ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!

Από το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» περάσαμε στο «ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ». Μ’ αυτό το σύνθημα θα πορευτούμε το επόμενο διάστημα και μέχρι να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι μετάδοσης του κορωνοϊού. Το είπε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του και όχι διάγγελμα, προχθές στις 6 το απόγευμα, χαράσσοντας τη νέα γραμμή για το επόμενο δίμηνο.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ…

Τίποτα δεν τελείωσε και στο εξής θα χρειαστούν αυστηρά μέτρα στις μεταξύ μας σχέσεις. Γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, καθάρισμα χεριών, όχι αγκαλιές, όχι φιλιά και απόσταση μεταξύ μας δύο μέτρων. Αυτά πρέπει να εμπεδώσουμε για να λέμε ότι δεν κινδυνεύουμε.

ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ…

Προτού βγει ο Κυριάκος για το μήνυμα, από το πρωί είχαν πιάσει δουλειά τα Συριζόπουλα και καλούσαν τους Έλληνες σε επανάσταση να μη τον δουν! «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»! Γι’ αυτούς ο κορωνοϊός είναι απλά… Δευτέρα! Οι ίδιοι άνθρωποι ήταν λάτρεις της Ακριβοπούλου και του Καψιώχα, που η πλέρια ενημέρωση ήταν το δυνατό τους σημείο.

ΜΑΚΡΙΑ…

Μακριά τα εγγόνια από τους παππούδες και τις γιαγιάδες για το καλό όλων. Τον κορωνοϊό τον αντέχεις, αυτή την απομόνωση πώς να την αντέξεις; Είναι ευπαθείς ομάδες οι γιαγιαδοπαππούδες και χρειάζονται προστασία. Ένας ιός έφτανε να σε χωρίσει από υιούς, θυγατέρες και εγγόνια.

ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ…

Μπαίνουμε σε νέο καθεστώς ζωής και συμπεριφορών. Αν δεν το έχουμε καταλάβει, κακό της κεφαλής μας. Το ότι έρχονται μέρες δύσκολες δεν χωρά συζήτηση. Έχουμε όμως να διαλέξουμε μεταξύ ζωής και θανάτου κι αυτό είναι μια πραγματικότητα και όσοι δεν θέλουν δεν το καταλαβαίνουν. Ο καθένας για τη ζωή του αποφασίζει μόνος του, αλλά όχι για τη ζωή του διπλανού!

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΜΕΝΟΥΝ!

Κατάργηση των SMS στο 13033 από Δευτέρα, αλλά τα πρόστιμα των 150 ευρώ μένουν σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα σε δημόσιους χώρους (μάσκες, γάντια, κλπ.). Έχει να γίνει των καφετεριών το κάγκελο, διότι με «κάγκελα» θα χωρίζονται τα τραπέζια!

ΞΕΧΑΣΤΕ…

Μέχρι 17 Μαΐου οι Γιαννιώτες να ξεχάσουν τις παραλίες, διότι μετακίνηση από Νομό σε Νομό… γιοκ! Κι εγώ που περίμενα φυταριές από Πρέβεζα πώς θα το αντέξω; Δηλαδή, θα φυτέψουμε ντομάτες τον Ιούνιο για να μαζέψουμε τον Δεκέμβρη!

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ…

Πρωτομαγιά σήμερα και κάνουμε ό,τι κάναμε και το τριήμερο της Ανάστασης. Δηλαδή, μένουμε μέσα και από Δευτέρα… γιούρια στα παλιούρια! Μέσα λένε οι ειδικοί που συμβουλεύουν και την κυβέρνηση για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού τώρα που σιγά – σιγά βγαίνουμε στο ξέφωτο. Η Εργατική Πρωτομαγιά την άλλη εβδομάδα. Η αντάρτισσα Κανέλλη αντιστέκεται…

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ…

Καταργούνται λοιπόν τα SMS στο 13033, αλλά δεν καταργούνται και τα μέτρα προστασίας. Απόσταση δύο μέτρων, μάσκες σε κλειστούς χώρους και αγκαλιές και φιλιά κομμένα. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες κομμένα τα πάρε – δώσε με τα εγγόνια και τα χαιρετίσματα και οι αγκαλιές από τα μπαλκόνια και από το skype!

ΜΕ ΜΑΝΙΑ…

Φανταστείτε τι έχει να γίνει από Δευτέρα. Δεν έχει σημασία αν έχει δουλειά κάποιος για να βγει από το σπίτι, εν τούτοις θα το κάνει με μανία για να εξορκίσει το κακό που τον κράτησε μέσα τόσες μέρες.

ΟΣΑ ΞΕΡΑΤΕ, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ!

Δύο μέτρα μακριά τα τραπέζια σε εστιατόρια και καφετέριες. Τα κολλητηλίκια που ξέραμε στα νυχτερινά μαγαζιά και στα μπαρ κομμένα με μαχαίρι. Τα λένε οι ειδικοί και εμείς δεν μπορούμε να τα πάρουμε αψήφιστα, αν θέλουμε να μην γίνουμε τρόφιμοι καμιάς ΜΕΘ.

Η ΣΤΕΡΗΣΗ…

Ζουρλάθηκαν ορισμένοι ιερείς και ορισμένοι Μητροπολίτες από το στερητικό σύνδρομο της απουσίας πιστών από τις λειτουργίες. Τραβάει έναν εξάψαλμο ο Ναυπάκτου στην κυβέρνηση που δεν λέγεται. Είναι παραδοσιακή εξουσία αυτός και ως τέτοια δεν υπολείπεται της πολιτικής εξουσίας, είπε και όταν έγινε φασαρία το διόρθωσε, λέγοντας πως «δεν είναι αυτό που καταλάβατε»…

ΤΟ… ΞΕΧΑΣΕ!

Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος, με καταγωγή από Γιάννενα, λησμόνησε πως τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ η ηγεσία του κλήρου είχε μπει στην υπηρεσία της πολιτικής και κομματικής εξουσίας κάνοντας το Μαξίμου δεύτερη Αρχιεπισκοπή. Με λίγα λόγια, η παραδοσιακή εξουσία που είναι η εκκλησία, κατά τον Ιερόθεο, ήταν υποκείμενη του -κατά δήλωσή του δημόσια- άθεου Αλέξη Τσίπρα!

ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ!..

Τώρα που έπεσε η επιδημία και η Πολιτεία αποφάσισε να λάβει μέτρα προστασίας της υγείας και της ανθρώπινης ζωής, έρχεται ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής να διεκδικήσει δικαιώματα ζητώντας το άνοιγμα των εκκλησιών που από οίκος του Θεού μπορεί να μετατραπεί σε ένα μεγάλο κολαστήριο, διότι ο κορωνοϊός δεν φαίνεται να κάνει επιλογές και διακρίσεις ανάλογες με τα πιστεύω…

ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ…

Δεν κινδυνεύει η Ορθοδοξία από την αποχή για λίγες μέρες ακόμη από την εκκλησία όπου ο συνωστισμός δεν μπαίνει σε κανόνες. Ούτε είναι αμαρτία αν κάποιος δεν βρεθεί για προσκύνημα σε κάποια ενορία. Ο ίδιος ο Χριστός ως φιλεύσπλαχνος ελεεί τους ανθρώπους και θα θέλει να τους προστατεύσει από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν! Δεν το λέω εγώ, αλλά εκκλησιαστικά κείμενα.

ΟΙ ΔΙΔΑΧΕΣ…

Δεν κινδυνεύουν οι πιστοί από μη μεταλαβιά και αποχή από τη λήψη αντίδωρου από του παπά το χέρι. Ο Κύριος θέλει υγιή τα πλάσματά του και είναι καρτερικός. Αυτό βγαίνει μέσα από τις διδαχές, τις οποίες ορισμένοι λειτουργοί τις λησμονούν. Άντε να μη τους θυμηθούμε εμείς!

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ…

Το παράπονο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας διάβασα σε ανάρτησή του, το οποίο είχε να κάνει με την αχαριστία του Δ/τή του ΠΓΝΙ, καθώς, ενώ του έστειλε προστατευτικό υλικό από τον κορωνοϊό, δεν πήρε ούτε ένα ευχαριστώ!
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Γράφει μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης: «Ούτε ένα ευχαριστώ από τον Διοικητή προς το Επιμελητήριο Λευκάδας, που του έστειλε μάσκες Ρ3 (βιολογικού πολέμου) που δεν υπήρχε περίπτωση να βρει πουθενά. Τις στείλαμε εμείς, δεν τις ζήτησε κανείς και δεν πήρε ένα τηλέφωνο. Ούτε ένα ευχαριστώ. Τέτοια γαϊδουριά δεν την περίμενα»… Η συγκεκριμένη ανάρτηση έγινε σε ανάρτηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ο οποίος φωτογραφίζεται με τον κ. Τσίκαρη στην παράδοση – παραλαβή ειδών προστασίας!

ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ…
Στην ίδια ανάρτηση «δολοφονικό» το σχόλιο του Λάζαρου Νάτση, ο οποίος χαρακτήρισε την δωρεά «σοκολατάκια δώρο στις γιορτές»... Δηλαδή ο σύντροφος Τσίκαρης έχει μπουχτίσει από «σοκολατάκια», ενώ ο Δ. Δημητρίου τα προσφέρει! Τελικά έχει και την αστεία πλευρά η κορωνοποίηση!

ΚΑΠΟΤΕ!..

Κάποτε σ’ αυτόν τον τόπο υπήρχε κυβέρνηση και αντιπολίτευση και λειτουργούσε δημοκρατία. Τώρα υπάρχει κυβέρνηση και η αντιπολίτευση κυρίως η αξιωματική, έχει κρυφτεί πίσω από την Μυρσίνη, τον Ηλία Γρηγόρη, τον Πολάκη και τους λοιπούς συντρόφους που έχουν αναλάβει το έργο των ύβρεων.

ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ;

Άφαντος ο άλλοτε ισχυρός Αλέξης, που ένας κορωνοϊός έφτασε να τον αφανίσει και να τον βάλει στον κρυψώνα του κι από κει περιμένει να περάσει καμιά Πρωτοψάλτη για να τα… ψάλλει στην κυβέρνηση!

ΓΚΡΙΝΙΑ…

Έχει ξεκινήσει η γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και ένα αντάρτικο έχει αρχίσει να διαφαίνεται. Πολλά είναι τα Συριζόπουλα που δημόσια κάνουν επιθέσεις στην ηγεσία, η οποία έχει αποδεχτεί μοιρολατρικά την καραντίνα! Είναι αυτοί οι τζάμπα μάγκες που βγάζουν κραυγές από τα δικά τους κρησφύγετα όπου είναι τρυπωμένοι.

ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ…
Ας πει κάποιος στο αρμόδιο τμήμα κηπουρικής στο Δήμο Ιωαννιτών ότι γενικώς τα κλαδέματα γίνονται Γενάρη – Φλεβάρη κι όχι Απρίλη – Μάη. Αυτό το μακέλεμα που βλέπουμε στα ανθισμένα κλαδιά των ακακιών δεν είναι θέαμα για χειροκρότημα. Απλή σύσταση – γνωστοποίηση…

ΧΩΡΙΣ ΚΩΔΙΚΟ…
Η καραντίνα, ο κορωνοϊός και ο Χαρδαλιάς δεν μας επέτρεψαν να χαρούμε τις χαρές της Άνοιξης. Δεν υπήρχε κανένας κωδικός να στείλουμε στο 13033 να πάμε προς Σπ. Λάμπρου μεριά στα Ιωάννινα ν’ απολαύσουμε τις ανθισμένες κουτσουπιές, οι οποίες εκτός από το υπέροχο μωβ χρώμα τους, κρύβουν και την ντροπή της Πολιτείας, από την εγκατάλειψη του παλιού Πανεπιστημίου! Είχε δείξει ενδιαφέρον με επίκαιρη ερώτηση προς πάσα αρμόδια αρχή η βουλευτής Νομού Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, αλλά φωνή βοώντος… Καλόν είναι να μη ξεχνιόμαστε!

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.