ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΠΛΗΝ ΗΠΕΙΡΟΥ!..

Προηγείται το Αγρίνιο, η Πάτρα και η Ζαχάρω στην διανομή φυσικού αερίου σε σχέση με την Άρτα, τα Γιάννινα – Πρέβεζα – Θεσπρωτία. Αυτό δείχνει ο σχεδιασμός της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής αερίου βάσει των οποίων η Ήπειρος είναι έξω για άγνωστους λόγους. Φαίνεται πως στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατοικεί άλλος Θεός και φροντίζει ακόμη και για διανομή του φυσικού αερίου!

ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!..

Ο υπογράφων πολλές φορές και από τη στήλη αλλά και από την ΒΗΜΑ τηλεόραση ασχολήθηκε υπέρ του δέοντος με την υπόθεση φυσικό αέριο. δυστυχώς, κανενός το αυτί δεν ιδρώνει κι’ όλα παραπέπονται στο εγγύς απώτερο μέλλον. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι η προσπάθεια που καταβάλλει το αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων να κουβαλάει υγροποιημένο αέριο από τη Θεσσαλονίκη σε βυτία και από τις εγκαταστάσεις του θα κάνει διανομή στην πόλη. Έτερον μηδέν!

❁ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!..

Κουράγιο, αδέλφια! Εννιά μηνάκια, κοντά στις 270 μέρες, απομείνανε για να απολυθούμε από τα δεσμά της αριστεράς. Εκτός και αν μας λυπηθεί ο Θεός και φωτίσει τον Αλέξη, την Παπακώστα, την Κουντουρά και τον Καρανίκα και πάνε σε εκλογές κατά Μάιο μεριά. Εκεί που θα γίνει το συμπούρμπουλο.

■ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ...
Πάντως, το υπουργείο Εσωτερικών έχει προμηθευτεί χιλιάδες κάλπες για την ώρα την «κακιά» γι’ αυτούς, καλή για τον λαό. Διαψεύδουν οι κυβερνητικοί το περί πρόωρων εθνικών εκλογών αλλά τους πιστεύει κανείς με αυτά που έχουν δει τα μάτια τους όλο αυτό το διάστημα της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ του Πάνου, ο οποίος φεύγοντας άφησε αμανάτι τρεις- τέσσερεις μπας και γινόταν η στραβή και δεν περνούσε η συμφωνία των Πρεσπών!.

❖ ΕΠΕΤΕΙΟΣ...
Σήμερα ολοκληρώνεται η τετραετία που η χώρα μας έχει στο τιμόνι πρώτο καπετάνιο τον Αλέξη και β’ τον Πάνο Καμένο. Οι δυο τους κατάφεραν να ρίξουν στην ξερά το καράβι και να εκτροχιάσουν από τις ράγες το τρένο του Πάνου! Αυτό το τρένο για το οποίο παρέδινε ο ίδιος ο Πάνος μαθήματα αλλά που ο ίδιος τελικά κατέβηκε και τώρα κάνει τον σταθμάρχη σε ξεχασμένο σταθμό της «Νότιας Μακεδονίας», διότι έτσι θα λέγονται πλέον οι Μακεδόνες της κανονικής Μακεδονίας!

Η ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ...
Εντάξει, ηρεμήσαμε λιγάκι μετά την διαβεβαίωση της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη ότι οι κουκουλοφόροι που γκιζέραγαν στο προαύλιο της Βουλής δεν ήταν μπαχαλάκηδες αλλά «ασφαλίτες» που βγήκαν από το κτήριο της Βουλής και έτρεχαν να γλυτώσουν απο τα καπνογόνα και τα χημικά! Όπως σας το γράφω! Βγήκε στην τηλεόραση η ίδια η Όλγα και διέλυσε όλα τα σενάρια που διακινούνταν όλες τις προηγούμενες μέρες μετά το συλλαλητήριο...

■ ΞΑΦΝΙΚΑ!..
Ξαφνικά ο Πάνος έπαθε κρίση ειλικρίνειας και ομολογεί ότι η Κουντουρά έκοβε βόλτες ανά την υφήλιο και χρέωνε υπέρογκα τον ελληνικό λαό! Τίμησε από την κυβέρνηση να γίνει έλεγχος στις τσάρκες που έκανε η υπουργός τουρισμού και σε ποια ξενοδοχεία ξάπλωνε το κορμάκι της μετά την απέραντη ένταση και κούραση από τις εργασίες που είχε με συναδέλφους στα πέρατα του κόσμου!

❖ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ...
Ο κ. Καμμένος παρουσιάζεται εντελώς ξαφνικά και μετά το «διαζύγιο» να ανακαλύπτει τα έργα και τις ημέρες των υπουργών του κατά των βουλευτών της παρατάξεώς του αλλά και της κυβέρνησης. Τώρα ανακάλυψε ότι η Κουντουρά είναι πανάκριβη και ο Κοτζιάς «εισπράττει» του Καμμένου τα εννιάμερα, θα μπορούσε να πει κανείς!

Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
Φταίει η ΝΔ που θα περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, έλεγε χθες το πρωί ένας Τοσουνίδης των ΑΝΕΛ. Εκείνοι έχουν δώσει βουλευτές στον Τσίπρα να κάνει την βρώμικη, δουλειά, η ΝΔ τους φταίει τώρα! Ένας Μπαλτά-κος τους χρειάζεται για να έλθουν στα ίσια τους. Αυτός ντε ο Μπαλτάκος που ήταν κάποτε ακροδεξιός για τον Καμμένο και του έριχναν στο πύρ το εξώτερον. Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας που θα είναι χειρότερο από τα ληγμένα χημικά της περασμένης Κυριακής...

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...
Την ώρα που γράφεται η στήλη δεν έχει βγει καπνός από την ψηφοφορία στη Βουλή. Έτσι κι’ αλλιώς, μαύρος θα είναι ο καπνός κι’ απλώς κάποιοι θα κουβαλάνε το βάρος του ξεπουλήματος εδαφών και ιστορίας. Αν υπολογίσουμε στις καταγγελιές Καμμένου, κάποιοι πρόδωσαν έναντι αργυριών και κάποιοι άλλοι για καρέκλες. Σημασία έχει ότι ο όρκος «την πατρίδα μη ελάττω παραδώσω» πάει στράφι και οι επίορκοι έχουν ονόματα και διευθύνσεις, όταν έλθει η ώρα του λαού για να κάνει εκείνος αυτό που πρέπει!

❖ Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ...
Εντάξει, ηρεμήσαμε τώρα! Μετά την συμβουλή του Ιερωνύμου για τέλος στις διαδηλώσεις για την Μακεδονία μία απέραντη ηρεμία επικρατεί σ’ ολόκληρη των χώρα και στα πέρατα του κόσμου όπου υπάρχει Ελληνισμός. «Είναι έργο της Βουλής η ονομασία», μας λέει ο άγιος Αθηνών και κάπου εκεί κλείνει το δήλημα. Ούτε την εκκλησία, ούτε την ιστορία ενδιαφέρει, μας λέει και θεωρεί ότι έκανε το καθήκον του ως νέος... Παπαφλέσσας από την ανάποδη όμως!

ΤΑ ΑΥΓΑ...
Στα του οίκου του ο Ιερώνυμος, ο οποίος δεν σπάει αυγά αλλά του αρέσει η ομελέττα! Όταν ζορίζεται ανεβαίνει τα σκαλιά του Μαξίμου και λαμβάνει τις ευλογίες του... αρχιερέα της κωλοτούμπας. Ενίοτε μεταλαμβάνει και των «αχράντων μυστηρίων» από το άγιο δισκοπότηρο της αριστεράς, η οποία μονίμως είχε στον κατατρεγμό θρησκεία κι’ εκκλησία. Ο ίδιος ο Αλεξάκης δηλώνει άθεος όπου βρεθεί και όπου σταθεί με εξαίρεση τα φετεινά Θεοφάνεια που αναγκάστηκε ν’ ασπαστεί τον Σταυρό για επικοινωνιακούς λόγους.

■ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ...
Θυσιάστηκαν οι Καραβαγγέληδες στον Μακεδονικό Αγώνα και χύθηκε αίμα για να μη κουτσουρευτεί η Ελλάδα ή και για να αυγατίσει! Έρχεται τώρα ο προκαθήμενος της Ελληνικής εκκλησίας να νήψει τα χείρας του ακολουθώντας τα χνάρια του γνωστού πιλάτου δίνοντας οδηγίες να μην ασχολείται ο κλήρος με εθνικά ζητήματα και ότι αυτά τα θέματα είναι θέματα πολιτικών!

❖ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ...
Μετά τις δηλώσεις Ιερώνυμου έρχεται ο Μεσογαίας Νικόλαος που ήταν στο συλλαλητήριο και υποστηρίζει ότι η ιστορία γράφεται με τα «ΟΧΙ» και όχι με τα «ναι σε όλα». Αμφισβητεί κανένας την σοφία του πατριωτισμού και την ιεροσύνη του δεσπότη Νικόλαου που άφησε τη NASA για το ράσο; Να θυμήσω ότι ο Νικόλαος ήταν συνεργάτης του Σεβαστιανού στην Κόνιτσα απ’ όπου πήρε το δρόμο της εκκλησίας.

❁ Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ...
Θωρακίζουμε την λίμνη με τα έργα που θα κατασκευάσει και που θα γίνουν κάποια στιγμή και που θα είναι το πιο μεγάλο έργο που θα έχει γίνει ποτέ! Τα είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων προχθές για να έχει κάτι να πει καθότι καμιά 120αριά μέρες έμειναν ακόμη μέχρι τις εκλογές του Μαΐου.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ...
Τι να πουν κι εκείνοι που πρωτοπόρισαν στην προστασία της λίμνης με πράξεις και όχι με ΘΑ. Ο λόγος για τον Φ. Φίλιο που έφτιαξε τον πρωτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό, έστω και Πολωνικής προέλευσης και ο Τάσος Παπασταύρος με τον Νίκο Γκόντα που έφτιαξαν τον τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό και το κυριότερο, έφτιαξαν το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης αποκλείονται έτσι κάθε παροχέτευση των αποβλήτων στην λίμνη! Επομένως, τα έργα γίνονται στην πράξη και με αυτά τα κριτήρια θα πρέπει να οδηγούνται οι συμπολίτες στις επιλογές, όταν έρχεται η ώρα της κρίσεως!

❖ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ...
Φυσικά, για να γίνουν τα έργα αυτά που ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή πρέπει να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις. Αυτές οι προϋποθέσεις υφίστανται σήμερα, όταν είναι γνωστό ότι το έργο σέρνεται από το 2010 που το είχε προετοιμάσει η Δημοτική Αρχή Ν. Γκόντα και που εννέα χρόνια μετά είμαστε στο ΘΑ! Απλές σκέψεις για να κατέβουν ορισμένοι από τα σύννεφα!

ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ...
Έτσι, για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε ότι το έργο δημοπρατήθηκε το 2013 και έξι χρόνια μετά δεν έχουν ανοίξει οι προσφορές διότι δεν έχουν τελεσιδικήσει οι ενστάσεις των εργολάβων. Για ποιο έργο και ποια θωράκιση της λίμνης γίνεται λόγος όταν είναι γνωστές όλες οι περιπέτειες από τις οποίες περνάει εννιά χρόνια τώρα το έργο. Θεός φυλάξει μην γίνει καμία στραβή και έχουμε ντράβαλα από την Ε.Ε.. Κατά τ’ άλλα κάνει πρωταθλητισμό στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών. Βάλτε αυτή την «αποτελεσματικότητα» μπροστά στον πρωταθλητισμό στα έργα μιας άλλης εποχής και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.