ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΚΛΑΣΤΕΣ!
Μακεδονοκλάστες! Είναι ο νέος όρος που λανσαρίστηκε πρόσφατα από τον «πρωθυπουργό» Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για να δικαιολογήσει τη διάλυση του κόμματός του και το ξεπούλημα της Μακεδονίας κι όχι μόνο. Εικονοκλάστες όσοι δεν σκέφτονται και δεν συμπεριφέρονται σαν εκείνον που άλλα λέει, άλλα σκέφτεται κι άλλα κάνει. Γράφω πρωθυπουργό διότι έτσι φαίνεται αφού απολύει και υπουργούς.

ΛΑΚΑΝΕ!..
Μακεδονοκλάστες οι βουλευτές του που ένας - ένας λακάνε ή ενσωματώνονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου όμως μέγας υποστηρικτής είναι ο ίδιος και κατά δήλωσή του Μακεδονομάχος, από την ανάποδη όμως. Είναι ο ίδιος που νόμιζε ότι έμαθε τον Τσίπρα να γράφει με το... δεξί για ν’ αποδειχτεί ότι τον χρησιμοποιεί για να κάνει τις δουλειές του, έστω κι αν εξωπέταξε τον Κοτζιά!

Η «ΠΑΤΕΡΙΤΣΑ»...
Από οδηγός τρένου κατέληξε να γίνεται «πατερίτσα» μιας ξεπουπουλιασμένης και ξεδοντιασμένης κυβέρνησης που τα έδωσε και τα δίνει όλα για μια ώρα εξουσίας παραπάνω. Αντί να μάθει τον Αλέξη να γράφει με το δεξί, απόκτησε ο ίδιος την κακή συνήθεια να γράφει με το αριστερό και να υπογράφει το ξεπούλημα της πατρίδας με τα τέσσερα!

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ...
Θα παραιτηθώ μόλις έλθει το θέμα της επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελληνική Βουλή. Θα παραιτηθούμε είτε το Μάιο, είτε τέλος της θητείας, είπε προχθές ο μπούλης και δούλεψε για μια ακόμη φορά τους αφελείς που του έχουν απομείνει και που είναι οι επαγγελματίες για να τ’ ακούνε οι άλλοι, διότι ο ίδιος ούτε τ’ ακούει, ούτε τα πιστεύει. Οι ίδιοι οι βουλευτές - υπουργοί του έκοψαν πέρα και θα κάνουν μόνοι τους καλά αυτό που τους έμαθε ο Πάνος. Θα ενσωματωθούν απ’ ευθείας με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν χρειάζονται μεσάζοντες για το εθνικό ξεπούλημα.

ΑΝΕΝΔΟΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!
Κουίκ, Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος διεμήνυσαν στον αρχηγό τους ότι θα ακολουθήσουν μόνοι τους τα χνάρια της Κυβέρνησης. Απομένει εκείνος με δυο - τρεις βουλευτές να παριστάνουν τους ανένδοτους και αυτοί αν αντέξουν μέχρι τέλους τους διάφορους πειρασμούς. Αυτοί είναι οι Μακεδονοκλάστες και οι τζάμπα μάγκες του Πάνου Καμμένου που γράφουν πλέον κανονικά με το αριστερό!

ΞΕΦΥΓΕ!..
Έχει ξεφύγει εντελώς ο μπούλης και λέει και κάνει ό,τι του κατεβάσει η γλάβα του. Αν λέει και καμιά αλήθεια, αυτή χάνεται ανάμεσα στον κωλοτουμπισμό που έχει εφαρμόσει στα χρόνια της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Μπούλης ήταν, μπούλης παραμένει και σαν μπούλη τον μεταχειρίζεται ο «αρχηγός» του και Πρωθυπουργός - Υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας. Τον έχει πάρει χαμπάρι ο πρώην ταραξίας και καταληψίας ότι για μια στάλα εξουσίας τα δίνει όλα και του κάνει τα χατήρια εντελώς ανέξοδα...

Η ΑΠΟΛΥΣΗ...
Ανέξοδη ήταν η απόλυση του Ν. Κοτζιά, όχι όμως και αναίμακτη. Τον απέλυσε για να ικανοποιήσει μια παλιά του επιθυμία να γίνει υπουργός! Το αποκάλυψε ο ίδιος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την ορκωμοσία του στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ποια ορκωμοσία, ποιος όρκος πιστής τήρησης του Συντάγματος από έναν πρώην μπαχαλάκια, αλλά λέμε τώρα για να’ χαμε να λέγαμε!

ΤΑ ΠΗΡΑΝ!
Τα πήραν χοντρά οι αντάρτες βουλευτές των Σκοπίων και συντάχθηκαν με την κυβέρνηση Ζάεφ, λέει ο Πανούλης ο μπούλης. Παλιά του τέχνη κόσκινο. Θυμάστε την περίπτωση Χαϊκάλη που θα τα έπαιρνε από Σαμαρά για να ψηφίσει Στ. Δήμα; Όλα θυσία στο βωμό του χρήματος κατά τον Πάνο που και δίκιο να έχει, που έχει στην περίπτωση των Σκοπιανών βουλευτών, δεν πρόκειται πλέον να τον παίρνει κανείς στα σοβαρά.

ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ...
Τους διόρισα και υπουργούς αν και δεν έγιναν ποτέ βουλευτές, λέει ο Πάνος και πυροβολεί τον φωστήρα του έθνους Τέρενς Κουίκ. Ο ίδιος έστειλε τη γίδα στα λάχανα και τώρα πηγαίνει μόνη της! Κατάλαβες Πάνο ότι είσαι μόνος;

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ!
«Η ΔΩΔΩΝΗ θα δίνει πάντοτε τις υψηλότερες τιμές στην αγορά γάλακτος διότι έτσι μπορεί να παίζει σπουδαίο και πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αναπλ. Γενικός Δ/ντής της εταιρίας Μιχάλης Παναγιωτάκης σε συνάντηση - ξενάγηση που είχε με εκπροσώπους ΜΜΕ. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια και κυρίως αυτό που έχει να κάνει με τον πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στην Ήπειρο αλλά σε όλη τη χώρα...

ΗΛΘΕ ΚΙ ΕΜΕΙΝΕ!..
Από την ημέρα της δημιουργίας της η ΔΩΔΩΝΗ ήλθε για να μείνει και να προσφέρει στην κτηνοτροφία όλης της χώρας. Ήταν ίσως η πρώτη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία που δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1960 από κτηνοτρόφους της περιοχής οι οποίοι έβαλαν έτσι ένα τέλος στο καθεστώς των μπατζαριών. Ήταν τότε που οι κτηνοτρόφοι δεν έβλεπαν το χρώμα του χρήματος, αλλά όλα λειτουργούσαν με μορφή κλήριγκ! Δηλαδή πουλούσαν το γάλα στα μπατζαριά που συνήθως τα είχαν οι παντοπώλες της περιοχής και το εξαργύρωναν με μακαρόνια, ρύζια, κλωστές, βαφές, κλπ.

ΑΛΛΑΓΗ...
Αυτό το καθεστώς ήλθε η «Δωδώνη» στην Ήπειρο και το άλλαξε με την οργανωμένη δομή που είχε και η κτηνοτροφία πήρε άλλο δρόμο με τους κτηνοτρόφους να εμπιστεύονται τον κόπο τους σ’ αυτή και μάλιστα ν’ αυξάνουν τα κοπάδια τους με ό,τι αυτό σήμαινε για την ντόπια οικονομία.

ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ...
Πέρασαν τα χρόνια και η «Δωδώνη» μεγάλωσε και μεγαλούργησε και με τα προϊόντα της κατέκτησε όχι μόνο την Ελληνική αγορά, αλλά και αγορές διεθνείς, όπως Ευρώπη - Αμερική - Αυστραλία και τώρα Αφρική. Δυστυχώς όμως κάποια στιγμή έγινε υποχείριο της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας μέσω της ΑΤΕ ξεστρατίζοντας από τον αρχικό της σκοπό. Οι διοικήσεις της και τα ηγετικά στελέχη διορίζονταν από την ΑΤΕ και κατ’ επέκταση από το ίδιο το κράτος όπου γίνονταν και η ανάλογη κομματική σπέκουλα. Ονόματα να μη λέμε, υπολήψεις να μη θίγουμε...

Ο ΒΡΟΓΧΟΣ...
Όλα τα παραπάνω οδήγησαν την ΔΩΔΩΝΗ σ’ ένα αδιέξοδο μ’ ένα δανεισμό στην ΑΤΕ να γίνεται βρόγχος στην λειτουργία της. Σ’ αυτό το αδιέξοδο ήλθε να δώσει λύση η σημερινή ιδιοκτησία της η οποία ανέλαβε όλες τις υποχρεώσεις της με το στοίχημα να την βάλουν στις ράγες της κανονικότητας και μάλιστα σ’ ένα περιβάλλον οικονομικά ζοφερό.

ΜΑΧΕΤΑΙ!..
Πέντε χρόνια τώρα η ΔΩΔΩΝΗ μάχεται προς δύο κατευθύνσεις: Να ικανοποιήσει τους κτηνοτρόφους που της εμπιστεύονται το προϊόν τους και να ανοίξουν αγορές προς τα πέρατα του κόσμου. Φαίνεται ότι τα καταφέρνει, γι’ αυτό μιλάνε με αισιοδοξία για το μέλλον της και το μέλλον των κτηνοτρόφων οι οποίοι μάχονται κι εκείνοι να κρατήσουν τα κοπάδια τους.

Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ...
Παρ’ όλο που η υπόθεση γάλα στη χώρα μας έχει ξεστρατίσει με την αθρόα εισαγωγή φθηνού γάλακτος από Γαλλία - Βουλγαρία μέσω Ηγουμενίτσας πνίγοντας την Ελλάδα, εν τούτοις η ΔΩΔΩΝΗ καθώς κι άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις στην Ήπειρο δεν μπήκαν στον πειρασμό χρήσης τέτοιου γάλακτος. Εξακολουθεί η ΔΩΔΩΝΗ να αγοράζει Ηπειρώτικο γάλα κατά κύριο λόγο αντιπαλεύοντας την ιδέα της χρήσης εισαγόμενου γάλακτος, προστατεύοντας το ντόπιο προϊόν αλλά και τη φήμη και την πελατεία της.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ...
Σε αντίθεση αυτό με άλλους διεκδηκητές αγοράς της ΔΩΔΩΝΗΣ οι οποίοι, αφού απέτυχαν να γίνουν ιδιοκτήτες, τώρα έχουν γίνει οι πρώτοι αποδέκτες του εισαγόμενου γάλακτος το οποίο λειτουργεί πλήρως ανταγωνιστικά προς το ντόπιο, αφού οι τιμές αγοράς του είναι πολύ φθηνές. Από αυτό το φθηνό εισαγόμενο γάλα παράγεται η φέτα ΠΟΠ η οποία ανταγωνίζεται την πραγματική φέτα ΠΟΠ που παράγεται από ντόπιο μόνο γάλα. Τέτοιο τυρί από εισαγόμενο γάλα πρέπει να χαρακτηρίζεται ως λευκό τυρί και να πωλείται ως τέτοιο στις αγορές κι όχι ως φέτα.

ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΕΟ
Ένα καλό νέο για την κτηνοτροφία μας έρχεται από την Γαλλία την οποία πρόσφατα επισκέφτηκαν ντόπιοι κτηνοτρόφοι για να πάρουν μαθήματα μετακινούμενης κτηνοτροφίας από Γάλλους συναδέλφους τους. Εκεί αντάλλαξαν απόψεις για την κτηνοτροφία, τα προβλήματα και τα πλεονεκτήματα με κύριο ζήτημα την διαχείριση των βοσκοτόπων που είναι μονίμως επίκαιρο ζήτημα στη χώρα μας. Για όλα αυτά τον κυρίαρχο ρόλο τον έχει η πολιτεία στη Γαλλία, ενώ στη χώρα μας η πολιτεία, αν δεν είναι εχθρός τους, αδιαφορεί πλήρως!

ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ...
Χίλια χιλιόμετρα δρόμο έκανε ο... Αυγενάκης του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης για να χρίσει τον πρόθυμο υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου. ήλθε προχθές να μας ανακοινώσει αυτό που ξέραμε και που τόσο δάκρυ χύθηκε από τις πρώην συνεργαζόμενες δυνάμεις ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Το όνομα του εκλεκτού, Γιώργος Ζάψας, ο οποίος, εδώ που τα λέμε, πήγαινε γυρεύοντας να είναι εκείνος που θα παίξει το ρόλο της κυβερνητικής Ιφιγένειας. Καλή δύναμη, φίλε Γιώργο και τι σε βρήκε και δεν θα το περάσεις!

ΜΟΥΓΚΑ!..
Για Δήμο Ιωαννιτών ή άλλους Δήμους στην Ήπειρο μούγκα από Σκουρλέτη. Έτσι κι αλλιώς, γι’ αυτόν και το κόμμα του γαία πυρί μειχθήτω. Να το δούμε κι αυτό! Να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ιωαννιτών να επενδύει στο σύντροφο Μωυσή Ελισάφ όπως έχουν ανακαλύψει οι δηλώνοντες γνώστες των αυτοδιοικητικών ζητημάτων. Ποιος να πρωτοεπενδύσει στον κ. Μωυσή, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ ή η Ν.Δ. όπως ακούστηκε τις προάλλες κι όπως μεταφράστηκε από ειδήμονες αναλύοντας τις ιατρικές συναδελφικές σχέσεις Μωυσή - Κακλαμάνη...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.