ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ...
Περιμένουμε τον πρωθυπουργό να εγκανιάσει το νέο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπως μας είχε υποσχεθεί πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και πριν την ψυχρολουσία! Είχε υποσχεθεί τότε - και μετά την... επιθεώρηση των εργασιών - ότι θα επιστρέψει τον Ιούλιο για τα εγκαίνια. Μπήκε Ιούλης και το μόνο που μάθαμε είναι το σπάσιμο του εμπάρκο στο «βοθροκάναλο» του Αλαφούζου και η επίσκεψή του στην Σία Κοσιώνη και τον Παπαχελά!

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ...
Είχε έλθει στα Γιάννινα ο Αλέξης και από κοντά ολόκληρη κουστωδία, με τον νεοδιορισθέντα Υπουργό Μωραΐτη, «φυγάδα» του ΚΙΝΑΛ. Τότε ειδαμε φωτογραφίες να δείχνουν τον Πρωθυπουργό να επιθεωρεί τις εργασίες. Και μάλιστα υπήρξε ένας οργασμός εργασιών με εργαζόμενους πάνω σε σκαλωσιές, οι οποίοι ήταν όμοιοι μ’ εκείνους που βρέθηκαν στα έργα του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη! Βρε, μπας και ήταν ο Καρανίκας μεταμφιεσμένος;

ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΝΕΙ!
Δυστυχώς, δεν θα προκάνει ο Αλέξης να κόψει την κορδέλα στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το οποίο εξακολουθεί να ταλαιπωρεί το επιβατικό κοινό εδώ και σαράντα χρόνια! Όπως σας το γράφω φίλοι μου. Εδώ και σαράντα χρόνια περνάει από της ψυχής του τον τάραχο κι όλοι όσοι αναμείχθηκαν στην υπόθεση «Αεροδρόμιο Ιωαννίνων» τα έκαναν μαντάρα! Έχει μεγαλώσει πολιτικούς και πολιτικούς το... στοιχειωμένο Αεροδρόμιο μας, που ο καθένας κόπτεται για την πολίτιμη προσφορά του στον τόπο!

ΤΟ ΞΕΡΟΣΤΑΛΙΑΣΜΑ...
Ξεροσταλιάζουν οι επιβάτες και ταλαιπωρούνται ακόμη από την αδιαφορία των υπευθύνων, που όλο λένε πως όπου να ναι τελειώνει το μαρτύριο κι όλο πάει στο μέλλον η ολοκλήρωση των εργασιών. Να φανταστείτε ότι σ’ αυτό το Αεροδρόμιο έχουν επενδύσει πολλοί πολιτευόμενοι γενικώς και ο καθένας βάζει τον εαυτό του στο δημιουργικό κομμάτι χωρίς κανείς ν’ αναλαμβάνει το κόστος των καθυστερήσεων και των ταλαιπωριών. Περιφέρεια, Δήμος, πολιτικοί «επένδυσαν» στο Αεροδρόμιο, το οποίο, αν και έχει χαρακτηριστεί διεθνές, εν τούτοις μόνο σαν τέτοιο δεν λειτουργεί και εκτίθενται όλοι τους καθημερινά...

ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ...
Με αφορμή την αναφορά στο Αεροδρόμιο και στον Πρωθυπουργό, ήρθαν στο νου οι δεσμεύσεις του πριν το 2015 ότι τα προεδρικά αεροσκάφη, τρία τον αριθμό, θα καταργηθούν και ο πρωθυπουργός θα μετακινηθεί με αεροσκάφη των γραμμών. Όταν έγινε πρωθυπουργός τα ξέχασε όλα αυτά και στο «κυβέρνηση TRAVEL» τα αεροσκάφη όχι μόνο δεν πουλήθηκαν, αλλά ήταν στην χρήση όλων των κολλητών του Παππά – Σπίρτζη κλπ.

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ...
Η συνέπεια και ο λόγος... συμβόλαιο του Αλέξη σε όλα τα ζητήματα. Πριν από ένα χρόνο επέβαλε εμπάργκο σε όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, μη πατήσουν το πόδι τους στα «μαγαζιά» του Αλαφούζου και κυρίως στο «βοθροκάναλο» ΣΚΑΙ! Μια μόνο εβδομάδα πριν την τελετή παράδοσης – παραλαβής του Μαξίμου, γίνεται επίορκος και μόνος του έκανε αρση του εμπάργκου και πάτησε το πόδι του στο ΣΚΑΙ, για το οποίο μία κουβέντα συμπάθειας δεν είπε, όταν τον περασμένο Δεκέμβριο το τίναξαν τα «φιλαράκια» στον αέρα.

Ο ΠΑΝΙΚΟΣ...
Τελικά, ήταν τόσος ο πανικός στο κυβερνητικό στρατόπεδο που αναγκάστηκε να χτυπήσει την πόρτα του οχτρού! Έλεγε ο Ανέστης Λώρας: Η πολιτική και η... πρατίνα σε πάνε στην πόρτα του οχτρού. Και είχε απόλυτο δίκαιο! Όταν είναι για ψήφο δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, ακόμη και στο γείτονα που είσαι «σκοτωμένος» που χτυπάς την πόρτα. Το ίδιο και με την πρατίνα (προβατίνα), αν κοπεί από το κοπάδι και πάει στο κοπάδι του γείτονα, που έχεις χρόνια να μιλήσεις, είσαι αναγκασμένος να χτυπήσεις την πόρτα για να την επαναφέρεις στο δικό σου το κοπάδι...

ΤΟ ΜΑΝΤΡΩΜΑ...
Αυτό το «κοπάδι» προσπαθεί να μαντρώσει ο Αλέξης και κάνει οτιδήποτε για να το συγκρατήσει στο μαντρί. Γι’ αυγάτισμα του κοπαδιού δεν γίνεται λόγος, γιατί έχουν βρεθεί άλλοι... τσοπαναραίοι που ξέρουν καλύτερα να παίξουν φλογέρα!

Ο ΜΟΝΟΣ!..
Μόνο ο «τσοπάνης» Αλέξης στο ΣΚΑΙ κι όχι κανένα αλλά από τα «πρόβατά» του. Θέλει να πάρει όλη την δόξα μόνος του και να μοιράσει το κόστος της συντριβής στα στελέχη, πολλά από τα οποία είναι εξαφανισμένα. Πού είναι ο Φλαμπουράρης, που δεν... έβλεπε ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό και που ευχαριστούσαν το θεό που τους έστειλε έναν άθεο να κυβερνήσει τη χώρα; Πού είναι ο Πετρόπουλος που τον παρακαλούσαν οι επιχειρηματίες να τους βάλει μεγαλύτερες εισφορές;

ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ!..
Την... καημένη την Έφη Αχτσιόγλου, την έφεραν στα Γιάννινα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και την οδήγησαν στην Πλατεία Μαβίλη και παραλίγο να εχει την τύχη της Κυρα – Φροσύνης! Τρεις χωρίς... κούκο ήταν εκείνοι που προθυμοποιήθηκαν να πάνε να την ακούσουν και απογοητεύτηκαν όταν δεν άκουσαν από τα χείλη της για τον... έρωτά της και το δεσμό της με τον Δημήτρη από το Αιγάλεω σίτυ!

ΟΙ ΟΛΙΓΟΣΤΟΙ...
Χτυπιούνταν η Έφη εκεί, στην άκρη της Παμβώτιδας, για να πείσει τους ολιγοστούς ότι η κυβέρνηση είναι ό,τι καλύτερο έλαχε στο τόπο μετά την μεταπολίτευση. Τι κρίμα που οι κορμοράνοι και οι γλάροι είχαν αποσυρθεί στις φωλιές τους και δεν είχαν την τιμή να γίνουν αποδέκτες τέτοιων θέσεων και σκέψεων για το μέλλον τους. Δεν της είχε «διασχίσει» το μυαλό οτι θα πάθαινε τέτοιο χουνέρι στα Γιάννινα!

Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ...
Εκείνο που έκανε εντύπωση ήταν η... αξιοπιστία της κυβέρνησης η οποία όμως δεν έκανε όλα όσα είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει! Πού την είδε την αξιοπιστία και σε ποιά σημεία κρατήθηκε αυτή τα 4 ½ χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, μόνο η Έφη και ο αγαπημένος της Τζανακόπουλος το γνωρίζουν, που λόγω θέσεώς τους (κυβερνητικοί εκπρόσωποι) είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν τις απόψεις των «υπογείων» της Κουμουνδούρου και του... ισογείου του Μαξίμου! Η συγκέντρωση δε στην Πλατεία Μαβίλη... έσφυζε από πλήθος και κυρίως από νιάτα άνω των -ήντα!

ΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ...
Γι’ αυτό το φιάσκο στη συγκέντρωση της αγαπημένης του Τζανακόπουλου- βλέπετε δεν την αναφέρω αλλιώς – καυγαδίζουν τα συντρόφια της μέσω διαδικτύου. Η στήλη ντρέπεται να κάνει τέτοιους χαρακτηρισμούς σαν αυτούς που ανταλάσουν εκείνοι. Βλέπετε, πάνε οι καιροί που έστηναν παραστάσεις αγανακτισμένων που φώναζαν «να καεί, να καεί το μπ.....λο η Βουλή»! Η Βουλή επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ έγινε... Αμερικανικό κολέγιο και δεν έπρεπε να καεί!

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...
Τρεις οι γυναίκες στο συνδυασμό της Ν.Δ στο Νομό Ιωννίνων. Η ποσόστωση που έβαλε η κυβέρνηση, δίνει την δυνατότητα σε τρεις εκπροσώπους του ωραίου φύλλου να «διαγωνιστούν» με το αντρικό κι αυτό έχει την αξία και την σημασία του. Την Κυριακή ο Γιαννιώτικος λαός της Ν.Δ Θα πρέπει να εμπιστευτεί την ψήφο του και σε μία γυναίκα για ν’ αλλάξει το πολιτικό τοπίο. Που ξέρετε, κάτι καλύτερο μπορεί να προσφέρει μια γυναίκα από τα έδρανα της Βουλής. Διαλέξτε ένα λόγο και αποφασίστε και γυναίκα!

ΟΙ ΤΗΛΕΠΩΛΗΤΕΣ...
Παλιά ήταν ο Άδωνις ο τηλεπωλητής που, εκτός από βιβλία, μια σχετική τρέλα... την πουλούσε. Τώρα στο πόδι του ο Βελόπουλος, ο οποίος πλασάριζε αυθεντικές επιστολές του Ιησού Χριστού και φάρμακα για την φαλάκρα! Με αυτά τα «προϊόντα» διεκδικεί θέση στην Ελληνική Βουλή, για να την... γιατρέψει από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν!
ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!
Πάνω του πήρε την υπόθεση «διαρροή του Βιολογικού» ο ίδιος ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μίλησε για «μεγάλα συμφέροντα» που εμποδίζουν την εξέλιξη του διαγωνισμού που, ενώ έγινε το 2013, έξι χρόνια μετά τραβάει της ψυχής του τον τάραχο. Μεγάλα συμφέροντα για ένα έργο, που ενώ ήταν έτοιμο από το 2010, επί εποχής Γκόντα, εννιά χρόνια μετά μιλάνε για «μεγάλα συμφέροντα» τα οποία δεν ανακαλύφθηκαν ξαφνικά!

ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ...
Έξι χρόνια κλειστοί οι φάκελοι των προσφορών για το έργο κατασκευής αποχετευτικού. Έξι χρόνια και πέρασαν δύο δημοτικές αρχές που άφηναν να περνάει ο χρόνος ανεκμετάλλευτος. Από το 2013 φτάσαμε στο 2019. Και οι προσφορές άνοιξαν δύο βδομάδες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές κι αφού οι Γιαννιώτες αποφάσισαν αλλαγή της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Και που άνοιξαν οι προσφορές, τίποτα σπουδαίο! Πάλι τα «μεγάλα συμφέροντα» θα μεριμνήσουν να πάει πίσω το έργο και ίσως φτάσει στα όρια της απένταξής του! Τότε να δούμε ποιός θα χάσει και ποιος θα κερδίσει. Ωστόσο τα απόβλητα του Βιολογικού θα πέφτουν ατόφια στην τάφρο, διότι ο Βιολογικός έχει φτάσει στα όρια του. Μαθαίνω δε ότι σήμερα το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. θα συζητήσει τις ενστάσεις των υποψηφίων εργολάβων – μεγάλα συμφέροντα κατά τον Δήμαρχο με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το έργο σ’ ένα ακόμη κυκεώνα καθυστερήσεων, κάτι που θα κληθεί η επόμενη διοίκηση να το διαχειριστεί αλλά είπαμε! Όταν ένα έργο κατασκευής κλοβών για τ’ αδέσποτα των 20.000 δεν έχει ολοκληρωθεί εδώ και σαράντα μήνες, πώς ένα τέτοιο μεγάλο έργο να τελειώσει σε έξι χρόνια;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.