ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΙ ΟΜΩΣ!
Κι’ όμως είναι αλήθεια! Είναι απίστευτο! Είναι φανταστικό! Είναι πρώτη φορά που κρατά το λόγο του ο Αλέξης παραιτήθηκε ο Αλέξης και μαζί μ’ αυτόν και η Τασία και ο Βούτσης! Δεν το πιστεύω! Όνειρο ζω!

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ...
Την περασμένη Δευτέρα στις 6,30 το απόγευμα ο Αλέξης μας πήγε στον Πάκη και του παρέδωσε την εξουσία με την προσδοκία οτι θα του την δώσει πίσω στις 7 Ιουλίου το βράδυ εκεί κατά τις 9. Μετά από κει πήγε στο Μέγαρο για να επιστρέψει στο παραμύθι του 2015, οτι τώρα θα πάρει την εξουσία και θα φέρει τον χαμένο παράδεισο!

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
Έλεγε, έλεγε, έλεγε και ούτε οι δικοί του δεν τον έπαιρναν στα σοβαρά γιατί το είχαν ξανακούσει το παραμύθι, που κι αυτή τη φορά ήταν χωρίς δράκους! Εκεί που ξύπνησαν ήταν όταν ο Αλέξης τους φρόντισε για την τακτοποίηση των ομόφυλων ζευγαριών! Ένας μικρός χαμός από ουρλιαχτά χαράς έγινε, κάτι που αποδεικνύει ότι έχει «κόσμο» ο ΣΥΡΙΖΑ! Δύο μέρες πριν είχε γιομίσει το Σύνταγμα από τα παιδιά των λουλουδιών και πήγαινε το ξεβράκωμα μπροστά στους Ευζώνους και τον Άγνωστο Στρατιώτη σύννεφο! Έτσι τιμούν οι νεοέλληνες την ιστορία τους! Εκεί ήταν εκπρόσωποι απ’ όλα τα κόμματα κι’ από τη ΝΔ. Βλέπετε είναι υψηλού επιπέδου πελατεία αυτά τα παιδιά!

ΧΩΡΙΣ...
Θα πορευτούμε χωρίς Αλέξη, χωρις Καρανίκα, χωρίς Σκουρλέτη, χωρίς Τζανακόπουλο, χωρίς Βερναρδάκη, αλλά με Αχτσιόγλου μέχρι τις επτά Ιουλίου! Τον καημένο του Βερναρδάκη τον έστειλαν για βρούβες ύστερα από τις... πετυχημένες προβλέψεις που τσαμπούναγε στον Αλέξη, όπου ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα κέρδιζε ο Κυριάκος!

Η ΣΟΥΠΑ..!
Ξαναζεσταμένη σούπα το πρόγραμμα του 2019 του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ήταν να εφαρμοστεί το 2015 αλλά τότε δεν είχε πάρει την εξουσία και απλά επί 4 ½ χρόνια βολόδερνε με την κυβέρνηση. Με κυβέρνηση και με συνεταίρο τον Πάνο Καμμένο, τι σόι πρόγραμμα να εφαρμόσει; Πρόλαβε όμως να ξεπουλήσει την Μακεδονία.

ΟΡΑΜΑ...
Έχω όραμα για την χώρα έλεγε και ξανάλεγε και αυτό δεν το είδαμε! Ούτε η Αθανασία του Αιγάλεω να ήταν ο Πρωθυπουργός. Κι’ αυτή οραματίστρια ήταν την περίοδο της επταετίας κι έτσι πορευόταν ολα τα χρόνια. Με οράματα και με τάματα κανένα στομάχι δεν γιόμισε, αγαπητέ Αλέξη.

Η ΝΙΚΗ Ν.Δ.
«Αναγνωρίζω την νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ στις Ευρωεκλογές και ειλικρινά ελπίζω οτι θα επιφέρει την πολιτική αλλαγή που ψήφισε ο ελληνικός λαός». Λόγια «καρδιάς» του Πάνου Καμμένου μετά την ανακοίνωση της μη συμμετοχής των ΑΝΕΛ στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019.

ΤΟ ΣΤΥΛΟ
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από αυτόν τον πολιτικό, ο οποίος έδωσε το στυλό με το οποίο ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς υπέγραψαν το ξεπούλημα του Μακεδονικού. Τα δάκρυα τα τωρινά είναι δάκρυα μετανοούσας Μαγδαληνής και είναι άνευ σημασίας. Η ζημιά έχει γίνει αμετάκλητα.

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ
Είναι ο ίδιος πολιτικός, ο Καμμένος, ο οποίος στήριξε μια «αριστερή» κυβέρνηση επί 4 χρόνια, για να εκδικηθει την παράταξη που τον ανέδειξε και τον έκανε μάγγα. Αυτός ο Καμμένος που θα μάθαινε τον Τσίπρα να γράφει με το δεξί έπεσε, θύμα των επιλογών του και νάτον τώρα να εξευτελίζεται με το 0,80% που πήρε στις Ευρωεκλογές και που δεν του επιτρέπει να ξανα δοκιμάσει στις εκλογές του Ιουλίου.

ΑΔΙΑΦΟΡΟ...
Κανένα, μα κανένα δεν ενδιαφέρει το πολιτικό μέλλον του Πάνου Καμμένου αλλά το μέλλον της χώρας, την οποία έσπρωξαν στο γκρεμό μαζί με τον Τσίπρα κι όλους τους Καρανικαίους. Του είχε δώσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Αλέξης, για να ντύνεται... αρχιστράτηγος κι’ αυτό του αρκούσε να λέει οτι κάτι σημαντικό προσφέρει στην πατρίδα του!
Όπως η τύχη όλων των προθύμων, έτσι και του Πάνου, ήταν το εξωπέταγμα από την συγκυβέρνηση, εξευτελίζοντάς τον αφού του διέλυσε το κόμμα και ο Πάνος έμεινε γυμνός εντελώς! Το 0,80% καταγράφει την ωμή πραγματικότητα, η οποία τον προσγείωσε ανώμαλα.

ΣΤΑ... ΤΕΣΣΕΡΑ
Από το «εσείς στα τέσσερα» παλαιότερα προς τους ομοϊδεάτες του, έφτασε στα συγχαρητήρια τα προχθεσινά για τη νίκη στον Κυριάκο και την ΝΔ και με την ελπίδα οτι θα βάλλουν τάξη στον τόπο. Θα έλεγε κανείς πως ο Πάνος έπαθε πολιτικό πολιτισμό αν δεν θυμόνταν την συμπεριφορά του όλα τα προηγούμενα χρόνια της παντοδυναμίας του ως σώγαμπρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Για μία ακόμη φορά στην πράξη επιβεβαιώθηκε η τύχη των σώγαμπρων.

ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ
Σκορποχώρι οι ΑΝΕΛ, κι άλλοι για Τσίπρα τράβηξαν κι΄άλλοι βολοδέρνουν ψάχνοντας για στέγη. Κατσίκης, Καμμένος Δημήτρης πάνε κατά Βελόπουλο μεριά, για... πωλήσεις κηραληφών και γιατροσόφια θεραπείας αιμορροΐδων! Κάπου εκεί βάλτε και τις ιδιόχειρες επιστολές του Ιησού και βάλτε με το νου σας τι σοϊ Βουλή θα φτιάξουμε μετά την 7η Ιουλίου. Βάλτε και τον γίγαντα Νικολόπουλο από την Πάτρα για να δέσει και το γλυκό.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!..
Καλό ταξίδι Πάνο Καμμένο! Θα σε θυμόμαστε πολύ καλά για όσα έπραξες από τότε που ήσουν ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ και κυρίως από τότε που κατήγγειλες τον τότε Διευθυντή του ΕΛ. Τύπου Γ. Κύρτσο για οικονομικό εκβιασμό! Θα σε θυμόμαστε από το βιβλίο που αποκάλυψες τον αρχηγό 17 Ν που ήταν ο Αντρέας και που το είχε γράψει ο μέντοράς σου και διευθυντής σου Γεωργαλάς. Θα σε θυμόμαστε για τις κωλοτούμπες, τα μνημόνια που θα έκοβες το χέρι σου αν τα υπέγραφες. Θα σε θυμόμαστε από τις στολές παραλλαγής που φόραγες και που πήγαιναν ασορτί με την κυβέρνηση της αριστεράς την οποία υπηρέτησες πιστά! Θα σε θυμόμαστε για την συμμετοχή στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών. Θα σε θυμόμαστε για όσα προσέφερες στην αριστερά εσύ ένας δεξιός άνθρωπος! Για όλα αυτά και για χιλιάδες άλλα πράγματα. Τώρα στα... τέσσερα και μέχρι να συνέλθεις να ξαναγίνεις «δίποδο» με νου και γνώση. Καληνύχτα «σύντροφε» Πάνο. Το τελευταίο και το «μπούλης» ήταν λόγια του κολλητού σου Αλέξη.

Η ΣΥΜΦΟΡΑ
Μετά την απώλεια του Πάνου ήλθε η συμφορά από την απώλεια της κυρά Τασίας! Εκείνη αμάρτησε για την κορούλα της που από τα ΕΛΤΑ μεταπήδησε στην Βουλή με «σπρώξιμο» από τα φιλαράκια! «Δεν θέλησε να γίνει Διεθύντρια σε κατάστημα των ΕΛΤΑ και προτίμησε την Βουλή μας είπε η κυρά Τασία κι αυτό ήταν αφορμή να το πάρει κατάκαρδα και να μην ξανά είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ...
Εκείνος που έκανε οτι δεν κατάλαβε με την τακτοποίηση της πρώην συζύγου του είναι ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, μητέρα του υιού που είναι κολλητάρι του Κουφοντίνα και αδελφή του Τσουτσουβή για όσους θυμούνται. Κανένα ηθικό ζήτημα δεν τίθεται για τον ίδιο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είπε και ούτε θυμήθηκε το νόμιμον και ηθικόν που έφαγε τον Βουλγαράκη. Αλλά το είπαμε η τσίπα πανάκριβο υλικό επί ΠΦΑ!

Η ΑΠΟΥΣΙΑ...
Αμέσως μετά τη Β’ Κυριακή των εκλογών ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ έφυγε από τα Γιάννινα και επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ! Πως απόντος του κυκλοφόρησαν ένα σωρό σενάρια με το ποιόν θα συνεργαστεί για την επόμενη θητεία με ποιούς δεν θα συνεργαστεί και ποιους θα «κόψει» ύστερα από βέτο, είναι στη σφαίρα της φαντασίας ορισμένων που βιάζονται για στασίδι στο Δήμο. Παλιά τους τέχνη κόσκινο.

ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ
Τις ανωμαλίες που έχει επιφέρει ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής υπόσχεται να εξομαλύνει εως ένα σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν αναλάβει την εξουσία. Αυτό υπόσχεται κι αυτό πρέπει να γίνει πράξη, διότι η ακυβερνησία στους Δήμους θα πάει σ’ άλλο τόπο! Μεταξύ των άλλων θα ενισχύσει την θέση του Δημάρχου κυρίως όταν αυτός προέρχεται από μειοψηφίες όπως έχουμε στα Γιάννινα. Ίδωμεν!

Η ΒΑΝΑ!
Τα μάθατε τα νέα! Η Ηπειρώτισσα από το Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας Βάνα Μπάρμπα, στρατεύεται με το ΚΙΝΑΛ καπου στη Δ. Αττική. Μετά από το ΛΑΟΣ του Καρατζεφέρη και μετά τον εναγκαλισμό με τον Φλαμπουράρη, νάτην τώρα αγκαλιά με την Φώφη να... θυσιάζεται για τον λαό της παραλίας Γλυφάδας, Βάρης, Βουλιαγμένης κλπ. Δεν την χωρούσαν τα Γιάννινα, αν και υπάρχει κενή θέση γυναίκας και προτίμησε Αττική...

ΚΑΤΟΠΙΝ – ΕΟΡΤΗΣ!
Άνθρακες ο θησαυρός για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή τα δύο μεγάλα έργα που ετοιμάζονται να γίνουν στο Δήμο. Το άνοιγμα των προσφορών του έργου της ΔΕΥΑΙ που έχει να κάνει με τον Βιολογικό καθαρισμό και μάλιστα ύστερα από έξι χρόνια ήλθε κατόπιν «εορτής» μια «εορτή» που δεν βοήθησε ποτέ την Δημοτική Αρχή να καταγράψει κάτι στο ενεργητικό της, για να το πιστωθεί στις δημοτικές εκλογές.

Η Λ. ΝΙΑΡΧΟΥ
Το άλλο μεγάλο έργο για την Πόλη είναι η λεωφόρος Νιάρχου για την οποία η Δημοτική Αρχή δεν είχε και μεγάλη συμπάθεια, η οποία όμως την χρεώθηκε από τους παρόδιους κατοίκους, όπως την χρεώθηκε και η Τατιάνα Καλογιάννη! Η Νιάρχου βρίσκεται σε φάση έναρξης εργασιών.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.