ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΒΕΛΗ
Πρώτη φορά επισκέφτηκε τα νοσοκομεία της περιοχής ΥΠΕάρχης και εδώ που τα λέμε, τάραξε κάποια νερά κυρίως ΣΥΡΙΖΑϊκής προέλευσης και κατεύθυνσης. Να τα χαμόγελα μέχρι τ’ αυτιά των προέδρων από την συνάντηση με τον κ. Καρβέλη από την Πάτρα που αντικατέστησε τον Νικολόπουλο, ο οποίος Ελέω ΣΥΡΙΖΑ είχε «μεταναστεύσει» για 4 χρόνια από Γιάννινα στην Πάτρα κι’ από κει έλυνε κι έδενε στο χώρο της υγείας στην ΒΔ Ελλάδα.

ΠΗΓΕ ΠΑΝΤΟΥ!
Ήλθε στα Γιάννινα ο κ. Καρβέλης, στέλεχος της ΝΔ και επισκέφθηκε τα δύο νοσοκομεία, το ΙΚΑ και τις ΤΟΜΥ. Τα τελευταία ούτε που πήρε χαμπάρι κανείς πως και γιατί δημιουργήθηκαν και αν θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν έστω κι αν εσχάτως άρχισαν τις προμήθεις υλικού. Όταν τα Κ.Υ δεινοπαθούν σ’ όλη την Ήπειρο, τα ΤΟΜΥ μάλλον ήταν ένα πυροτέχνημα της προηγούμενης κυβέρνησης.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ...
Ο κ. Καρβέλης συναντήθηκε με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και άκουσε και είδε πρόσωπα και πράγματα. Εκεί που ο ενθουσιασμός περίσσευε ήταν στο Χ/κώστα όπου όλο το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ έπεσε πάνω του να τον πείσει πόσο τεράστιος είναι ο Β. Καρβούνης και πρέπει να μείνει να ολοκληρώσει το έργο του.

ΤΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ ΤΟΥΣ!
Όλα τα καλά του «Χ/κώστα» και του... Αγίου Καρβούνη διαφήμιζαν οι διοικούντες και διοικούσες το Νοσοκομείο για να μην χάσουν το κελεπούρι τους που ενώ έφτιαξε πάρκιγκ χωρίς φωτισμό, ξέχασαν να πουν ότι η Καρδιολογική του Νοσοκομείου έχει υποστεί... έμφραγμα. Ο ίδιος ο Καρβέλης πιστεύω να πήρε μιά γεύση του πως λειτουργεί το σύστημα υγείας και στην Ήπειρο!

ΕΠΑΘΕ... ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ!
Παρεπιπτόντως, να σας μεταφέρω από εδώ τον ενθουσιασμό που έπαθε ο Βουλευτής ΝΔ Λευκάδας από την λειτουργία των Νοσοκομείων στα Γιάννινα. Μία επίσκεψή του σ’ ένα συγγενή έφτανε για να διαπιστώσει την άρτια λειτουργία στο χώρο της υγείας και κυρίως την μεγάλη προσφορά των διοικήσεων και για να το πιστοποιήσει αυτό, ποστάρισε φωτογραφίες με τους διοικητές στο διαδίκτυο. Τελικά, εμείς είμαστε αχάριστοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τζάμπα κάναμε αγώνα να τον διώξουμε και να φέρουμε τους διάφορους Καββαδίες στην εξουσία!

Η ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ...
Κολυμβήθρα του Σιλωάμ η πάνω Πλατεία στην οποία τρέχουν να βαπτιστούν οι εταίροι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΙΤΕΣ, είτε για να μπουν στο γκουβέρνο είτε για να κρατήσουν τις θέσεις τους. Μεγαλόψυχος ο Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος ανοίγει αγκαλιές και δεν χαλάει χατήρια σε μετανοημένες και μετανοιωμένους που τρέχουν να δηλώσουν υποταγή – συγχώρηση για να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τον ΣΥΡΙΖΑϊσμό και τις προσταγές του Πανούλη που επί 41/2 χρόνια ήταν ο θεματοφύλακας των Ελληνικών συμφερόντων και προπάντων του πατριωτισμού.

ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ...
Μόλις τα ποντίκια είδαν ότι το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ πάει για φούντο με τις εκλογές του Μαΐου έτρεξαν να βρουν ξηρά να σωθούν! Αυτό βρήκε και βρίσκει εφαρμογή στην περίπτωση την σημερινή όπου τα ποντίκια καταφέρνουν όχι μόνο να βρίσκουν καταφύγιο, αλλά να βρίσκουν και θαλπωρή στους ευκολόπιστους «δεξιούς», τους οποίους απεχθάνονταν μέχρι πρόσφατα.

ΑΜΝΗΣΙΑ...
Ομαδική αμνησία ή ομαδική παράκρουση από την ΝΔ και τους ιθύνοντας, δεν ξέρω! Μην δούν δικό τους και βάλουν πλάτη. Ψαχνουν ακόμη και κάτι ληγμένους του παλιού ΠΑΣΟΚ και τους βάζουν στην πρώτη γραμμή κι άσε τους άλλους να... κουρεύονται! Αυτή την στιγμή κάνουμε επισημάνσεις για να προλάβουμε τα χειρότερα. Στο μέλλον άλλα θα λέμε.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
Άμα βρούμε λεφτά θα ολοκληρώσουμε τον δρόμο Γιάννινα – Κακαβιά και τον Ε65. Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Κ. Καραμανλή του Γ’ που βρέθηκε πρόσφατα στα Γιάννινα! Πότε και που και πως θα βρεθούν αυτά τα χρήματα είναι το ερώτημα που φυσικά δεν είναι και τόσο απλό να απαντηθεί. Πάντως, ο δικός μας Στ. Καλογιάννης βρήκε την ευκαιρία να θυμηθεί που άφησε τα έργα επί εποχής του. Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια. Έπρεπε να ξέρει ο κ. Καραμανλής οτι θα ερωτηθεί για αυτούς τους άξονες κι’ έπρεπε να έχει μία απάντηση.

ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ!..
Βγαίνει που λέτε, ο τεράστιος πολιτικός άντρας εκ Φιλιππιάδος, Πρεβέζης ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ Κώστας Μπάρκας και «πλακώνει» τον Υπουργό Υγείας Κικίλια που διόρισε τον κουμπάρο που τον στεφάνωσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Έτσι αβασάνιστα και για να πει κάτι τράβηξε μία καταγγελία κατά του Υπουργού που διορίζει ακόμη και κουμπάρους στο ΚΕΛΠΝΟ που έχει χαρακτηριστεί και αμαρτωλό από τους ίδιους τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ.

ΜΠΑΡΚΑΣ – ΚΙΚΙΛΙΑΣ 0-1!
Έλα όμως που κατά τον Κικίλια ο νέος Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είναι ο κουμπάρος που του άλλαξε στέφανα όπως γράφει ο Μπάρκας και τραβάει ένα ξεγυρισμένο κείμενο χαρακτηρίζοντας τον Βουλευτή ένα τρολ των 0,60 λεπτών! Τον έτρωγε η πλάτη τον Κωστάκη και έδωσε την ευκαιρία στον Κικίλια να τον ξύσει! Με τις υγείες του!

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ...
Μόλις έλυσε το πρόβλημα του ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Μπάρκας αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποστελέχωση του χώρου της εκπαίδευσης στο Νομό Πρέβεζας. Η σημερινή κυβέρνηση υποβάλλει σε κοπιώδη εργασία τους εκπαιδευτικούς που πολλές φορές δουλεύουν μέχρι τις βραδινές ώρες! Όλα αυτά τα κακά, κατά τον κ. Μπάρκα, συνέβησαν μετά την απομάκρυνση της κυβέρνησής του από την εξουσία και του ιδίου από το Υπουργείο Εργασίας όπου το υπηρέτησε ως Οκταμηνίτης! Ήλθε η ΝΔ και έφερε την... καταστροφή στο χώρο της Παιδείας της Πρέβεζας ενώ επί εποχής τους οι εκπαιδευτικοί ήταν μία χαρά. Αλήθεια, ποιός τον έβαλε να κάνει τέτοια ερώτηση αυτό το παιδί που όταν στερούνται από καλεσμένους τα κανάλια τον καλούν για να δώσει τα φώτα του επί παντός επιστητού;

ΜΠΑΡΚΑΣ – ΜΑΡΕΒΑ 0 – 1!
Να σημειώσω εδώ ότι ο κ. Μπάρκας πρίν από κάμποσο καιρό τα είχε ρίξει στη Μαρέβα την οποία κατηγόρησε ότι ανέλαβε την ενδυμασία της Λυρικής Σκηνής και αναρωτιόνταν αν αυτό έγινε με διαγωνισμό και αν το ίδιο θα γίνει και στο Εθνικό Θέατρο! Η απάντηση ήλθε από την ίδια την Μαρέβα: «πρόκειται περί χορηγίας μας η οποία εγκρίθηκε τον Μάρτιο του 2019 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ»! Τελικά ο Μπάρκας μόνο Βαξεβάνη και «Αυγή» διαβάζει ή περιορίζεται στα τρολ των 0,60 λεπτών;

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ...
Θεσπρωτίας το ανάγνωσμα με συνέχεια από την υπόθεση των Ελληνοποιημένων και των Ελληνοποιήσιμων. Χάθηκε ο φάκελος με τα στοιχεία πολλών ατόμων και άντε να ψάξουν να βρουν τα στοιχεία του φακέλου, ψάχνουν να επιρρίψουν ευθύνες σ’ εκείνους που τα κρατούσαν με το πρόσχημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Όταν όμως κρεμούν κάποιοι στα μανταλάκια εκείνους που προστάτευαν και προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον δεν φέρνει κανείς την ευθύνη. Μάλιστα, κάποιοι ντόπιοι, συνδικαλιστές, ενώ επί χρόνια έκαναν μούγγα, τώρα έχουν μετετραπεί σε δημόσιους κατήγορους!

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...
Τι περιείχε ο φάκελλος είναι το ερώτημα για να βρεθούν οι «κλέφτες» και να δούμε για ποιό λόγο εκλάπη. Αν το ψάξει η δικαιοσύνη σε βάθος κι αν η σημερινή ηγεσία του υπουργείου θέλει να μάθει πως γίνονταν το πλιάτσικο μέσω των χορηγιών ΑΜΚΑ, τότε θα αποδειχτεί περίτρανα ποιοί είναι αυτοί οι απλοχέρηδες που έκαναν του κεφαλιού τους ζημιώνοντας το κράτος πολλά εκατομμύρια ευρώ!

ΟΙ ΑΓΚΑΛΙΕΣ...
Σε μια εκδήλωση στους Αγ. Σαράντα στην Αλβανία υπήρχαν προσκεκλημένοι πολλοί παράγοντες, αυτοδιοικητικοί και μή, από την Ελλάδα και κυρίως από την Θεσπρωτία. Σ’ αυτή την εκδήλωση παρατηρήθηκε ένα ανεπανάληπτο γεγονός που κάποιοι αναρωτήθηκαν γι’ αυτό που έβλεπαν. Ένας αυτοδιοικητικός συγκέντρωνε τις μεγαλύτερες αγκαλιές και τα περισσότερα χειροφιλήματα από τους κατοίκους της περιοχής! Όταν ρωτήθηκαν μερικοί, τότε ειπώθηκε ότι το εν λόγω πρόσωπο ήταν τόσο φιλότιμο που φρόντιζε για την έκδοση ΑΜΚΑ! Ήταν περίοδος προεκλογική του 2019!

ΑΛΒΑΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΑΜΚΑ!
Την πιο Θερμή αγκαλιά την έκανε ένας κουστουμάτος που παρεκίνησε το πιο έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών. Το ερώτημα ποιός είναι πλανώνταν στην παρέα μέχρι που οι μυημένοι αποκάλυψαν ότι ήταν γιατρός διευθυντής κλινικής του Νοσοκομείου Αγ. Σαράντα, ο οποίος είχε αποκτήσει ΑΜΚΑ! Γιατρός, Δ/ντής νοσοκομείου απόκτησε ΑΜΚΑ για να έχει ελεύθερη πρόσβαση στην Ελληνική υγεία και στα Ελληνικά φάρμακα! Μάθανε ότι π....στε και πλακώσανε κι οι Αλβανοί!
ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ...
Δεξιό διαμέρισμα στην αριστερή πολυκατοικία ετοιμάζουν τα ορφανά των ΑΝΕΛ που είναι ή δεν είναι στην Ελληνική Βουλή. Αυτό ακούγεται το τελευταίο διάστημα και τα φώτα πέφτουν σε Κουΐκ, Κουντουρά, Κόκαλη κλπ. Τώρα τι σόϊ διαμέρισμα είναι αυτό όπου εδώ και μήνες κατοικούν κουκουβάγιες και νυχτερίδες, ένας Κουΐκ το ξέρει!

ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΚΛΕΙΣΕ!
Καλά τα διαμερίσματα, αλλά από ενοίκους... πάπαλα! Σαν τα πουλιά της κλώσσας έγιναν τα ΑΝΕΛόπαιδα μετά την απόφαση του Πάνου να κλείσει το δικό του μαγαζί, αφού ποιός να πληρώσει τα ενοίκια. Δέστε τι έγινε στον τόπο μας όπου κάποια ορφανά βρήκαν και στέγη και γήπεδο να παίζουν! Κανόνισε δε και η ΝΔ για την «στέγαση» αυτών των ορφανών.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.