ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...
Διάβασα τις δηλώσεις όλων εκείνων που ατύχησαν ως υποψήφιοι και όλοι τους είχαν να πουν ένα καλό λόγο για την ΝΔ και τον Κυριάκο πλην ενός, ο οποίος ξέχασε να γράψει έναν καλό λόγο για τον άξιο αρχηγό! Ανθρώπινο συναίσθημα η πίκρα αλλά καμία φορά πρέπει να τηρούνται και τα προσχήματα. Όχι πως και οι άλλοι με τους διθυράμβους πέτυχαν κάτι, αλλά είπαμε, η πολιτική έχει τους δικούς της κανόνες!

ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ...
Την δική του πίκρα έβγαλε ο πρώην υπουργός και βουλευτής ΝΔ Αντώνης Φούσας για το κόψιμο του αδελφού του Στέφανου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νομό. Είναι αρκετά σκληρός ο Αντώνης στη δήλωσή του και αφήνει αιχμές για τον λόγο του κοψίματος, πως αυτό έγινε επειδή ήταν πολύ δυνατός ο Στέφανος και έπρεπε να κοπεί για να εκλεγεί ένας άλλος, λέει και χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη και άδικη την μη επιλογή του αδελφού του, ο οποίος ό,τι έκανε το έκανε, δηλαδή διεκδικούσε μια θέση στο συνδυασμό, από αγάπη για τον τόπο και κυρίως από διάθεση για προσφορά!

ΔΙΚΑΙΗ!..
Δίκαιη η αγανάκτηση του Αντώνη Φούσα για λογαριασμό του αδελφού του, αλλά ως άνθρωπος της πολιτικής και της πιάτσας πρέπει να γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι στην πολιτική άλλα λένε, άλλα σκέφτονται και άλλα κάνουν! Φοβάμαι όμως πως εκείνο το σφιχταγκάλιασμα με τον Μάξιμο δεν ήταν και πολύ... ευλογημένο στην περίπτωση του Στέφανου. Λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου μυαλό. Πάντως, έχει πολύ παρασκήνιο το ζήτημα «επιλογή υποψηφίων» αυτή την φορά, όπου ο Κυριάκος δεν λογάριασε και πολλά πράγματα κι ας όψεται ο Αλέξης που τα έκανε όλα λίμπα!

❁ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ...
Τι Ντιμπέιτ και κουραφέξαλα όταν δεν θέλουν να ζημώσουν το κοσκινίζουν για να ‘χουν να λένε ότι η δημοκρατία τρέχει από τα μπατζάκια τους. Όνειρο ήταν και πάει και καλά έκανε και πάει. Ο Πρωθυπουργός ήθελε να δώσει και τις ερωτήσεις για να έχει και καλές απαντήσεις. Όμως τι έχει να πεί τώρα που η έξοδος από το Μαξίμου είναι βέβαιη και πισωγύρισμα δεν έχει;

■ Η ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ...
Ήθελε μονομαχία με τον Κυριάκο κι έκανε τον παλικαρά νομίζοντας ότι θα τον έκανε καλά. Αλλά τι μονομαχία να κάνει ο Κυριάκος μ’ έναν τύπο που έχει κόψει από γεννησιμιού του κάθε επαφή με την αλήθεια; Το ψέμμα και η αλλοίωση της πραγματικότητας είναι σε ημερήσια διάταξη. Περιμένει να ακούσει κάτι στραβό από τον Κυριάκο για να το κάνει «σημαία» προεκλογική, διότι από έργο... πάπαλα!

❖ ΑΝΑΝΕΩΣΗ!
Ανανεωμένο το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα Γιάννινα κατά 72% όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αμυράς, Δαρδαμάνης, Κεφάλα, Τζαρούχη, Τσολάκη τα νέα πρόσωπα, τα οποία ρίχνονται στη μάχη του σταυρού και με αξιώσεις να φέρουν το νέο και στον τόπο μας. Από τους νέους έχουν δοκιμαστεί ο Αμυράς δύο φορές σε Ευρωεκλογές και οι Μαρία Τσολάκη και Σοφία Τζαρούχη στην αυτοδιοίκηση. Οι άλλοι δύο, Δαρδαμάνης, Κεφάλα κάνουν παρθενική εμφάνιση.

❁ ΤΟ ΣΤΑΥΡΩΜΑ...
Παρατηρείται όμως ένα περίεργο φαινόμενο στις εκλογές που κάνει ιδιαίτερο τον Έλληνα. Ενώ συνεχώς διαμαρτύρεται για το σύστημα ζητώντας ανανέωση ιδεών και προσώπων, όταν έρχεται η ώρα, πάνε και σταυρώνουν τους παλιούς! Ένας συνδυασμός παλιού με νέο ούτε που τους πάει στο μυαλό! Ας γίνει μία καλή αρχή από αυτές τις εκλογές για να μη ξαναγκρινιάζουμε στις επόμενες εκλογές!

■ ΑΝΗΜΕΡΑ...
Δέκα και μία έμειναν ακόμη για την «απελευθέρωση» από τα δεσμά της Π.Φ.Α. ποιά αριστερά; Λέμε τώρα για να βρισκόμαστε σε κουβέντα. Είπαμε, εκεί κατά τις εννιά το βράδυ της 7ης Ιουλίου ανήμερα της Αγ. Κυριακής, στην Πειραιώς θα φτάσει τούρτα γιορτής του Κυριάκου δώρο από το Μαξίμου. Και κλάααμαα η Περιστέρα που πάλι έναν Ιούλιο θα σκάει από το κακό της που θα χάσει την Κυβέρνηση χωρίς ποτέ να έχει πάρει την εξουσία! Εκείνης λόγια χρησιμοποιεί η στήλη που έχει το κουσούρι να μη ξεχνά!

❖ ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ...
Σε τοπικό επίπεδο θα έλθουν τα πάνω κάτω. Οι έδρες, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δημοσκοπικά δείγματα αλλά και με το «δεδικασμένο» της 26ης Μαΐου, θ’ αλλάξουν χέρια. Απλά απομένει να δούμε ποιοί ή ποιές θα είναι οι τυχερές σ’ αυτές τις εκλογές. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι στα Γιάννινα ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει με μία έδρα! Θα το δούμε αυτό στις 7 Ιουλίου το βράδυ ή την 8η Ιουλίου το πρωΐ που μία έδρα θα κάνει γυροβολιές σ’ όλη την Ελλάδα.

❁ ΤΑ ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΤΑ...
Όσον αφορά στους συνδυασμούς της ΝΔ στην Ήπειρο, εκεί που ακούστηκαν μουρμουρητά ήταν σε Θεσπρωτία και Γιάννινα. Στην Θεσπρωτία που ήταν έκπληξη το «κόψιμο» του Α. Μπέζα, ο οποίος αν και είχε πάρει το ΟΚ του Κυριάκου προ πολλού και είχε χαρακτηριστεί με τα καλύτερα λόγια από τον ίδιο τον Κυριάκο κατά την περίοδο της εκλογής προέδρου στη ΝΔ, εν τούτοις δεν κρίθηκε ικανός για εκπροσώπηση του Θεσπρωτικού λαού στις εκλογές του Ιουλίου. Ο ίδιος ο Κυριάκος εξήγησε τους λόγους του κοψίματός του, αν κρίνω από τις δηλώσεις Μπέζα, ίσως να ήταν ικανοποιητικές. Πάντως, ο Αντώνης φαίνεται πως θα είναι αξιοποιήσιμος!

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ...
Να συμμεριστεί η στήλη τους πανηγυρισμούς του διοικητή του Π.Π.Γ.Ν.Ι. κ. Τσίκαρη για την επαναλειτουργία της Αγγειοχειρουργικής του Νοσοκομείου η οποία είχε σταματήσει ή υπολειτουργούσε εδώ και αρκετά χρόνια όταν την εγκατέλειψε ο γνωστός Γιαννιώτης Καθηγητής κ. Ματσάγγας ο οποίος από κάποιους και για κάποιους λόγους αναγκάστηκε να φύγει.

❖ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ...
Έχουν ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις και κυρίως πρέπει ν’ απολογηθούν εκείνοι που φρόντισαν να ορφανέψουν την συγκεκριμένη κλινική και αν θέλει να είναι συνεπής ο κ. Τσίκαρης να κάνει τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις, αν θέλει να φανεί χρήσιμος έστω και τώρα, που σε λίγο θα ολοκληρώσει την θητεία του, διότι δεν είδα να συμπεριλαμβάνεται και το όνομά του στους υπό παράταση θητείας διοικητές νοσοκομείων.

❁ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ...
Να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που, αντί να ενισχύσουν την Αγγειοχειρουργική, την οποία είχε αναστήσει ο Ματσάγγας, φρόντισαν να την αφήσουν στ’ αζήτητα και να έρχεται τώρα ο κ. Τσίκαρης να πανηγυρίζει για την στελέχωση με ικανό στελεχειακό δυναμικό, κάτι που μειώνει τα προβλήματα των ασθενών της ευρύτερης περιοχής!

■ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...
Γίνεται λόγος για συμφέροντα που στέρησαν υπηρεσίες υγείας και σ’ αυτό τον κλάδο να ονομαστούν αυτά τα συμφέροντα και κυρίως ποιοι ήταν οι μεσάζοντες, οι οποίοι μέσα από το ίδιο το Νοσοκομείο φρόντισαν για την εξυπηρέτησή τους. Αν δεν γίνουν «αποκαλυπτήρια» τότε υπάρχει συνευθύνη σ’ εκείνους που σιωπούν και τα αποκρύπτουν.

❖ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ...
Η στοιχειώδης ή καθόλου λειτουργία της Αγγειοχειρουργικής ταλαιπώρησε πολύ κόσμο που έτρεχε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να βρει την υγειά του σε προβλήματα αγγειοχειρουργικής φύσεως, για να μην πω ότι έτρεχαν στο Νοσοκομείο της Λάρισας στο οποίο προσέφερε τις υπηρεσίες του ο κ. Ματσάγγας, αφού τα Γιάννινα δεν ήταν «φιλόξενα» γι’ αυτόν. Εκτός από την ταλαιπωρία των ασθενών, ήταν και η οικονομική αιμοραγία η οποία σε χαλεπούς καιρούς ήταν πιο επώδυνη.

❁ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ...
Μένοντας στο χώρο της υγείας, να πούμε ότι σε 43 διοικητές και 7 αναπληρωτές ανανεώθηκαν οι συμβάσεις στις 15 Μαΐου και λίγο πριν τις εκλογές. Μεταξύ των διοικητών συμπεριλαμβάνονται οι ανανεώσεις των διοικητών των νοσοκομείων Χ/κώστα, Άρτας, Πρέβεζας. Δεν είδα του Νοσοκομείου Φιλιατών, και του Π.Π.Γ.Ν.Ι. Το σημαντικό σ’ αυτή την απόφαση του Υπουργείου Υγείας είναι ότι η ανανέωση σύμβασης συνοδεύεται με αποζημίωση σε τυχόν λύση της από μια νέα ηγεσία του υπουργείου. Πόσο μακριά τελικά βλέπουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, όχι πως κάποιοι προηγούμενοι δεν έκαναν κάτι ανάλογο!

■ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ!
Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρείς, αλλά πέντε φορές δοθηκε παράταση και πάει για έκτη η κατασκευή κλωβών φιλοξενίας αδέσποτων στο Δήμο Ιωαννιτών, χωρίς ακόμη να γνωρίζει κανείς πότε θα ολοκληρωθεί ένα έργο 20.000 ευρώ το οποίο είχε αρχίσει το 2016! Τρία χρόνια και στον τόπο τα βιολιά, ενώ ο εργολάβος αύριο ζητάει μία ακόμη παράταση για 30/9/19! Δύο λεπτομέρειες: Το έργο έπρεπε να τελειώσει σε σαράντα μέρες και κάτι τελικά δεν κατάλαβε ο ανάδοχος και «απειλεί να το τελειώνει σε σαράντα μήνες! Το έργο πάρθηκε με 3% έκπτωση ενώ ανάλογο στη Βέροια με 62%. Κατά τ’ άλλα, αναρωτιούνται στη δημοτική αρχή τι έγινε στις 2 Ιουνίου! Κατάλαβες Θωμά;

❖ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ!..
Είδαμε, ακούσαμε, μάθαμε, για την βράβευση του μεγάλου έργου της ανακύκλωσης στο Ελευθεροχώρι! Κανείς όμως δεν μας είπε ότι το εργοστάσιο αυτό χρειάζεται και άφθονο νερό για να δουλέψει και κανείς αρμόδιος δεν σκέφτηκε να φροντίσει γι’ αυτό. Τώρα τρέχουν σε ρεματιές και λαγκάδια για να μεταφέρουν νερό με βυτιοφόρα! Τζάμπα οι βραβεύσεις τα συγχαρητήρια και τα «μασκαρέματα» της Μαρίας Σπυράκη, που έγινε ένα με τα σκουπίδια για χάρη της όψιμης κολλητής της την οποία τελικά δεν διέσωσε!

 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.