ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΡΩΤΗΣΗ...
Στη ΔΕΘ το 2011 και στη συνένετευξη του τότε αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαρά ο υπογράφων είχε υποβάλλει το ερώτημα τι πρόκειται να κάνει ως Πρωθυπουργός με τις ΜΚΟ για να εισπράξει την απάντηση ότι θα κάνει γενικό και ειδικό ξεκαθάρισμα! Όσο το είδατε εσείς, άλλο τόσο το είδα κι’ εγώ!

ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ...
Δεν ήταν καθόλου τυχαία αυτή η ερώτηση και μάλιστα σε μία περίοδο που δεν είχε να κάνει με το μεταναστευτικό αλλα με το οικονομίστικο πάρτυ που έκαναν από τότε οι επιτήδειοι και βέβαια ήταν εκείνοι που άνοιξαν τον δρόμο στο σημερινό στημένο σκηνικό με 400 ΜΚΟ που νέμονται το μεταναστευτικό. Είναι εκείνες οι ΜΚΟ που έχουν κάνει επάγγελμα τον ανθρώπινο πόνο και την ανθρώπινη ζωή, η οποία αποτιμάται κατά το κεφάλι!

ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ!
ΜΚΟ, διακινητές αλληλέγγυοι και λαθραίοι, όλοι στον ίδιο σκοπό, στην εξοικονόμηση άφθονου χρήματος πατώντας ακόμη και πάνω σε πτώματα κυριολεκτικά! Εντελώς ανεξέλεγκτα «ανοίγουν« τα σύνορα αδιαφορώντας για τις συνέπειες από την όλη διαχείριση του ζητήματος.

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ...
Ανοίγουν τα σύνορα όλοι οι παραπάνω και στήνουν πάρτι εις βάρος του Ελληνικού λαού. Φόρτωσαν τα νησιά με όλες τις φυλές της γης τώρα ψάχνουν χώρους στην υπόλοιπη Ελλάδα για τα στοιβάξουν εκεί τους «μουσαφιραίους» όπου κι εκεί λειτουργούν τα παρακλάδια των εκατοντάδων ΜΚΟ, πολλές εκ των οποίων είναι εντελώς παράνομες!

Η ΤΑΞΗ...
Σ’ αυτή την παρανομία των ΜΚΟ πήγε να βάλει τάξη κι’ όχι χέρι ο αρμόδιος υπουργός Ν. Μηταράκης και μπήκε... μπουρλότο στη Λέσβο! Ξεσηκώθηκαν οι λαθραίοι να ζητούν ελευθερία και τα δικαιώματά τους! Έβαλαν φωτιές, κατέβηκαν στους δρόμους κι έχουν αρχίσει έναν πόλεμο που κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσει. Σ’ αυτόν τον ξεσηκωμό νάτοι και οι κάτοικοι των νησιών που δίκαια ξεσηκώνονται γιατί δεν πάει άλλο. Οι λαθραίοι έχουν ξεπεράσει τον πληθυσμό των ντόπιων κι’ αυτό είναι που τους πνίγει όλους.

Η ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ...
Γάγγραινα για την κυβέρνηση το μεταναστευτικό που, ενώ το γνώριζε, μάλλον δεν εκτίμησε την κατάσταση, με αποτέλεσμα να τρέχει και να μη σώνει. Η αδυναμία των διάφορων υπηρεσιών να ανταποκριθούν ακόμη και στα στοιχειώδη επιτείνει ακόμη περισσότερο όλο το ζήτημα κι όλα είναι αφημένα στην τύχη τους.

ΤΑ...ΡΕΣΤΑ!
Πάνω σ’ όλα αυτά έχεις και τους κυρίως υπεύθυνους του άθλιου χειρισμού να ζητούν τα... ρέστα από την σημερινή κυβέρνηση. Είναι εκείνοι που αρνούνταν να δουν σύνορα στη θάλασσα και δεν ξεχώρισαν την Λέσβο από την Μυτιλήνη. Είναι οι ίδιοι που έστρωσαν τους δρόμους με χαλιά και ροδοπέταλα για τους λαθραίους στους οποίους ανάμεσα ήταν και κάνας πρόσφυγας, όχι για να μη χαλάσει το πάρτυ των ΜΚΟ, αλλά για να μεγαλώσει αυτό ακόμη περισσότερο. Αυτό το πάρτυ είπε να περιορίσει ο Μηταράκης και η επανάσταση ξεκίνησε.

ΣΤΟ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ...
Αυτό το πάρτι πήγε να δει με τα μάτια του ο Πολάκης και του σηκώθηκε η τρίχα από το μουστάκι κάγκελο! Πέντε χρόνια ως Υπουργός δεν πάτησε το πόδι του  εκεί ποτέ. Μόλις προχθές πήγε να ξεσκάσει στο νησί και επισκεπτόμενος την Μόρια, μόλις είδε την κατάσταση, το ξενύχτησε σε σκυλάδικο από την στεναχώρια του! Ούτε που θυμήθηκε ότι επί ημερών του η μετανάστευση έγινε επιχείρηση και ως τέτοια την εκμεταλλεύονται τα «φιλαράκια»!

ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ...
Είχε πει ετούτη η κυβέρνηση ότι αναλογικά σ’ όλη την Ελλάδα θα γίνει διασπορά των «λαθραίων» και μάλιστα όρισε το 1% ως ποσοστό σε σχέση με τους ντόπιους κατοίκους. Ήδη αυτό το ποσοστό έχει υπερκαλυφθεί στην Ήπειρο. Επομένως, γιατί προωθείται νέα μεταφορά στους τρεις νόμους της Ηπείρου προς το παρόν Γιάννινα – Άρτα – Πρέβεζα; Η Θεσπρωτία κι αυτή προς το παρόν μένει απ’ έξω για εθνικούς(;) λόγους.

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ...
Το όλο ζήτημα της μεταφοράς μεταναστών συζητήθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Θεοδωρικάκου με τους αυτοδιοικητικούς της Ηπείρου. Το ρεζουμέ της συζήτησης ήταν το πόσοι και πού θα εγκατασταθούν. Αποκλείεται κάθε σκέψη μή μεταφοράς τους με τους δημάρχους να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Κάτι συζητήθηκε περί οικονομικών ενισχύσεων των Δήμων, αλλά είναι το... τυράκι στη φάκα!

ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ...
Τόλμησε για δεύτερη φορά ο Κονιτσιώτης Χρόνης Καλτσούνης να προτείνει την επανατοποθέτηση του αγάλματος της Φρειδερίκης στην Πλατεία εκεί όπου βρίσκονταν το 1974 και το οποίο το τότε καθεστώς των συνταγματαρχών είχε αφαιρέσει. Τι ήταν να το αναφέρει ο Χρόνης, άρχισαν οι αυτοχαρακτηριζόμενοι προοδευτικοί να σχίζουν τα ρούχα τους από το κακό που θα τους βρει αν κάτι τέτοιο γίνει αποδεκτό από τον Δήμο Κόνιτσας! 

Η ΣΥΜΒΟΛΗ...
Από το 1953 ήταν στημένο το άγαλμα στην κεντρική Πλατεία της Κόνιτσας και συμβόλιζε την συμβολή της Βασίλισσας στην απελευθέρωση της Κωμόπολης από τους «δημοκράτες» τύπου Βαφειάδη. Αυτό δεν μπορούν να το συγχωρήσουν ορισμένοι που σηκώνουν μπαϊράκια εκδίκησης που τους δόθηκε το δικαίωμα να γεννηθούν ελεύθεροι, να ζουν ελεύθεροι, να σκέφτονται ελεύθεροι και να καθυβρίζουν την Φρειδερίκη η οποία εδώ και 40 χρόνια έχει φύγει από τη ζωή!

Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ...
Η υπόθεση άγαλμα Φρειδερίκης στην Κόνιτσα δεν είναι τωρινή και κάθε τόσο κάποιος βρίσκεται να την επαναφέρει στην επικαιρότητα. Δεξιό και βασιλικό δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τον Χρόνη Καλτσούνη που ξαναβάζει την τοποθέτηση του αγάλματος στη θέση του στην Πλατεία της Κόνιτσας. Αυτό σήμερα είναι κρυμένο στο κέντρο Παιδικής Μέριμνας. Μάλιστα, ο κ. Καλτσούνης υπηρέτησε τον Δήμο της Κόνιτσας από τη θέση του δημοτικού συμβούλου για πολλά χρόνια. 

ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΝΕΨΑΝ!
Όταν στην παλιά Σοβιετία και στην κόκκινη πλατεία ο Κουμμουνισμός κράτησε όλα τα μνημεία των Τσάρων αυτό το έλεγαν αποκατάσταση μνήμης ακόμη και οι Έλληνες κομμουνιστές. Αρκεί στην Ελλάδα να μη θυμίζει τίποτα την ιστορία, η οποία μπορεί να έχει σχέση με την δεξιά ή την βασιλεία. Δεν μπορούν ακόμη να χωνέψουν ότι δεν κατάφεραν να εγκαθιδρύσουν κομμουνιστικό καθεστώς! Και στους «τρεις γύρους» έσπασαν τα μούτρα τους με αποκορύφωμα την συντριβή στο Γράμμο το 1949.

Η ΣΚΕΨΗ...
Είχε σκεφτεί και είχε αποφασίσει και ο Χατζηεφραιμίδης να επαναφέρει το άγαλμα της Φρειδερίκης αλλά δεν το τόλμησε, διότι οι «προοδευτικής» προέλευσης σύμβουλοί του δεν του το επέτρεψαν. Ακολούθησε η δημοτική αρχή Γαργάλα που και τότε καμιά κίνηση δεν έγινε πλην της πρότασης του Χρόνη Καλτσούνη το 2012. Ακολούθησε η δημοτική αρχή του στρατηγού Α. Παπασπύρου χωρίς να ακουστεί κάτι. Η τωρινή Δημοτική Αρχή μου λένε ότι το σκέφτεται σοβαρά και όπου να ναι όχι μόνο θα το συζητήσει, αλλά θα κάνει το αποφασιστικό βήμα της επανατοποθέτησης. Ίδωμεν.. 

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ...
Καθόλου ευχαριστημένος δεν είναι ο Χρ. Βούζας από το σκηνικό που επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ στις οποίες ο ίδιος από το 2012 προσχώρησε αποχωρώντας από το ΠΑΣΟΚ του οποίου υπήρξε μεγαλοστέλεχος! «Με τον τρόπο που σκέφτονται και δρουν δεν μπορώ να συμπορευτώ κι’ αν δεν αλλάξουν μυαλά θα παραιτηθώ και από την κεντρική επιτροπή, ακούστηκε να λέει και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ λίγο έλειψε να τα βάψουν μαύρα!

Ο ΜΙΜΟΣ...
«Μετανάστης», κατ’ άλλους «εισοδιστής» στον ΣΥΡΙΖΑ ο φίλος Χρυσόστομος, που τον πήρε οκτώ ολόκληρα χρόνια να αντιληφθεί ότι στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται ως 3% αλλά κυβερνούν ελέω ΠΑΣΟΚ ως ΠΑΣΟΚ της εποχής του Αντρέα, χωρίς όμως να μοιάζει στον Αντρέα ο Αλέξης σε τίποτα, παρά μόνο στη φωνή ως μίμος που είναι. Οκτώ χρόνια για να αντιληφθεί ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν νεροκουβαλητές και όχι καβαλάρηδες, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων τύπου Κουρουμπλή.

ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ...
Είδε ο σύντροφος Χρυσόστομος την συμπεριφορά των ντόπιων ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ απέναντι στον πρώην βουλευτή τους Γιάννη Καραγιάννη και ξιφούλκησε εναντίον τους! Δεν του άρεσε καθόλου το σαμποτάζ που έκαναν στην παρουσίαση του βιβλίου την οποία έκανε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του «ΠΡΑΤΤΩ» Ν. Κοτζιάς και δεν την άφησε ασχολιάστη.

Η ΕΞΟΔΟΣ!!!
Απομένει να δούμε αν ο πρώην γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, πρώην μεγαλοσυνδικαλιστής, πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ζίτσας, πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας, θα πραγματοποιήσει την απειλή εξόδου από το μαντρί όπως απείλησε πρόσφατα. Κι’ αν φύγει θα ξαναγυρίσει στο νέο ΠΑΣΟΚ της πρώην συντρόφισσάς του Φώφης;

ΟΙ «53»...
Δεν είναι μόνο ο Χρυσόστομος που βγάζει τέτοια αντίδραση ενάντια στις συμπεριφορές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και οι «53» του Τσακαλώτου που βγάζουν μύδρους εναντίον της υπόλοιπης ΣΥΡΙΖαϊκής, νομενκλατούρας που βλέπει το καράβι να μπάζει νερά. Και ακόμη είναι αρχή στην αντιπολίτευση!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.