ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ...
Ημερολόγιον καραντίνας Απριλίου 2020, ημέρα 25η η σημερινή και Κύριος οιδεν πότε θα ξεμυτήσουμε! Κατά τις επιστολές – προσταγές – Χαρδαλιά μέχρι 27 Απριλίου απαγορεύεται η κυκλοφορία. Μιλάμε για τρεις βδομάδες ακόμη, τουλάχιστον όλα αυτά για το καλό μας.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ...
Εκτός από τα «καλά» μέτρα που ίσχυσαν μέχρι τώρα, αν δεν βάλουμε μυαλό θα έλθουν τα χειρότερα. Κι’ αυτό ο Χαρδαλιά μας το λέει κι’ εμείς αν θέλουμε ας κάνουμε αλλιώς. Όλα εδώ πληρώνονται τελικά. Επί ΠΑΣΟΚ, λένε οι νοσταλγοί του, δεν επιτρέπονταν να μείνεις μέσα, ενώ επί ΝΔ απογορεύεται το... έξω!

ΜΑΥΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ!
Τα μαύρα πρόβατα σ’ αυτή την επιδημία είναι οι γέροι και οι γριές. Κλείστε μέσα τα γερόντια κι’ αν είναι δυνατόν αλυσοδέστε τα μέχρι να περάσει η μπόρα ν’ ανοίξουν τα σχολεία, τότε που θα τα ξαναχρειαστούμε για να μας φυλάξουν τα παιδιά. Είναι η λογική που επικρατεί στους νεοέλληνες νεότερης ηλικίας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΟΓΑ!

Όταν γεράσουν τ’ άλογα τα σκοτώνουμε, είναι η άποψη που επικρατεί σε διάφορα στρώματα της κοινωνίας. Όταν φτάσουν στα νοσοκομεία οι άρρωστοι κάνουμε διαλογή ασθενών που πρέπει να ζήσουν ή να πεθάνουν! Το λένε κυρίως σε χώρες όπου έχει πλακώσει βαρύ θανατικό, Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ κλπ. 

ΣΕΒΑΣΜΟΣ!..
Αν μη τι άλλο, ένας σεβασμός επιβάλλεται προς όλους τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για να δημιουργηθεί αυτή η κοινωνία που υφίσταται σήμερα. Ο καθένας έχει δικαιώματα στη ζωή και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ασχημονεί εναντίον των παπούδων – γιαγιάδων που μιά ζωή πλήρωναν με θυσίες για να δημιουργηθεί ένα ασφαλές σύστημα υγείας!

Η ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ...
Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν Καψιώχας – Κούλογλου – μία Συριζοπούλα από την Μυτιλήνη. Εκείνη περιμένει να ισοφαριστούν και να περάσουν οι νεκροί από κορωνοϊό εκείνους στο Μάτι για να γυρίσει να μας γ...σει! Είναι το νέο σύστημα διακυβέρνησης που υπόσχεται – απειλεί η αντιπολίτευση να εφαρμόσει όταν κι’ άμα λάχει και τους ξαναβάλει ο λαός στην εξουσία!

Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ...
Δεν είναι ότι τα λένε και τα γράφουν τα Συριζόπουλα, έρχεται και τα υιοθετεί με την σιωπή της η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν τους προτρέπει σ’ αυτόν τον εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής σε ώρες που οι ζωές των Ελλήνων κρέμονται από ένα φτάρνισμα, ένα βήξιμο ή μία χαιρετούρα!
ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ!
Η Ήπειρος προμαχούσα, αντιστέκεται αυτό τον καιρό στην επιδημία. Μπορεί να μην είναι από τις πρώτες περιφέρειες στην χώρα, χτυπάει όμως πρωτιά στην άμυνα ενάντια στον ιό! Το Π.Π.Γ.Ν.Ι. που είναι νοσοκομείο αναφοράς μέχρι αυτή τη στιγμή ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις. Μπορεί να μην ήταν έτοιμα τα νοσοκομεία για τέτοια εκτεταμένη εξάπλωση της επιδημίας, εν τούτοις στάθηκαν όρθια. Απομένει να υπάρξει ανάλογη συνέχεια μέχρι να βγούμε από το τούνελ στο οποίο, φαίνεται ένα φωτάκι στο βάθος! Ήδη έχουν αρχίσει να αποχωρούν θεραπευθέντες από το Π.Π.Γ..Ν.Ι. όπου είχαν εισαχθεί προερχόμενοι από άλλα νοσοκομεία της Ηπείρου, Άρτα, Πρέβεζα και από Κέρκυρα. Μεταξύ αυτών και ο γιατρός από το Νοσοκομείο Πρεβέζης!

Ο ΜΑΡΑΣΜΟΣ...
Κάποιοι ανακάλυψαν την... Αμερική με την αποκάλυψη του πως λειτουργεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη σ’ όλη τη χώρα και σε ό,τι μας αφορά και στην Ήπειρο. Ανακάλυψαν προσφάτως ότι τα Κέντρα Υγείας στην Ήπειρο βρίσκονται σε μαρασμό και ότι υπολείπονται σε ιατρικό δυναμικό, ενώ έχουν περίσσευμα σε νοσηλευτικό! 

ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!
Πρωτοστατούσε το Κ.Υ. Φιλιππιάδας σε νοσηλευτικό προσωπικό και έπεσαν από τα σύννεφα όσοι πληροφορήθηκαν ότι κοντά στους σαράντα πέντε νοσηλευτές και νοσηλεύτριες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους κι’ αυτές σ’ ένα 8ωρο όπου το Κ.Υ. παρέμεινε ανοικτό. Στην προκειμένη περίπτωση τα νούμερα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και η αλήθεια είναι ότι από τον χώρο των νοσηλευτών κρατούμε το νούμερο κοντά στους 20 που κι’ αυτό μικρό δεν είναι.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ...
Εκεί όμως που εστιάζεται το γεγονός είναι στο Ιατρικό δυναμικό του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας που τώρα λειτουργεί με δανεικούς γιατρούς είτε από το Κ.Υ. Θεσπρωτικού, είτε από γιατρούς από Γιάννινα, είτε στελεχώνεται από αγροτικούς γιατρούς φαντάρους. Αλήθεια, αυτό δεν το έβλεπαν οι προηγούμενοι κρατούντες που τώρα... μούγγα στη στρούγγα;

ΝΟΣΟΥΝ!..
Όλα τα Κέντρα Υγείας στην Ήπειρο νοσούν και ιδιαίτερα νοσούν, από έλλειψη Ιατρών, οι οποίοι δεν τα πολυ προτιμούν για πολλούς και διάφορους λόγους, με κυριότερους τους οικονομικούς! Απ’ αυτή τη στιγμή που η 6η ΥΠΕ ενδιαφέρεται να βρει γιατρούς, εν τούτοις, απροθυμία υπάρχει. Γίνεται λοιπόν έκκληση σε επικουρικούς να σπεύσουν να ενδιαφερθούν για προσλήψεις!

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...
Αν δεν αναβαθμιστεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη μην περιμένουμε την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Η τακτοποίηση ημετέρων μεγαλώνει το πρόβλημα και αφήνει πολλά κενά στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Ας το δουν και οι πολιτικοί μας που το «κατόπιν ενεργειών μας» λειτούργησε με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα στο χώρο της υγείας!

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ...
Είπαμε! Ανάσταση εφέτος από το σπίτι! Το λένε και οι τρανοί της εκκλησίας με πρώτο τον Ιερώνυμο. Κάντε τα σπίτια σας και τις ψυχές εφέτος εκκλησία, ανάψτε μία λαμπάδα, πείτε έναν επιτάφιο θρήνο, καντε το σταυρό σας και ευχηθείτε του χρόνου να κάνουμε πασχαλιά όλοι μαζί. Το υπουργείο Εσωτερικών θα φροντίσει για την μεταφορά του Αγίου φωτός από τον τάφο του Χριστού!

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ...
Άκουσα τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο να δίνει οδηγίες προς τους πιστούς λέγοντας ότι τα καντήλια στις εκκλησίες διαθέτουν άσβεστο φως που έτσι κι’ αλλιώς υπάρχει στην μεγάλη καντήλα στο Ιερό! Επομένως, να οπλιστούμε με θάρρος και υπομονή για τη πασχαλιά του 2021! 

ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ...
Φυσικά δεν θα εκλείψουν τα παρατράγουδα όπως αυτά που είδαμε σ’ εκκλησίες της Αθήνας και της Πάτρας. Κάποιοι «θεοκρατούμενοι» βρήκαν ευκαιρία να κυκλοφορήσουν τα σαρκία τους σε ιερούς χώρους πουλώντας νταηλίκι και χριστοπροσήλωση! Μόνο οι κραυγές τους οι άναρθρες έφταναν ν’ αποκαλύψουν την αγάπη προς τον Θεάνθρωπο που υποστηρίζουν ότι διακατέχονται. Άντε ρε, μαζευτείτε κι αφήστε τα καουμποϊλίκια και βρείτε άλλους τρόπους να φανείτε αρεστοί στον Χριστό. Δεν σας φταίνε τίποτα αθώοι άνθρωποι που κινδυνεύουν από σας.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ...
Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας κλήθηκα να βάλω πλάτη κι’ όχι μόνο να ασκώ κριτική αυστηρή πολλές φορές προς τους ασκούντες διοίκηση, αλλά να γίνω ενεργός πολίτης στο χώρο της Υγείας. Φίλοι από τον συγκεκριμένο  χώρο μου ζήτησαν να προσφέρω υπηρεσίες μέσα από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» και φυσικά δεν αρνήθηκα αυτή την τιμή πρόσκληση – πρόκληση.

ΑΜΙΣΘΙ!..
Για όσους ανησύχησαν ότι ενδεχομένως θα κατατεθεί μέρος του προϋπολογισμού του κράτους για αποζημείωσή μου, τους καθησυχάζω λέγοντας ότι η παρουσία μου στο Δ.Σ. είναι αμισθί όπως γίνονταν μέχρι τώρα! Επομένως, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι και να παραμένουν στα σπίτια τους μέχρι να τελειώσουμε μ’ αυτή την επιδημία! Να σημειωθεί ότι απλά η δική μου τοποθέτηση κάλυψε θέση παραιτηθέντος μέλους από το Δ.Σ. και δεν είμαι αρμόδιος να αποκαλύψω τους λόγους.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.