ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ...
Δεν έχουμε λεφτά, καρδιά μου, για την συνέχιση του άξονα Γιάννινα – Κακαβιά. Κάτι λίγα που έχουμε θα βάλουμε για να φτιάξουμε το κομμάτι Ιωάννινα – Καλπάκι, όπως είχε προγραμματιστεί και πριν από 15 χρόνια που είχε γίνει η σχετική μελέτη αλλά δεν προχώρησε. Κάπως έτσι απάντησε ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής ο Γ’ με τον οποίο είχαν συνάντηση Βουλευτές, Περιεφερειάρχης, Δήμαρχοι στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα.

ΤΑ... ΨΙΛΑ!
Έχω κάτι ψιλά κι εγώ, δηλαδή καμιά τριανταριά εκατομμύρια, άμα τα βάλω γίνεται κάτι, ρωτάει ο Αλέκος Καχριμάνης. Δεν φτάνουν, καρδιά μου, του ξαναλέει ο Υπουργός. Το πολύ –πολύ να ρίξουμε καμιά άσφαλτο από Καλπάκι και πάνω. Άμα βάλουμε και κανένα διόδιο μήπως φιλοτιμηθεί κανένας «νταβατζής»! Θα το δούμε κι’ αυτό, απάντησε ο Υπουργός και άρχισαν οι selfie για ανάμνηση ότι αυτοί το πάλεψαν αλλά ο Υπουργός ήταν ανένδοτος λέγοντας πως εδώ και χρόνια δεν ξανάβαλε κανείς μέτρο στον συγκεκριμένο άξονα!

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ...
Αφού βρέθηκαν που βρέθηκαν με τον Υπουργό, ο καθένας από τους συνδαιτημόνες, του έβαζε και ένα έργο, αρχής γενομένης με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου, ο οποίος του ζήτησε να τρέξει τη σύνδεση Ιόνιας Οδού με την γέφυρα Καλογήρου. Ο Δήμαρχος Ζαγορίου ζήτησε μία σύνδεση της Εγνατίας με το Ζαγόρι και πάει λέγοντας. Πάντως, όλοι τους έκαναν το καθήκον τους κι όλοι έδειξαν να είναι ικανοποιημένοι. Αυτή η ικανοποίηση με φοβίζει!

ΞΥΠΝΗΣΑΝ!..
Έχει ιστορία αυτός ο δρόμος, την οποία κάποιοι είτε αγνοούν, είτε παραποιούν για πολιτικάντικους λόγους. Κάποιοι εσχάτως ξύπνησαν από λήθαργο κι άρχισαν να βρυχώνται εκ του ασφαλούς και εκ του μακρόθεν! Είναι εκείνοι που φτιάχνουν κυβερνήσεις με το νου τους και που στην Ήπειρο οι Ηπειρώτες τους έχουν βάλει στα αζήτητα εδώ και μία 15ετία!

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ...
Κι’ εφέτος έγινε το αντάμωμα των Ηπειρωτών της Αθήνας στη γνωστή κοπή της πίτας του Ηπειρώτη. Ηπειρώτες της Αθήνας τίμησαν το έθιμο και το γλέντησαν δεόντως προσερχόμενοι απ’ όλες τις γωνιέςς της Αττικής και... του έδωσαν να καταλάβει. Εφέτος η γιορτή έγινε με την προεδρεία του Θεσπρωτού δικηγόρου και δημοτικού τραγουδιστή Μάκη Κιάμου!

ΓΙΑ ΜΙΑ SELFIE!
Καλά οι Αθηναίοι της Ηπείρου αλλά και οι κάτοικοι, κυρίως πολιτικοί, της Ηπείρου ήταν κι’ αυτοί εκεί, πολλοί απ’ αυτούς για μία selfie! Τόσα χιλιόμετρα δρόμο για μια selfie σε κάποιες περιπτώσεις με τα έξοδα «πληρωμένα»! Εκεί και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο οποίος αρνείται να κάνει μισή ώρα δρόμο για τις συνεδριάσεις της ΠΕΔ στην οποία ήταν Πρόεδρος μέχρι πρότινος, αλλά δεν κουράζεται να ταξιδεύει στην Αθηνα για μιά selfie! Αυτά είδα, αυτά σας γράφω.

Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ...
Ένας πολύ καλός καλλιτέχνης Ηπειρώτης είναι ο Δ. Υφαντής, αλλά μικροί οι ώμοι του για να σηκώσουν το βάρος του Ηπειρώτικου τραγουδιού. Αφορμή η παρουσία του σ’ εκπομπή του ΣΚΑΪ το περασμένο Σάββατο το βράδυ, όπου αυτό το τραγούδι του αείμνηστου Αλέκου Κιτσάκη «Στης Πάργας τον ανήφορο» καμία σχέση δεν είχε με ό,τι έχουμε ακούσει από τον ίδιο τον δημιουργό αλλά κι’ απο δεκάδες άλλους Ηπειρώτες δημοτικούς τραγουδιστές. Άλλο το τραγούδισμα κι άλλο η... εκτέλεση. Ζητώ συγνώμη από τον κ. Υφαντή, αλλά ο ίδιος δεν θα έπρεπε να επωμισθεί ένα τέτοιο βάρος! Αποψή μου και την καταθέτω ταπεινά μέσα απ’ αυτή την στήλη, διότι αξιωθήκαμε να έχουμε ακούσματα Ηπειρώτικα και δημοτικής μουσικής από τους γίγαντες του είδους. Δεν είναι μπαλάντα το Ηπειρώτικο τραγούδι που έχει νοήματα και καϋμούς!

ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ...
Γιατί η κ. Καλογιάννη δεν το αποκαλύπτει ευθέως ότι περισσότερο συγχρωτίζονταν με την παράταξη του Θωμά Μπέγκα και όχι με αυτή του Μ. Ελισάφ και το κλωθογυρίζει κατόπιν «εορτής»; Πέντε μήνες μετά μας αποκαλύπτει ότι δεν είχε πολλά κοινά σημεία με τον κ. Ελισάφ, με τον οποίο όμως κουβέντιαζε για να απαλλάξει το Δήμο από το προηγούμενο καθεστώς του πού, ενώ τα είχε κάνει μαντάρα, εν τούτοις μία συγκατοίκηση θα την επιθυμούσε.

Ο ΠΟΝΟΣ...
Πήρε το μαχαίρι και την ώρα που έκοβε την πίτα της παράταξής της η κ. Τατιάνα το βύθιζε στο σώμα της σημερινής Δημοτικής Αρχής που είναι σύμπραξη άλλων παρατάξεων. Δεν το βύθιζε μόνο το μαχαίρι, αλλά το στριφογύριζε και από πάνω, για να πονέσει ακόμη περισσότερο ο κ. Ελισάφ, ο οποίος κατά τον Θεοδωρικάκο της ΝΔ είναι ένας απ΄τους καλύτερους δημάρχους της χώρας που στήριζε η παράταξη!

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ...
Δεν μπορεί να ξεπεράσει τον πόνο που υπέστη η Τατιάνα στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές. Της είχαν φορτώσει τα μυαλά ότι θα καθαρίσει την εκλογή και ότι εκείνη θα έκοβε πρώτη το νήμα στις εκλογές του Μαΐου και μάλιστα ως η δεύτερη επιλογή του τότε κόμματος της αξιωματκής αντιπολίτευσης, το οποίο κάλπαζε προς την εξουσία όπως και έγινε. Γράφω δεύτερη επιλογή, διότι η πρώτη ήταν στο πρόσωπο του σημερινού δημάρχου και όσοι δεν ήθελαν, δεν το κατάλαβαν τότε!

ΟΙ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΙ...
Κοπή πίτας με λιθοβολισμούς προς την σημερινή Δημοτική Αρχή, παρόντος του προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κ. Θόδωρου Τζαρούχη, ο οποίος φαίνονταν να τραβά ένα ζόρι όταν άκουγε τους «κεραυνούς» Τατιάνας εναντίον του εκλεκτού και του ιδίου...

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ...
Ο Αγ. Παΐσιος τιμάται ιδιαίτερα από την Μητρόπολη Ιωαννίνων, η οποία άρχισε την ανέγερση Ιερού ναού, στην περιοχή της Κιάφας. Το τάμα που έκανε πρίν από λίγους μήνες ο δεσπότης Μάξιμος άρχισε να υλοποιείται με το στήσιμο του ναού, ο οποίος γίνεται με την μέθοδο της λυόμενης κατασκευής, κάτι που συντομεύει την ολοκλήρωσή του. Αυτή η κίνηση του Μάξιμου να πρωτοστατήσει στην ανέγερση Ναού, έφερε μία αναστάτωση στους Κονιτσιώτες, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι ανάλογο στην μνήμη του Κονιτσιώτη Αγίου!

Η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ...
Είχε την βεβαιότητα ότι θα είναι ο εκλεκτός για την προεδρεία της Δημοκρατίας ο πρώην επί σαράντα ημέρες πρωθυπουργός κ. Πικραμένος. Αν η επιλογή ήταν άντρας, τότε θα ήταν αυτός, τον διαβεβαίωναν άνθρωποι που ήξεραν κάτι παραπάνω από το περιβάλλον του Κυριάκου. Έδεσε κόμπο αυτή την «διαβεβαίωση» ο κ. Πικραμένος και την ημέρα του διαγγέλματος του Κυριάκου βρίσκονταν στο γραφείο του στη Βουλή με την οικογένειά του! Το τι έγινε όταν άκουσε την προτίμηση σε φύλο γένους θηλυκού δεν ξέρω να σας το περιγράψω. Αλλά το σκηνικό της προετοιμασίας δεν διαψεύδεται...

Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ...
«Αν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ εγώ αποχωρώ από την ΝΔ»! Όχι ρε μεγάλε! Μη μας το κάνεις αυτό και πέσουμε ανάσκελα! Αλήθεια, που τον είχε η ΝΔ αυτόν και δεν τον θυμόμαστε! Για τον Θ. Ζαγοράκη ο λόγος, που ο Α. Σαμαράς πρώτα και ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια τον «διόρισαν» ευρωβουλευτή για να τηρεί την νομιμότητα κι έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την μπαγκαμποντιά Σαββίδη να έχει δύο ομάδες ΠΑΟΚ – ΞΑΝΘΗ και να κάνει παιγνίδι εις βάρος του ελληνικού πρωταθλήματος.

ΓΙΑΛΑΤΖΙ!..
Ο ανδρισμός του Ζαγοράκη θα ήταν γνήσιος και θα τον έπαιρναν στα σοβαρά και οι ΠΑΟΚτζήδες αν παραιτούνταν και από Ευρωβουλευτής για να υπάρξει ταύτιση λόγων και πράξεων. Οι απειλές περί διαγραφής από ΝΔ δεν πείθουν κανένα, ούτε για το ενδιαφέρον του για την τύχη του ΠΑΟΚ, αλλά και για την σοβαρότητα του λόγου που επικαλείται. Όλα τ’ άλλα είναι... μπαρμπούτσιαλα που λένε και στον τόπο μας. Διαφορετικά... γιαλατζί παλικαράς ο Ζαγοράκης!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.