ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΔΟΜΕΣ...
Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε περιθώρια ούτε δικαίωμα να κάνει πίσω στο μεταναστευτικό έτσι όπως το έχει σχεδιάσει σε ότι αφορά τις νέες δομές πρώτα στα νησιά και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα. Μην πέφτει στην παγίδα των αριστερών τζάμπα επαναστατών και των ΜΚΟ που λένε σε όλα οχι γιατί με αυτό τον τρόπο σιτίζονται πολλαπλώς, κι’ αυτό αποκαλύφθηκε το προηγούμενο διάστημα.

ΤΟ ΣΗΜΑ...
Πέντε χρόνια εκμαύλιζαν τους λαθραίους να κάνουν γέφυρα τη χώρα μας λέγοντας ότι δεν έχει σύνορα η θάλασσα δίνοντας το σήμα «μπάτε σκύλοι αλέστε». Και τώρα τους πιάνει ο πόνος για το τι θα γίνει με τους νησιώτες που βρίσκονται σε απόγνωση. Σ’ αυτό το γαϊτανάκι οι ίδιοι οι νησιώτες που βλέπουν το δέντρο κι όχι το δάσος!

Η ΦΥΛΑΚΗ...
Αν δεν τους στείλουμε το μήνυμα ότι μία μεγάλη φυλακή τους περιμένει, άρα μην τολμήσουν, δεν κάνουμε τίποτα! Όσο θα νομίζoυν ότι η χώρα μας είναι ο παράδεισος για κάθε κατακαϋμενο, το θα ονειρεύονται μία καλύτερη ζωή σε μία χώρα που τραβάει τα δικά της ζόρια και δεν έχει πολλές δυνατότητες, όχι μόνο καλής φιλοξενίας, αλλά ούτε αυτής της στοιχειώδους!

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ...
Οι ίδιοι οι κάτοικοι των νησιών, θύματα της προπαγάνδας των επιτηδείων, προτιμούν τις Μόριες σε σχέση με τις κλειστές δομές που πάει να φτιάξει η κυβέρνηση! Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η αντίδραση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στέλνοντας λάθος μηνύματα προς πάσαν κατεύθυνση.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...
Αν δεν σταλεί μήνυμα στην απέναντι όχθη ότι καμία καλή τύχη δεν τους περιμένει αν έλθουν στα νησιά και να μαζέψουν το νου τους, το πρόβλημα θα μεγενθύνεται και φυσικά λύση δεν θα δίνεται. Αντί να στηρίξουν την κυβέρνηση, βρίσκονται οι κάτοικοι στα δάση και στα σταυροδρόμια...

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ...
Το είδαμε και το ζήσαμε κι αυτό κάτοικοι να δέρνουν ανηλεώς τους αστυνομικούς εν ώρα ύπνου. Στα πρόσωπα και τα σώματα των αστυνομικών γίνονταν η εκδίκηση προς την εξουσία και την κυβέρνηση η οποία ανέθεσε στον Μηταράκη να δώσει λύση στο προσφυγικό. Στον Μηταράκη που ήλθε και στα Γιάνννινα για να προετοιμάσει το έδαφος και για την ανίχνευση χώρων υποδοχής μεταναστών καθ’ ότι η Ήπειρος είναι φιλήσυχη περιοχή!

ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ...
Είδαμε και το σόου του Μουτζούρη on camera, ο οποίος έγραφε στα από τέτοια τον πρωθυπουργό που τον περιμάζεψε από την παλιά ΚΝΕ  και τον έκανε περιφερειάρχη. Όλη η Ελλάδα είδε κι’ άκουσε αυτό το υποκείμενο της αυτοδιοίκησης να καθυβρίζει αγοραία τον Πρωθυπουργό για να πουλήσει μούρη στο πόπολο. Είπε και το αμίμητο ο Μουτζούρης: Σιγά που με βοήθησε η ΝΔ εγώ βγήκα μόνος μου!

Η ΑΡΠΑΧΤΗ...
Την ίδια ώρα και στο όνομα της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος ένας αντιπεριφερειάρχης κινείται στο πνεύμα του Μουτζούρη και μάχεται υπέρ των δικαίων των νησιωτών δήθεν, την ίδια ώρα που έχει νοικιάσει το σπίτι του στις ΜΚΟ οι οποίες λυμαίνονται ολόκληρο το μεταναστευτικό. ΜΚΟ η γάγγραινα της εποχής που μασάνε με χρυσές κουτάλες τα χρήματα της Ε.Ε. για να κρατούν τους δρόμους των λαθραίων ανοιχτούς προς την Ελλάδα χωρίς όμως να κατευθύνονται προς την υπόλοιπη πολιτισμένη (!) Ευρώπη.

ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟΣ!
Το γράψαμε και προχθές. Δεν χρειάζεται πανικός για τον κορωναϊό και δεν το λέμε εμείς, αλλά οι αρμόδιοι επιστήμονες που ξέρουν καλύτερα απ’ όλους. Η Ελλάδα δεν είναι τριτοκοσμική χώρα που να κινδυνεύει από εξάπλωση του ιού ώστε να μας αφανίσει. Όλα με μέτρο και ψυχραιμία. Η γνωστή ίωση της εποχής ταλαιπωρεί πολύ περισσότερο κόσμο απ’ ότι ο κορωναϊός ο οποίος έφτασε και στη χώρα μας μέσω Ιταλίας.

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟ...
Το ΠΠΓΝΙ είναι πανέτοιμο ν’ αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο περιστατικό. Αν χρειαστεί, θα γίνουν όσα πρέπει και όσα προβλέπονται. Από την πλευρά των πολιτών χρειάζονται απλά προληπτικά μέτρα απλής υγιεινής μέχρι να μπει η Άνοιξη και να περάσει η μπόρα. Επομένως, ψυχραιμία παιδιά και το καλοκαιράκι έρχεται!

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ...
Και τι δεν έχει ακουστεί σχετικά με την αξιοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να έχουν καταλήξει κάπου οι αρμόδιοι από τον Δήμο, την Περιφέρεια και το ΟΛΗΓ μέχρι το αρμόδιο υπουργείο και την κυβέρνηση. Πότε ξεπουλιέται ολόκληρο, πότε τεμαχίζεται κι’ εκχωρείται και πότε πουλούνται μόνο τα φιλέτα σε ιδιώτες Άραβες, Ινδούς, Ιταλούς κ.λπ.!

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ...
Πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκε την Ηγ/τσα ο αρμόδιος υπουργός Πλακιωτάκης με αφορμή την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ ΝΔ και όπως ήταν φυσικό, είδε και τους αρμόδιους, είτε τους είδε, είτε δεν τους είδε, είτε τους άκουσε, είτε όχι, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι δεν κατάλαβε τι ήταν εκείνο που έπρεπε να πει ή εκείνο που ήθελαν ν’ ακούσουν οι Θεσπρωτοί που εδώ και χρόνια «αξιοποιούνται» ως πύλη εισόδου και εξόδου από και προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ...
Σε καμιά από τις συναντήσεις που έκανε ο Πλακιωτάκης δεν κλήθηκε ο πρώην Θεσπρωτός υπουργός Α. Μπέζας ο οποίος, αν μη τι άλλο, είναι από τους πλέον βαθείς γνώστες της υπόθεσης λιμάνι Ηγουμενίτσας, αφού ο ίδιος διαχειρίστηκε πολλά θέματα δικαιδοσίας του! Ούτε ο Δήμος, ούτε η Περιφέρεια, ούτε αυτός ο ΟΛΗΓ ζήτησαν την γνώμη του Α. Μπέζα, κάτι που όμως έκανε η εβδομαδιαία εφημερίδα «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ», η οποία φιλοξένησε συνέντευξη του πρώην υπουργού στην οποία μπαίνουν όλα τα ζητήματα του λιμανιού τόσο ξεκάθαρα, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση για το που πρέπει να οδηγηθεί αυτό αν θέλουν να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον τόπο τους και στην ίδια τη χώρα!

ΤΑ ΦΩΤΑ...
Αυτή η συνέντευξη του Α. Μπέζα αφύπνησε την Αθήνα με τον ίδιο τον υπουργό Ναυτιλίας Πλακιωτάκη να ζητά εκ των υστέρων τα φώτα του πρ. υπουργού για την παραπέρα ουσιαστική αξιοποίηση του λιμανιού αφήνοντας πίσω τις ασκήσεις επί χάρτου. Φαίνεται πως κάποιοι εκει στο υπουργείο διαθέτουν μερικά γραμμάρια παραπάνω μυαλό και δεν περιορίζονται στις αερολογίες. Με τις θέσεις του λόγω εμπειρίας ο κ. Μπέζας τους δείχενει πως μπορούν να βγουν από τ’ αδιέξοδα και το λιμάνι να γίνει ελκυστικό σε εκείνους που μπορούν και θέλουν να βάλουν ένα χεράκι έτσι ώστε να επιφέρει έσοδα σ’ ολόκληρη την περιοχή.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ...
Ύστερα από την επικοινωνία Πλακιωτάκη – Μπέζα αναμένεται η συνάντησή τους έτσι ώστε το λιμάνι να βρει τον δρόμο του, αφήνοντας πίσω αυτόν τον έντονο κρατικισμό που το έχει τόσα χρόνια δεμένο στις ακτές της Θεσπρωτίας. Αποφαστιστηκότητα και ανοιχτά μυαλά χρειάζονται αν θέλουμε να λέμε ότι μπορούμε να δούμε το αύριο με ένα καλύτερο μάτι.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ...
Έρχεται τριήμερο και είναι αυτό το τριήμερο της αποκριάς και της καθαροΔευτέρας, Φροντίστε να περάστε καλά κάνοντας ένα διάλλειμμα στη ζωή σας. Πετάξτε και χαρταετό και βάλτε τον να συναντήσει τα όνειρά σας! Καλή αποκριά!

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ...
Θα γίνουν αλλαγές στους φορείς διαχείρισης και ένα ρίγος διαπέρασε την ραχοκοκαλιά του Φ. Φίλιου που είναι ο τελευταίος πρόεδρος του φορέα της λίμνης Παμβώτιδας! Για να γίνει πιο δυνατό το ρίγος του στην επαναστατική τακτική, έβαλε και τους εργαζόμενους που προσφέρουν τις υπηρεσίες στους φορείς οι οποίοι θα χάσουν τις δουλειές τους αν υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο. Και γι’ αυτό τους κρατά σ’ εγρήγορση!

Ο... ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ!
Χρόνια είχαμε να δούμε τον Φ. Φίλιο σε ρόλο... Ποπολάρου και απ’ ότι φαίνεται, θυμήθηκε  τη νειότη της αριστεράς και βουρ στα κάγκελα για την προστασία της λίμνης. Ποιάς λίμνης; Λέμε τώρα! Εδώ θα είμαστε να παρακολουθήσουμε βατραχομαχίες ανάμεικτες με θαλάσσιο σκι στο «κλειστό» του Περάματος, στο οποίο ένα πρόστιμο 18.000 ευρώ έχει επιβληθεί ως μία καλή αρχή.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.