ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ...
«Αν τους νικήσουμε, αυτοί έχουν πατρίδα να πάνε. Αν μας νικήσουν, εμείς δεν έχουμε που αλλού να πάμε»! Αυτά τα λόγια του στρατηγού Μιλτιάδη της αρχαιότητας λίγο πριν την μάχη του Μαραθώνα αποκτούν μια επικαιρότητα για την ελληνική πραγματικότητα όπως αυτή την βιώνουν οι Έλληνες.

ΤΟ ΠΕΤΡΟΒΟΛΗΜΑ...
Κανείς Έλληνας δεν διανοήθηκε να πάει στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στο Μπαγκλαντές, στην Σομαλία, στο Μαρόκο και να πετροβολά τους ντοπιους για να μπει στη χώρα τους. Αντίθετα, αυτές οι φυλές και άλλες 125 έχουν βάλει στόχο να κάνουν την Ελλάδα «τσιφλίκι» τους, έτσι γιατί γουστάρουν και φυσικά με την βοήθεια των Τουρκαλάδων οι οποίοι βάζουν αυτούς τους ανθρώπους ασπίδα για να εκδικηθούν την χώρα μας και την Ευρώπη γενικότερα.

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ!..
Με το ζόρι θέλουν σώνει και καλά να περάσουν τα σύνορα και να θρονιαστούν στην Ελλάδα η οποία είπε να είναι φιλόξενη αλλά οχι και να δεχτεί όλες τις φυλές της γης που πίστεψαν στην Ερντογανική προπαγάνδα και κάνουν ντου από όπου μπορούν, αρκεί να βρουν πέρασμα προς την χώρα μας.

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ...
Το θράσος μέγιστο αυτών των λαθραίων που ενισχύεται και από τον Ερντογάν, ο οποίος βρήκε έναν τέτοιο άθλιο τρόπο να στείλει μηνύματα προς την Ευρώπη ζητώντας περισσότερα ευρώ. Ο ίδιος φρόντισε να ανοίγει πολεμικά μέτωπα, να δημιουργεί πρόσφυγες οι οποίοι ψάχνουν διέξοδο για να σώσουν τις ζωές τους. Μαζί μ’ αυτούς νάτοι και οι λαθραίοι που κατά χιλιάδες φτάνουν στα ελληνικά σύνορα και επιτίθενται στον ελληνικό στρατό και στα σώματα ασφαλείας, οι οποίοι μέχρι τώρα την ανάγκη φιλότιμο ποιούν!

ΑΔΕΣΠΟΤΗ!
Εν τω μεταξύ, κάποιους απ’ αυτούς τους λαθραίους τους τρώει ο τάχας τους και ο θεός φυλάξοι από καμιά αδέσποτη. Έχει και η υπομονή τα όριά της και καλόν είναι να μη παίζουν με τα νεύρα και την υπομονή των Ελλήνων που φυλάνε τα σύνορα από τους επιδρομείς που κάποια στιγμή τα αποθέματα της υπομονής τους θα εξαντληθούν.

ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ...
Θλιβερά ανθρωπάκια κάποια ΣΥΡΙΖόπαιδα που την έχουν δει ακόμη και νταβατζήδες των λαθραίων. Για σκηνοθετημένη κατάσταση μίλησε ο Γ. Κυρίτσης που την έχει στήσει η Ελληνική Κυβέρνηση! Όπως σας το γράφω, φίλοι μου. Στελεχάτο, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει σκηνοθεσία χωρίς να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Κυβέρνηση παίζει με τις ζωές και τις τύχες των Ελλήνων.

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ...
Μετά τις διακοπές της αποκριάς και μετά το πέταγμα του αητού νάτος να κάνει εμφάνιση στο MEGA ο πρώην «η θάλασσα σύνορα δεν έχει». Μιλάμε για τον Αλέξη, ο οποίος είπε ότι επι ημερών του είχαν θωρακιστεί τα σύνορα και ευτυχώς μόνο ένα εκατομμύριο λαθραίοι πέρασαν στην χώρα μας. Ποιός δεν θυμάται την Ειδομένη! Ήταν τότε που οι αστυνομικοί των Σκοπίων έδερναν τους λαθραίους και ο Νίκος Μάνεσης την περασμένη Κυριακή τα χρέωνε όλα στην ΕΛΑΣ του 2020 χρεώνοντάς της αδυναμία αντιμετώπισης.

Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ...
Βγαίνει, που λέτε, στο άλλοτε «αμαρτωλό» MEGA και τι είπε ο αθεόφοβος για τα μέτρα που έλαβε η σημερινή κυβέρνηση στον Έβρο, πολύ καλά έκανε η Κυβέρνηση που ασφαλίζει τα σύνορα! Το είπε αυτό και τα ΣΥΡΙΖόπουλα έπεσαν ανάσκελα διότι το άδειασμα ήταν άνευ προηγουμένου. Όσο καιρό απουσίαζε στην ορεινή Κορινθία σε διακοπές ο Αλέξης τα καυμένα τα παιδιά άνοιγαν (με το νου τους τα σύνορα για να περάσουν ελεύθερα «της γης οι κολασμένοι»! Αν δεν με πιστεύευετε, ρωτήστε την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, την Άντζυ Σαμίου και τον Γ. Κυρίτση.

Η ΚΟΠΕΛΙΑ...
Μία λεπτομέρεια: την συνέντευξη ο κ. Τσίπρας την παραχώρησε στην κοπελιά που υπηρέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ από την κρατική τηλεόραση και που τώρα βρήκε στέγη στον πρώην παραβατικό Μαρινάκη, νυν νόμιμο! Το χαρτί της νομιμότητας το έδωσε ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός στο MEGA του Λαμπράκη, Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη! Να τα θυμίζουμε κι’ αυτά. Ποσοστά τηλεθέασης 7,1% με την συνέντευξη Αλέξη!

Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ...
Δέστε ένα πονοκέφαλο που τραβάνε οι Ευρωπαίοι και προσπαθούν να εξηγήσουν τ’ ανεξήγητα. Ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού στην Αλβανία μέχρι αυτή τη στιγμή κι’ αυτό έχει προβληματίσει επιστήμονες και μη! Λέτε να μη τους κολλάει ούτε κορωνοϊός ή το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό αν τυχόν κι έχει περάσει τα σύνορά τους;

ΧΩΡΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ...
Στη χώρα μας ακόμη βρισκόμαστε σε πρώϊμα στάδια κι’ ακόμη μας έχει φυλάξει ο θεός από απώλειες. Τριάντα ένα κρούσματα έχουν διαγνωστεί μέχρι αυτή τη στιγμή με πιο σοβαρό του 66χρονου προσκηνητή στους Αγίους Τόπους. Που, πως και γιατί κόλλησε αυτός ο άνθρωπος είναι ζητούμενο αυτή τη στιγμή όπως ζητούμενο είναι και η τύχη των άλλων προσκυνητών που ήταν μαζί με τον 66χρονο.

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ!..
Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι στο Π.Π.Γ.Ν.Ι από την ενδεχόμενη μετάδοση κορωνοϊού. Κυρίως εκείνοι που έρχονται σ’ επαφή με πολίτες ασθενείς ή μη στα εξωτερικά ιατρεία. Αυτή την καταγγελία κάνουν οι εργαζόμενοι χωρίς να λαμβάνεται μέριμνα από την διοίκηση του Νοσοκομείου. Ας φροντίσουν και γι’ αυτό προτού αρχίσουν να τρέχουν και να μη φτάνουν!

Η ΑΝΑΣΑ...
Μια βαθεία ανάσα την πήρε ο Β. Μιχελάκης της Αποκεντρωμένης Διοίησης Ηπείρου μετά την συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Τ. Θεοδωρικάκο. Η διαβεβαίωση εκ μέρους του υπουργού ότι δεν θα καταργηθούν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις έκανε τον σύντροφο Μιχελάκη να πετάει στα σύννεφα και το έδειξε με ανακοίνωσή του που εξέδωσε μετά την επιτυχή (;) συνάντηση που είχε με τον Θεοδωρικάκο. Αυτό κατάλαβε, αυτό μας ανακοίνωσε!

ΤΟ ΛΑΘΟΣ...
Λάθος είχαν καταλάβει τα ΜΜΕ ότι θα καταργήσει τις Αποκεντρωμένες, μας λέει ο κ. Μιχελάκης κι’ αυτό τους το είπε ο Θεοδωρικάκος. Αυτό κατάλαβε και ο Μιχελάκης και μόλις επέστρεψε στην Βορείου Ηπείρου, όπου έκανε μία στάση προς Κοζάνη, άρχισε να πετά τη σκούφια του από τη χαρά του που θα μείνει για κάμποσο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Κοζάνης και λοιπής Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου! 

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...
Απλά και για την ιστορία, να σας θυμίσω ότι αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που είχαν οι «αποκεντρωμένοι» ήταν ο κορωνοϊός, αλλά το ενδιαφέρον για τον σύντροφο Μιχελάκη ήταν η παραμονή του στη θέση του για κάμποσο διάστημα ακόμη. Προέχει η τύχη του κ. Μιχελάκη στην Αποκεντρωμένη από την τύχη των πολιτών που ήταν ο λόγος της συνάντησης με τον υπουργό! 

Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ...
Ζήτησε συγγνώμη η δημοσιογραφάρα που ακούει στο όνομα Μάνεσης για την μ...α που έκανε την περασμένη Κυριακή το πρωί με το fake news βίντεο που έδειχνε Σκοπιανούς αστυνομικούς να δέρνουν λαθραίους και που ήταν βίντεο του 2015! Έτσι, για να παραστήσει τον μάγκα και τον μέγιστο δημοσιογράφο καταχέριαζε επί 10λεπτο την ελληνική πολιτεία που ήταν εντελώς ανίκανη ν’ αντιμετωπίσει τις ορδές των μεταναστών χτυπώντας ακόμη και μανάδες με μικρά παιδία! Πούλησε 10 λεπτά μαγκιά και κωλοπετσινάδα κι’ όταν ήλθε ο διασυρμός του ψέλισε μία συγγνώμη και τα φόρτωσε όλα στην κακιά στιγμή και στον περιορισμένο χρόνο που είχε στην διάθεσή του! Δεν φτάνουν οι Τουρκαλάδες που επι 24ωρου βάσεως έχουν κάνει τα fake news επάγγελμα, έχουμε και τους διάφορους να κάνουν το ίδιο! 

Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ...
Ο Δήμος Ιωαννιτών θα επιβαρυνθεί τον μέγιστο όγκο του κόστους των σκουπιδιών κι΄αυτό αποφασίστηκε στην πρώτη σύσκεψη του Φορέα Διαχείρισης. Αυτή η νίκη των άλλων Δήμων της Ηπείρου εις βάρος των Γιαννιωτών έκανε τον Δήμαρχο Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη να αναφωνήσει περιχαρής «Νενικήκαμεν» και «ο επιμένων νικά»! Νίκησε λοιπόν ο Τσιρογιάννης, έχασε ο Ελισάφ με στημένη διαιτησία από πρόεδρο και αντιπρόεδρο ΦΟΣΔΑ. Σημειώσατε Τσιρογιάννης – Ελισάφ 1-0! 

ΚΑΤΑΚΑΡΔΑ!
Αυτή την απόφαση του ΦΟΣΔΑ την πήραν κατάκαρδα στο Δήμο Ιωαννιτών και τράβηξαν κάτι κεραυνούς ναααα κατά του αντιπροέδρου του φορέα και πρώην δημάρχου κ. Θ. Μπέγκα, ο οποίος συνηγόρησε στο ανοσιούργημα του υπέρογκου κόστους των σκουπιδιών του Δήμου Ιωαννιτών! Έκανα τα νόμιμα, απαντά ο κ. Μπέγκας και θεώρησε ότι έκανε και το καθήκον του απέναντι στους συμπολίτες του που για δέκα χρόνια τον τιμούν με την ψήφο τους! 

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Ένα άλλο σπουδαίο ζήτημα που απασχόλησε στην πρώτη της συνεδρίαση τη διοίκηση του ΦΟΣΔΑ ήταν η αντιμισθία προέδρου και αντιπροέδρου, η οποία καθόλου ευκατοφρόνητη δεν είναι. Ο πρόεδρος θα αμείβεται με το μισθό του δημάρχου Ιωαννιτών που ανέρχεται στις 4.500 ευρώ περίπου, ενώ του αντιπροέδρου θα είναι κοντά στις 3.000 ευρώ. Κι εδώ έγινε επίκληση της νομιμότητας, οπότε οι λίγες αντίθετες φωνές δεν εισακούστηκαν ποτέ. Και στην προκειμένη περίπτωση οι επιμένοντες νίκησαν!

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ...
Ωστόσο, ας ετοιμάζονται οι Γιαννιώτες να βάλουν πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για να μαζεύονται τα σκουπίδια, αφού τα δημοτικά τέλη θα φτάσουν στο Θεό. Φρόντισε γι’ αυτό ο περιβόητος ΦΟΣΔΑ που έδωσε την νίκη στον Χρ. Τσιρογιάννη. Να δείτε που θα πληρώνουμε για να έχουμε καθαρή πόλη και μόνο τέτοια πόλη δεν θα έχουμε. Καθόλου δεν συμμερίζομαι την άποψη του αντιδημάρχου σκουπιδιών κ. Πήχα ο οποίος τώρα τελευταία βλέπει καθαρή πόλη που μάλλον θα είναι και ο μόνος σ’ αυτή που το βλέπει!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.