ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΑΛΗ Η ΑΡΧΗ!

Όλα έτοιμα για την ΔΕΘ όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο μήνες ακριβώς μετά την πρωθυπουργοποίησή του, θα εξαγγείλει μέτρα υπέρ του λαού! Έτσι λέει και θέλουμε να το εννοεί. Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε αρκετά καλά η περίοδος Μητσοτάκη του νεότερου, ο οποίος πήρε ζεστά την υπόθεση Πρωθυπουργός και... γαζώνει. Τα καλά λόγια για τον Κυριάκο, λόγω καλών δειγμάτων που δείχνει!

 

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ...

Νεότερα θα σας έχει η στήλη την άλλη εβδομάδα, μετά την ομιλία στη ΔΕΘ και μετά την συνέντευξη της Κυριακής, στην οποία ο υπογράφων θα εκπροσωπήσει την εφημερίδα, όπως κάνει τις τελευταίες δεκαετίες επί πρωθυπουργίας Κώστα Μητσοτάκη, Κ. Καραμανλή, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Αντώνη Σαμαρά και φυσικά του Κυριάκου, ως αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης...

❁ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ...
Καθόλου κεραυνός εν αιθρία, δεν ήταν οι αποχωρήσεις δύο δημοτικών συμβούλων από την παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη και η προσχώρησή τους στην παράταξη του Μωυσή Ελισάφ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έκαναν οι δύο αποχωρήσαντες Αϊβατίδης – Παππάς, επί τρεις μήνες το... κοσκίναγε το δίδυμο Τατιάνας – Β. Κοσμά, επειδή προφανώς δεν είχαν ούτε όρεξη, ούτε σκοπό να... ζυμώσουν!

■ ΤΩΝ ΟΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΣ!
«Εμείς ως εκλεγμένοι σύμβουλοι δεν είχαμε καμία άποψη όλο το προηγούμενο διάστημα και είμαστε τα απόπαιδα της παράταξης και γι’ αυτό πήραμε την οματιών μας, είπαν οι αποσκιρτήσαντες και έκλεισαν την πόρτα της Τατιάνας δυνατά και εντάχθηκαν στο στρατόπεδο Ελισάφ όπου βρήκαν μεγάλη «αγκαλιά» και ένιωσαν και την ανάλογη θαλπωρή...

❖ ΚΟΥΒΕΝΤΟΛΟΪ...
Τρείς μήνες κουβεντολόϊ Τατιάνας – Κοσμά με τον Ελισάφ και στον τόπο τα βιολιά! Όπως μαθαίνουμε κάθε φορά που συναντιόταν το δίδυμο με τον Δήμαρχο, έβαζε όλο και πιο ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων, για να φτάσουν την περασμένη Κυριακή να είναι ένα βήμα πριν την συνεργασία. Όμως «κάτι έγινε» και υπαναχώρησε η κ. Καλογιάννη, πρώην αντιπεριφεριάρχης και η σεμπριά δεν έγινε ποτέ!

❁ ΦΙΡΙ – ΦΙΡΙ...
Σ’ αυτή την συμφωνία είχαν μείνει οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι κι’ όλα άλλαξαν την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι όταν διεπίστωσαν ότι η αρχηγός τους το πήγαινε φιρί – φιρί και ροκανίζοντας τον χρόνο για να μην συμπράξει με τον Μωϋσή και την ομάδα του. Έτσι, οδηγήθηκαν στην απόφαση να «ξενητευτούν» και μέσα από μια άλλη παράταξη να γίνουν πιο χρήσιμοι για την πόλη, την οποία ετάχθησαν να υπηρετήσουν. Αυτή ήταν η δική τους αιτιολόγηση της δραπέτευσης!

■ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ!
Αυτά όσον αφορά το προσκήνιο, διότι στο παρασκήνιο έγιναν θάματα και πράματα! Αν κρίνει κανείς από την αντίδραση του στρατοπέδου της Τατιάνας, δύο πράγματα μπορεί να διαπιστώσει. Ότι η κυρία Καλογιάννη δεν είχε την αίσθηση τι έγινε τον περασμένο Μάϊο ή ότι δεν θέλει να καταλάβει τι εστί Δήμος Ιωαννιτών. Προσπάθησε να φέρει τα πράγματα στα μέτρα της και κυρίως στα μέτρα της τελευταίας εννιαετίας, που ελέω Καχριμάνη θήτευσε στην Περιφέρεια Ηπείρου. Με διαταγές, δεν κυβερνιέται μία παράταξη η οποία κάνει λόγο για «αποστάτες»!

❖ ΤΑ «ΛΑΦΥΡΑ»...
Το τρίμηνο αλισβερίσι μεταξύ Τατιάνας - Μωυσή δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Όλο και πιο απαιτητικό ήταν το «δίδυμο» κι όλο πιο ενδοτικός ήταν ο Δημαρχος, μέχρι που έφτασαν στο μή παρέκει. Ο ΟΚΠΑΠΑ και τέσσερις αντιδήμαρχοι ήταν τα πρώτα «λάφυρα» για να φτάσουν σε κάποια στιγμή, να μη φτάνουν! Εκείνο όμως που δεν γνωρίζω είναι αν οι απαιτήσεις όσο περνούσε ο καιρός μεγάλωναν ή γίνονταν κουβέντα για τα μάτια του κόσμου και νάχαμε να λέγαμε!

❁ Η ΛΥΣΗ...
Μέχρι που έφτασαν να... παίζουν τις καθυστερήσεις όπου οι εξ Αθηνών «διαιτητές» τα πήραν στο κρανίο και σφύριξαν την λήξη! Κάπου εκεί, σε μια ακρούλα, είναι η ΝΟΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με τον γνωστό «μάγειρα» κ. Τζαρούχη να κάνει τώρα τον παρατηρητή από γραμματοκομιστής που ήταν πριν τις 26 Μαΐου 2019!

■ ΤΟ ΜΕΤΡΟ...
Κάποια στιγμή εκεί στην παράταξη της Τατιάνας, έπαιξαν με το Νεοδημοκρατικό μΈτρο! Διαγκωνίζονταν για το ποιός είναι πιο πολύ δεξιός και το ποιός είναι κάργα Νεοδημοκράτης! Μάλιστα, ένα πρωτοπαλίκαρο έβγαζε την κομματική ταυτότητα για ν’ αποδείξει πόσο πιστός είναι στο κόμμα από το οποίο είχε πάρει (;) την ευλογία να κυβερνήσει τον Δήμο! Αυτά ενώπιον της αρχηγού, η οποία δήλωσε ακομμάτιστη και ανεξάρτητη!

❖ Η ΔΙΑΤΑΓΗ...
Τον Μ. Ελισάφ πήραν διαταγή να βοηθήσουν στο β΄γύρο. Και αυτόν ξαναπήραν εντολή να στηρίξουν για δήμαρχο και σ’ αυτή τη διαταγή δεν υπάκουσαν και νάτοι τώρα να μένουν με το δάχτυλο στο στόμα και να μιλούν για «αποστάτες όταν, όπως φαίνεται, είναι από κείνους που έκαναν σωστή υπακοή στην Πειραιώς!

❁ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ...
Η στήλη γνωρίζει όλο το παρασκήνιο και κάποια στιγμή θα βάλει το δαβλί στην μπαρούτη και όποιος γλυτώσει! Το ότι όλο το προηγούμενο διάστημα κάναμε μούγκα, το κάναμε για λόγους δεοντολογίας. Εκατό η αλεπού, διακόσια τ’ αλεπόπουλα δεν γίνεται! Το μόνο που έχει να κάνει η κ. Καλογιάννη είναι να αρχίσει να συνηθίζει στο ρόλο της που είναι αυτός της αντιπολίτευσης και να ελέγχει την εξουσία στο Δήμο! Έπρεπε να περάσει από αυτό το στάδιο για να μπορέσει κάποτε να ικανοποιήσει κι αυτό το «θέλω» της, να γίνει δήμαρχος!

■ Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ...
Τα γράφω όλα τα παραπάνω τώρα διότι δεν πήρε σοβαρά και τοις μετρητοίς όλα όσα προ ετών της επισημάναμε. Η συμβουλή είναι να μην το πάρει κατάκαρδα και ας αφήσει κατά μέρος κάποια τοξικά στοιχεία που της είχαν φυτέψει στο μυαλό την ιδέα ότι θα έπαιρνε στις εκλογές ποσοστό πάνω από 30% επειδή είχε την αποκλειστική στήριξη της Ν.Δ. και προσπαθούσε να το... πουλήσει προς τα έξω. Τελικά ποιός στο τέλος «πούλησε» ποιόν, το είδαμε την προηγούμενη Τρίτη το μεσημέρι, που μόνο τυχαίο δεν ήταν!

❖ ΕΚΛΕΙΣΕ ΝΩΡΙΣ!
Κάτι ανάλογο δεν είχαμε στο στρατόπεδο του Θ. Μπέγκα, αφού η συνεργασία αποκλείστηκε νωρίτερα, όταν τέλειωσε και ο διάλογος διά επιστολών! Ο κ. Μπέγκας έβαζε ως προϋπόθεση συνεργασίας σε... προοδευτική κατεύθυνση, κάτι που απέκλεισε ο νέος δήμαρχος. Η εντύπωση που έμεινε είναι ότι και στην προκειμένη περίπτωση πετούσαν την μπάλα στην εξέδρα οι δύο ομάδες μέχρι στην λήξη του αγώνα, όπερ κι εγένετο!

❁ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ...
Η συνεργασία Ελισάφ – Γκόντα – Μπαρτζώκα και των δύο, ενόχλησε όλους εκείνους που έμειναν απ’ έξω και ψάχνουν επιχειρήματα για αποδόμηση. Κατηγορούν τους αρχηγούς των παρατάξεων και τους «δύο», για ενδοτισμό και κάνουν φασαρία χωρίς αιτία. Ο νέος εκλογικός νόμος προβλέπει συμπράξεις παρατάξεων ή συμβούλων και πουθενά δεν αποκλείει την ανάθεση αξιωμάτων στους συνεργαζόμενους. Ούτε ραγιάδες, ούτε αποστάτες υπάρχουν και ας μην αφήνουν την πίκρα τους να δηλητηριάζει την ζωή τους! Δεν αξίζει τον κόπο. Ας μην μετατραπεί η πολιτική διαμάχη σε βούρκο ή σε λυματολάσπη!

■ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ...
Οι ανάγκες στα Νοσοκομεία για προσωπικό όλης της χώρας, κυρίως σε ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό, είναι τεράστιες και αυτό είναι γνωστό τοις πάσι! Μεταξύ αυτών και τα Νοσοκομεία της περιοχής, με πρώτο το «Χ/κώστα». Ενώ «πονάει» η Καρδιολογική σφόδρα, φρόντισαν για άλλες ειδικότητες, οι οποίες κι αυτές δεν φτάνουν. Κατά τ’ άλλα, ο διοικητής κ. Καρβούνης ψάχνει για κανένα «εγκαίνιο» για να φανεί απαραίτητος!

❖ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...
Τα δικά τους παιδιά! Ίσχυσε στην περίπτωση του Διοικητού του ΠΓΝΙ όπου ο γιος του ήταν από τους τυχερούς, που εντελώς... τυχαία κι εντελώς... αξιοκρατικά κατέλαβε θέση! Επειδή είναι γιος ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ μην σας πάει ο νους σας ότι έγινε το χατήρι του πατρός και ούτε κούνησε το δαχτυλάκι του! Όλα έγιναν εντελώς τυχαία και αξιοκρατικά!..

 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.