ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ...
Με καθαρό μυαλό πήρα την απόφαση να κρατήσω την χώρα στο ευρώ! Με καθαρό μυαλό έκανε την κωλοτούμπα από το ακάθαρτο και βρώμικο που κουβάλαγε αυτός και η παρέα του πριν το 2015. Αυτό το καθαρό μυαλό του Αλέξη μας έκανε το 62% του ΟΧΙ σε 100% ΝΑΙ. Με αυτό το καθαρό μυαλό είδε θεά την «go home madame Merkel»!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ!
Καθαρό μυαλό ο Αλέξης, ποτάμια τα δάκρυα της Περιστέρας κάθε 5 Ιουλίου που θυμάται την κωλοτούμπα του άντρα της στο Μαξίμου! Συνεννόηση... καμπάνα μέσα στο ίδιο σπίτι όπου άλλοι κλαίνε κι άλλοι το διασκεδάζουν δουλεύοντας εαυτούς και αλλήλους!

ΤΟ ΦΕΣΩΜΑ...
Αυτό το καθαρό μυαλό φέσωσε κατά 100 δισ. ευρώ τον Ελληνικό λαό, που με βρώμικες σκέψεις εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν σβερκώσει τους άλλοτε περήφανους Ελληναράδες, οι οποίοι κάνουν υπομονή λέγοντας «θέλουμε να δούμε πού το πάει».

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ...
Στο εσωτερικό της χώρας με βρώμικο μυαλό εξυφαίνει σχέδια παραμονής στην εξουσία στέλνοντας τους παπάδες στην... κόλαση, τάζοντας συγχρόνως βουνά με πιλάφια στην εσωκομματική πελατεία του με διορισμούς στο δημόσιο. Τον... κάργα μάγκα και τον λεβέντη κάνει στο Μαξίμου, την κότα χωρίς καν λυρί όταν αντικρύζει το βλέμμα της Madame Merkel.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!..
Αλέξης Τσίπρας και καθαρό μυαλό με δήθεν καθαρές σκέψεις για δήθεν καθαρές αποφάσεις, μπορούν να έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους; Γιατί, μωρέ παιδάκι, μωρέ Αλέξη μου, δεν το μαρτύρησες στην Περιστέρα σου ότι έκανες την κωλοτούμπα όταν απέκτησες καθαρό μυαλό εκείνο το βράδυ της 5ης Ιουλίου του 2015 και βάπτισες το ΟΧΙ σε ΝΑΙ; Γιατί μωρέ αφήνεις την μάνα των παιδιών σου να πλαντάζει στο σκουσμό και δεν της μαρτυράς τόσα χρόνια και υποφέρει η γυναίκα;

ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ...
Έτοιμο τον είχαμε για έξοδο από την Ε.Ε. εκείνο το βράδυ, λέει ο Ολανδρέου της Γαλλίας. Δεν αντέξαμε τον σκουσμό του και, αφού τον βάλαμε να κάνει χίλιες και μία μετάνοιες σε στάση κωλοτούμπας, τον μαζέψαμε για να τον κάνουμε άνθρωπο και να τον φέρουμε στον ίσιο δρόμο, αφού πρώτα τον φεσώσαμε 100 δισ. ευρώ. Κάτι τέτοιο ομολόγησε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ, τον οποίο θεωρούσε Ολανδρέου πριν από το 2015!

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ...
Σε ποιον να τα πει κανείς και σε ποιους να τα μολογήσει, αυτά που έχει κάνει μέσα σε τέσσερα χρόνια αυτό το παιδί. Το πιο σπουδαίο είναι ότι έτσι όπως είναι γονατισμένος στα τέσσερα, απειλεί ότι όχι μόνο θα εξαντλήσει την τετραετία, αλλά θα κλέψει και είκοσι μέρες από την επόμενη που του δίνει το Σύνταγμα! Αυτό το είπε στη Βουλή για να μπει στη μύτη του Κυριάκου που έχει κάνει το... ολέθριο λάθος να ζητάει εκλογές από την ημέρα που έγινε Πρόεδρος της Ν.Δ.!

ΟΥΤΕ ΘΕΟΣ!..
Να σου κάνουν τον κάργα μάγκα και τον καμπόσο οι επίορκοι και οι κωλοτουμπαράδες, πάει πολύ και δεν το θέλει ούτε ο Θεός όσο κι αν μεσολαβεί ο γνωστός Ιερώνυμος. Ένας Ιερώνυμος που για μια στάλα εξουσίας παρέδωσε τους ιερείς στους Καρανικαίους και στις Νοτοπούλες!

ΚΑΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!
Είναι μια καλή συμφωνία, βιάστηκε να δηλώσει την επόμενη μέρα της συμφωνίας Τσίπρα - Ιερώνυμου ο δικός μας Μάξιμος, που είναι και Μητροπολίτης σε Μητρόπολη Νέων Χωρών! Τον έχω για πανέξυμνο και υπερδραστήριο άνθρωπο τον Μάξιμο και δεν μπορώ να δεχτώ ότι γίνεται υπερθεματιστής σε πράξεις που βλάπτουν τον ίδιο τον κλήρο...

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ!
Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα κάνω υποδείξεις στον Μάξιμο και για το πώς θα διαχειριστούν τα εκκλησιαστικά ζητήματα, αλλά κάτι δεν κάθεται καλά στην προκειμένη περίπτωση, όταν μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος την άλλη μέρα μίλησε για δοκιμαστικές συμφωνίες. Ας μη ταυτιστεί ο Μάξιμος, με το ανάθεμα που βάζει ο Τσίπρας στο χώρο της Εκκλησίας για να χαϊδέψει το δικό του αθεϊστικό «εκκλησίασμα» της ψευτοαριστεράς!

ΙΚΑΝΟΣ!..
Έξυπνος και ικανός ιεράρχης ο Μάξιμος, είναι πρωτοπόρος στην εξεύρεση πόρων για την βελτίωση των οικονομικών της Εκκλησίας του. Μόλις ενθρονίστηκε στη Μητρόπολη Ιωαννίνων έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας στη Βελλά. Εξοικονόμησε χίλια γίδια, κάμποσα πρόβατα κι γελάδια και ετοιμάζει την δική του φάρμα, με ό,τι μπορεί να σημάνει αυτό για την οικονομία της ντόπιας εκκλησίας. Έτσι κι αλλιώς περί ποιμνίων γίνεται λόγος και στην Εκκλησία μας...

Η ΕΠΙΛΟΓΗ...
Αν πάμε λίγο πίσω και δούμε πώς έγινε η κάλυψη της χηρεύουσας Μητρόπολης Ιωαννίνων, θα δούμε ότι ο Ιερώνυμος τοποθέτησε τον δικό του Μάξιμο, τον οποίο είχε πρωτοσύγκελλο στη Μητρόπολη Αθηνών που τον θεωρούσε άξιο για την Μητρόπολή μας. Έκτοτε ο Μάξιμος έχει εξασφαλίσει πρωτοκαθεδρία και φαίνεται να είναι εκ των απορρήτων του Ιερώνυμου. Κι ένα ερώτημα: Μαζί με την αποδημοσιοποίηση των ιερέων θα αποδημοσιοποιούνται και οι αποσπασμένοι στις Μητροπόλεις δημόσιοι λειτουργοί;

ΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΙΑ...
Ένας χρόνος ΚΙΝΑΛ και γιορτάστηκε δεόντως προχθές βράδυ σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην Αθήνα. Ήταν εκεί η Φώφη, ο Γιώργος και ο... Γείτονας! Βρήκε ευκαιρία η Φώφη να τα ρίξει στους «γενίτσαρους» που πήγαν ΣΥΡΙΖΑ και στον Κυριάκο για τον οποίο κάτι έπρεπε να πει για να μη μας πάρουν και χαμπάρι!

Ο ΟΛΟΣ!
Στα Γιάννινα τη δική του γιορτή έκανε ο «Όλος» Δ. Δημητρίου με λίγο από ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και λοιπές δυνάμεις. Μάλιστα, ο κ. Δημητρίου «απείλησε» με κατάρτηση δεκαετούς προγράμματος, το οποίο θα βγάλει την Ήπειρο από την απομόνωση και από τα αδιέξοδα που την έχει φέρει ο Καχριμάνης! Κάτι έπρεπε να πει κι αυτός για τον Καχριμάνη για να μη τον πάρουν οι Ηπειρώτες χαμπάρι. Άλλωστε, ο προγραμματισμός για το Επιμελητήριο του Δ. Δημητρίου τρέχει από τα πατζάκια των επιχειρήσεων...

ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ...
Καμιά δεκαριά οι μνηστήρες για βουλευτική υποψηφιότητα από το ΚΙΝΑΛ για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Ακόμη δεν έχει βγει λευκός καπνός για την τυχερή επτάδα και τα σιγουράκια πάνε κι έρχονται. Ο μόνος που έχει εξασφαλίσει υποψηφιότητα είναι ο πρώην πρύτανης και πρώην υποψήφιος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ Κώστας Γάτσιος, ο οποίος δεν μπαίνει ούτε στη διαλογή, ούτε στην κληρωτίδα, ούτε στην επιλογή του Λάνταβου.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...
Έχει διανύσει τον δικό του δρόμο στο Πανεπιστήμιο ο Κώστας Γάτσιος και μάλιστα ως Πρύτανης στο Οικονομικό. Μετά απ’ αυτή τη διαδρομή αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του, να της φανεί χρήσιμος από άλλο μετερίζι, όπως αυτό του εθνικού κοινοβουλίου. Αν θα τα καταφέρει ή όχι να μπει στη Βουλή θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα και κυρίως από τη βούληση των συμπατριωτών του. Το ότι θα φανεί χρήσιμος φαίνεται βέβαιο διότι θα είναι και μετά τις εκλογές στο πλάι της Φώφης, η οποία φαίνεται να τον εμπιστεύεται.

ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ...
Είχε ασχοληθεί στο παρελθόν η στήλη με τα κατεψυγμένα που κυκλοφορούσαν στην περιοχή μας και μάλιστα αυτά μοσχοπωλούνταν στα Νοσοκομεία. Ένα είδος απ’ αυτά αγοράζονταν στην τιμή των 18 ευρώ το κιλό αντί των 5 που πωλούνταν στο κατάστημα. Τώρα μάθαμε ότι σ’ αυτά τα καταστήματα τα ψάρια ήταν φουλ στον υδράργυρο και ο ΕΦΕΤ απαγόρευσε την κατανάλωση!

ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ...
Είδαν εκεί στο Δήμο ότι τίποτα δεν τους βγαίνει για επίδειξη ενός έργου στην πόλη και για να μην πάνε ξυπόλητοι στ’ αγκάθια σε επτά μήνες που έρχονται εκλογές, έβαλαν στο νου τους τον κόμβο στο Δρίσκο, αρχίζοντας από την επίρριψη ευθυνών σε όλους εκείνους που, όταν κατασκευάζονταν η Εγνατία Οδός, δεν μερίμνησαν. Για όλα έφταιγαν οι τότε ιθύνοντες, μεταξύ αυτών και ο τότε υφυπουργός Σταύρος Καλογιάννης και ο προϊστάμενός του Γ. Σουφλιάς!

ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ;
Καημένα μου παιδιά εκεί στο Δήμο που τώρα σκούζετε, πού είσασταν τότε να κλάψετε και να φωνάξετε όταν όχι στον Δρίσκο, αλλά ούτε στην πόλη των Ιωαννίνων δεν υπάρχει κόμβος εισόδου - εξόδου στην Εγνατία Οδό; Αυτό δεν το είδατε, δεν το καταλάβατε, δεν το πήρατε χαμπάρι; Ποιοι ήταν τότε στο γκουβέρνο και έκαναν γαργάρα και τον Δρίσκο και την πόλη μας; Τζάμπα και κροκοδείλια τα δάκρυα εν όψει εκλογών κι αφήστε το δούλεμα. Θυμηθείτε ποιος έκανε κουμάντο τότε κι ελάτε με τον... κηδεμόνα σας να τα ξαναπούμε!

ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΒΟ...
Ποιος άφησε την πόλη χωρίς κανονική σύνδεση με την Εγνατία Οδό; Ποιοι και πού είναι εκείνοι που όλα τα έσφαζαν, όλα τα μαχαίρωναν εκείνη την περίοδο στην περιοχή μας, αλλά και στην κεντρική εξουσία απ’ όπου έγινε ο σχεδιασμός; Αν θυμάμαι καλά, κάποιος είχε στήσει το ΚΤΕΟ πάνω στη χαραγμένη Εγνατία Οδό, ενώ κάποιοι άλλοι, λέγεται, ότι ικανοποιούσαν... τάματα με λεφτά που θα γίνονταν ο συνδετήριος κόμβος της μεγαλύτερης πόλης της Β.Δ. Ελλάδος, η οποία τελικά έμεινε... ορφανή!

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ...
Πάνω στο χυμένο γάλα πάνε τώρα να στήσουν τσαντήλες με τυριά και μάλιστα έχουν αρχίσει τις κατάρες, εναντίον ποίων; Εδώ χωράει αυτό που λέει ο λαός μας: Φτύνω πάνω, πέφτει στα μούτρα μου, φτύνω κάτω φτύνω τα... γένια μου! Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Το Πέραμα ήταν εκεί όλα τα χρόνια και δεν εφευρέθηκε τώρα ξαφνικά, επτά μήνες πριν τις εκλογές. Γκέγκε;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.