ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η... ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ...
Που λέτε αδέλφια, τράβηξε μια πλατειά απεύθυνση ο Αλέξης προς όλους τους προοδευτικούς, δηλαδή προς τους ΚΙΝΑΛίτες να συστρατευτούν μαζί του για να εμποδίσουν την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη! Όπως σας το λέω! Απεύθυνση και μάλιστα πλατειά για να μη περάσει ο νεοφιλελευθερισμός στην Ευρώπη και φυσικά στη χώρα μας. Όπου νεοφιλελευθερισμός, βάλτε Ν.Δ. που έχει αρχίσει να ξεμακραίνει.

ΟΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ...
Με λίγα λόγια, αφού λεηλάτησε τον σύντροφο Πάνο Καμένο και τον Σταύρο, τώρα έβαλε στόχο να τελειώνει με το ΚΙΝΑΛ για να μείνει μόνος κυρίαρχος στην αντιπολίτευση, την οποία θα ζήσει θέλει δεν θέλει μέσα σ’ένα εξάμηνο το πολύ!

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ...
Πολεμήστε να δοξαστούμε, είναι το κρυφό σύνθημα των Συριζαίων και κάνουν ανοίγματα προς ΚΙΝΑΛ και μάλιστα έφτασαν σε σημείο να κάνουν εκμαυλισμό συνειδήσεων και το έχουν πετύχει πρώτα με τον Πάνο τον οποίο μάλιστα είχε ντύσει αρχιστράτηγο και έκοβε βόλτες μέσα στο Πεντάγωνο κάνοντας υπολογισμούς σε πόσα λεπτά και με πόση δύναμη θα μπει νικητής στα Σκόπια.

ΟΙ ΡΕΖΕΡΒΕΣ...
Στήνει γέφυρες τώρα ο Αλέξης προς τους Γερμανοτσολιάδες για να τους έχει ρεζέρβες σε επόμενες εκλογές για να ασκήσει τα αντιπολιτευτικά καθήκοντα στην επόμενη θητεία. Έφτασαν σε σημείο να κυκλοφορούν φήμες ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα διοριστεί Ευρωπαίος Επίτροπος στη θέση του Δ. Αβραμόπουλου. Φήμες τις οποίες διέψευσε ο ίδιος ο ΓΑΠ και σε ένα μέτρο το άλλοτε θείο βρέφος, ο Κώστας Λαλιώτης!

ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ...
Γέφυρες στήνονται σε πολιτικό επίπεδο ενώ γιοφύρια χάνονται στο νησί των «γενναίων» εν έτη 2019 και χάνονται ζωές. Γι’ αυτά τα πραγματικά γιοφύρια κανείς δεν νοιάστηκε και η ανθρώπινη ζωή πολύ φθήνηνε σ’ αυτή τη χώρα. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κρήτη από την τελευταία θεομηνία και επτά γιοφύρια ανήκουν στο παρελθόν. Υπάρχουν ευθύνες; Υπάρχουν υπεύθυνοι; Ποιος θα απαντήσει;

ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ...
Γέφυρες λοιπόν πολιτικές προς όλους εκείνους που πριν το 2015 πλιατσικολόγησαν την Ελλάδα. Πάνος Καμμένος ήταν το όνομα της γέφυρας που τέσσερα χρόνια χρησιμοποιήθηκε από τους διάφορους Καρανικαίους για να υπογράψουν μνημόνια αριστερά! Αυτή η γέφυρα εδώ και δύο μήνες περίπου έπεσε και τώρα στα συντρίμμια της κλαίει ο Πάνος και τα υπόλοιπα ορφανά που γυρίζουν σαν την άδικη κατάρα, σκούζοντας από την αχαριστία που τους έδειξε ο συγκυβερνήτης Αλέξης!

Η ΓΙΔΑ...
Όσα έκανε η γίδα στο πουρνάρι τα έκανε το πουρνάρι στη γίδα όταν έγινε πουρναρίσια γκλίτσα. Αυτά γεύονται τώρα στην κυβέρνηση. Αυτοί που πριν το 2015 έστηναν κρεμάλες, γιαούρτωναν, έβριζαν κι έδερναν κόσμο, τώρα διαμαρτύρονται που οι πολίτες όπου τους βρουν τους αποδοκιμάζουν! Μια γεύση καλή πήραν πρόσφατα ο Τζανακόπουλος στην Κατερίνη, ο Τσακαλώτος στη Δράμα και η Γεροβασίλη στην Πτολεμαΐδα!

ΟΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ...
Μόνο που σ’ αυτές τις περιπτώσεις από την πλευρά της εξουσίας είναι η πλέρια δημοκρατία και από την άλλη οι φασίστες οι ακροδεξιοί, οι οποίοι δεν επιδέχονται τις αποδοκιμασίες. Τότε ήταν δημοκρατικό δικαίωμα και τώρα είναι φασισμός! Τέσσερις διμοιρίες κουβάλησε μαζί της η Υπουργός Προστασίας Όλγα Γεροβασίλη για να επιβάλουν την τάξη στην Πτολεμαΐδα, για ν’ ανοίξουν τα κεφάλια των διαμαρτυρόμενων Μακεδόνων.

Ο ΚΑΗΜΟΣ...
Δυστυχώς, η ΕΛ.ΑΣ. έχει μετατραπεί σε σώμα προστασίας της ηγεσίας της και όχι σε σώμα προστασίας του πολίτη όπως είναι ο ρόλος της. Ήταν κρυφός καημός της αριστεράς να βάλει τον αστυνομικό να δέρνει τον πολίτη για να τον εκδικηθούν από παλιά! Από τότε η Ελληνική Χωροφυλακή δεν τους άφησε να δώσουν την Ελλάδα στον Στάλιν και στους συντρόφους του.

ΑΚΙΝΗΤΟΣ!
Επ’ ευκαιρία, να σημειώσω ότι αμετακίνητος έμεινε ο Γενικός Περιφερειακός Επιθεωρητής ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου Υποστράτηγος Κώστας Σκούμας για τον οποίο δεν άδειασε θέση στην ηγεσία του σώματος για να υπάρξει η δική του αξιοποίηση. Παρ’ όλο που η Υπουργός έχει την ίδια καταγωγή με τον κ. Σκούμα, εν τούτοις κάτι δεν έκανε για την παραπέρα αξιοποίησή του, αν και ο Κ. Σκούμας έχει αποδείξει ότι έχει ικανότητες για κάτι παραπάνω.

Η ΣΦΑΓΗ...
Πάντως, «σφαγή» έγινε στις πρόσφατες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. σ’ επίπεδο αξιωματικών. Όπου δεν ήταν αρεστοί οι αξιωματικοί, πήραν τις «απολύσεις» τους ως ευδοκίμως τελευτήσαντες τον αστυνομικό βίο. Βέβαια, δεν είναι σημερινή αυτή η τακτική σ’ αυτά τα επίπεδα της ιεραρχίας. Πάντοτε ήταν επιλογές της πολιτικής ηγεσίας η οποία ήθελε τους δικούς της για να προωθεί το πρόγραμμά της. Όχι όμως να βάλουν τους αστυνομικούς να δέρνουν τον κόσμο...

ΕΥΤΥΧΩΣ...
Ευτυχώς στην περιοχή μας δεν έχουν δημιουργηθεί ντράβαλα τέτοια που να προκύπτουν καταστάσεις ανεπιθύμητες που να βάζουν σε αντιπαράθεση την Αστυνομία με τους πολίτες. Από την εποχή Φρούτζου έχουμε να δούμε επεισόδια όπως αυτά της ΕΛ.ΑΣ. με ΟΝΝΕΔίτες στα «Λιθαρίτσια», όταν πλάκωσε ο σοσιαλισμός στη χώρα μας το 1981.

ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ...
Είκοσι λεπτά δουλειά για μια Πυροβολαρχία ώστε να τελειώνουμε με τους Σκοπιανούς. Αυτό ακούστηκε προσφάτως από τον πρώην στρατάρχη Πάνο Καμμένο, που ένα αντριλίκι το πούλησε μετά την απομάκρυνσή του από το αξίωμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ...
Αν λοιπόν για τα Σκόπια ήθελε είκοσι λεπτά, για την Αλβανία που άρχισε να βρυχάται τελευταία πόσο χρόνο και πόσες Πυροβολαρχίες θα ήθελε για να επιβάλλει την τάξη; Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχει και κάτι ζόρια τώρα τελευταία ο Έντι Ράμα και κάποιος πρέπει να βάλει ένα... χεράκι!

Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ...
Ξεσηκωμός στην Αλβανία και ο Έντι Ράμα κρύβεται για ν’ αποφύγει τα χειρότερα. Μέρες Ρουμανίας εποχής Τσαουσέσκου έχει αρχίσει να θυμίζει η χώρα τις τελευταίες μέρες. Μια αναταραχή καθημερινή, με τους Αλβανούς ν’ απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα στην οποία χρεώνουν ένα σωρό ατασθαλίες. Παρ’ όλο που παραιτήθηκε η αντιπολίτευση, παρ’ όλο που γίνονται μεγάλες διαδηλώσεις, ο Έντι Ράμα επιμένει να μην παραιτείται και να μην οδηγεί τη χώρα σ’ εκλογές.

ΤΟ ΧΑΟΣ...
Μέσα σ’ αυτό το γενικότερο χάος στην Αλβανία νάτοι και οι γνωστοί «Τσάμηδες» που αξιώνουν επιστροφή στην «Τσαμουριά» την οποία είχαν εγκαταλείψει οι ίδιοι κάτω από το βάρος των εγκλημάτων τους το 1944. Εγκλήματα που ποτέ δεν ξεχάστηκαν και για τα οποία έχουν καταδικαστεί από Ελληνικά δικαστήρια και κυρίως από δικαστήρια των Ιωαννίνων για όσα έκαναν με Γερμανούς και Ιταλούς την περίοδο της κατοχής, όταν είχαν αγαστή συνεργασία και εξόντωναν τον Θεσπρωτικό λαό!

ΤΟ ΘΕΟΓΕΦΥΡΟ...
Επειδή ο λόγος για γιοφύρια, να θυμίσω ότι πριν από ένα χρόνο περίπου έπεσε το Θεογέφυρο και κανείς δεν συγκινήθηκε. Ποτάμι τα δάκρυα για το γιοφύρι της Πλάκας και ορθώς. Αλλά για το Θεογέφυρο μούγκα! Θυμήθηκε ο Σπίρτζης και τη γέφυρα του Κοράκου την οποία γκρέμισαν οι κομουνιστές το 1948 και είναι έτοιμος να δώσει 13 εκατ. για αναστήλωση, ούτε ένα ευρώ όμως για το Θεογέφυρο που είναι στο Δήμο Ζίτσας, ιδιαίτερη πατρίδα του κυβερνητικού Χρήστου Μαντά!

ΓΕΦΥΡΟΠΟΙΟΣ!..
Αλλά, ρε παιδιά, 13 εκατ. για την γέφυρα Κοράκου σε τέτοιες εποχές για να θυμούνται οι αριστεροί τα κατορθώματά τους; Όχι πως θα τα διαθέσουν, αλλά προεκλογική περίοδο διανύουμε, να μην κάνουν και καμιά φιέστα; Μη ξεχνάμε ότι ο Σπίρτζης είναι εκ των μεγάλων γεφυροποιών μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ!

ΤΑ ΧΡΕΗ...
1,5 εκατομμύριο ευρώ χρωστάει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μόνο στη ΔΕΗ, χώρια τις άλλες ανάγκες που έχει το ανώτατο αυτό ίδρυμα για να λειτουργήσει. Το μεγάλο αυτό παράπονο εξέφρασε προχθές ο Πρύτανης κ. Τρ. Αλμπάνης στρέφοντας βέλη κατά του Υπουργείου Παιδείας και γενικά την κυβέρνηση που τους έριξαν στο πέλαγος χωρίς σωσίβια!

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ...
Θέλουμε αρκετά εκατομμύρια για να λειτουργήσουμε και μ’ αυτά που δίνει η κυβέρνηση δεν πάμε πουθενά, είπε ο Πρύτανης και απείλησε με παραίτηση της Συγκλήτου. Τότε και μόνο τότε κάτι άρχισε να κινείται από πλευράς Υπουργείου εγκρίνοντας τον Προϋπολογισμό του ιδρύματος. Βλέπετε και ο Γαβρόγλου θέλει φοβέρα για να πράξει τα αυτονόητα. Δηλαδή να ανταποκριθεί στο αίτημα της Συγκλήτου για να βάλει το χέρι στην τσέπη του Υπουργείου!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.