα όπου νάναι θα τους πάρει όλους από κάτω και αλοίμονό τους!
Ο ΓΑΜΟΣ!..
Με ένα γάμο που στην αρχή είναι όλο γλύκες, για να καταλήξει σε καυγάδες και διαζύγια παρομοίωσε την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο τιτάνας της σκέψης και της διπλωματίας Ν. Κοτζιάς, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ογκόλιθου της πολιτικής Πάνου Καμμένου. Θα φταίω εγώ τώρα αν ρωτήσω ποιος έκανε τον γαμπρό και ποιος τη νύφη σ’ αυτό το «γάμο»; Οι κουμπάροι γνωστοί: Αγγελοπούλου - Βαρδής - Μαριάνα - Μαρτίνης, κλπ. εφοπλιστές!
ΨΑΧΝΕΙ...
Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του επόμενου Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ εις άπασα την επικράτεια ψάχνει για προθύμους - θύματα να φορτώσει ευθύνες. Ψάχνει υποψηφίους Περιφερειάρχες - Δημάρχους από άλλους χώρους να αναλάβουν την ευθύνη της εκπροσώπησής του με το πονηρό σκεπτικό ότι, αν κερδίσουν, η νίκη θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Αν χάσουν, η ήττα θα είναι των υποψηφίων.
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ!
Στην Ήπειρο μετά την Όλγα Γεροβασίλη το 2014 και τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανιούσα, το ποσοστό της ήταν 24%, κάτι που τώρα φαίνεται όνειρο άπιαστο και οι πρόθυμοι είναι μετρημένοι, μεταξύ αυτών ο Γ. Ζάψας, υποψήφιος με την Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) το 2014 ο κ. Ζάψας, πήρε ποσοστό κοντά στο 10% βγάζοντας άλλους τρεις περιφερειακούς συμβούλους. Αυτή η ομάδα συζητά τώρα με τον Μπασιούκα του ΣΥΡΙΖΑ να έλθουν «εις γάμου κοινωνίαν» και ό,τι κάτσει - έκατσε.
ΣΤΑ... ΚΑΓΚΕΛΑ!
Τα βλέπει αυτά το ΚΙΝΑΛ και ανεβαίνει στα κάγκελα αποκλείοντας τέτοιο ανοσιούργημα και προετοιμάζει την δική του επανάσταση! Επανάσταση με τον πανταχού παρόντα και πρόθυμο Δημήτρη Δημητρίου, του οποίου την υποστήριξη ανέλαβε ο Μιχάλης Κασής, ο οποίος έχει βάλει πλώρη για το Κοινοβούλιο. Στην ουρά περιμένουν για την στήριξη από ΚΙΝΑΛ ο Σάκης Οικονόμου και ο Π. Κιτσούλης, αν και ο τελευταίος ζορίζεται λιγάκι...
ΤΑ ΖΟΡΙΑ...
Ζόρια για το ΚΙΝΑΛ και για το Δήμο Ιωαννιτών, όπου πρωτοκλασάτοι ΠΑΣΟΚογενείς μεταναστεύουν προς Μωυσή μεριά, ο οποίος ενώ λοξοκοιτάζει και προς Ν.Δ., την ίδια στιγμή δεν θέλει να τον βλέπουν για κάτι τέτοιο! Γίναμε μάρτυρες ενός αλλαλούμ την προηγούμενη εβδομάδα με Πρόεδρο ΝΟΔΕ Θ. Τζαρούχη και Νικήτα Κακλαμάνη οι οποίοι εξέπεμψαν σε διαφορετικά μήκη κύματος.
ΤΑ «ΣΟΥΠΑ - ΜΟΥΠΕΣ»...
Μου είπε ο Κακλαμάνης να μεταφέρω στην κοινή γνώμη συζήτηση στήριξης του Μωυσή, λέει ο Τζαρούχης για να διαψεύσει ο Κακλαμάνης τον ισχυρισμό κάνοντας λόγο για μυθοπλασίες του Τζαρούχη! Όμορφος κόσμος η Ν.Δ., καλά κρατεί και σ’ αυτό το επίπεδο και να φανταστείτε ότι οδεύει προς κατάκτηση της εξουσίας. Και κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης: Με υποψηφιότητες Δημάρχων θ’ ασχοληθούμε τέλος Οκτώβρη! Έως τότε έχει ο Θεός...
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!
Έρχεται, λέει, ο Κυριάκος στην Ήπειρο για ένα διήμερο, στα πλαίσια προεκλογικής περιόδου προφανώς. Μαζί του θα έχει και τους άμεσους συνεργάτες του. Θα έλθει να μας πει κάτι ο Κυριάκος ή να ακούσει κάτι; Πάντως, ένα «τάμα» που έχει ίσως είναι ευκαιρία να το πραγματοποιήσει. Ξέρει αυτός...
ΟΝΟΜΑΤΑ...
Στη μάζωξη που έγινε στην διευρυμένη ΝΟΔΕ την προηγούμενη εβδομάδα στα Γιάννενα έπεφταν βροχή τα ονόματα υποψηφίων. Όποιος είχε ένα φίλο έριχνε το όνομά του, άσχετα αν στον εν λόγω Δήμο υπάρχει ήδη Δήμαρχος «υποστηριγμένος» από τη Ν.Δ. Για το Δήμο Ζαγορίου έπεσαν τα ονόματα του Γ. Σουκουβέλου, του Τσουμάνη και του Νίκου Λογοθέτη. Τα μεν δύο πρώτα ονόματα είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ του Ν. Λογοθέτη έμεινε στο σκοτάδι. Εδώ είμαστε εμείς να τα λέμε κι αυτά.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ...
Τασούλας, Καλογιάννης, Κολόκας, Δαρδαμάνης, Γεωργόπουλος, οι άρενες τυχεροί στη λίστα της Ν.Δ. στα Γιάννενα. Παίζουν Καραμπίνας - Φούσας. Για γυναικεία εκπροσώπηση ακόμη δεν ξεχωρίζει κάποια, αλλά η Μαρία Κεφάλα με την Μαρία Τσολάκη μαθαίνω ότι μαρκάρονται δυνατά για την κάλυψη των δύο θέσεων. Εμείς να γράφουμε ονόματα κι αν στο δρόμο γίνουν αλλαγές, εδώ είμαστε να κάνουμε διορθώσεις. Πώς αλλιώς να εννοεί την ανανέωση ο Κυριάκος;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.