ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΕΞΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ…
Στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ αλλά είμαι ΑΝΕΛ. λέει ο Ζουράρις. Θα παραιτούμουν αλλά δεν παραιτήθηκα διότι ως ΑΝΕΛΙΤΗΣ πρέπει να στηρίζω τον Τσίπρα να ολοκληρώσει το έργο του, ο Παπαχριστόπουλος που είναι παραιτημένος και δεν το ξέρει! Είμαι μια Καραμανλικιά στον ΣΥΡΙΖΑ, λέει η Κατερίνα Παπακώστα και απολαμβάνει τον υπουργικό θώκο στο Προστασίας του Πολίτη, όχι όμως και στην προστασία της νοημοσύνης μας. Κάτι ανάλογο με τους άλλους τρεις και νάτους τώρα να φιλοκράζουν όλοι ως αριστεροί που θυσιάζονται για μας και που είμαστε εμείς οι αχάριστοι που δεν τους προσκυνάμε!

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ!..
«Ψηφίστε εμάς τους Ανεξάρτητους Έλληνες διότι είμαστε η εθνική εγγύηση και για να κόψουμε την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ» το έλεγε η «δεξιά» Έλενα Κουντουρά! Ποιά είναι αυτή; Αυτή ντε που τώρα κάνει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς. Θαυμάστε ήθος και συνέπεια λόγων!

❁ ΤΑ ΚΑΚΑΛΑ…
Κυβέρνηση «κάκαλα» έχουμε είπε ο τιτανοτεράστιος βουλευτής Φωκάς ο οποίος κρατά στη ζωή την κοινοβουλευτική ομάδα του Πάνου Καμμένου. Έχουμε τώρα κυβέρνηση «κάκαλα» ενώ λίγες μέρες πριν που ήταν σ’ αυτή ο Πάνος ήταν μια τιμημένη κυβέρνηση η οποία διέσωσε το κύρος της χώρας και την ίδια τη δημοκρατία!

■ Ο ΦΩΚΑΣ…
Ανελίτης, βουλευτής τώρα ο Φωκάς που πριν ήταν ανεξάρτητος και λίγο πιο πριν του Λεβέντη. Αυτός ο λεβέντης βουλευτής που έβλεπε τη Βουλή ως μπορδέλο και που έπρεπε να καεί, να καεί, τώρα βλέπει ότι έχουμε κυβέρνηση «κάκαλα» (οι πόντιοι ξέρουν καλά τι σημαίνει αυτό.) Αν το λέγαμε εμείς ίσως να καθόμασταν και στο σκαμνί, ενώ τα λέει ο βουλευτής σωτήρας του φίλου Πάνου, άρα ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Άρα έχουμε κεβέρνηση «κάκαλα» που λειτουργεί σε μια Βουλή μπορδέλο!

❖ Η ΕΥΤΑΞΙΑ…
Το ζούμε κι αυτό. Όταν κινδυνεύσει μία κοινοβουλευτική ομάδα από διάλυση τότε ο Βούτσης είναι εδώ να εξασφαλίσει την ευταξία(!) με ενοικιαζόμενους βουλευτές. Αυτό το είπε μάλιστα ευταξία ο τραγικός πλέον πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης για να διασωθεί αυτός και η κυβέρνηση από τους λίβελλους του Πάνου Καμμένου που μιλάει για ανεντιμότητα εκ μέρους των πρώην συνεταίρων του.

ΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ…
Ενοικιάσεις βουλευτών απο την κυβέρνηση για να περνάει νομοσχέδια και συμφωνία σαν αυτή των Πρεσπών και ενοικιάσεις βουλευτών και από τον Καμμένο για να εξακολουθεί να είναι αρχηγός ενός διαλυμένου πλέον κόμματος, κάτι που δεν μπορεί να το χωνέψει με τίποτα. Δεν μπορεί να το χωνέψει πως τον άδειασε ο πρώην καλύτερος πρωθυπουργός που πέρασε από την Ελλάδα και ο οποίος τελικά δεν είχε καμία μπέσα!

■ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΚΑΖΟΖΑ!
Ζούμε επί τέσσερα χρόνια την εποχή της κωλοτούμπας και τώρα εχουμε αρχίσει να ζούμε την εποχή της γκαζόζας! Για μια γκαζόζα η υπόθεση δημοκρατία πάει στα σκουπίδια για να συναντήσει τους νεοέλληνες που ψάχνουν εκτός από αποφάγια και την χαμένη τους αξιοπρέπεια. Εκεί που την έχει στείλει ο Αλέξης, ο Πάνος, ο Βούτσης και η Τασία! Ναι, η Τασία, η οποία ένα πονοκέφαλο για την λειτουργία της δημοκρατίας την ώρα τον έχει. Είναι αυτή που φωνάζει από βήματος προέδρου «δώσε πόνο» στους πολιτικούς της αντιπάλους!

❖ ΤΟ ΙΔΙΟ…
Τσίπρας – Μητσοτάκης είναι το ίδιο, είναι η νέα εκδοχή του Πάνου Καμμένου. Αυτός, το τεράστιο ίνδαλμα του Πάνου, ο Αλέξης, είναι το ίδιο με τον Κυριάκο! Ο σύντροφος Πάνος λέει τέτοια λόγια για τον λατρεμένο του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο πριν από τέσσερα χρόνια ο ίδιος τον δασκάλευε πως θα βάλει το τρένο σε ράγες και πως θα γράφει με το δεξί! Τελικά, έμαθε ο Πάνος να γράφει με το αριστερό φωνάζοντας σε μάζωξη των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ: «συντρόφισσες και σύντροφοι»!

❁ ΤΟ ΚΩΝΙΟ
Αυτός λοιπόν ο πρώην σύντροφος διέταξε τον πρόθυμο Φωκά να πιεί το κώνιο – την γκαζόζα ήθελα να πώ –και αμπαροκλειδώθηκε στην τουαλέτα της Βουλής. Το μολόγησε ο ίδιος ο Πάνος που τώρα έχει δέσει ένα σχοινί στα «κάκαλα» του Αλέξη και κάθε τόσο του τα τραβάει και αναλαμβάνουν οι Βούτσηδες, οι Πολάκηδες και οι Τασίες να μοιραστούν τον… πόνο! Να γιατί η άλλη φωνάζει «δώσε πόνο» ενώ ο Πάνος τραβάει το σχοινί μοιράζοντας πόνο!

■ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ…
Έρχεται ο άλλος, σου πρήζει τα κάκαλα με την βεβαιότητα ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής για να… σώσει τον Νομό και ξαφνικά ανακοινώνει υποψήφιος σωτήρας του δήμου και την λέξη υπευθυνότητα ούτε που την μαθαίνει στα παιδιά πως γράφεται! Μιλάμε για τους νέου τύπου σωτήρες που γεννά ο τόπος και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει οι συμπολίτες να τους εμπιστευτούν την τύχη τους!

❖ ΤΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ…
Είναι απ’ αυτούς που δεν θέλουν μονάδες βιοαερίου στο Δήμο τους για να μην υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής αλλά θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στο λεκανοπέδιο με την λυματολάσπη του βιολογικού καθαρισμού. Κρατείστε τον τόπο σας καθαρό, ρίξτε τα σ…τά στους άλλους ένα πράγμα…

❁ ΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ…
Εν τω μεταξύ, οι Κερκυραίοι λιγουρεύονται το εργοστάιο απορριμάτων στο Ελευθεροχώρι και άρχισαν τις συζητήσεις για τυχόν συνεργασία! Τι συνεργασία, αλλά λέμε τώρα. Ψάχνουν απεγνωσμένα να πετάξουν τα σκουπίδια τους αφού οι Λευκιμιώτες δεν τα θέλουν. Ρίξτε τα στην ήπειρο ήταν η σκέψη τους και είναι έτοιμοι για όλα. Αν υπολογίσουμε και την επίσκεψη του Δημάρχου Κερκύρας στην περιφέρεια Ηπείρου, τότε ας έχουμε τον νου μας. Επ’ ευκαιρία, να ρωτήσουμε πόσο ασφαλείς είναι οι συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο;

■ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ…
Ημέρες ευχαριστιών ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα στο στρατόπεδο της ΝΔ. Ευχαριστίες ουρανομήκεις για όσους ο Κυριάκος βάπτισε υποψηφίους βουλευτές για Ευρωβουλή και Ελληνοβουλή, ευχαριστίες και από διάφορους αναπληρωτές των αναπληρωτών των διάφορων επιτροπών της Πειραιώς. Ευχαριστούν τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη μπλα-μπλα-μπλα. Ήταν καρμπόν οι ευχαριστίες διότι αντικατέστησαν τους προηγούμενους αναπληρωτές οι οποίοι έβαλαν πλώρη για το κοινοβούλιο για να βάλουν τάξη στην χώρα όταν έλθει ώρα της ΝΔ.!

❖ Η ΨΑΛΙΔΑ!
Στις δύο μονάδες διαφορά θέλει την ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ ο γνωστός Κώστας Βαξεβάνης! Πάλι καλά που έβαλε την ΝΔ να προηγείται και δεν πέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά. Πέρασε όμως μπροστά τον αγαπημένο του σύντροφο Αλέξη, ο οποίος φαίνεται να φροντίζει για τον Κωστάκη που ξεκίνησε την σταδιοδρομία του που από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, από την ΚΝΕ κατά το «βρώμικο» 1989 του Κων/νου Μητσοτάκη. Στη συνέχεια βρέθηκε στην καταραμένη ΕΡΤ του ΠΑΣΟΚ, για να καταλήξει στα μαντριά και στα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα! Να τα λέμε κι’ αυτά!

❁ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ…
Ευχαριστίες είχαμε και στην Ήπειρο από τις αντικαταστάσεις που έκανε ο Αλέκος Καχριμάνης. Φύγε εσύ, έλα εσύ ήταν οι τελευταίες κινήσεις στην Περιφέρεια σ’ επίπεδο αντιπεριφερειαρχών. Ήταν η τελευταία αναδιάρθρωση της τελευταίας θητείας και οι ευχαριστίες ήταν διπλές και είχαν να κάνουν με τους αποχωρούντες που τους έδωσε ο Καχριμάνης την ευκαιρία να αναδειχτούν αλλά και από εκείνους που ανέλαβαν τα νέα τους καθήκοντα.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ…
Στις νέες αλλαγές που έγιναν σε επίπεδο Περιφέρειας υπήρξαν και κάποια «ρέστα» για τα οποία δεν δόθηκε η ευκαιρία μίας αντιπεριφέρειας και δεν γνωρίζω ποια είναι τα αισθήματά τους. Δεν κανονίζουμε εμείς, μου έλεγε ένας απ’ αυτούς που μια πίκρα την διέκρινα. Ελπίζω να είμαι από τους πρώτους στην επόμενη θητεία, μου είπε και αυτοπαρηγορήθηκε.

ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ!
Αλληλοευχαριστίες είχαμε μεταξύ Αλέκου Καχριμάνη και δημάρχων Σουλίου Σταυρούλας – Μπραΐμη για την συνεργασία που ανακοίνωσε η δεύτερη σ’ επίπεδο Περιφέρειας. Από δήμαρχος περιφερειακή σύμβουλος η κ. Μπραΐμη, η οποία με αυτή την επιλογή μια σύγχυση την έφερε στο ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας, το οποίο την περίτευε στο ψηφοδέλτιό του καθότι ΠΑΣΟΚ μέχρι το κόκκαλο η Σταυρούλα. Μια μουρμούρα και στους κύκλους της Περιφέρειας κάποιοι εκ των υποψηφίων βλέπουν να χάνουν δυνάμεις στην περιοχή Παραμυθιάς που είναι το «βιλαέτι» της Σταυρούλας!

❁ ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ…
Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά 18 διαγραφές έκανε ο Σπύρος Ριζόπουλος από τους ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ! Αιτία των διαγραφών κατά την ανακοίνωση της παράταξης, ήταν η μη τήρηση των αρχών της και ιδιαίτερα δεν δέχονται την σχέση πελατειακού κράτους που είχαν στο νου τους οι διαγραφέντες. Όλοι οι διαγραφέντες ήταν από τον Νομό Πρεβέζης. Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς που θα έχουμε την άποψη της άλλης πλευράς…

■ ΤΑ ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΑ…
Μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα ζωής βλέπουν και θα εξακολουθούν να βλέπουν τα καμποχώρια του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με την εναπόθεση της λυματολάσπης του Βιολογικού καθαρισμού. Ακούστηκε κι’ αυτό εσχάτως εκ χειλέων υποψηφίου και έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό όχι μόνο οι θαμόνες του καφενείου, δηλαδή κανά δυό άτομα, αλλά και οι ακόλουθοι που πρώτη φορά μαθαίνουν ότι η βελτίωση της Ζωής γίνεται με τα απόβλητα του Βιολογικού Καθαρισμού. Το πως φτάνει και που η λυματολάσπη και ποιανού η ζωή βελτιώνεται σ’ επόμενα σχόλια. Κατά τ’ άλλα, χαιρετίσματα στην Πλατανιά!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.