ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η... ΜΟΥΦΑ!
Τελικά, μούφα ήταν η ακύρωση της επίσκεψης Τσίπρα στην Ήπειρο με το πρόσχημα της συζήτησης της πρότασης μομφής για τον Πολάκη, αφού αυτή άρχισε την Τετάρτη. Άρα, το κότερο πόνεσε πολύ και έψαχνε τρόπους και δρόμους για να ξεφύγει. Γι’ αυτό πρώτα έριξε πακέτο και μετά πήγε στην Βουλή για να θυμηθεί και να ισοφαρίσει το σκάνδαλο του δώρου των 150.000 ευρώ με τον παιδεραστή πρώην βουλευτή.

ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ!
Όσο και αν πετούσε την μπάλα έξω από το γήπεδο στη συζήτηση για την πρόταση μομφής, πάλι αυτή ξαναγύριζε στη σέντρα με τους παίκτες βουλευτές να μη μπορούν ν’ αλλάξουν μπαλιές διότι τα πόδια ήταν κομμένα. Δεν ήταν όλοι οι βουλευτές σε κότερα τις μέρες που η Αττική μετρούσε θύματα από τις φωτιές!

ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ...
Η συζήτηση που έγινε στη Βουλή «έφαγε» τα μέτρα Τσίπρα σε μία νύχτα και τώρα τι άλλο θα σκαρφιστεί τις επόμενες 15 μέρες για να ξεφύγει από την μέγγενη των εκλογών. Το ότι θα φάει μια πρώτη κρυάδα είναι σίγουρο. Το αν θα ξεπαγιάσει είναι το ερώτημα! Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί!

ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ...
Νάτον και τον ψευτονταή Πολάκη να κουνάει το δάκτυλο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έκανε την πρόταση μομφής εναντίον του λόγω των κουζουλάδων από την ημέρα που έγινε αξιωματούχος. Μη βρεθεί κανείς πιο νταής και μάλιστα κανονικός νταής και του βάλει το δάχτυλο εκεί που υποψιάζεται και τότε τα μουστάκια δεν θα έχουν που να κρυφτούν. Όχι πως υπάρχει κάποιος τέτοιος στη Ν.Δ. κουβέντα κάνουμε...

ΠΑΡΤΕ ΔΙΑΒΟΛΟΙ...
Πάρτε διαβόλοι βάγια από τον κοτεράτο Αλέξη. Πάρτε διαβόλοι βάγια για να γλυτώσω από την κατακραυγή μετά το «ήμουν και εγώ στο κότερο» της συνεργάτιδας εφοπλίστριας Παναγοπούλου που προσφάτως διορίστηκε σύμβουλος στο πλάι του Καρανίκα!

ΤΑ ΡΕΣΤΑ...
Αυτή η έρμη η 13η σύνταξη έχει τραβήξει της ψυχής της τον τάραχο. Αυτή την 13η σύνταξη υπό μορφήν επιδόματος την πάει και την φέρνει επί τέσσερα χρόνια ψάχνοντας για αφελείς που θα τσιμπήσουν. Όλα τα λεφτά, δηλαδή τα ρέστα τα παίζει στη 13η σύνταξη για να διασωθεί από τη συντριβή, διότι την ήττα δεν την γλυτώνει!

ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΣ...
«Κάποιοι τα φάγανε και ήταν ομοτράπεζοι στα κότερα των μεγαλοεπιχειρηματιών», έλεγε πριν το 2015 το παλικάρι που ακούει στο όνομα Αλέξης. Νάτον τώρα τον ίδιο ομοτράπεζο κοτεράτο να τα τρώει, να τα πίνει και να τα φουμάρει αρμενίζοντας στα πέλαγα. Κι εκείνη η ρουφιάνα η Παναγοπούλου τον έκαψε λέγοντας ότι «το παιδί ήταν κουρασμένο, να μη κάνει μια βόλτα με το κότερο μας;»

ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ...
Όλοι αυτοί οι σοσιαλιστές και αριστερούληδες έχουν μια αδυναμία στα κότερα. Θυμηθείτε τον άλλο σύντροφο, κολλητάρι του Αλέξη, Λάκη Λαζόπουλο που κι’ εκείνος βρέθηκε σ’ ένα κότερο αλλά με άλλη σύνθεση κι άλλα «συμπράγκαλα». Ξέρει αυτός, όπως ξέρουν καλά και οι Έλληνες. Ευτυχώς ο Αλέξης δεν έχει τέτοιες συνήθειες σαν εκείνες του Λάκη, αλλά έχουν την ίδια συνήθεια, να τους αρέσουν τα κότερα!

ΠΗΓΑΝ ΧΑΜΕΝΑ!..
Ήταν να έλθει στα Γιάννινα ο Αλέξης την Τρίτη και ξόδεψε ένα σκασμό λεφτά για να διαφημίσει την επίσκεψη. Όμως, ο άτιμος ο Πορτοσάλτε του ΣΚΑΙ του έβγαλε τις φωτογραφίες με το κότερο και αντί για τα Γιάννινα, πήγε στο Ζάππειο για την 13η σύνταξη κι’ αυτή κουτσουρεμένη. Άτιμε Πορτοσάλτε!

Η ΕΞΑΓΟΡΑ...
Με ένα πεντακοσάρικο το χρόνο περίπου σε κάποιες χιλιάδες συνταξιούχους νομίζει ότι θα εξαγοράσει την ψήφο των εξαθλιωμένων πλέον Ελλήνων. Αφού του έκοψαν πεντακόσια – χίλια ευρώ το μήνα του συνταξιούχου θα του επιστρέψουν τώρα ένα πεντακοσάρι για να του εξαγοράσουν την ψήφο με την σκέψη ότι θα παραμείνουν στην εξουσία για ν’ αρμενίζουν με κότερα στα πέλαγα. Μασάει η κατσίκα ταραμά όπως θα έλεγαν τα ΣΥΡΙΖΟπαιδα σε εποχές αριστεροσύνης;

ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΟ!
Ήταν ξαναζεσταμένο φαΐ το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ για τις φωτιές στο Μάτι, είπε ο Πρωθυπουργός και έριξε κεραυνούς στο κανάλι του Αλαφούζου που του έχει κάτσει στο μάτι! Σκάει όμως στο ΣΚΑΙ η φωτογραφία του Αλέξη στο κότερο και γίνεται του... κότερου το κάγκελο! Μέχρι να ξεχαστεί ο σύντροφος Πετσίτης του Νίκου Παππά, νάτη η συντρόφισσα Παναγοπούλου να «καρφώνει» τον Αλέξη που τον βρήκε κουρασμένο και τον περιέθαλψε!

ΤΟ ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ...
Η ασθένεια – τακτική Χότζα- χτύπησε πολύ βαρειά τον Αλέξη. Αφού φόρτωσε τον κοσμάκη με βάρη ασήκωτα, με ένα τρίτο μνημόνιο, το σκληρότερο, τώρα αρχίζει το ξεφόρτωμα! Κι’ αυτό για λίγους και για λίγο. Οι πολλοί πάλι θα σηκώνουν τα βάρη για να κουβαλάνε τον Αλέξη στην πλάτη και την Παναγοπούλου ως πρέσβειρα καλής θέλησης που έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο της εξουσίας από κει που το άφησε μία άλλη μεγάλη πατριώτισσα αριστερή, η Γιάννα Αγγελοπούλου.

ΤΗΝ ΧΑΣΑΜΕ!
Αλήθεια, που είναι αυτή η ψυχή η Γιάννα Αγγελοπούλου που ένεκεν λιποθυμίας στο πατριαρχείο βρέθηκε από τα αλώνια στα σαλόνια και στην αγκαλιά του Αγγελόπουλου της ξεπεσμένης πλέον Χαλυβουργικής! Αυτή η Αγγελοπούλου που το 2015 από την αγκαλιά του μίστερ Χαλυβουργική έπεσε στην «αγκαλιά» της πρώτης φοράς αρισεράς του Αλέξη για να εξαφανιστεί εδώ και πολύ καιρό αφήνοντας ένα τεράστιο κενό το οποίο κάλυψε η Παναγοπούλου που βρήκε εντελώς τυχαία ένα κουρασμένο παλικάρι και το μάζεψε στο κότερό της.

ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!
Να δείτε που τα εσπευσμένα μέτρα «ανακούφισης» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα φέρουν πρόωρες εκλογές. Για καλό και για κακό ετοιμαστείτε για εκλογές τον Ιούνιο, διότι τέτοια μέτρα είναι για σύντομες κάλπες και δεν αντέχουν για φθινόπωρο. Προφανώς άνοιξε, το ντορβά με τα καρύδια πιο νωρίς απ’ ότι είχε υπολογίσει κι’ αυτό ένεκεν κότερου που ανάθεμα του ποιός τον κάρφωσε με μια κωλοφωτογραφία! Που είσαι Βαγγέλη Γιαννόπουλε!

Η ΑΠΟΡΙΑ...
Επιμένω εγώ να έχω την απορία! ποιος κερατάς τράβηξε τη φωτογραφία στο κότερο που δείχνει τον αριστερό – επαναστάτη – Φιντέλ της Ελλάδας δελαπατρίδη Αλέξη! Όποιος την έκανε να του ξεραθεί το χέρι και να μη ξαναματαδεί Αλέξη και Περιστέρα στη ζωή του! Καλά, η Παναγοπούλου απλά επιβεβαίωσε την ξεκούραση του κουρασμένου μετά την τραγωδία στο Μάτι. Δεν τα μπορεί αυτά το παιδί και πίνει, καπνίζει και κόβει βόλτες με κότερα για να ξεχάσει. Μετά φταίει ο ΣΚΑΙ και ο μπαγάσας ο Παπαχελάς με το... fake ντοκιμαντέρ που δίχενει 102 θύματα από τις πυρκαγιές του Ιουλίου. Φταίει ο άτιμος ο Πορτοσάλτε που εξασφάλισε φωτογραφίες ανάπαυσης! Ούτε τη βράβευση δεν χάρηκε εκείνη την ημέρα που κάηκαν οι 102!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ...
Αγγελοπούλου, Παναγοπούλου, Κόκκαλης, Σαββίδης, Καλογρίτσας, όλοι με τον Αλέξη. Τελικά το φτωχόπαιδο από την Κυψέλη έχει αφήσει κανένα «φτωχούλη» που να μη τον έχει φίλο; Τι θα μείνει στον Κυριάκο να εφαρμόσει το αριστερό Καστρικό του πρόγραμμα;

ΤΟ ΕΡΓΟ...
Ποιός είπε ότι η ΕΛΑΣ δεν προσφέρει έργο και μάλιστα κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες λόγω μνημονίων και κυρίως λόγω μειωμένων δυνάμεων; Παρ’ όλα αυτά, στον απολογισμό που έκανε η Αστυνομική Δ/νση Ηπείρου η δράση σε όλα τα επίπεδα είναι πολύ πλούσια. Αυτό επισημάνθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Ηπείρου και δια ζώσης στον πρώην δήμαρχο και νυν υποψήφιο Νίκο Γκόντα κατά την προχθεσινή επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Η ΔΡΑΣΗ...
Παρακολουθούμε τη δράση σας και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες σας, είπε ο Γκόντας στην κουβέντα που έγινε με τον κ. Σκούμα και τους επιτελείς του και τόνισε θα κάνουμε ότι μπορούμε ως νέα δημοτική αρχή όπως κάναμε και στο παρελθόν και σημείωσε πως το έργο της ΕΛΑΣ είναι πιο δύσκολο όταν έχει την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων και φυσικά της τήρησης της ευταξίας.

ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ...
Κατά την επίσκεψη στο Μέγαρο της ΕΛΑΣ κάποιος αστυνομικός για να μας πείσει για το δύσκολο έργο της μας επεσήμανε μία μόνο μικρή πτυχή που έχει να κάνει με τις συλλήψεις φυγόποινων, λαθραίων κι άλλων παράνομων εκεί στην παραμεθόριο της περιοχής Φιλιατών. Αυτό έγινε τις μέρες του Πάσχα που όλοι νομίζουν ότι όλα είναι ελεύθερα κι ο καθένας το βρίσκει ρεμπέτ ασκέρι!

Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ...
Όσο εσύ θα γράφεις ότι το Τζαμί θα μείνει χωρίς «καπέλλο» τόσο εγώ θα μαζεύω ψήφους, μου λέει ο Λευτέρης Δουβανάς! Μιλάμε για το «καπέλλο» που έπεσε από το Ασλάν Τζαμί και που μέχρι σήμερα κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να αποκαταστήσει. Να δείτε που το έχει γυρίσει ανάποδα και το έχει μετατρέψει σε ψηφοδόχο για πάρτη του, δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο έχει στο νου του ο σύντροφος!

ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ...
Στα Γιάννινα χθες βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν όψει των εκλογών της 26ης Μαΐου. Την ώρα που γράφεται η στήλη δεν υπάρχουν νέα από το τι είπε στην ομιλία του, οπότε δεν σχολιάζουμε και η ομιλία θα ήταν επηρεασμένη από τα όσα έγιναν στη Βουλή. Επίσης ο Κυριάκος θα έχει εστιάσει την ομιλία σε Ευρωεκλογές και Περιφερειακές εκλογές που είναι και το έντονο ενδιαφέρον. Ελπίζω να έχει αποφύγει πεπονόφλουδα από επιτήδειους που την έχουν δει Κυριακότεροι του Κυριάκου...
Kαι για την αντιγραφή:

Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ...
Μια κουβέντα με τον Δεσπότη Μάξιμο πάντοτε έχει αρκετό ενδιαφέρον. Μπορείς πολύ εύκολα να μιλήσεις τόσο για τα επουράνια, όσο και για τα επίγεια που μάλλον τον ενδιαφέρουν περισσότερο. Αν δείτε με τι ζήλο μιλάει για τα προβατογιδοαγελάδια του θα πείτε ετούτος είναι εκκλησιαστικός ποιμήν η πραγματικός ποιμένας με την καθημερινή έννοια. Χίλια περίπου ζωντανά και κάμποσες κυψέλες μελίσσια έχει στη στάνη στην Βελλά, για τα οποία θέλει να μιλάει συνεχώς και να δίνει μεγάλη βαρύτητα στο μέλλον της περιοχής.

ΤΟ ΓΑΛΑ...
Όπου να ναι ο δεσπότης Μάξιμος θα βάλει μπροστά μια υπερσύγχρονη γαλακτοκομική μονάδα, η οποία θα επεξεργάζεται το βιολογικό γάλα και θα το διαθέτει στην αγορά αρχίζοντας από την κάλυψη σε γαλακτοκομικά προϊόντα των μητροπόλεων της χώρα. Δύο – τρία είδη τυριών (Βελαΐτικα) και νωπό γάλα θα διατίθεται από τη στάνη της Ι.Μ. Βελάς. Το πιο σπουδαίο όμως είναι ότι ο δεσπότης έχει στο μυαλό του και έχει δρομολογήσει την ίδρυση και λειτουργία γαλακτοκομικής σχολής στην οποία οι νέοι θα εκπαιδεύονται και θα καλύπτουν την ελληνική αγορά σε καταρτισμένο δυναμικό πάνω στην υπόθεση «γάλα».

ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ
Εκείνο που δεν γνώριζα για τον δεσπότη μας είναι ότι πριν από πολλά χρόνια ήταν ένας μεγάλος μουσικός και μάλιστα μεγάλος κιθαρίστας! Αυτό μας το αποκάλυψε πρόσφατα όταν μας διηγούνταν τον βίο και την πολιτεία του. Μπορεί να τον σκέπασε το ράσο, αυτό το ταλέντο δεν του στέρησε όμως την καλή την διάθεση για χιούμορ. Με χιούμορ αντιμετωπίζει ιστορίες του γράφοντος με «εξαπτέρυγο»λέγοντας μου ότι με έτρωγε η πλάτη μου!

Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.