ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ...
Είχε πάρει απόφαση η προηγούμενη κυβέρνηση να επιχορηγήσει όλες τις ημερήσιες εφημερίδες πανελλήνιας εμβέλειας αλλά δεν πρόκανε και αυτή η απόφαση έπρεπε να υλοποιηθεί επί της τωρινής κυβέρνησης. Όταν ήλθε η ώρα της υλοποίησης, διεπίστωσαν ότι υπάρχει και μία εφημερίδα η οποία δεν είναι στα μέτρα του δημοκρατικού πολιτεύματος και άρα το δίλημμα ήταν τι κάνουμε, δίνουμε σε όλους ή σε κανένα; Η απόφαση ήταν σε κανένα προς το παρόν και βλέπουμε!

ΟΙ ΟΨΙΜΟΙ...
Το σπουδαίο είναι ότι εκείνοι που είχαν αποφασίσει την επιχορήγηση ήταν εκείνοι που όψιμα διπίστωσαν ότι καθημερινή εφημερίδα είναι το ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Στ. Χίου και ήταν οι ίδιοι που άρχισαν να ρίχνουν το ανάθεμα στην κυβέρνηση η οποία θα επιχορηγούσε ενδεχομένως και τον Χίο μαζί με την ΑΥΓΗ που είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...
Η δημοκρατία δεν σαλαμοποιείται και δεν εφαρμόζεται κατά το δοκούν και κατά πώς συμφέρει τους πάσης φύσεως αριστερίζοντες, οι οποίοι ενοχλούνται από φωνές σαν του Χίου που, εδώ που τα λέμε, δεν είναι και το αγλάϊσμα της δημοκρατίας, όμως σ’ ένα κήπο σαν την δημοκρατία δεν ανθίζουν μονάχα γλαδιόλες και τριαντάφυλλα! Εκεί ανάμεσα έχουν τη θέση τους και τα ζιζάνια, τα οποία ή τα ξεριζώνεις ή τ’ αφήσεις στο έλεος του Θεού. Ο κάθε Χίος κρίνεται από τους αναγνώστες κι όχι από τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ που το ευαγγέλιό τους είναι η ΑΥΓΗ κι ό,τι πάρει ο χάρος!

ΟΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΙ...
Σπάνια διαβάζω ΜΑΚΕΛΕΙΟ, οπότε δεν είμαι φάν των γραφόμενών του. Γράφει λιβελογραφήματα και ασκεί σκληρή κριτική προς πάσαν κατεύθυνση. Κάτι σαν τον Βαξεβάνη ένα πράγμα. Εν τούτοις, κανείς δεν διανοήθηκε να βάλει λουκέτο στις δύο αυτές εφημερίδες που ενοχλούν την εξουσία, η οποία υποτίθεται ότι στηρίζεται σε δημοκρατικές βάσεις και δεν ενοχλείται από την κριτική όσο σκληρή, όσο και δόλια να είναι αυτή.

ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!..
Όμως, το ερώτημα που μπαίνει είναι προς τι επιχορήγηση του Αθηναϊκού Τύπου όταν ολόκληρος ο Ελληνικός Τύπος χειμάζεται. Δεν είναι η καλύτερή του του έντυπου λόγου σ’ όλη την Ελλάδα και όλος ο τύπος έχει ανάγκη επιχορήγησης. Ρώτησε κανείς πως τα βγάζει πέρα ο επαρχιακός τύπος, ο οποίος καθημερινά είναι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης χωρίς να τυγχάνει της κρατικής μέριμνας όπως γίνεται με τον Αθηναϊκό, ο οποίος είναι εκείνος που βρίσκεται πιο κοντά στην κρατική μέριμνα με καθοδήγηση πολλές φορές των διαφημιζόμενων, κυρίως των κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων;

Η ΠΙΤΑ... ΛΕΙΨΗ!
Εκατοντάδες τα ΜΜΕ σ’ όλη την Ελλάδα και η δαφημιστική, «πίτα» είναι μικρή για να ταιστούν όλα. Μάλιστα, στην περίοδο των μνημονίων όλα πήγαν στράφι και η ψυχή του καθενός ιδιοκτήτη ΜΜΕ ξέρει πόσο μοχθεί για να τα βγάλει πέρα και να βάλει λουκέτο. Ειδικά τα Αθηναϊκά ΜΜΕ έχουν περιέλθει στα χερια μεγαλοεργολάβων – μεγαλοεπιχειρηματιών που συνήθως κάνουν παιχνίδια αλλότρια, κατευθύνοντας ακόμη κι’ αυτή την κεντρική εξουσία.

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΗ...
Αν δεν είχε στοιχεία λογικής η απόφαση της επιχορήγησης άλλο τόσο δεν έχει ανάλογα στοιχεία η απόσυρση της απόφασης λόγω Χίου, ο οποίος δεν είναι ό,τι καλύτερο στον Ελληνικό τύπο. Αν δεν τους κάνει ο κάθε Χίος κι αν είναι ενοχλητικός, ας τον παραπέμπουν στη δικαιοσύνη. Το να έρχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να κατακεραυνώνει την σημερινή κυβέρνηση που πήγε να υλοποιήσει την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο Θεός, ούτε διάβολος το θέλει!

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ...
«Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» είναι κάτι που σερβίρεται και είναι της μοδός! Είναι μόδα και απ’ αυτή δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω μια προοδευτικιά βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ με τις ιδέες του οποίου γαλουχήθηκε και τις οποίες κουβάλησε μαζί της στον ΣΥΡΙΖΑ που αγκυροβόλησε. Κασιμάτη το όνομά της και μην την ξεχάσουμε!

Η ΑΓΝΩΣΤΗ...
Άγνωστη μέχρι πρόσφατα η Κασιμάτη, η οποία βρήκε ένα τρόπο να γίνει γνωστή στο Πανελλήνιο καθότι ο Πειραιάς της έπεφτε μικρός. Εύκολος στόχος η ΕΛΑΣ και... βουρ κι’ αυτή να πει κάτι υβριστικό εναντίον της και βρήκε πρόχειρο αυτό το σύνθημα που το έχουν ψωμοτύρι οι «αριστεροί προοδευτικοί» που, ενώ κόπτονται για τα δικαιώματα του κάθε κατακαυμένου, εν τούτοις για τους αστυνομικούς δεν ισχύει ο σεβασμός.

ΕΝΟΧΟΣ!..
Εκ προϊμίου ένοχος ο κάθε αστυνομικός ο οποίος στοχοποιείται κυρίως από κακοποιά στοιχεία. 50.000 αστυνομικοί σ’ όλη την χώρα ακούνε τα εξ’ αμάξης από παντού γιατί είναι ο εύκολος στόχος! Όμως με το να έρχεται εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου να υιοθετεί τέτοια συνθήματα και να κάνει το κορόιδο όταν της ζητείται ο λόγος, μάλλον σε λάθος ρόλο και θέση βρίσκεται.

Η ΒΟΥΛΗ...
«Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», φώναζαν έξω από τη Βουλή πρίν το 2015 και πρίν ανέβουν τα σκαλιά της εξουσίας και γίνουν εκείνοι ένοικοί της οι σημερινοί υβριστές της ΕΛΑΣ. Να βγούμε εμείς και οι ΕΛΑσίτες να συνδιάζουν την Βουλή με τους ενοίκους! Θα της άρεσε ένας τέτοιος συνδιασμός της κυρίας Κασιμάτη και στην κάθε Κασιμάτη που έχουν στο πλάϊ τους ένα «μπάτσο, γουρούνι, δολοφόνο» για να τις προστατεύει!

ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ!
«Από συνήθεια το είπα», δικαιολογήθηκε η βουλευτίνα και το έκανε χειρότερο ακόμη, μέχρι που κάποιοι από την Κουμουνδούρου της τράβηξαν τ’ αυτί και ζήτησε μία ξερή συγνώμη από το προσωπικό της ΕΛΑΣ, το οποίο όμως κατέφυγε στη δικαιοσύνη. «Και σας προστατεύουμε και μας βρίζετε», ήταν η απάντηση από την πλευρά της ΕΛΑΣ.

ΜΙΛΗΣΕ!
ΒΡΕ – βρε τον Σημιτάκο! Βγήκε από την τρύπα του και μίλησε! Και θυμήθηκε ότι για την σημερινή κατάσταση φταίει ο μετά απ’ αυτόν Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Έγραψε άρθρο ο πρώην Πρωθυπουργός στο οποίο έβαλαν τίτλο τα «ΝΕΑ» του Μαρινάκη τέτοιον ώστε ο Καραμανλής ήταν η καταστροφή της χώρας!

ΒΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
Το σπουδαίο όμως είναι ότι για το συγκεκριμένο άρθρο πήρε θέση ο γνωστός Πολάκης, ο οποίος καταχέριασε για τα καλά τον κ. Σημίτη λέγοντάς του ότι δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Βρε που πάμε; Ο Πολάκης να γίνεται υποστηρικτής ακόμη και του Καραμανλή!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ...
Να φανταστείτε ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Φώφη πρότεινε και τον Σημιτάκο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον φαντάζεστε πρόεδρο τον Σημιτάκο που επι της εποχής του καταληστεύτηκε το ελληνικό δημόσιο; Επί εποχής του «άνθισαν» τα λουλούδια Άκης – Παπαντωνίου που τώρα είναι κάτοικοι Κορυδαλλού! Να μη μιλήσω για τα δωράκια που έφταναν στην Χαρ. Τρικούπη όπως είπε και ο τότε ταμίας Τσουκάτος!

ΟΙ ΚΑΜΜΕΝΟΙ...
Μαζί με τον Σημίτη πρότεινε και τον Γιωργάκη και τον Βενιζέλο η κ. Φώφη, η οποία αν μη τι άλλο πρέπει να διαθέτει μεγάλης ποιότητας χιούμορ! Με μία πρόταση έκαψε τους τρεις πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ. Μάλλον ήθελε να κάψει τον Βενιζέλο και γι’ αυτό καρφίτσωσε και τους άλλους δύο, οι οποίοι είναι από χέρι και προ πολλού καμμένοι. 

Η ΕΞΟΔΟΣ...
Έκαναν τα χίλια δυό για να μην λειτουργήσει η Αγγειοχειρουργική στο ΠΓΝΙ και χρόνια ολόκληρα ήταν μεταξύ ζωής και θανάτου. Είχαμε έναν αξιόλογο αγγειοχειρουργό, τον Μ. Ματσάγγα, του οποίου οι γνώσεις δεν αμφισβητούνταν, όμως τον άφησαν να φύγει για να μην πω ότι με την τακτική τους τον οδήγησαν στην έξοδο από το ΠΓΝΙ. Τώρα έρχονται με φανφάρες να μας ανακοινώσουν ότι θα ιδρυθεί Αγγειοχειρουργική η οποία θα στελεχωθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κάτι το οποίο θεωρεί η σημερινή διοίκηση ως δικαίωση των αγώνων της! 

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ!
Εμείς να καλοσωρίσουμε αυτές τις ενέργειες της διοίκησης, όμως ας μας εξηγήσουν γιατί τόση καθυστέρηση. Τι και ποιος έφταιγε που όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν λειτούργησε η Αγγειοχειρουργική, η οποία τόσο χρίσιμη ήταν για το νοσοκομείο όταν είναι γνωστό ότι σ΄αυτό καταφεύγουν ασθενείς απ’ όλη την ΒΔ Ελλάδα. Πάντως, τον Καθηγητή Ματσάγγα τον χαρίσατε στην Λάρισα!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.