ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ...
Ελεείστε τυφλοί τον ανοιχτομάτη! Αυτή η έκκληση κουμπώνει άψογα στην περίπτωση του Θ. Πάγκαλου, πρώην υπουργού της εποχής «όλοι μαζί τα φάγαμε»! Με 370 ευρώ το μήνα την βγάζει, λέει και κλαίει και απλώνει το χέρι ελεημοσύνης μπας και τον λυπηθούν οι άλλοι συνταξιούχοι που δεν τα φάγανε μαζί, διότι δεν έγιναν όλοι υπουργοί.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ...
Δεν είναι αστείο και είναι πέρα για πέρα αληθινό. Φτωχός ο Πάγκαλος με καμιά 40αριά ακίνητα για τα οποία κάποτε επαίρονταν ότι ήταν κόποι χρόνων. Όταν ρωτήθηκε γι’ αυτή την πλειάδα των ακινήτων η απάντηση ήταν ανάλογη σαν εκείνη του «μαζί τα φάγαμε». Είπε τότε στον δημοσιογράφο: Γιατί ρωτάς; Μαζί τα κάναμε;

ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ!
Τώρα, εδώ που τα λέμε, στο «μαζί τα κάναμε;» η απάντηση είναι μία και μοναδική: Ναι, μαζί τα κάναμε, κ. Πάγκαλε! Μόνο που για να έχεις εσύ τόσα ακίνητα μείναμε εμείς χωρίς ακίνητα με ένα μόνο κινητό στο χέρι. Ούτε μαζί τα φάγαμε, Θόδωρε, διότι άμα κοιταχτούμε στον καθρέφτη θα δούμε ποιος έφαγε, τι και πόσο!

ΤΟ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ...
Ποιος όμως μπαγάσας του δίνει αυτό το φιλοδώρημα των 370 ευρώ για να πορευτεί ολόκληρο μήνα όταν στην καθισιά του θέλει ένα μηνιάτικο για ορεκτικά μόνο; Γι’ αυτό σας λέω, να βάλουμε ένα χεράκι ν’ αυξηθεί ο μισθός του μπας και το βουλώσει και δεν αμολάει κοτρώνες όπως αυτές του τύπου «η Ελλάδα κατοικείται από Αλβανούς», βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τους Αρβανίτες με τους Αλβανούς!

ΦΑΪ ΚΑΙ ΝΤΥΣΙΜΟ...
Έλεγαν παλιότερα, καλύτερα να τον ντύνουμε παρά να τον ταΐζουμε κάποιον που ξόδευε περισσότερα στο φαγητό από το ντύσιμο. Στην περίπτωση του Πάγκαλου θα πρέπει να αλλάξουμε το σλόγκαν. Ούτε να τον ντύνουμε, ούτε να τον ταΐζουμε. Και στις δύο περιπτώσεις είναι ασύμφορος. Σ’ εκείνο που θα του φανούμε χρήσιμοι είναι να μαζέψουμε τίποτα πενταροδεκάρες για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ στα ακίνητά του!

ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ...
Με τα τόσα ακίνητά του και με 370 ευρώ το μήνα απειλεί να βρει καταφύγιο στη Ν.Δ. ο μπάρμπα Θόδωρας! Ρίχνει όλο το ανάθεμα στους Συριζαίους οι οποίοι είναι οι πρώην σύντροφοί του καλοφαγάδες στο ΠΑΣΟΚ, πολλοί από τους οποίους ανταγωνίζονται τον Πάγκαλο στα ακίνητα. Τρανό παράδειγμα ο σύντροφος Κουρουμπλής!

ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ...
Εκατόν έξι «πυραμίδες» κατά μήκος των συνόρων με τα Σκόπια ξηλώθηκαν στα πλαίσια εφαρμογής της συνθήκης των Πρεσπών. Είναι δε πυραμίδες - τσιμεντένια σημάδια που οριοθετούν τα σύνορα προς Αλβανία - Σκόπια - Βουλγαρία. Τώρα καταλάβατε τι εννοούσε ο Πρωθυπουργός όταν έλεγε ότι «καθαρίζουμε» τις πυραμίδες από ξερόχορτα. Τώρα καταλαβαίνουμε τι εννοούσε ο Κοτζιάς όταν μετά το Σκοπιανό θα έλυνε και το Αλβανικό κι επειδή δεν πρόκανε εκείνος, το έργο το ανέλαβε ο σημερινός Υπουργός Εξωτερικών που παίζει και το ρόλο του Πρωθυπουργού!

ΤΑ ΟΧΙ...
Κοιτάτε να δείτε πως τα φέρνει τα πράγματα η ιστορία. Πριν από 78 χρόνια η Ιταλία έκανε επίθεση στην Ελλάδα και ζήτησε τότε ο Μουσολίνι που ήταν φιλαράκι του Χίτλερ να παραδοθεί άνευ όρων η χώρα μας και μεις είπαμε ΟΧΙ. Τώρα ένας άλλος Πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο Αλέξης Τσίπρας, ζητά από τους Ιταλούς να παραδοθούν στους Γερμανούς και στους άλλους Ευρωπαίους άνευ όρων και για το καλό τους και εκείνοι λένε ΟΧΙ! Οι Ιταλοί υπεραμύνονται του Ιταλικού Κράτους και απειλούν να γίνουν... Κούγκι!

ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ...
Όσο πιο νωρίς παραδοθείτε, τόσο το καλύτερο για σας, ήταν το τελεσίγραφο του πρώην αντιευρωπαίου, πρώην «έξω η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση», «έξω η χώρα από το ΝΑΤΟ», «έξω η χώρα από τα μνημόνια» και άλλων τέτοιων... εξόδων που μετά βαπτίστηκαν «μέσα σ’ όλα και ας πάει και το παλιάμπελο». Μιλάμε για σκληρό καρύδι ο δικός μας που τύφλα να έχουν τα μούσμουλα!

ΤΟ ΘΡΟΝΙΑΣΜΑ...
Έχει θρονιαστεί για τα καλά στην Ήπειρο εργολαβική εταιρία και «παίρνει» σε διαγωνισμούς πολύ μεγάλα έργα όπως εκείνο της Λεωφόρου Νιάρχου, στην οποία έδωσε έκπτωση 43% περίπου και εκείνο της σύνδεσης της Ιονίας Οδού με τα Τζουμέρκα. Έχουν προηγηθεί άλλα έργα στην Πρέβεζα και αλλού. Δεν έχω να προσάψω κάτι στην εταιρία, αλλά έχω την απορία αν έχουν απομείνει ανάλογοι εργολάβοι στην Ήπειρο οι οποίοι να μπορούν να ανταγωνιστούν «ξενόφερτες» εταιρίες!

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑ!..
Η Λεωφόρος Νιάρχου είναι ένας δρόμος που χρειάζεται για την πόλη μας και επιτέλους φτάνει στο τέλος η ταλαιπωρία των πολιτών που την χρησιμοποιούν. Όπως και η σύνδεση με τα Τζουμέρκα, για την οποία δεν ξέρουμε σε ποιο σημείο βρίσκονται οι εργασίες αφού κανένας δεν νοιάζεται αν προχωράνε. Είπαμε ότι τα έργα πρέπει να ολοκληρώνονται κι όχι να λιμνάζουν μετά την ανάδειξη των εργολάβων. Δέστε τι έγινε με το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων και τον ΧΑΔΑ Δουρούτης, τα οποία είναι παραδείγματα προς αποφυγή.

Η ΠΑΤΑΤΑ...
Αναφορικά με τον Δήμο Ιωαννιτών, η Ν.Δ. μέσω της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων έκανε αυτό που έπρεπε ν’ αποφύγει σ’ αυτές τις εκλογές. Αυτό δεν το σχολιάζω τώρα για πολλούς και διαφόρους λόγους. Ως ένας εκ των δημοσιογραφούντων που αμφισβητήσαμε την τακτική μελών της ΝΟΔΕ προεξάρχοντως του προέδρου Θ. Τζαρούχη σε θέματα επικοινωνίας ρωτώ αν από τόσο νωρίς άρχισε να ενοχλείται από την κριτική τι θα γίνει όταν τα πράγματα θα ζορίσουν; Το ότι εκτελούν έργο άνωθεν καθόλου δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες που έχουν απέναντι στα τοπικά δρώμενα.

ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ...
Ας αφιππεύσουν κάλαμον λοιπόν και ας προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Στα των τοπικών κοινωνιών θα πρέπει ν’ αφήνονται στην κρίση αυτών και να είναι σίγουροι ότι θα τα κανονίσουν έτσι όπως πρέπει οι ίδιες οι κοινωνίες. Αυτά ως πρώτη επισήμανση για να μην υπάρξουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, διότι έρχονται δύσκολες μέρες και ώρες. Πάντως, οι «δημοσιογραφούντες» δεν έδωσαν χρίσμα στον Μωϋσή Ελισάφ εκ μέρους της Ν.Δ.!

ΑΡΓΙΑ...
Τι «Black Friday» και κολοκύθια. Αργία σχολική η περασμένη Παρασκευή και στην πόλη μας όπως σε όλη τη χώρα. Από πολύ πρωί και πριν ανοίξουν τα καταστήματα της πόλης, οι μαθητές αντί να είναι στις σχολικές αυλές να κάνουν προσευχή για να μπουν στις τάξεις για μάθημα, έστηναν ουρές έξω από τα μαγαζιά περιμένοντας ν’ ανοίξουν για να ορμήσουν για ψώνια!

ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΜΑ!
Προσανατολιζόμαστε να μη δώσουμε χρίσμα σε κανένα υποψήφιο σχήμα στο Δήμο Ιωαννιτών, ήταν η πρώτη επιλογή του κλιμακίου του ΚΙΝΑΛ που βρέθηκε στα Γιάννενα. Ακούστε τώρα τον προβληματισμό ενός στελέχους ονόματι Τζούμας. Υπάρχει ο κίνδυνος (;) να έλθουν Μπέγκας - Ελισάφ αντιμέτωποι στο β’ γύρο, οπότε για μας είναι το ίδιο! Άρα, χρίσμα... γιοκ αυτή τη στιγμή!

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ...
Πολύ αισιόδοξος ο εξ Αθηνών κ. Τζούμας ή εντελώς αδιάβαστος; Δεν τον πληροφόρησαν ότι στα Γιάννενα θα υπάρξουν καμιά δεκαριά συνδυασμοί, κάποιοι με μεγαλύτερες δυνάμεις και καλύτερες προϋποθέσεις να «κτυπήσουν» τον Δήμο Ιωαννιτών ο οποίος επί δύο θητείες βρίσκεται σε αγρανάπαυση; Οι δύο σημερινοί υποστηριζόμενοι από ΚΙΝΑΛ συμμετείχαν στις δύο προηγούμενες δημοτικές αρχές οι οποίες αποδείχτηκαν «γαλάρες» σε σκέψεις, αλλά εντελώς «στείρες» στις πράξεις!

Η ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ...
Ας μη φοβούνται λοιπόν οι ΚΙΝΑΛίτες το ενδεχόμενο μονομαχίας Μπέγκα - Ελισάφ, διότι κάτι τέτοιο θα το αποφύγουν οι ίδιοι οι Γιαννιώτες, όπως κάτι ανάλογο θ’ αποφύγουν και στον επέκεινα χώρο. Απλά ο νέος εκλογικός νόμος με την απλή αναλογική θα κάνει πολύ κόσμο να χάσει τον ύπνο του. Η περίοδος των χρισμάτων καθόλου δεν βοηθά τα κόμματα να κάνουν σπέκουλα και να χρησιμοποιούν τον λαό ως κοπάδι!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.