ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΣΤΑ ΜΕΣΑ...
Είμαστε στα μέσα της Μ. Εβδομάδας και τίποτα δεν είναι όπως παλιά κι’ όμως μάθαμε να περνάμε αυτή την μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης χωρίς εκκλησίες ανοιχτές στο χριστεπώνυμο πλήθος, χωρίς την εκ του σύννεγγυς παρακολούθηση όλων των λειτουργιών των παθών του Κυρίου, πορευόμαστε σαν χώρα και σαν λαός τον δικό μας Γολγοθά, χωρίς να γνωρίζουμε αν θα υπάρξει η αναμενόμενη Ανάσταση!

ΟΙ ΑΡΧΕΣ...
Όπως η ορθόδοξη πίστη θέλει υπομονή και σεβασμό χριστιανικών αρχών, έτσι κι αυτή η περιπέτεια απαιτεί τις δικές της θυσίες αν θέλουμε να βγούμε πιο γρήγορα στο ξέφωτο που θα μας οδηγήσει στη λύτρωση. Η μόνη επιλογή αυτή τη στιγμή είναι η πιστή τήρηση την οδηγιών των ειδικών αφήνοντας κατά μέρος τις διάφορες δοξασίες που ανεύθυνα διακινούνται πολλές φορές από ανεγκέφαλους, ξεροκέφαλους του διαδικτύου οι οποίοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!
Φαίνεται πως τα πηγαίνουμε πολύ καλά σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Τα κρούσματα λίγα και οι απώλειες ανθρώπινων ζωών και αυτές λίγες σε σχέση με τις χώρες που λέγαμε. Θα πει κανείς ότι και μία απώλεια ανθρώπου είναι τραγικό από μόνο του για το ίδιο το πρόσωπο και για την οικογένειά του. Παρ’ όλα αυτά, το φως στο τούνελ αχνοφαίνεται. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δε μας επιτρέπει να ξεσαλώνουμε!

ΜΑΖΙΚΟΣ!..
Ουδέποτε είχε παρατηρηθεί τέτοιος μαζικός αθλητισμός στη χώρα μας και στην ύπαιθρο. Ουδέποτε είχε παρατηρηθεί τέτοιο φαινόμενο φιλοζωΐας όπου ανακαλύψαμε τους πιστούς φίλους μας, τα τετράποδα και τα σέρνουμε με το ζόρι στις παραλίες και στους πεζοδρόμους. Έχουν φτάσει σε σημείο τα σκυλιά να... κρύβονται μπας και γλιτώσουν την βόλτα από τον κηδεμόνα τους. 

ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΡΕ;
Το ξέρεις «ποιός είμαι εγώ» επανήλθε ως νέος ιός κι’ αυτή τη φορά με έναν από τους 300 της Βουλής ονόματι Γιάνης Μπαρουφάκης! Το «ξέρεις ποιός είμαι» του Γιάνη και το «όποιος να ‘σαι» του αρμοδίου οργάνου νάτον τώρα τον άντρα της Δανάης να βρίσκεται κρεμασμένος στα μανταλάκια των σόσιαλ μίντια και γενικά των ΜΜΕ της χώρας!

Ο ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΣ...
Πονηρούλης ο γαμπρός της οικογένειας Στράτου, θέλησε με το γαμώτο να σπάσει την καραντίνα και να πάει στο εξοχικό του στην Αίγινα, εκεί που τον καρτερούσε η Δανάη ως νέα... Πηνελόπη μετά την «οδύσσεια» που πέρασε και ανάμεσα στα φουρτουνιασμένα κύματα της Πλατείας Συντάγματος, οδού Πειραιώς και Περάματος.

ΤΟ ΒΟΥΚΙΝΟ...
Όταν έγινε βούκινο το νταηλίκι του Γιάνη, άρχισε να επιστρατεύει ένα σωρό π.....ιές για να δικαιολογήσει την ψευτομαγκιά που πούλησε στο όργανο της τάξης που του ζήτησε τα δικαιολογητικά μετακίνησης! Πιο μάγκας όμως το όργανο, το οποίο δεν μάσησε και έκανε αυτό που ο ίδιος, ο Γιάνης είχε ψηφήσει στη Βουλή. Δηλαδή, καμία άσκοπη και παράνομη μετακίνηση.

ΤΟ «ΑΜΑΡΤΗΜΑ»...
Το θανάσιμο... αμάρτημα του οργάνου είναι πρώτον ότι δεν αναγνώρισε τον Γιάνη και δεύτερον με ποιό θράσσος του ζήτησε τα στοιχεία. Δεν ήξερε ότι οι Γιάνιδες με ένα «νι» είχαν ελευθέρας; Δεν ήξερε ότι ο Γιάνης είχε γίνει Υπουργός του Τσίπρα και φέσωσε την χώρα με 100 δις ευρώ και έκλεισε τις τράπεζες; Πόσο άσχετος, αχαΐρευτος και θρασύς ήταν που πήγε να εμποδίσει αυτό το αγλάισμα της πολιτικής να σώσει την Ελλάδα, όχι όμως και τα προσχήματα!

ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ!
Η απόλυτη ξεφτίλα ήταν όταν έβγαινε και δήλωνε ότι έχει μόνιμη διαμονή στην Αίγινα και ότι επέστρεφε από τη Βουλή! Ούτε που τόλμησε να πει ότι βάσει νόμου οι Βουλευτές εξαιρούνται των μέτρων κι’ αυτό είχε ανακοινωθεί αρμοδίως. Προφανώς ουδέποτε διάβασε τον νόμο που σημαίνει ότι ο ίδιος είναι περιπατητής στη Βουλή και τα έχει αφήσει πάνω σ’ έναν Αρσένη που είναι... άλλης σοδειάς φρούτο!

ΚΙ’ ΟΜΩΣ...
Κι’ όμως, βρέθηκαν Έλληνες και τον ξαναέστειλαν στην Βουλή τον Γιάνη με τα μπιρμπιλάτα πουκάμισα που πηγαινοέρχονταν στις Βρυξέλλες αγοράζοντας το τρίτο μνημόνιο στην τιμή των 100 δις. Τι να πει κανείς για το βιολί της αλληνής, εν μέσω κορωνοϊού;

ΤΟ... ΦΤΩΧΙΚΟ!
Αν θυμάμαι καλά, ο Γιάνης και η Δανάη δεν ήταν εκείνοι που απολάμβαναν και διαφήμιζαν το «φτωχικό» τους δίπλα στην Ακρόπολη που ήταν η μοναδική τους κατοικία; Ήταν τότε που ξεχείλιζε ο έρωτάς τους και ο έρωτας προς την εξουσία και μάλιστα για χάρη της σωτηρίας της χώρας μας «καταδικάστηκε» από τον σύντροφο Αλέξη να μας σώσει! Τα αφιερώματα, τηλεοπτικά και σε έντυπα, από το ζεύγος με φόντο την Ακρόπολη πήγαιναν κι’ έρχονταν. Κάπου εκεί κοντά ήταν και το αρχοντικό του Άκη που το είχε αποκτήσει με κόπο και ιδρώτα... αλλωνών!

ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ...
Τελικά Αίγινε σιούρ ο αριστερούλης Γιάνης, όχι για το επεισόδιο μόνο, αλλά για όσα έλεγε την επόμενη μέρα για να δικαιολογηθεί. Ούτε μικρό παιδί δεν έχει επιστρατεύσει τόση βλακεία για να δικαιολογήσει την πράξη του τετιμποϊσμού που πήγε να εφαρμόσει στο απλό όργανο της τάξης που έκανε αυτό που επέβαλε το καθήκον του. Το αξίωμα του Γιάνη έπρεπε ν’ αποδεικνύεται με παπίρια κι όχι με μαγκιά!

Ο ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΣ!
Αυτός ο αριστερός μπουρζουάς των εξοχικών με πισίνες, με πολυδαίδαλα διαμερίσματα στην Ακρόπολη, γαμπρός της πλουτοκρατίας, αυτό το παλικάρι της φακής τα έβαλε μ’ έναν κρατικό λειτουργό των 800 ευρώ κι αν το μήνα, για να φανεί ήρωας στα μάτια της Δανάης, η οποία έκανε την τύχη της με τον Γιάνη και η οποία έχει ορκιστεί στο Βούδα να τον κάνει μία μέρα Πρωθυπουργό της Ελλάδας για να μας ξανακουνήσει το δάκτυλο λέγοντας: «ξέρεις ποιός είμαι εγώ»; Ότι και να ‘σαι, είσαι απλά ένας γαμπρός της εξουσίας, Γιάνη μας!

ΤΑ «ΚΑΒΟΥΡΙΑ»...
Εκτός από τους κυβερνητικούς βουλευτές της Ηπείρου (ανάγκη Κυριάκου πειθόμενοι) και του δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη, ούτε ένα άλλο πολιτικό πρόσωπο δεν φιλοτιμήθηκε να βάλει το χέρι στην τσέπη για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Όλοι τους είχαν άλλες προτεραιότητες και διαφημίζονται ως τζάμπα μάγκες με χρήματα του δημοσίου!

ΤΟ «ΖΑΓΟΡΙ»...
Στην αντίληψή μου περιήλθαν κάποιοι ιδιώτες που βοήθησαν στην Ήπειρο με πρώτο το νερό «Ζαγόρι». Ίσως κάποιοι άλλοι να βοηθούν σιωπηλά, άλλα αυτοί που κόπτονται για τα συμφέροντα των πολιτών κάνουν μνημόσυνα με ξένα κόλυβα. Επάγγελμά τους το ψάλσιμο διαρκώς και αενάως και από κάτω οι χειροκρότητες σε ρόλο κομπάρσων.

ΤΟ 5ΧΙΛΙΑΡΟ...
Δεν είχα την τύχη να γίνω κοινωνός των θέσεων Αδώνιδος περί ενός 5χίλιαρου που άντε το έχουμε, τι να το κάνουμε, αφού τα μαγαζιά είναι κλειστά, τα καφενεία κλειστά, μόνο τα περίπτερα κι άντε πόσα τσιγάρα και καραμέλλες μέντες ν’ αγοράσεις; 

Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ...
Τον άκουσε, λέει, το ΚΙΝΑΛ και το έκανε viral και στεωναχωρήθηκε ο Άδωνις διότι διαστρεβλώθηκαν οι θέσεις του κι’ αυτό καθόλου δεν βοηθάει τον δημόσιο διάλογο. Για να μην γίνονται παρεξηγήσεις και παρανοήσεις, καλόν είναι ο Άδωνις να βουτά την γλώσσα στο μυαλό και μετά να μιλάει. Δεν είναι όλα ίσιωμα και δεν είναι τώρα στην αντιπολίτευση για να λέει και καμιά μ....ια να περνάει η ώρα!

Η ΣΙΩΠΗ...
«Όταν δεν έχεις κάτι σπουδαίο να πείς, καλόν είναι να μη μιλάς» είχε πει ο Εθνάρχης Κ. Καραμανλής. Θα πρέπει να είναι μία διαχρονική τακτική, κυρίως στους πολιτικούς, αν θέλουν να μην διαστρεβλώνονται οι απόψεις τους και τρέχουν και δεν σώνουν. Αλλά όταν τα έλεγε αυτά ο Εθνάρχης ο Άδωνις «διάβαζε» Μαρξ!

ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!...
Φορτώθηκε το Ζαγόρι με εκατοντάδες μετανάστες τα προηγούμενα χρόνια και η τότε Δημοτική Αρχή δεν έβγαλε τσιμουδιά. Μάλιστα, εδώ και δύο χρόνια οι ΜΚΟ είχαν φροντίσει για την ενοικίαση του ξενοδοχείου με το αζημείωτο, χωρίς ν’ ανοίξει μύτη!

ΞΑΦΝΙΚΑ...
Τώρα ξαφνικά ανακάλυψε και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ότι η φιλοξενία ασυνόδευτων είναι βαρύ φορτίο για το τουριστικό Ζαγόρι και μέμφονται την σημερινή Δημοτική Αρχή πως ανέχεται τέτοιο ανοσιούργημα! Τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα βγάζοντας κραυγές αγωνίας από το μεγάλο κακό που τους βρήκε!

Ο ΠΑΠΑΣ...
Τρελός παπάς αυτή την φορά δεν βάπτιζε, αλλά μεταλάβανε πιστούς σε ταράτσα πολυκατοικίας στα Ιωάννινα. Εδώ παπάς, εκεί παπάς ποιός είναι ο παπάς που ακόμη ούτε αυτή η Μητρόπολη δεν το γνωρίζει; Εκεί που έγιναν γνωστοί οι παπάδες ήταν σε Κέρκυρα (Μητροπολίτης) και Κουκάκι στην Αθήνα, οι οποίοι έκαναν του κεφαλιού τους, παρά τις εντολές Ιεράς Συνόδου και Κυβέρνησης!

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!
«Δεν κινδυνεύει η πίστη μας, αλλά κινδυνεύει η υγεία μας αυτό το Πάσχα. Γι’ αυτό ΜΕΝΟΥΜΕ τώρα Σπίτι για να κάνουμε το επόμενο Πάσχα υγιείς και ασφαλείς. Δαμάσαμε το πρώτο κύμα. Μένει ακόμη δρόμος. Αυτή η εβδομάδα είναι η πιο σημαντική για να βγούμε από την κρίση της επιδημίας».  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.