ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ...
Στα παλιά γύρισε ο Τσίπρας για να ξαναδημιουργήσει το μέλλον έτσι όπως το έφτιαξε τα περασμένα πέντε χρόνια της «βασιλείας του». Όλα αρχίζουν και τελειώνουν με αυτόν και όλο το ανάθεμα το έχει η... κακιά δεξιά που κυβερνάει επτά μήνες την Ελλάδα και μάλιστα το μεγάλο κακό είναι ότι κυβερνά αυτοδύναμα ο Μητσοτάκης!

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ...
Σε Άρτα και Γιάννινα βρέθηκε ο Αλέξης για να κάνει διάλογο με τον λαό μιλώντας εκείνος κάνα δίωρο και ο λαός (του ΣΥΡΙΖΑ) από κάτω άκουγε και κάπου – κάπου χειροκροτούσε. «Δεν έχουμε καμία πρεμούρα να κυβερνήσουμε, ούτε έχουμε στερητικό σύνδρομο εξουσίας. Δεν θέλουμε να κυβερνήσει η δεξιά που νοιάζεται για τα μεγάλα συμφέροντα», ακούστηκε να λέει στο «Du Lac» και οι από κάτω δεν ήξεραν τι να κάνουν, να γελάσουν ή να κλάψουν για όσα έγιναν ή δεν έγιναν από το 2015 έως τον Ιούλιο του 2019!

Η ΗΠΕΙΡΟΣ...
«Εμείς αναστήσαμε την Ήπειρο και την βάλαμε στον δρόμο της ανάπτυξης, ακούστηκε να λέει και έφερε σαν παράδειγμα την κατασκευή της Ιόνιας Οδού! Πάει το δούλεμα σύννεφο από τον πρώην Πρωθυπουργό. Το μόνο που έκανε ήταν να κόβει κορδέλες αυτός και ο Σπίρτζης κάθε πέντε χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού την οποία άλλοι είχαν σχεδιάσει, δημοπρατήσει, κατασκευάσει. Ούτε ένα μέτρο της Ιόνιας δεν πρόσθεσαν στα χρόνια της παντοκρατορίας τους!

ΤΟ ΜΑΣΑΖ...
Ψυχολογικό μασάζ κάνει ο Αλέξης στους συντρόφους του μετά το στραπάτσο της 7ης Ιουλίου. Τραγουδάει ο ίδιος για να παίρνει θάρρος και να σκιάζει τους αντιρρησίες του Τσακαλώτου που άλλα σχεδιάζουν για το τώρα και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Οι 80 σελίδες αυτοκριτικής τα λένε όλα και κυρίως για όλα όσα είχαν πει ότι θα κάνουν πριν το 2015 και ουδέποτε τα έκαναν. Για όλα έφταιγαν ο Βαρουφάκης που ήταν αστέρι τους τέτοιο καιρό το 2015, για να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος έξι μήνες μετά την άνθιση της οικονομίας της χώρας!

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ!
Η Ήπειρος μπήκε στον αυτόματο πιλότο τους τελευταίους επτά μήνες, είπε ο Αλέξης από το Αθαμάνιο. Αυτό ακριβώς. Η Ήπειρος πορεύεται με αυτόματο πιλότο όπως εκείνος την έβαλε! Ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μας συμβεί. Απλά δεν είχε ορίσει δρομολόγιο για να ξέρουμε που θα πάμε.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ...
Μίλησε για την κατάργηση τμημάτων τον Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εκείνος είχε δρομολογήσει και τα οποία το Πανεπιστήμιο δεν τα θέλει και αν δεν μας πιστεύει, ας ρωτήσει τον Πρύτανη Τριαντ. Αλμπάνη και τον Αντιπρύτανη Σπ. Γεωργάτο που μιλούσαν για παιχνίδια βουλευτών της περιοχής που έβαζαν κι έβγαζαν σχολές όπως έγινε στην περίπτωση της Ηγουμενίτσας. Δεν ήξερε δεν ρώταγε;

Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ...
Τέλος, ο μεγάλος πονοκέφαλος του Τσίπρα είναι η ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει κάτι από ΠΑΣΟΚ για να το αποτελειώσει και για ν’ αποφύγει τον... μιαστικό χαρακτήρα της αριστεράς. Θέλει ανοίγματα στην κεντροαριστερά και έχει βάλει μπροστά τους πρώην ΠΑΣΟΚΟΥΣ να κάνουν την βρώμικη δουλειά κατηγορώντας την «δεξιά» που ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα γίνονταν κυβερνήση όπως προέβλεπε τέτοιο καιρό πριν ένα χρόνο.

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ...
Μετά την Ιόνια Οδό έφτιαξε και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων ο Αλέξης. Το επικαλέστηκε κι αυτό χωρίς να μας πει ότι αυτό το Αεροδρόμιο δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που σχεδιάστηκε και αυτό που δημιουργήθηκε και αυτό που επί 15 χρόνια το κοσκίνιζε ένας από τους λεγόμενους «νταβατζήδες». Η αλήθεια είναι ότι επι Πρωθυπουργίας του ολοκληρώθηκε το Αεροδρόμιο και παραδόθηκε σε χρήση. Ας το δουν αυτό και κάποιοι ντόπιοι παράγοντες που έκαναν πως δεν καταλάβαιναν τόσα χρόνια τι γίνονταν με τους εργολάβους!

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ...
Δεν ήταν όποιος - όποιος ο φακελάκιας Καθηγητής που πιάστηκε με τα 200 ευρώ στο χέρι. Ήταν γνωστός Πανεπιστημιακός οπότε μειώνονταν οι ευθύνες της διοίκησης του Π.Π.Γ.Ν.Ι. όπως θέλησε να διαχειριστεί το ζήτημά του μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου!

ΤΟ ΔΟΚΑΝΟ...
Μόλις έσκασε η πληροφορία από την ΕΛΑΣ που ήταν εκείνη που έστησε το δόκανο στον «γιατρό» Πανεπιστημιακό, άρχισαν ν’ ανοίγουν στόματα για την δράση και τις πράξεις του συγκεκριμένου προσώπου. Το μαντάτο κυκλοφόρησε σαν αστραπή, όχι μόνο στα Γιάννινα και στην Ήπειρο, αλλά σ’ όλη την Ελλάδα όπου οι Έλληνες έπεσαν από τα σύννεφα(!) στο άκουσμα της είδησης, λες και δεν είχαν ξανακούσει κάτι τέτοιο!

Η ΤΑΚΤΙΚΗ...
Ήταν επιλογή του συγκεκριμένου «γιατρού» να ακολουθεί αυτή την τακτική και έπρεπε να γνωρίζει ότι κάποια στιγμή θα γινόταν τ’ αποκαλυπτήρια. Είναι βέβαιον ότι προτού την σύλληψη θα παρίστανε τον... μάγγα πού όλα ήταν υπέρ του, αφού η ομερτά λειτουργούσε μέχρι που έγινε η στραβή. Τώρα έχουν αρχίσει ν’ ανοίγουν στόματα και μάλιστα όταν ο ένας μετά τον άλλον μαθαίνουν το όνομα του φακελάκια καθηγητή.

ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ...
Είπαμε ότι δεν είναι ο μοναδικός γιατρός που υπηρετεί στο δημόσιο και γίνεται επίορκος. Απλά εκείνος τράβηξε φαίνεται κλήρο κι’ ήταν ημέρα Σάββατο! Να δείτε που ο συγκεκριμένος ιδεολογικά θα είναι από εκείνους που θα οικτίρουν το σάπιο πολιτικό καθεστώς που δεν νοιάζεται για τον απλό κόσμο που τραβάει της ψυχής του τον τάραχο για να εξοικονομήσει ένα 200άρι!

ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ...
Προσέξτε και τούτο που κυκλοφορεί και μπορεί να είναι και αλήθεια. Κάποιοι μιλούν για συναδελφικά ξεκαθαρίσματα ή συναδελφικά ξεκατινιάσματα. Λειτούργησε το «μία σου και μία μου». «Σε κάρφωσα, με κάρφωσες και τώρα είμαστε πάτσι». Λέγεται ότι λόγω της σχέσης τους με τα του Πανεπιστημίου κάποιοι έχουν το δικαίωμα εξωτερικών ιατρείων και κάποιοι όχι. Αυτό ήταν η αιτία και η αφορμή να οδηγηθούν τα πράγματα στ’ αποκαλυπτήρια που έγιναν μέσω της ΕΛΑΣ και μέσω των προσημειωμένων χρημάτων.

ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ!!!
Υπάρχει και η altera part όμως που λέει ότι όλα αυτά που έγιναν δεν ήταν αποτέλεσμα χρηματισμού αλλά μία τυπική πράξη που είχε να κάνει με παράβολο που είχε προπληρώσει ο «γιατρός» για να νομιμοποιηθεί η εξέταση DNA που απαιτείται για την πολιτογράφηση Αλβανού, ο οποίος ζητάει Ελληνική υπηκοότητα!

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ...
Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι ο υπογράφων, πρώτη φορά ακούω ότι για να αποκτήσει κανείς Ελληνική υπηκοότητα γίνονται εξετάσεις DNA για ν’ αποδειχτεί η καταγωγή και η ελληνικότητα υποψηφίου Έλληνα! Αν δεν κάνει κάποιος πλάκα με τέτοια εφεύρεση, τότε είμαστε για δέσιμο όλοι που καθόμαστε και ακούμε τέτοια πράγματα. Πρός Θεού, δεν τα χρεώνω στο «γιατρό» όλα τα παραπάνω, αλλά είναι πολύ κουφά για να γίνουν πιστευτά!

ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ...
Θαυμαστά και τα αντανακλαστικά του Πανεπιστημίου που ύστερα από πέντε μέρες πληροφορήθηκε ότι κάτι έγινε μ’ ένα καθηγητή! Ενώ το πανελλήνιο βοούσε, η ηγεσία του Πανεπιστημίου μας σιωπούσε, προφανώς για να μη χαλάσει τις καρδιές των «παιδιών» του που κάπου – κάπου κάνουν και καμιά στραβή! Τι είναι 200 ευρουλάκια για έναν Πανεπιστημιακό θα σκέφτηκαν και έκαναν πως δεν κατάλαβαν. Ωστόσο, καταγγέλουν τον καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής που αμαυρώνει και ακυρώνει τη σημαντική προσφορά στο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!
Την μισή αλήθεια μας λέει ο σύντροφος Τσίκαρης για την δωρεά Νιάρχου η οποία είναι χωρίς κυκλοτρόνιο το οποίο σημαίνει: Κατά τον Τσίκαρη και τον πρώην προϊστάμενό του Π. Πολάκη, διαπλοκή! Η αλήθεια όμως είναι ότι επι ημερών Πολάκη η προμήθεια του Ραδιοφαρμάκου που παράγεται από τα κυκλοτρόνια ανέρχονταν στα 700 – 800 ευρώ, ενώ σήμερα η τιμή προμήθειας από τα Νοσοκομεία έχει πέσει στα 330 ευρώ, κάτι που καθιστά ασύμφορη την προμήθεια κυκλοτρονίου.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ...
Βρήκε ευκαιρία για αντιπολίτευση ο Π. Πολάκης και ορύονταν στη Βουλή εναντίον του εαυτού του, που ως υπουργός δεν προμηθεύτηκε τα συγκεκριμένα εργαλεία και έπαιρνε από ιδιώτη με 800 ευρώ το ραδιοφάρμακο. Τώρα που αυτό έπεσε στα 300 – 400 ευρώ και η αγορά κυκλοτρονίου είναι ακριβή, τώρα βρήκαν Πολάκης – Τσίκαρης να κάνουν επανάσταση για να ‘χουν κάτι να λένε και να δικαιολογούν την θέση τους στον ΣΥΡΙΖΑ!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.