ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ...
Κοινή συνιστώσα έχουν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είπε από τα Γιάννενα ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατά την παρουσίαση βιβλίου του σε ξενοδοχείο της πόλης. Μια εκδήλωση που μάζεψε πολύ κόσμο από όλες τις παρατάξεις πλην ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο έχουν εμφιλοχωρήσει όλοι οι πρώην σύντροφοί του. Ήταν εκεί κυρίως παλαιοΠασόκοι και Νεοδημοκράτες, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τον πρώην υπουργό, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και συγκυβερνήτη του Αντώνη Σαμαρά.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...
Αυτή η εκδήλωση έδωσε πολλά σήματα, όχι του παρελθόντος, αλλά του μέλλοντος για το τι μπορεί να συμβεί όταν γίνουν οι εκλογές. Το είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάλι προχθές: «Κι αν ακόμη η Ν.Δ. πάρει αυτοδυναμία, εμείς θα κάνουμε πρόταση συνεργασίας με άλλα κόμματα», είπε και δεν πιστεύω να εννοούσε το ΚΚΕ ή τη ΧΑ που είναι τα μόνα κόμματα που έχουν εξασφαλίσει είσοδο στη Βουλή!

ΟΙ ΦΩΝΑΣΚΙΕΣ...
Γιατί φωνασκείτε, διαμαρτύρεστε και ταράζετε τα νερά της λίμνης σε καιρούς παγωνιάς; Ήλθαμε για να τα ταράξουμε γιατί σαν πολύ ατάραχα έμειναν τα τελευταία χρόνια! Κάτι τέτοιο εννοεί ο νέος πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Φ. Φίλιος, ο οποίος είναι ο εκλεκτός του συστήματος από την περασμένη εβδομάδα. Προκηρύχθηκε θέση κι εγώ έδειξα ενδιαφέρον και την πήρα, λέει ο πρώην δήμαρχος και κλείνει στόματα από και προς πάσαν κατεύθυνση.

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ...
Διαμαρτύρεται ο Δήμος Ιωαννιτών για την απουσία εκπροσώπησης εκ μέρους του στο νέο Φορέα λες και κάτι θα γίνονταν σε αντίθετη περίπτωση. Όταν ο Φορέας έχει έναν πρώην δήμαρχο στο τιμόνι ποίαν άλλην χρειάν εκπροσώπων του Δήμου; Εκπροσωπούνται άλλοι Δήμοι κι άλλοι φορείς κι αυτό είναι αρκετό. Άρα, ο Δήμος Ιωαννιτών στα αποκλειστικά όρια του οποίου βρίσκεται η Παμβώτιδα, μένει εκτός για να μη κουράζεται στην προσπάθεια που κάνει μέχρι τώρα για την προστασία της! Δέστε την εικόνα που παρουσιάζει στο Μόλο!

❁ ΤΑ ΚΑΛΣΟΝ...

Σιγά τα αίματα, παιδιά! Μη σκίσουν και κανένα καλτσόν από τις μάχες που έδωσαν, ο μεν ένας να σώσει την πατρίδα, ο δε άλλος την παρτίδα και οι δυο μαζί τα τομάρια τους!

■ Η ΑΔΙΚΙΑ...
Αν γράψει κανείς για Καραγκιοζιλίκια Πάνου - Αλέξη το μόνο που θα πετύχει είναι να αδικήσει τον πρωταγωνιστή του θεάτρου σκιών. Αλλά πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει αυτό που είδαμε και ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες με το «διαζύγιο» που φέρνει ακόμη πιο κοντά τους δυο μπαγάσηδες της πολιτικής, οι οποίοι φορούν τους φερετζέδες τους για να περάσουν λίγες ακόμη μέρες εξουσίας;

❖ ΦΕΥΓΕΙ...ΜΕΝΟΝΤΑΣ!
Φεύγει δεν φεύγει ο Πάνος ήταν το ερώτημα σχεδόν τρία χρόνια τώρα. Ένα ερώτημα που μένει ακόμη αναπάντητο και μετά την πλάκα που ονόμασαν διαζύγιο της περασμένης Κυριακής. Φεύγει μένοντας ή μένει φεύγοντας ο Πάνος Καμμένος ο οποίος από ουρά του Αλέξη Τσίπρα μετατρέπεται πλέον σε ζωντοχήρα που χαρίζει μερικά από τα ορφανά του στον Αλέξη. Ζωντοχήρα και Μακεδονομάχος, τα δύο σ’ ένα για τον γίγαντα - στυλοβάτη των εθνικών δικαίων της χώρας μας, της οποίας οι κόκκινες γραμμές έγιναν κορδελίτσες που έδεσε στα μαλλιά και στη μέση παριστάνοντας την... μαζορέτα!

❁ ΤΟ ΣΟΟΥ...
Βρείτε μου έναν Χριστιανό ή αλλόθρησκο που να πίστεψε το σόου της περασμένης Κυριακής στο οποίο πρωταγωνίστησε το γνωστό δίδυμο της κωλοτούμπας! Ποιος πίστεψε τις κορώνες του όψιμου Μακεδονομάχου Πάνου, ο οποίος από το αριστερό χέρι κρατούσε σφιχτά την εξουσία και από το δεξί κρατάει τον πατριωτισμό με τους Κατσίκη - Τσαρουχά!

■ ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ!..
Παλικάρι της φακής για μια ακόμη φορά ο Καμμένος που μάλωνε τον Κουίκ, την Χρυσοβελώνη, τον Παπαχριστόπουλο και δεν σήκωναν το τηλέφωνο η Κουντουρά με τον Κόκκαλη! Από 33 το 2012 έφτασε στους 3 και το λουρί των ΑΝΕΛ, ένα πράγμα!

Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ...
Πάρε εσύ τέσσερις να κάνεις τη δουλειά σου και άσε σ’ εμένα τους τρεις να παριστάνουν τον καμπόσο, είναι η συμφωνία Αλέξη - Πάνου για να περάσει η συμφωνία Αλέξη - Ζάεφ - Κοτζιά - Καμμένου - Κουίκ - Κατρούγκαλου και συγγενών αυτών. Είχε όμως φροντίσει και πιο πριν να δώσει εκείνος το στυλό με το οποίο υπέγραψε την συμφωνία στις Πρέσπες ο Κοτζιάς, ο οποίος από προχθές κρατάει την κοιλιά από τα γέλια κι από την κασκαρίκα που έπαθε ο Πάνος.

❁ Η «ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΣΤΡΑ»...
Τώρα γυρίζει τα κανάλια ο μπούλης και κάνει τη μοιρολογίστρα για το κακό που έπαθε! Πουλημένους τους ανεβάζει, πουλημένους τους κατεβάζει όλους όσους λάκισαν προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά. Ποιος; Ο Πάνος! Αυτός που μέσω Λαζόπουλου ανακάλυπτε την εξαγορά του Χαϊκάλη από τους ΣαμαροΒενιζέλους το 2014 για να τους ρίξει και να φέρει στην εξουσία τον λατρεμένο του Αλέξη!

■ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΛΑΤΡΕΣ...
Όλοι οι πρώην πατριώτες Μακεδονομάχοι - Μακεδονολάτρες, μηδέ του Πάνου εξαιρουμένου, μετατράπηκαν σε καρεκλολάτρες και δεν λένε να τις αποχωριστούν. Γι’ αυτές τις καρέκλες μάχονται και γι’ αυτές θα πέσουν όταν έλθει η ώρα. Αυτό υποστηρίζουν οι γνωστοί Κουίκ - Κουντουρά - Κόκκαλης και ο Δανέλης. Κοινός τόπος όλων αυτών είναι ότι έχουν κάνει τον γυρολογισμό επάγγελμα. Μην ξεχάσουμε τον Παπαχριστόπουλο που είναι ειδικής κοπής πολιτικός και έχει περάσει μόνο από τέσσερα κόμματα για να αγκυροβολήσει στον λατρεμένο του ΣΥΡΙΖΑ για λόγους πατριωτισμού!

Η ΚΟΡΗ...
Εξώλης και προώλης η Κουντουρά τώρα κατά τον Πάνο. Κόρη του φίλου του Κουντουρά η υπουργός, ο οποίος φίλος του Πάνου είχε γράψει τον ύμνο της 21ης Απριλίου, όπως μας είπε και τώρα εμείς πού να δώσουμε το βάρος στο ότι έγραψε τον ύμνο ο Κουντουράς ή στο ότι ήταν φίλος του Πανούλη; Θα φταίει τώρα να βγει η Κουντουρά και να του θυμίσει ότι φιλαράκι του Πάνου και καθοδηγητής του ήταν και ο περιβόητος Γεωργαλάς;

❁ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ!..
Προσέξτε. Χτυπιέται κάτω επειδή του φεύγουν οι βουλευτές του και δεν χτυπιέται που του τους παίρνει ο Αλέξης! Μάλιστα, τους διέγραψε για να είναι σίγουροι ότι θα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών και η ψήφος εμπιστοσύνης! Ούτε μια κουβέντα για τον μπαγάσα τον Αλέξη που δεν τον λυπάται και πάει να τον αφήσει χωρίς κόμμα!

■ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ...
Από την άλλη μεριά, ο Αλέξης ως ανακουφισμένος διαζευγμένος σύζυγος αμέσως μετά το διαζύγιο έτρεξε να πέσει στην αγκαλιά της νέας «γκόμενας» και μάλιστα αυτή τη συνάντησε στο μέγαρο Μουσικής. Έριξε δίχτυα στην κεντροαριστερά των Τζουμάκα - Γιάννη Ραγκούση και Μπίστη. Τώρα τι γκόμενα είναι αυτή ξεδοντιασμένη ένας Αλέξης μόνο το ξέρει και το καταλαβαίνει. Βίτσια είναι αυτά!

❖ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!
Αποστολάκης στρατηγός στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να συνεχίσει το έργο του Καμμένου. Αυτός θα υπογράψει την προδοσία και το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Από την εποχή των συνταγματαρχών είχαμε να δούμε εν ενεργεία στρατιωτικό να αναλαμβάνει αξίωμα πολιτικό. Ήταν ο Σπαντιδάκης και ο Ζωιτάκης που ήταν τα πουλέν του Γ. Παπαδόπουλου και του Παττακού! Κατά τ’ άλλα, τον Καμμένο τον πείραξε ο πατέρας της Κουντουρά που έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου και αυτό κάπως όψιμα!

❁ ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ...
Με τη διαγραφή Κουντουρά - Κόκκαλη ο Καμμένος έδεσε πολύ καλά την συνεργασία με τον Τσίπρα. Είχε μία αμφιβολία μη τυχόν και δεν στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μη τυχόν τους πιάσουν πατριωτικές ευαισθησίες και τους διέγραψε για να διασφαλίσει την υπογραφή της συμφωνίας και την υπερψήφιση στην ψήφο εμπιστοσύνης μη τυχόν και γίνει καμία στραβή και πέσει ο φίλος του ο Αλέξης, που είναι ο καλύτερος Πρωθυπουργός από την μεταπολίτευση! Το είπε κι αυτό και έσταζε το στόμα του μέλι...

■ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ!..
Στα γλυκόλογα του Πάνου ήλθαν να προστεθούν τα γλυκόλογα της γνωστής α«η»δού Άντζυς Σαμίου που μίλησε για τον γλυκύτερο - καλύτερο και προ πάντων άνθρωπο Αλέξη Τσίπρα! Μιλάμε για μεγάλους έρωτες που φοβάμαι πως πρέπει να φοβάται και η ίδια η Περιστέρα. Πιο χαμηλά - πιο χαμηλά - πιο χαμηλά! Εκεί που καίγεται πολύ!

ΦΩΚΑΣ, ΤΟ ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΟ!
Τα καλά νέα ήλθαν χθες με τον βουλευτή Φωκά που πριν ήταν λεβεντόπαιδο και τώρα κατακαμμένος. Αφού πέρασε στο χώρο της ανεξαρτησίας για αρκετό χρόνο, νάτον χθες να μπαίνει στο στρατόπεδο του Πάνου για να σώσουν την παρτίδα που λέγαμε. Ε, ρε τι έχουμε να δούμε και να ζήσουμε μέχρι τις εκλογές!

❁ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ...
Προδομένος από την Κουντουρά και τον Κόκκαλη, είπε ο Καμμένος και τα χαρακτήρισε καραγκιοζιλίκια! Όταν ο ίδιος έφευγε από την Ν.Δ. των Καραμανλήδων και του Μητσοτάκη ήταν θεάρεστη πράξη! καραγκιοζιλίκια της Κουντουρά και δεν ήταν καραγκιοζιλίκια η συμπόρευση του δεξιού Καμμένου με τον αναρχοαριστερό Τσίπρα, τον οποίο εκείνος έμαθε να χρησιμοποιεί το δεξί του χέρι! Θυμόσαστε εκείνο το διαφημιστικό spot στις εκλογές του 2015;

■ ΑΜΑΣΗΤΑ!
Δεν γίνεται η στήλη συνήγορος της Κουντουρά, του Κουίκ και των άλλων, αλλά δεν μπορεί να καταπιεί αμάσητες τις αηδίες που σερβίρει τώρα το δίδυμο της συμφοράς που τέσσερα χρόνια βούλιαξαν την χώρα στην αθλιότητα. Τέσσερα χρόνια κάνουν το μαύρο - άσπρο και έχουν την απαίτηση να τους παίρνουν στα σοβαρά. Η τύχη των προδοτών είναι για όλους ίδια και αυτό οι ΤσιπροΚαμμένοι δεν θέλουν να το πιστέψουν.

 

 Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.