ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΑΦΙ...
Έμειναν με το χρυσό στα χέρια οι ΕΛΑΣίτες της Όλγας και της Κατερίνας! Πάνω που είχαν βάλει στη στρούγκα τους «χρυσοθήρες» κι άρχισε να σφυρίζει ο τσοπάνης σε πλάγιους σκοπούς, νάτην μία ανακρίτρια να τα κάνει όλα... λίμπα αφήνοντας τον τσοπάνη με την φλογέρα στο χέρι!

ΦΙΑΣΚΟ - ΦΟΥΣΚΑ!
Φιάσκο - φούσκα χαρακτήρισε όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε γύρω από την εγκληματική συμμορία ενεχυροδανειστηρίων ο έγκριτος νομικός Αντώνης Βγόντζας. Τέτοιο φιάσκο μέρα μεσημέρι με παραπομπή δεκάδων πολιτών δεν ξαναματάδαμε. Άγνοια νόμου δεν νοείται, λέει ο Αντώνης Βγόντζας και εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το τι θα επακολουθήσει για να καλυφθεί το φιάσκο.

Ο ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ...
Σ’ αυτό το φιάσκο - φούσκα πάτησε ο Πρωθυπουργός και άρχισε τον εξάψαλμο από το βήμα της Βουλής κοιτώντας προς τα έδρανά της και κουνώντας το δάκτυλο. Ο Ριχάρδος (δηλαδή εσείς) ξεζούμισε τους Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια (που εσείς κυβερνήσατε) και ήλθαν κάποιοι άλλοι (δηλαδή εμείς) και τους βάλαμε φυλακή. Δοξάστε μας!

ΓΕΛΑΝΕ!..
Γελάνε οι Ριχάρδοι όλης της χώρας γι’ αυτό το φιάσκο με τον Πρωθυπουργό να προσπαθεί να διασκεδάσει όλο το σκηνικό που έστησαν οι «δικοί» του μορφωμένοι εγκέφαλοι τύπου Καρανίκα. «Τους έχουμε βάλει στο βρόχι, ηχήστε σάλπιγγες», ήταν το μήνυμα από την ΕΛ.ΑΣ. της Όλγας - Κατερίνας κι ο άλλος το πήρε στα σοβαρά και φύσαγε - ξεφύσαγε, φούσκωνε - ξεφούσκωνε στη Βουλή για να «γεννήσει» τελικά μία πομφόλιγα! Ξεζουμήσατε τον λαό μέσω ενός Ριχάρδου, έλεγε και ξανάλεγε και τώρα γελάνε όλα τα... σκουλαρίκια και τα λοιπά τιμαλφή που από το πολύ κάζο έγιναν ράβδοι χρυσού και... πήραν των ομματιών τους να βρουν άσυλο στην Τουρκία!

ΤΟ ΛΑΘΟΣ...
«Συγγνώμη, κάναμε λάθος», είπε η ανακρίτρια όταν την πληροφόρησαν ότι δεν έγινε καμία παράνομη πράξη με την εξαγωγή χρυσού σε τρίτη χώρα εκτός Ε.Ε. «Δεν ξέραμε και τώρα πρέπει να αποκαταστήσουμε την τάξη», είπε η κυρία και να περιμένει καμιά επίθεση από τον Πρωθυπουργό από του βήματος της Βουλής για άγνοια νόμων.

Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!
Αντί να περιμένει ο Πρωθυπουργός την εξέλιξη της υπόθεσης μέχρι την τελική απόφαση των δικαστηρίων, έτρεξε να αντικαταστήσει εκείνος την δικαιοσύνη και να προλάβει αποφάσεις της ή ακόμη - ακόμη να την καθοδηγήσει για να κάνει κομματικό παιχνίδι και να περάσει το μήνυμα ότι η αριστερά του βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο και δεν ανέχεται παρανομίες!

Ο ΛΑΚΚΟΣ...
Άνοιξε ένα λάκκο στην προκειμένη περίπτωση κι έπεσε μέσα ο ίδιος κι επειδή κάτι τέτοιο δεν θα το ανεχτεί, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την συνέχεια η οποία θα έχει πολλά επεισόδια. Δεν πρόκειται να καταπιεί μια τέτοια πίκρα, έστω κι αν αυτή είναι ανακατεμένη με ράβδους χρυσού! Έναν Ριχάρδο με καμιά ογδονταριά Ριχάρδικα σ’ όλη τη χώρα δεν τον βλέπω να περνάει καλά. Ογδόντα εκλογικά κέντρα αντι-ΣΥΡΙΖΑ θα στηθούν σ’ όλη τη χώρα για να ισοφαριστούν μ’ εκείνα τα εκλογικά κέντρα του προέδρου των φαρμακοποιών το 2015!

ΘΕΛΕΙ ΣΧΟΛΕΙΑ!
Και να ήταν μόνο ο Ριχάρδος που έπαιξε την τελευταία εβδομάδα! Ήλθε και ο σύντροφος Ζάεφ να... ανοίξει σχολεία στην Ελλάδα όπου θα διδάσκονται την Μακεδονική γλώσσα! Όπως είπε, είκοσι επτά χρόνια τώρα δεν έχει κάνει κάτι η Ελληνική Πολιτεία για να διδάσκονται την Μακεδονική γλώσσα οι «Μακεδόνες» των Σκοπίων που βρίσκονται στην Ελλάδα και οι δικοί μας το κάνουν... γαργάρα!

ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ;
Ποιοι είναι αυτοί οι «Μακεδόνες» που βρίσκονται στην Ελλάδα και θέλουν να μάθουν τη γλώσσα τους, ρωτάμε εμείς οι αφελείς. Υπάρχει Σκοπιανή μειονότητα στην Ελλάδα που στερείται τη γλώσσα της και θέλει τώρα να αποκτήσει τέτοιο δικαίωμα; Αν υπάρχει, να μάθουμε κι εμείς που έχουμε μείνει στο σκοτάδι τόσα χρόνια.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...
Για το ότι υπάρχουν καμιά 300.000 Έλληνες στη χώρα των Σκοπίων ούτε που κάνει κουβέντα κανείς! Για το ότι δεν διδάσκονται την Ελληνική γλώσσα στο Μοναστήρι που είναι αμιγώς Ελληνική περιοχή ούτε που πάει κανενός στο μυαλό. Πριν από πολλά χρόνια επισκέφτηκα το Μοναστήρι και κατέγραψα πολλά μνημεία και πολλούς χώρους της περιοχής, τα οποία μαρτυρούσαν περίτρανα την Ελληνικότητά της αλλά σχολεία όπου να διδάσκονται τα Ελληνικά, δεν είδα!

ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Όλα εκεί, στο Μοναστήρι, είναι Ελληνικά κι όμως κανείς δεν ασχολείται από την Ελληνική πλευρά με αυτόν τον Ελληνισμό. Το μουσείο, η εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και το νεκροταφείο είναι όλα Ελλάδα, τα οποία όμως οι Έλληνες κυβερνώντες αγνοούν και ψάχνουν να τακτοποιήσουν το ανύπαρκτο Μακεδονικό ζήτημα. Γι’ αυτόν τον «αλυτρωτισμό» ποιος θα μιλήσει; Άντε, γιατί παραγνωριστήκαμε!

ΦΤΥΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ!..
Μας φτύνουν οι Σκοπιανοί στα μούτρα κι εμείς το παίρνουμε ως ψιλόβροχο. Έκανε τα στραβά μάτια και αυτιά η Κυβέρνηση σε όσα αλυτρωτικά ξεφούρνισε ο Ζάεφ για να κάνει το χατήρι της αντιπολίτευσής του και να του δώσουν την ψήφο τους. Όταν κυκλοφόρησε το βίντεο με τις δηλώσεις περί Μακεδονόπουλων τον λόγο τον πήρε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς για να τους... μαλώσει. Είναι ή δεν είναι για δέσιμο ετούτοι οι ερασιτέχνες πατριώτες της φακής;

ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ...
Στα 3,40 ευρώ από 2,10 τα διόδια στην Τύρια από πρώτης ιανουαρίου 2019 και μη μιλήσει κανείς! Ανάλογες αυξήσεις θα γίνουν και σε άλλους σταθμούς διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού για να παραδοθεί με προίκα στον ανάδοχο. Την «νύφη» την πληρώνει ο λαός που η τσιμουδιά μπήκε στο DNA του από τον Γενάρη του 2015!

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ...
Ήταν τότε, πριν πλακώσει η αριστερά στον τόπο μας, που τα διόδια έπρεπε να καταργηθούν επειδή οι δρόμοι ήταν κρατική περιουσία. Ήταν τότε που ένας Αλέξης Τσίπρας μαζί με τους Καρανίκες του και τους Βαξεβάνηδες έσπαγαν τις μπάρες ζητώντας την κατάργησή τους. Μετά ήρθε το τώρα που οι μπάρες δεν ανοίγουν αν δεν καταβάλλεις 80 ευρώ από Γιάννενα - Αθήνα κι άλλα τόσα και περισσότερα Ηγουμενίτσα - Αλεξανδρούπολη. Είναι το τώρα που ακούς τον Πρωθυπουργό να λέει ότι ουδέποτε είπε ψέματα στους Έλληνες!

ΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ...
Μέχρι πέρισυ πειραματίζονταν η Δημοτ. Αρχή για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης και απέρριπταν μετά βδελυγμίας κάθε τι το παραδοσιακό με δέντρα, ελαφάκια, αγγελάκια, προβατάκια, μάγους, βοσκούς! Τελευταίος στολισμός ο Πύργος του Τατλίν για τον οποίο η πόλη μας βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το καρακιτσαριό! Ένας «Πύργος» που ήταν στη φαντασία του Τατλίν, αφού ουδέποτε κατασκευάστηκε από τον εμπνευστή του και που απλά μας παρέπεμπε στην Κομμουνιστική Επανάσταση του 1917. Με αυτό το κατασκεύασμα την περάσαμε σαν πόλη πέρισυ, για να έλθουμε στο φέτος όπου δέντράκια και ελαφάκια έκαναν την εμφάνισή τους στην Κεντρική Πλατεία πλησιάζοντας στον πατροπαράδοτο στολισμό, τον οποίο τόσο πολύ απεχθάνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Και για τον φετεινό στολισμό ο Δήμαρχος πετούσε στα ουράνια για τις φαεινές ιδέες των συνεργατών του όπως και τα προηγούμενα χρόνια!

ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ!
Καλόν είναι να σταματήσουν οι περί την «Πειραιώς» παροικούντες τις παρενοχλήσεις και τις απειλές για να μην έχουμε «ξεβρακώματα» και παράδοση στη χλεύη. Αρκετά πλήγωσαν την παράταξη με τις αθλιότητες που σκέφτηκαν και ας αφήσουν τα πράγματα σε ηρεμία. Κάποιοι Γαϊτάνηδες που δρουν ως... σαϊτάνηδες ν’ αφήσουν αυτά που ξέρουν για να μη φορτωθούν εκείνοι τις φουρτούνες που θ’ ακολουθήσουν. Τα παραπάνω από ενδιαφέρον για την πόλη μας πρώτα και μετά για την παράταξη την οποία εντελώς ξαφνικά ανακάλυψαν ορισμένοι «Εφιάλτες» του πρόσφατου παρελθόντος. Επειδή η φωνή της στήλης φτάνει στο Μοσχάτο, ας την αφουγκραστούν προτού γίνει Κούγκι! Είπα κι ελάλησα...

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...
Το 2014 μπουλοκηδόν έτρεχαν οι πανέλληνες να στελεχώσουν τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας την δύναμή τους εν όψει της κατάκτησης της εξουσίας. Τέσσερα χρόνια μετά, το ίδιο κόμμα ψάχνει να χωθεί σε άλλα σχήματα για να μη καταμετρηθούν οι δυνάμεις του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου Μαΐου...

ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ...
Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ βασανίστηκε να βρει πρόθυμο να θυσιαστεί στην Περιφέρεια Ηπείρου και αφού τρύπωσε στον Γ. Ζάψα που φαίνεται να τρέχει στις φλέβες του αντιπολιτευτικό αίμα, τώρα ψάχνει για ανάλογο τρύπωμα σε Μπέγκα ή Ελισάφ. Κάτι τέτοιο αποφάσισαν σε σύναξή τους την περασμένη εβδομάδα για να δουν πού θα κάτσει η μπίλια!

ΠΑΡΑΛΙΓΟ...
Να πάνε με τον συμπαθούντα τον ΣΥΡΙΖΑ Μπέγκα επειδή δεν είναι μέλος του ΚΙΝΑΛ ή με τον Ελισάφ ο οποίος, κατά τον «αγγελιοφόρο» του Κακλαμάνη Τζαρούχη, παραλίγο να γίνει και εκλεκτός της Ν.Δ. στο Δήμο Ιωαννιτών; Εν συγχύσει τελούντες οι ντόπιοι Συριζαίοι βρίσκονται σε αναζήτηση πολιτικής στέγης για να μην βρεθούν λειψοί στην καταμέτρηση...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.