ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΙΔΗΣΗ...
Όπως σας είχα γράψει βασιζόμενος στην είδηση που έδωσε στον υπογράφοντα ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος, επόμενος Πρόεδρος Δημοκρατίας θα είναι εκπρόσωπος του ωραίου φύλου! Όταν τον ρώτησα αν θα είναι η Μαρία Δαμανάκη, εκείνος μου απάντησε με νόημα: Είπαμε, θα είναι «ωραιότερου φύλου» που όμως δεν θα έχει σχέση με την πολιτική!

Η ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ...
Να σας πω την μαύρη αλήθεια, δεν το πολυπίστεψα διότι το πρόσωπο αυτό ενίοτε «παίζει» με τις λέξεις και τις έννοιες αλλά έλα που επαληθεύτηκε. Τελικά ήταν γυναίκα η επιλογή Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα εκτός πολιτικής. Είναι γυναίκα η υποψήφια, η οποία για τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι και η πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας!

ΣΤΟΥΣ ΥΠ’ ΟΨΙΝ!..
Είχε παίξει στο τέλος του καλοκαιριού το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου αλλά δεν είχαν επιμείνει και πολύ οι Αθηναίοι ινστρούκτορες και κυρίως οι γνωστοί πανελάκηδες που έστρωναν χαλί πότε στον ένα, πότε στον άλλο πολιτικό υποψήφιο για νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Τελικά, όλες οι εκτιμήσεις, όλες οι προβλέψεις, όλες οι προτιμήσεις, όλες οι προτάσεις από προχθές το βράδυ γύρω στις 7 πάνε περίπατο και επικράτησε το αουτσάϊντερ που έγινε φαβορί!

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ...
Παλιά Ρηγού η νέα Πρόεδρος, η οποία κάποια στιγμή έκανε μία στάση στο ΠΑΣΟΚ για να γίνει η εκλεκτή του Τσίπρα και να φτάσει στο ύπατο αξίωμα της προέδρου του ΣΤΕ. Θέση ύψιστη στο χώρο της δικαστικής εξουσίας η οποία ήταν το εφαλτήριο για την μεταπήδηση στο ύπατο αξίωμα της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας όπου θα είναι η πρώτη γυναίκα από συστάσεως ελληνικού κράτους!

ΚΑΓΚΕΛΟ!
Κάγκελο όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί μηδέ εξαιρουμένων και στελεχών της κυβερνώσας παράταξης τα οποία είχαν βάλει άλλες προτάσεις με το νου τους. Για πολλούς πρώτη επιλογή ήταν ο νύν Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος και δεύτερη ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ότι άλλο έπαιξε όλο το προηγούμενο διάστημα έπαιξε το ρόλο του προσανάματος και ουδέν άλλο!

Η ΜΑΡΙΑ...
Τελευταία έπαιξε το όνομα Μαρία Δαμανάκη, τη οποίας το μέγα προσόν ήταν της εκφωνήτριας στο Πολυτεχνείο. Αμάν ωρε! Αυτον τον αγώνα η ελληνική πολιτεία και οι Έλληνες πολίτες τον ξεπλήρωσαν με το παρα πάνω αφού όλα τα χρόνια βρέθηκε στα έδρανα της ελληνικής Βουλής, από κει στην Ευρώπη και εσχάτως στην Αμερική. Καλά είπε η Φώφη να μην προταθεί κάποιος που τα χρόνια της κρίσης ήταν απών – απούσα ήθελε να πει!

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ!!!
Κεντροαριστερής – προοδευτικής, πάντως όχι της παράταξης μου είναι η νέα Πρόεδρος, είπε ο Πρωθυπουργός και κάπως έτσι θα κλείσουν στόματα σ’ εκείνους που την ήθελαν με τέτοια χαρακτηριστικά. Εκείνο το «προοδευτικής» τι το ήθελε; Δηλαδή οι κεντροδεξιοί δεν είναι προοδευτικοί; Απλά μία παρατήρηση κάνω προς εκείνους που έγραψαν το «διάγγελμα»!

Η ΣΥΜΠΟΝΙΑ...
Δεν κλαίω τον Παυλόπουλο που δεν ανανεώθηκε η θητεία, αλλά κλαίω τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ που έκοβαν τις φλέβες τους για τον Προκόπη της καρδιάς τους, που όμως το 2008 και επί υπουργείας του έκαψαν την Αθήνα χωρίς να τους ανοίξει ρουθούνι. Επίσης κλαίω και συμπονώ εκείνο το ορφανό και έρημο Αντώναρο που είχε στηρίξει τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑλέξη οτι θα του ξανακάνει το χατήρι να τον κάνει πρόεδρο τον φίλο του τον Προκόπη για να ξανα βγαίνει σ’ όλα τα ΣΥΡΙΖΟμάγαζα λέγοντας «νενικήκαμεν»!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...
Δεν ήταν από τους κακούς Προέδρους ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είχε τα ανάλογα προσόντα γι’ αυτή τη θέση. Στην πολιτική οι πολιτικοί άλλα σκέφτονται, αλλά λένε, άλλα κάνουν. Αυτό το ήξερε πολύ καλά ο Προκόπης και δεν νομίζω ότι θα έχει και παράπονο. Ίσως να τον ενόχλησε ότι η παράταξη από την οποία προέρχονταν δεν τον επέλεξε για την νέα θητεία, αλλά μέχρι εκεί. Άλλωστε, για την προηγούμενη θητεία ήταν επιλογή ΣΥΡΙΖΑ αλλά στηρίχτηκε και από την ΝΔ πλην του Κυριάκου ο οποίος είχε εξηγήσει τότε τους λόγους...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ...
Το  ότι θα ξεψαχνίσουν τώρα την κ. Σακελλαροπούλου είναι το βέβαιο. Αρκεί η ίδια στην άσκηση των καθηκόντων της να είναι τυπική και ουσιαστική. Μπορεί να μην προέρχεται από την μήτρα της κεντροδεξιάς, αυτό όμως δεν την αποκλείει από το ενδεχόμενο να αποδειχτεί ικανή για το το αξίωμα της Προέδρου δικαιώνοντας την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μία γυναίκα στο τιμόνι της ελληνικής Δημοκρατίας ίσως αποδειχτεί ικανή αν αφήσει ιδεοληψίες οι οποίες κρατούν έναν τόπο πίσω.

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ...
Αυτή η επιλογή συνδιάζει αρκετά πράγματα που είναι ζητούμενα απ’ όλους τους χώρους. Πρώτα – πρώτα δεν έχει πολιτικές και κομματικές εξαρτήσεις αυτή την στιγμή. Είναι η πρώτη γυναίκα η οποία, όπως και να το κάνουμε, εκπροσωπεί το 52% του ελληνικού λαού που είναι και ο γυναικείος πληθυσμός της χώρας μας. Επομένως, ποιός θ’ αρνηθεί από τους αυτοχαρακτηριζόμενους προοδευτικούς να πει ναι σ’ αυτή την επιλογή; Ο Κυριάκος «έπαιξε» και αναμένουμε να δούμε αν θα κερδίσει!

ΑΝΘΡΑΚΕΣ!..
Με το «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ» στο χέρι θα μείνει ο απερχόμενος διοικητής «Χ/κώστα» Β. Καρβούνης αφού... άνθρακες ο θησαυρός! Οι φανφάρες με τις οποίες έκοψε κορδέλες λίγο πριν ανακοινωθούν οι νέοι διοικητές έμειναν πομφόλιγες! Δύο «ασθενείς» λίγο βοηθητικό προσωπικό και ένας ή δύο γιατροί για να λειτουργήσει μία πράγματι σπουδαία δομή η οποία ξεκίνησε κάποτε χωρίς να προσδιορίζεται ο χρόνος και ο τρόπος λειτουργίας του.

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...
Η στήλη είχε επισημάνει το όλο σκηνικό που στήνονταν όλο το προηγούμενο διάστημα για λόγους επικοινωνιακούς και εντυπωσιασμού. Εφτασαν σε σημείο να έχουν κατασκευάσει πινακίδα στην οποία γράφονταν ότι το Πολυδύναμο το εγκαινίασε ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας επί διοίκησης Β. Κρβούνη. Όσο τον είδατε εσείς τον Κικίλια άλλο τόσο ήρθε κι εκείνος!

Η ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ...
Από κάποιους είχε διαβεβαίωση ο απερχόμενος κ. Καρβούνης ότι θα διατηρηθεί στην θέση του διοικητή και ξεσκίστηκε ν΄αποδείξει ότι και θέλει και μπορεί! Έκοψε κορδέλες στο πάρκινγκ, στο Πολυδύναμο, έβαψε την Παιδιατρική και την Ορθοπεδική, αλλά ξέχασε να φέρει και κανένα γιατρό, κάτι που δεν είναι ευθύνη δική του μόνο αλλά και του περιβόητου Πολάκη, του οποίου ήταν προστατευόμενος όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ...
Σ΄ολα τα παραπάνω προχθές, μέρα που επισκέφτηκε τα νοσοκομεία μας η αρχή της 6ηςΥΠΕ μάθαμε ότι στο «Χ/κώστα υπολείπονταν οι εργαζόμενοι στο χώρο καθαριότητας με αποτέλεσμα να μένουν χώροι χωρίς φροντίδα. Αν το είδαν ή αυτό έμαθαν Καρβέλης – Νικόπουλος δεν είναι σε θέση η στήλη να γνωρίζει!

ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ...
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται ν’ αναλάβει καθήκοντα νέου διοικητή ο προερχόμενος, από το Νοσοκομείο Φιλιατών Σπύρος Δερδεμέζης, ο οποίος όπου να ‘ναι παραδίδει τη θέση του στο Φιλιάτι! Ήδη άρχισε η νέα φουρνιά διοικητών ν’ αναλαμβάνει καθήκοντα όπως έγινε στο Νοσοκομείο Άρτας όπου ανέλαβε καθήκοντα ο πρεβεζιάνος, εκ Μελιανών καταγόμενος Βαγγέλης Ντάκουλας. Όπου να ‘ναι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας αναλαμβάνει ο Αρτινός για να τηρηθούν τα προσχήματα περί της εντοπιότητας. Στο ΠΠΓΝΙ οι αλλαγές θα γίνουν τον επόμενο Μάρτιο – Απρίλιο που λήγει η θητεία του νυν Δ.Σ.

ΤΟ ΖΑΓΟΡΙ...

Χαράς Ευαγγέλια για το Ζαγόρι. Δεύτερη φορά βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο το προετοιμάζει για την UNESCO, κάτι που θα δώσει μία άλλη διάσταση σ’ αυτόν τον τουριστικό προορισμό. Όλα αυτά επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη, Μενδώνη ως Υπουργού Πολιτισμού και επί δημαρχίας Γ. Σουκουβέλου.

Η ΔΩΔΩΝΗ...

Κατά τ’ άλλα, η κ. Μενδώνη περιόδευσε στην Ήπειρο, είδε, οίδε και απήλθε. Το αν θα τύχουν αξιοποίησης ολοι οι αρχαιολογικοί χώροι θα το δούμε σε βάθος χρόνου. Νικόπολη, Γιτάνη, Δωδώνη, Ζαγόρι ήταν τα μέρη που επισκέφτηκε η Υπουργός συνοδευόμενη από τον Γ.Γ. του Υπουργείου της. Ας αρχίσει από την αρχαία Δωδώνη την αναβάθμιση μπας και πατήσει κανένας τουρίστας Έλληνας ή αλλοδαπός. Απλά μία σύσταση από τη στήλη...

Και για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.