ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ!
Δέκα ολόκληρα χρόνια είχε ν’ ακουστεί πολιτικός λόγος από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Κι’ αυτό έγινε προχθές βράδυ στο Βελίδειο στη Θεσσαλονίκη. Βρήκε ευκαιρία, με αφορμή την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της πρωτεύουσας της Μακεδονίας και είπε αρκετά πράγματα που, όπως και να το κάνουμε, σήκωσε θύελλες σε αρκετούς «κύκλους» που την είχαν δει αλλιώς και πολλά διέδιδαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ...
Τρείς κατηγορίες Ελλήνων ήταν εκείνες που αναστατώθηκαν από την παρουσία Καραμανλή στο προσκήνιο εν όψει των εκλογών του Ιουλίου. Πρώτοι και καλύτεροι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, που όλα τα προηγούμενα χρόνια το παίζαν και φιλοΚαραμανλικοί και επένδυαν στην σιωπή! Μάλιστα, δεν άγγιζαν την περίοδο Καραμανλή, κάνοντας άλματα μνήμης όταν έπρεπε ν’ αναφερθούν στο διάστημα 2004-2009!

ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ!...
Υπήρξε η φυλή των πρώην ΠΑΣΟΚΩΝ των ΚΙΝΑλιτών η οποία ακούει Καραμανλή και βγάζει καντήλες! Δεν μπόρεσε να χωνέψει πώς ο Καραμανλής παρέδωσε τα ηνία της χώρας και μαζί μ’ αυτά και την... καυτή πατάτα στα χέρια του Γιωργάκη ο οποίος την μετέτρεψε σε μνημόνια! Ήταν τότε που ο Γιωργάκης πήγαινε γυρεύοντας κι’ έβλεπε το τυρί αλλά δεν έβλεπε τη φάκα. Το τυρί ήταν η πρωθυπουργία, με εκείνο το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» και εξασφάλισε το 45% του ελληνικού λαού, για να το φτάσει στο 4% και που έκτοτε βολοδέρνει για την επιβίωση.

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ!..
Υπάρχει και η φυλή των Καραμανλικών, η οποία, όπως και να το κάνουμε, χάρηκε υπέρ του δέοντος από την ομιλία Καραμανλή, η οποία σ’ αυτή την περίοδο λειτουργεί ενισχυτικά στη ΝΔ και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ...
Ξεκαθάρισε ο ίδιος ο Καραμανλής, με ποιούς είναι και με ποιούς δεν είναι, αφήνοντας σύξυλους τους κύκλους που περιέφεραν τον Καραμανλισμό όπως και τα σαρκία τους σε διάφορους πολιτικούς χώρους, για να καταλήξουν τινές εξ’ αυτών στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ! Παπαγγελόπουλος, Παπακώστα, Κουντουρά, Κουΐκ και ο Καμμένος, παρίσταναν τους Καραμανλικούς και σαν τέτοιους τους δέχτηκε στην αγκαλιά του ο Τσιπραλέξης, για να έλθει τώρα να βάλει τα στελέχη να θυμούνται και να βρίζουν την περίοδο Καραμανλή!

Η ΣΤΗΡΙΞΗ...
Πάλι τα ίδια με τους αντικαραμανλικούς! Ενοχλούνται από την παρουσία Καραμανλή λίγες μέρες πρίν από τις εκλογές. Και είναι οι ίδιοι που ενοχλούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα που εκείνος δεν μιλούσε! Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους όλοι αυτοί και ας πετροβολούν τον πρώην Πρωθυπουργό και την ΝΔ επειδή μίλησε ο Καραμανλής και στήριξε την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ...
Ενοχλούνται πολλοί από την παρουσία του Καραμανλή, που ύστερα από δέκα χρόνια σιωπής εκεί, στο Βελίδειο, έγινε ο μεγάλος χαμός από την υποδοχή! Θυμηθείτε εσείς τώρα έναν άλλο πρώην Πρωθυπουργό που έχει τέτοια αποδοχή, όπως εκείνη που είδαν όλοι οι Έλληνες προχθές το βράδυ. Φαίνεται πως η σιωπή του τόσα χρόνια έκανε τον Καραμανλή πιό αγαπητό και κυρίως οι Μακεδόνες που έχουν χίλιους λόγους να τον τιμούν και να τον εκτιμούν!

ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑΙ;
Οκτώ χρόνια χρημάτισε Πρωθυπουργός ο Κώστας Σιμήτης, άλλα δύο χρόνια ο ΓΑΠ. Αλήθεια τους θυμάται κανείς για κάποιον ιδιαίτερο λόγο, είτε μιλάνε είτε όχι; Στερήθηκε κανείς από την απουσία αυτών των δύο και να τους παρακαλάνε να πούνε κάτι για να ‘χουν να λένε; Μόνο ο Καραμανλής τους ενοχλεί, διότι ζουν με τον φόβο της επαναδραστηριοποίησής του και γι’ αυτό βγάζουν χολή!

Η ΚΡΙΤΙΚΗ...
Βγήκε τώρα και εκείνος ο ξεχασμένος Φίλης και αφ ‘ενός κάνει κριτική προς την στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Καραμανλή, αλλά και για να θυμηθεί κι’ εκείνος ότι ο Καραμανλής ήταν η αιτία που μπήκε η χώρα στα μνημόνια! Τώρα όψιμα θυμήθηκε να συμπορευθεί με τους ΠΑΣΟκους στον αντικαραμανλισμό, ενώ επί πέντε σχεδόν χρόνια δήλωναν Καραμανλικοί μέχρι κόκκαλο!

Ο ΣΠΟΡΟΣ...
Πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι συμπαθούντες και μη τη ΝΔ ότι αυτή η παράταξη μόνο τυχαία δεν βρίσκεται σε τροχιά κυβέρνησης για μια φορά ακόμη. Είναι η παράταξη που έχει σταθερή ιδεολογική βάση και γι αυτό πάει κι’ έρχεται, πότε στην κυβέρνηση και πότε στην αξιωματική αντιπολίτευση κι’ αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Με τις αδυναμίες, με τα κουσούρια της αλλά και με τις δυνατότητές της καταφέρνει να καθορίζει τα πράγματα σ’ αυτό τον τόπο για μισό αιώνα περίπου. Αρέσει δεν αρέσει, αυτό πρέπει να γίνει παραδεκτό. Φαίνεται ότι ο Εθνάρχης έσπειρε δυνατό σπόρο κι’ αυτό δεν του το συγχωρούν οι αντίπαλοι.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ...
Πολλοί, οι εχθροί του Καραμανλή, περίμεναν έναν απολογισμό της περιόδου της πρωθυπουργίας του, κάτι που δεν έγινε σ’ αυτή την στιγμή. Όμως, η παρουσία του ήταν καθαρά προεκλογική εν όψει των εθνικών εκλογών, που έχουν να κάνουν με την απαλλαγή από την γιαλαντζί αριστερά και μόνο. Ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον να έχουμε την τιμή ν’ ακούσουμε τον πρώην Πρωθυπουργό να κάνει τον απολογισμό κι’ εκείνης της περιόδου που, όταν μιλούσε, κανείς δεν είχε αυτιά να ακούσει, διότι προείχαν οι σειρήνες του Γιωργάκη «λεφτά υπάρχουν». Και ήταν αυτά τα λεφτά που ήταν τα δανεικά από τον Αντρέα και τον Σημίτη!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΝΕΙΣ!
Δεν προκάνεις μωρ’ μάνα μου! Δεν προκάνεις να το γυρίσεις όπως ονειρεύεσαι! Απλά το... διαδικαστικό παράδοσης της εξουσίας θα γίνει την Κυριακή 7 Ιουλίου. Οκτώ και μία απόμειναν! Και που ‘σαι, μη κρατήσεις κλειδιά από το Μαξίμου. Φεύγοντας μη ξεχάσεις να πάρεις τον Καρανίκα!

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ!..
Βιάζεσαι, θα με παρατηρήσει κάποιος καλοπροαίρετος (αν υπάρχει τέτοιος)! Εδώ όχι! Περισσότερο βιάζεται ο ίδιος ο Αλέξης, ο οποίος έχει εγκαταλείψει την μάχη εδώ και πολύ καιρό, διότι και ο ίδιος δεν πιστεύει στον εαυτό του και σε όσα ο ίδιος λέει!

ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ!
Ποιές λίστες Λαγκάρντ, ποιά ΖΗΜΕΝΣ, ποια NOVARTIS. Όλα περασμένα – ξεχασμένα! Μόνο τα κρατικά ΜΜΕ με την Ακριβοπούλου του έμειναν να... μπαχλατάνε, ωσάν να μην πήραν χαμπάρι τον Αρμαγεδώνα που ερχεται. Αυτός κι αν είναι Αρμαγεδών κι’ όχι αυτός που επινόησε ο ηγέτης Αλέξης που γράφει ιστορία μέχρι να φέξει!

Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ...
Αν δεν πάρω αυτοδυναμία στις 7 Ιουλίου θα σας πάω σε εκλογές τον Αύγουστο! Απειλή, προειδοποίηση, θα σας γελάσω. Παίζει από προχθές αυτή η κουβέντα του Κυριάκου και αναστάτωσε κόσμο και κοσμάκη, που για ν’ αποφύγουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πάνε για ψήφο στις 7 Ιουλίου. Και τα μπάνια του λαού δεν τα σκέφτονται;

Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ...
«Ήταν προσβλητικό για την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα και είναι τελείως λάθος το ντιμπέϊτ μεταξύ των δύο αρχηγών των δύο πρώτων κομμάτων». Αυτά τα έλεγε ο Αλέξης παλαιότερα. Ε! Αυτή την προσβολή της ποιότητας της δημοκρατίας σκέφτηκε ο Κυριάκος (όχι Κούλης πλέον), και ζήτησε ντιμπέϊτ με όλους, κάτι που όμως απέφυγε σαν ο διάβολος το λιβάνι ο απερχόμενος Αλέξης!

ΑΣ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΟΥΝ!
Τι στο διάβολο γίνεται εκεί στο Μαξίμου; Δεν του θυμίζει κανείς τι έλεγε κι έκανε πριν το 2015 και τι λέει και κάνει 4,5 χρόνια μετά; Ελπίζω να μην αναγκαζόμαστε να γράφουμε τα ίδια για τον Κυριάκο, όταν τελειώνει την δική του Πρωθυπουργική θητεία...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.