ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΣΟΥΡΗΞΑΝ!!!
Έχουν σουρήξει εντελώς αυτοί οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ! Ο ένας μετά τον άλλο βγαίνουν στα ΜΜΕ και οδύρονται για την ανετοιμότητα που είχαν το 2015 να κυβερνήσουν. Πρώτος τον χορό τον άνοιξε ο Ν. Βούτσης για να έλθει στη συνέχεια να τον επιβεβαιώσει με τα ίδια λόγια ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

ΟΙ ΜΑΓΔΑΛΗΝΕΣ...
Δεν έπρεπε να ρίξουμε του Α. Σαμαρά το 2015 με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Είμασταν ανέτοιμοι να κυβερνήσουμε το 2015. «Δεν έπρεπε να βιάσουμε εξελίξεις γιατί δεν είμασταν έτοιμοι. Έπρεπε να αφήσουμε τον Σαμαρά να ολοκληρώσει την θητεία του. Τα όσα ακολούθησαν ήταν πολιτικά οδυνηρά», ακούστηκε να λέει ο Στ. Κούλογλου, ο οποίος τώρα άρχισε να παίζει τον ρόλο της... μετανοούσας Μαγδαληνής!

Η ΜΑΥΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ...
Μετά τους Βούτση, Κούλογλου νάτοι Τσακαλώτος, Δραγασάκης που μετανοιώνουν για την απροετοιμασία αφ’ ενός και για την μαύρη περίοδο Βαρουφάκη. Πάει η κατάρα σύννεφο για τον γνωστό παρδαλό Γιάνη που χρέωσε την Ελλάδα 100 δις. Ευρώ! Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω ο ίδιος ο Αλέξης που παραδέχτηκε ότι έκαναν λάθη και παραλέιψεις. Παρ’ όλα αυτά, κοντά στα πέντε χρόνια εκπαιδεύονταν στο κεφάλι του κασίδη.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...
Το πιο σπουδαίο το αποκάλυψε ο Στουρνάρας κατά τον οποίο ο Τσίπρας τον Ιούλιο του 2015 ζητούσε από τον Πούτιν να κόψει Ελληνικές δραχμές! Ρε τι λουλούδια μας κυβέρνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια κι ακόμη, μείναμε όρθιοι. Όταν τα γράφαμε εμείς κάποιοι μας έλεγαν ότι ήταν ημέρα Δευτέρα όπως θέλει κι ένας φίλος!

Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ...
Δέστε τώρα πως αναλύουν τα πολιτικά ζητήματα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Με το να ζητάει η ΝΔ την επιστολική ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού θεωρούν πως έχουν κατα νου να μην ξαναεπιτρέψουν σε προοδευτική αριστερή κυβέρνηση να ξανακυβερνήσει! Αυτό το σκεπτικό κι αυτή την τεράστια πολιτική σκέψη την έκανε ο πιο φρέσκος γενίτσαρος του ΣΥΡΙΖΑΪσμού πρώην υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σύντροφος Ραγκούσης, ο και άλλοτε αποκαλούμενος κηπουρός!

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΧΩΡΙΑ!
Όλοι – όλοι αντάμα και ο Τσίπρας χώρια είναι η εικόνα που βγαίνει μετά την επικοινωνία που είχε ο Κυριάκος με όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και που σαν αντικείμενο συζήτησης είχαν την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Όλοι, πλην Αλέξη συναίνεσαν στο δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες απανταχού της γης που εξακολουθούν να νοιάζονται για την πατρίδα τους. Το ότι έλαχε στον Κυριάκο να βάλει αυτό το ζήτημα στην αρχή της κυβερνητικής θητείας του δεν σημαίνει ότι τα άλλα κόμματα δικαιούνται να στερούν αυτό το δικαίωμα. Ας το είχαν κάνει οι προηγούμενοι.

ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ...
Την ανάγκη φιλότιμο και την καρδιά τους πέτρα έκαναν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο και αποδέχτηκαν την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για πρόσληψη διμηνιτών και οκταμηνιτών για να φροντίσουν την καθαριότητα της πόλης. Η αναδίπλωση σε σχέση με την πρώτη συνεδρίαση ήλθε μετά την κατακραυγή των πολιτών που έβλεπαν την πόλη τους να μοιάζει με τριτοκοσμική σ΄επίπεδο καθαριότητας.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ...
Σ’ εκείνο που αντιστέκεται τώρα η αντιπολίτευση στο Δήμο είναι το τεράστιο και σπουδαίο ζήτημα για το ποιός και με ποιά σειρά θα παίρνουν τον λόγο οι επικεφαλεις των παρατάξεων, πρώην και νύν και όχι αν αυτοί που μιλούν έχουν κάτι σπουδαίο να πουν! Σε δουλειά να βρίσκονται ένα πράγμα!

Η ΣΕΙΡΑ...
Αναστάτωση για μία ώρα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την σειρά των ομιλητών ενώ περίμεναν όλη αυτή την ώρα οι φοιτητές να συζητήσουν για μια ακόμη φορά τα θέματα που τους απασχολούν σε επίπεδο διαμονής και μετακίνησης. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και όλο το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν εγκρίνει το ποσό των 80.000 ευρώ για ενίσχυση των εισιτηρίων τους με το αστικό ΚΤΕΛ το οποίο είναι πανάκριβο για τους φοιτητές. Δυστυχώς αυτή η προηγούμενη απόφαση είναι άκυρη διότι λεφτά δεν υπήρχαν κι αν υπήρχαν δεν μπορούσαν να δοθούν! Εκεί έγιναν τ’ αποκαλυπτήρια με τον πρώην αντιδήμαρχο οικονομικών να προσπαθεί να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα.

ΟΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ...
Διαβεβαιώσεις έλαβαν ο δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κ. Καραγκούνης ότι στα στρατόπεδα των πόλεών τους δεν θα φιλοξενηθούν μετανάστες. Από που πότε και πως έλαβαν αυτές τις διαβεβαιώσεις δεν μας το είπαν για να μάθουν την συνταγή κι άλλοι δήμαρχοι και βουλευτές για να μην πάνε σε στρατόπεδα των περιοχών τους οι μουσαφιραίοι!

Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ...
Κανείς και με τίποτα δεν θέλει μετανάστες στην πόλη του αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν το βάρος καλούνται να το σηκώσουν δύο-τρία νησία του Αιγαίου. Είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει διασπορά σ’ όλη την επικράτεια αφού σύνορα δεν υπάρχουν στην θάλασσα όπως είχε πει ο τεράστιος γεωγράφος Αλέξης Τσίπρας. Επομένως και ο Τσιρογιάννης και ο Καραγκούνης κι όλοι οι άλλοι συνάδελφοί τους ανά την χώρα ας αλλάξουν ρότα και να αποδεχτούν το κομμάτι της μετανάστευσης που τους ανήκει όλα τ’ άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση!

ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ...
Κάποιοι έχουν βάλει στο μάτι να κάνουν δικό τους μαγαζί το Ζάππειο στην Αθήνα και έβαλαν την ιδέα στις κυβερνήσεις, προηγούμενη και σημερινή, να τους το παραχωρήσουν. Η ιστορία ξεκινάει από την προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίζεται με την σημερινή, με τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησής του και παράδοσης προς εκμετάλλευση σε ιδιώτη!

Η ΔΙΑΘΗΚΗ...
Η διαθήκη όμως του Ευεργέτη Βαγγέλη Ζάππα ορίζει κατηγορηματικά τον δημόσιο χαρακτήρα του κληροδοτήματος και κάθε άλλη ενέργεια αλλοιώνει τον χαρακτήρα της θέλησης του διαθέτη. Επομένως, κάθε σκέψη αλλοίωσης της βούλησης του διαθέτη ούτε επιτρέπεται και κυρίως αποτελεί ασέβεια προς τον ευεργέτη που το χάρισε στην πατρίδα σε καιρούς δύσκολους για την επιβίωση του ελληνισμού. Μάλλον ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρέπει να μην επιτρέψει αυτού του είδους την δολιότητα, για να μην πω αθλιότητα!

Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...
Σ’ ένα τέτοιο ανοσιούργημα θα πρέπει να υπάρξει καθολική αντίδραση όλων των Ηπειρωτών πρώτα και όλων των Ελλήνων στην συνέχεια. Οι ίδιοι οι Ηπειρώτες βουλευτές όλων των κομμάτων θα πρέπει να συμπαρασταθούν στην διοίκηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας η οποία αντιδρά σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΗΣ...
Εν τω μεταξύ, τεράστιο ζήτημα στέγης έχει αρχίσει να υπάρχει στην πόλη των Ιωαννίνων, πρώτα από το σύστημα Αirbnb και μετά από την αυξημένη στέγαση των μεταναστών με την φροντίδα των ΜΚΟ που «καλοπληρώνουν»! Την μεγάλη δυσκολία την αντιμετωπίζουν οι φοιτητές που είτε δεν βρίσκουν στέγη ή αν βρίσκουν, την ακριβοπληρώνουν σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς. Ποιός και πως θα λύσει αυτό το ζήτημα όταν η οικοδομική δραστηριότητα έχει σταματήσει κάπου εκεί στο 2010;

«ΠΙΚΡΟ ΓΑΛΑ»....
«Πικρό γάλα» είναι ο τίτλος του βιβλίου που έγραψε και παρουσίασε ο γνωστός συγγραφέας Μένιος Σακελαρόπουλος το περασμένο Σάββατο το βράδυ σ’ ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο. Σπάνια προσέρχεται τόσος κόσμος σε ανάλογες εκδηλώσεις και ο υπογράφων θυμάται μια ανάλογη παρουσίαση του «ΑΛΗ ΠΑΣΑ» του Τάσου Παπασταύρου. Το συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρεται στην ζωή και στην πορεία ενός γνωστού συμπολίτη μας του Φώτη Ραπακούση που βιώνοντας την ορφάνια και τις δύσβατες ανηφοριές της ζωής, κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά να μεγαλουργήσει κι’ αυτό αποδεικνύεται από την διαδρομή του. Το βιβλίο αρχίζει από τα δύσκολα χρόνια της διαβίωσης στην Παιδόπολη Ζηρού και φτάνει στο σήμερα ζώντας σ’ ένα κόσμο παράκαιρο για κείνον που όμως τίποτα δεν τον εμπόδισε να φτάσει να προωθεί την ιστορία και τον πολιτισμό. Τρανότερη απόδειξη από την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας μέσα από το μουσείο στο νησί το οποίο εκείνος με πολύ κόπο και πολλούς αγώνες κατάφερε να προικίσει με τέτοιον ιστορικό πλούτο. Η προσωπική φιλία μου με τον Φώτη Ραπακούση κρατά τρεις ολόκληρες δεκαετίες κι αν κι έχουμε διαφορετικούς πολιτικούς δρόμους, εν τούτοις η φιλία και η εκτίμηση είναι αγαθά ανεκτίμητα. Καλοτάξιδο κι αυτό το δημιούργημα, φίλε Φώτη!

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ...
Επειδή κάποτε διετέλεσε υπουργός της ΝΔ και βουλευτής Θεσπρωτίας ο Α. Μπέζας και επειδή στις τελευταίες εκλογές «κόπηκε» από την λίστα της ΝΔ κάποιοι δεν του συγχωρούν την δυνατότητα να εργαστεί γαι την επιβίωσή του. Προφανώς κάποιοι τον θέλουν άνεργο για να ικανοποιούν τα ζωώδη ενστικτά τους επειδή ένας πρώην υπουργός δεν πλούτισε και νάτον τώρα να προσφέρει υπηρεσίες σ’ ένα άλλο χώρο εκτός πολιτικής!

ΧΡΗΣΙΜΟΣ!
Από την προηγούμενη Δευτέρα ο Α. Μπέζας ανέλαβε καθήκοντα Γεν. Γραματέα στο Δήμο Πρέβεζας και απ’ αυτό το πόστο μπορεί να γίνει χρήσιμος για την περιοχή τα επόμενα χρόνια. Μέχρι στιγμής από πλευράς κυβέρνησης δεν υπήρξε μία αξιόλογη πρόταση αν και υπήρξαν διαβεβαιώσεις για κάτι τέτοιο. Ως εκ τούτου, ο κ. Μπέζας αποφάσισε να προσφέρει τις γνώσεις του, την εμπειρία του και τις υπηρεσίες του στο Δήμο Πρέβεζας και στο πλάϊ του νέου Δημάρχου Ν. Γεωργάκου με τον οποίο συνδέονται με μακρόχρονη φιλία εκτός όλων των άλλων. Προς τι λοιπόν η γκρίνια και η μιζέρια κυρίως από συμπατριώτες του που, ενώ είναι βουτηγμένοι στην διαπλοκή, ζητούν τα ρέστα από εκείνους που τηρούν την νομιμότητα;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.