ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ...
25 πνιγμένοι στη Μάνδρα Αττικής! Έλα ρε και τι έγινε! 100 καμμένοι στην Ανατολική Αττική! Μη το κάνουμε και θέμα! 56 μέχρι τώρα νεκροί από τη γρίπη... σιγά το πράγμα. Φταίνε τα βοθροκάναλα και οι αλητήριοι της ενημέρωσης που ασχολούνται με τέτοια μικροζητήματα! Αυτή είναι η λογική των κυβερνώντων με πρώτο και καλύτερο τον υφυπουργό - χορευτή - μερακλή - καπνιστή Κρητίκαρο Πολάκη!

ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΑΣΟΥΝ!
Αυτή είναι η λογική του «σιγά μη κάτσουμε να σκάσουμε αν χάνονται και κάποιες ζωές στην Ελλάδα της εξαθλίωσης», αρκεί να μη κινδυνεύσει η αριστερά του Τσίπρα και των Πολάκηδων που τέσσερα χρόνια λεηλατούν εκτός από την οικονομία της χώρας και τους νόες των νεοελλήνων και κάνουν πειράματα εις βάρος τους.

ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑ...
Δεν έφτασαν τα εμβόλια για τον ιο της γρίπης και κανείς δεν προνόησε να υπάρχει επάρκεια από δαύτα ώστε να γίνουν προληπτικοί εμβολιασμοί. Ούτε γίνεται η ανάλογη ενημέρωση προληπτικά στην περίοδο του Φθινοπώρου, για να φτάσουμε στην κατάσταση τη σημερινή όπου αλλόφρονες Έλληνες ψάχνουν ένα εμβόλιο για να αποφύγουν δυσάρεστες περιπέτειες όπως αυτές που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες!

Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ...
Έχουμε παραγγελίες 50.000 εμβόλια, λέει η κυβέρνηση και ακόμη να έλθουν, τουλάχιστον μέχρι χθες. Τι να σου κάνουν όμως 50.000 εμβόλια όταν η ζήτηση είναι τεράστια και η περίθαλψη λειψή. Χωρίς κρεβάτια στις ΜΕΘ, χωρίς κρεβάτια σε θαλάμους στα νοσοκομεία και βλέπουμε να ξαναστριμώχνονται στους διαδρόμους οι ασθενείς για ν’ αποφύγουν τα χειρότερα. Η Ελλάς του 2019!

Η ΟΔΗΓΙΑ...
Οδηγία προς πολίτες από τον διοικητή του «Χατζηκώστα» Β. Καρβούνη να μην τριγυρίζουν άσκοπα επισκέπτες στο Νοσοκομείο για την προστασία ασθενών και επισκεπτών από τυχόν μετάδοση του ιού της γρίπης. Μόνο ένας επισκέπτης στον κάθε ασθενή και μόνο 5 λεπτά επίσκεψη σε ασθενείς στη ΜΕΘ του «Χατζηκώστα», λέει η οδηγία Καρβούνη. Αυτή η απαγόρευση ισχύει μέχρι 31 Μαρτίου όπου αναμένεται να περάσει η έξαρση της γρίπης. Ανάλογη οδηγία δεν είδα για ΠΠΓΝΙ ή άλλα νοσοκομεία της Ηπείρου.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ... ΕΧΟΥΜΕ!
Επανέρχομαι στον «σας έχω» υπουργό Πολάκη, αγαπημένο αστέρι του αοιδού Κραουνάκη που δεν θέλει να τον χαρίσει σε κανέναν, ο οποίος μια «καμπάνα» την έφαγε για συκοφαντική δυσφήμιση δημοσιογράφου που δεν υπάρχει στη ζωή και ο οποίος έσκασε κυριολεκτικά από τα όσα του είχε καταλογίσει ο πολλά βαρύς υφυπουργός Υγείας. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Β. Μπεσκένη ο οποίος είχε την ατυχία να εργαστεί κάποτε στο Υπουργείο Υγείας επί εποχής Άδωνι Γεωργιάδη. Όλο το ανάθεμα του ΚΕΕΛΠΝΟ του είχε φορτώσει ο Πολάκης χωρίς να έχει κάποια σχέση ο δημοσιογράφος που, αφού δεν έβρισκε το δίκιο, ένα βράδυ εγκατέλειψε τον κόσμο αφήνοντας πίσω γυναίκα και παδί να ζήσουν στην ορφάνια...
Η ΧΟΛΗ...
Δεν φτάνουν όλα όσα είπε κι έκανε ο Πολάκης όταν ήταν στη ζωή ο δημοσιογράφος, έβγαλε χολή και μετά θάνατον εναντίον του ασφαλούς πλέον αντιπάλου του. «Θα το πάω μέχρι τέλους», έγραψε στο FB και αναμένει την δικαίωση από την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία τον φιλοδώρησε ωστόσο με μία καμπάνα για να’ χει να πορεύεται!

Η ΑΝΟΧΗ...
Κι όλα αυτά υπό την ανοχή της υπόλοιπης κυβέρνησης και του ιδίου του Πρωθυπουργού, ο οποίος είναι ο αρχηγός και προστάτης του Πολάκη του. Ο ίδιος του είχε αναθέσει το ρόλο του τσοπανόσκυλου για ν’ απολαμβάνει μία ιδιότυπη ασυλία. Είναι οι γνωστές μέθοδοι που έρχονται από την εποχή της Γκράβας και των καταλήψεων που δεν εννοούν να ξεχάσουν αφού με αυτές τις συνήθειες μπολιάστηκαν όλοι τους και μ’ αυτές μπόλιασαν και τους έξι «δηλωσίες», όπως είπε και η άλλη!

Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ!
«Ο Τσίπρας έκανε προδοσία στην περίπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών, όμως δεν είναι προδότης»! Είναι ο νεολογισμός που κυκλοφορεί ο Πάνος Καμμένος. Το έλεγε και το ξανάλεγε προχθές στον απαγορευμένο μέχρι πριν λίγο καιρό ΣΚΑΙ και ήταν έτοιμος να μπήξει τον σκουσμό. Με ύφος τεθλιμμένης χήρας ο Πάνος καταλόγισε τα μύρια όσα στον, κατά την ομολογία του ίδιου, καλύτερο Πρωθυπουργό που έβγαλε η χώρα. Αλήθεια, ψάχνει για πολύ μ...κες ο Καμμένος για να φορτώσει την δική του ξεφτίλα και τον δικό του ξεπεσμό που πιάστηκε κώτσος και για την υπουργική καρέκλα επί τέσσερα χρόνια έλεγε ναι σε όλα;

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...
Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς! Αυτό έρχεται γάντι στην περίπτωση των συντρόφων Αλέξη - Πάνου. Όταν ξεπουλούσε τον πολιτικό χώρο του, τη Ν.Δ., ο Πάνος ήταν το λατρευτό παιδί του Αλέξη. Τώρα που χώρισαν ο Πάνος είναι ο εχθρός του Αλέξη και τον πρόλαβε στο τσακ πριν του ρίξει την κυβέρνηση εξασφαλίζοντας άλλους «προδότες» για να κάνει τη δουλειά του!

Ο ΧΟΡΟΣ...
Τον χορό των ευρωεκλογών άνοιξε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Κύρτσος επισκεπτόμενος τα Ιωάννινα. Είναι η δεύτερη φορά που ο Γ. Κύρτσος επισκέπτεται το Νομό μας στη θητεία του ως ευρωβουλευτής για να συζητήσει με γνωστούς και φίλους (η στήλη δεν συμπεριλαμβάνεται) και να εξηγήσει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση, να έλθει ο Κυριάκος για να κάνει την επανεκκίνηση της χώρας! Τα έχετε ξανακούσει αυτά τα πράγματα από άλλους πολιτικούς; Προφανώς ο κ. Κύρτσος προαλείφεται για νέα θητεία στην ευρωβουλή. Καλή αρχή, λέμε εμείς!

ΟΙ ΤΙΜΗΜΕΝΟΙ...
Να σημειωθεί ότι Γ. Κύρτσος, Μαν. Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, είχαν τιμηθεί δεόντως από τους Ηπειρώτες το 2014. Εκτός από τον Γ. Κύρτσο δεν θυμάμαι να ξαναπέρασε κάποιος από τους «τιμηθέντες» από τα Γιάννενα. Ίσως δούμε τις επόμενες 100 μέρες τόσο τους παλιούς όσο και τους νέους, μεταξύ αυτών την δικιά μας Άννα Ασημακοπούλου, η οποία αφήνει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και παίρνει τον δρόμο για τις Βρυξέλλες, που είναι γνώριμος χώρος για την ίδια και περισσότερο από πολλούς άλλους που θα διεκδικήσουν μία θέση τον επόμενο Μάιο. Η Άννα αναμένεται να έλθει στα Γιάννενα μέχρι τέλους του μηνός!

ΟΔΥΡΟΝΤΑΙ...
Ακούω τους ΠΑΣΟΚους να οδύρονται για την αλλαγή άρθρων του Συντάγματος και δεν πιστεύω στ’ αυτιά μου. Οι ίδιοι άνθρωποι που επί αντιπολίτευσης Γιωργάκη ξόρκιζαν κάθε σκέψη για αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος για δημιουργία και λειτουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, έρχονται τώρα επί μη Γιωργάκη αλλά επί Φώφης να επιθυμούν σφόδρα την αλλαγή! Μετά αναρωτιούνται γιατί έφτασε εκεί που έφτασε το κόμμα της ΑΛΛΑΓΗΣ του Ανδρέα!

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ...
Ελάτε να τα βρούμε σε επίπεδο αναθεώρησης άρθρων του Συντάγματος, λέει ο Κυριάκος στον Αλέξη. Συμφωνώ απόλυτα, λέει ο δεύτερος, αρκεί να ψηφίσετε ό,τι γουστάρουμε εμείς, προσθέτει ο πονηρός Αλέξης, ο οποίος στο νου του έχει μία δεξιά παρένθεση και να παίξει με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως έκανε το 2014. Μάλιστα, κάνει τη χάρη να ξαναψηφίσει τον Προκόπη, λες και ο κόσμος παραληρεί από την μέχρι τώρα προσφορά του!

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ...
Με αυτά που κάνει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επιβεβαιώνει απόλυτα την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που τον οδηγεί κατευθείαν από το πρωθυπουργικό έδρανο στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Εδώ πάει ασορτί το λαϊκόν άσμα «από τα ψηλά στα χαμηλά και απ’ τα πολλά στα λίγα»!

ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!
«Μόνο σε στηρίξεις Περιφερειαρχών σ’ ολόκληρη τη χώρα θα προβεί η Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές. Στις δημοτικές εκλογές θα αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες, διότι υπάρχει και η επόμενη μέρα»! Αυτά είπε δημόσια η Σοφία Ζαχαράκη, αναπληρώτρια διευθύντρια γραφείου Τύπου της Ν.Δ. που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στα Γιάννενα. Δεν τα είπε από το μυαλό της η Σοφία αυτά, αλλά τηρώντας αυστηρά (;) την οδηγία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη που ξέρει πολύ καλά ότι οι Κακλαμάνηδες τα έχουν κάνει μπάχαλο σε όλη την Ελλάδα! Όσοι λοιπόν αυτοπροσδιορίζονται ως οι «εκλεκτοί του στέμματος» ζουν τις αυταπάτες τους και εισπράττουν τα επίχειρα όπου κινούνται!
ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!..
Καλύτερες συνθήκες συγκοινωνίας απαιτούν οι φοιτητές και δεν εννοούν να μην τις αποκτήσουν. Με αφορμή την λιποθυμία φοιτήτριας λόγω συνωστισμού, οι φοιτητές ξιφούλκησαν και ζητούν τ’ αυτονόητα, κάτι που στερούνται και δεν θα ανεχθούν στο μέλλον. Η εικόνα σε ώρες αιχμής δεν είναι ό,τι καλύτερο στην μεταφορά των φοιτητών που πολλές φορές μοιάζει με μεταφορά προβάτων. Μια εικόνα που έρχεται από πολύ παλιά και δεν φαίνεται να συγκινείται κανείς μέχρι τώρα!

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Πήραν την υπόθεση στα χέρια τους οι φοιτητές και καταγγέλουν το Αστικό ΚΤΕΛ και όλους όσους κάνουν πως δεν βλέπουν ή δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει. Είναι αποφασισμένοι να πάρουν οι ίδιοι οι φοιτητές την τύχη τους στα χέρια τους απαιτώντας εδώ και τώρα λύση στο ζήτημα της μεταφοράς τους. Αυτή η κίνηση φαίνεται να ταρακούνησε τα νερά και βάζει στο τραπέζι Αστικό ΚΤΕΛ - Πρυτανεία και Δήμο Ιωαννιτών να βρουν ανθρώπινη λύση. Μάλιστα, ο τελευταίος χρηματοδοτεί το ΚΤΕΛ με αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενισχύοντας τα δρομολόγια προς Πανεπιστήμιο...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.