ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΔΑΦΝΕΣ...
Αμυράς από ΝΔ και Μιτοπούλου από ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν τις δάφνες για την απόφαση της Μενδώνη να χαρακτηριστεί ως διατηρητέο το παλιό οικοτροφείο Θηλέων στο λόφο Βελισσάριου, το οποίο ήταν σχολή υπαξιωματικών κατά την Οθωμανική περίοδο. Νοιώθω πολύ υπερήφανη σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο για την ολοκλήρωση του χαρακτηρισμού του κτηρίου, λέει η κ. Μιτοπούλου που επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου και η οποία ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα που κατενόησε το ζήτημα και φυσικά έβαλε πλάτη!

Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ...
Όποιος και να βοήθησε, σημασία έχει ότι σ’ ένα ακόμη κτήριο με ιστορία δίνεται η αξία που του πρέπει και ευτυχώς δεν έπεσε θύμα της κατεδάφισης και ανέγερσης πολυκατοικίας! Τουλάχιστον, δεν υπάρχει αδιαφορία όπως γίνονταν μέχρι πρότινος με το Πανεπιστήμιο στην οδό Δομπόλη που έχει γίνει το μπαλάκι μεταξύ των υπηρεσιών του κράτους. Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι μία άλλη Βουλευτής, της ΝΔ αυτή την φορά, η Μ. Κεφάλα, έχει βάλει στόχο να κινήσει θεούς και δαίμονες για την αξιοποίησή του και γι’ αυτό το λόγο φαίνεται να μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι. Το κτήριο αυτό έχει γράψει την δική του ιστορία και είναι στενά συνδεδεμένο με την ανάπτυξη των Ιωαννίνων πρώτα αλλά κι ολόκληρης της Ηπείρου. Εδώ είμαστε κι εμείς να παρακολουθούμε το ζήτημα κι ανάλογα να σχολιάζουμε. Πάντως, δεν το ξεχνούμε.

❁ ΑΥΣΤΗΡΟΣ!
Αυστηρός και εν πολλοίς επιθετικός προς «εχθρούς» και «φίλους» ήταν στην προχθεσινή του συνέντευξη ο Αλέκος Καχριμάνης στέλνοντας τα ανάλογα μηνύματα. «Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται ν’ ανεχθώ καταγγελίες περί αδιαφάνειας από κανένα» είπε ο Αλέκος και μ’ αυτό το «κανένα» συμπεριέλαβε και την πρώην συνεργάτιδά του επί 9 χρόνια αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα, η οποία αμφισβήτησε την πραγματοποίηση του προγράμματος αλλαγής του οδοφωτισμού στα Ιωάνννινα και σε άλλες πόλεις της Ηπείρου!

■ ΣΕ ΚΡΙΣΗ...
Φαίνεται πως οι σχέσεις Τατιάνας – Αλέκου διέρχονται κρίση κι αυτή δεν είναι τωρινή αλλά ανάγεται στην εποχή που ο Αλέκος ξαναπήρε το ΟΚ από ΝΔ – Αυγενάκη να ξανα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης. Αυτό χάλασε τα σχέδια της Τατιάνας, η οποία μετακόμισε στην κάτω πλατεία κι από κει ρίχνει μύδρους στην πάνω πλατεία, κάτι που ανάγκασε τον Αλέκο να μιλάει για αμφισβητίες του έργου του και των προθέσεών του. Έτσι είναι αυτά, Αλέκο. Οι ευεργετούμενοι βάζουν κατά των ευεργετών!

❖ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕ!
Μένοντας στο Καλογιαννέικο, δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε την πράξη του βουλευτή Σταύρου Καλογιάννη που έγινε πανελλήνιο ζήτημα όταν σε ψηφοφορία στη Βουλή μπέρδεψε το φάκελο με το ψηφοδέλτιο! Μη χρεώσει εμπάθεια στην στήλη που βρίσκει αδιανόητη αυτή την πράξη από έναν βουλευτή, πρώην υπουργό να μπερδεύεται ενώπιον της κάλπης και με αυτή την πράξη ν’ αναστατώνει το Ελληνικό κοινοβούλιο και φυσικά να μπαίνει στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης και να σχολιάζεται καταλλήλως, απ’ όλα τα ΜΜΕ!

❁ ΟΙ... ΑΠΟΨΕΙΣ!
Προ κορωνοϊού είχαμε ανταλλάξει απόψεις μέσω «Π.Λ.» με τον κ. Καλογιάννη, ο οποίος σε κάποια στιγμή παρατήρησε αυστηρά την στήλη εκτός των άλλων κοσμητικών και για ένα ορθογραφικό τυπογραφικό λάθος. Δεν θα μείνω σ’ αυτή την παρατήρηση του αξιότιμου πρώην υπουργού και νυν βουλευτή αλλά αυτός ο «όλα καλά τα κάνω» έφτασε να μπερδέψει το ψηφοδέλτιο με το φάκελο βάζοντας τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα στην βάσανο της διορθωτικής κίνησης ακούγοντας αυτός τα εξ αμάξης από την αντιπολίτευση και βεβαίως το όλο ζήτημα δεν έμεινε μόνο εντός της Βουλής.

■ Η ...ΑΒΛΕΨΙΑ
Αυτή η... αβλεψία του Στ. Καλογιάννη έφερε στη μνήμη την «καλποκλοπή» που έκανε ο πατέρας Ελευθέριος το 1985 όταν έβλεπε ότι ευτελίζονταν η Βουλή από τα έγχρωμα ψηφοδέλτια που χρισιμοποιούσε το Παπανδρεϊκό σύστημα για να ελέγξει τους βουλευτές στην ψηφοφορία. Τότε ήταν που ο Λευτέρης έκλεψε την κάλπη, την φόρτωσε στους ώμους και την πήγε στα γραφεία της Ν.Δ.. Ήταν τότε μια πράξη ηρωισμού και απασχόλησε ακόμη και την διεθνή κοινή γνώμη κι’ αυτή του η πράξη τον ξαναέβαλε στη Βουλή...

❖ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ...
Βέβαια, οι δύο πράξεις δύο Καλογιανναίων είναι πολύ διαφορετικές. Η μεν πρώτη χαρακτηρίστηκε ως πράξη ευθύνης, ενώ η προχθεσινή του έτερου Καλογιάννη ως πράξη αφέλειας. Δεν επιχαίρουμε γι’ αυτή την πράξη του Σταύρου, αλλά και δεν την αφήνουμε ασχολίαστη, όπως κάνει κι’ ο ίδιος που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω.

❁ ΛΟΓΟΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ!
Τέλος, η κ. Τατιάνα μ’ επιστολή της στον «Π.Λ.» απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα και σε σχολιασμό της στήλης δικαιολογεί την αρνητική απόφασή της στην αντικατάσταση με LED του οδοφωτισμού λέγοντας ότι δεν τηρείται η νομιμότητα. Άρα, κατά την κ. Τατιάνα ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος δεν τηρούν την νομιμότητα και είναι παράνομοι στις επιλογές τους!

■ ΚΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΑΣ;
Εντάξει, ο Καχριμάνης και ο Ελισάφ δεν τηρούν την νομιμότητα κατά την κ. Τατιάνα. Ο δικός της σύμβουλος Φίλιππας Ευαγγέλου είναι κι’ αυτός συνοδοιπόρος στην μη τήρηση της νομιμότητας και συντάχθηκε μαζί τους; Ήρεμα ρωτάω, που λένε και διάφοροι φίλοι στο διαδίκτυο! Αν ναι, τότε γιατί δεν τον έχει πείσει περί της νομιμότητας για να μην εκτίθεται εκείνος και η ίδια από την αυθαιρεσία; Πως κρατάει στην παράταξη ένα στέλεχος που και διαφωνεί και είναι συνοδοιπόρος μ’ εκείνους που δεν τηρούν την νομιμότητα;

❖ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ...
Μία ανησυχία την έφερε στην περιοχή το νέο κρούσμα κορωνοϊού που εισήχθη από Αλβανία την περασμένη Τρίτη. Εκεί που είχαμε κάπως χαλαρώσει κι εκεί που θεωρούσαμε την Ήπειρο καθαρή, νάτον τον Έλληνα εξ Αλβανίας να έρχεται στην Ελλάδα με τα πόδια περνώντας από το ένα τελωνείο στο άλλο, δηλαδή από το Αλβανικό στο Ελληνικό με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για όλους όσους συνάντησε στο δρόμο και κυρίως μ’ αυτούς που έκανε συναλλαγές.

❁ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ...
Αυτή η περίπτωση του συγκεκριμένου ανθρώπου έρχεται να μας αφυπνίσει από ενδεχόμενους κινδύνους που διατρέχουμε από εισαγόμενους που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται κατά εκατοντάδες στα σύνορα και περιμένουν να έλθουν στην Ελλάδα ως εποχικοί εργατικοί μετανάστες από τον παράδεισο του Έντι Ράμα!

■ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ...
Υπάρχουν αμφιβολίες αν μπορούν να ανταπεξέλθουν τόσο οι άνθρωποι της ΕΛΑΣ όσο και οι τελωνειακοί υπάλληλοι στο βαρύ φορτίο της εισόδου από την γειτονική χώρα. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν επαρκούν για τους απαραίτητους ελέγχους, ενώ από Αλβανικής πλευράς να μην γίνεται λόγος!

❖ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΡΑ!..
Ας ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο εισαγωγής του ιού από την Αλβανία, από την οποία δεν έχουμε την εικόνα του τι ακριβώς γίνεται με την επιδημία. Όσον αφορά στο Π.Π.Γ.Ν.Ι., αυτό είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση περιστατικών κορωνοϊού. Να σημειωθεί ότι τα σύνορα είναι κλειστά. Ακόμη κι όταν αυτά ανοίξουν θα πρέπει να είναι έτοιμα να υποδεχτούν ασθενείς πάσης φύσεως από Αλβανία όπως γίνονταν μέχρι πρότινος.

❁ ΜΟΥΣΚΕΜΑ!
Είπαν να ξεσηκωθούν οι εκπαιδευτικοί για διάφορα ζητήματα του κλάδου τους και τα έκαναν μούσκεμα. Τόσο στην Αθήνα όσο και στα Γιάννινα τα λάθη (συντακτικά – ορθογραφικά) έβγαζαν μάτια! Αυτό που δεν είδαν οι δάσκαλοι των παιδιών το είδε ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και τους πήρε στο ψιλό τους εκπαιδευτικούς κι’ αυτό ήταν που τουιταρίστηκε περισσότερο σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις! Προς θεού, δεν είναι ανορθόγραφοι και ασύντακτοι οι Έλληνες δάσκαλοι τέτοιοι είναι τα κομματκά στελέχη που έγραψαν τα πανώ με τα οποία περιέφεραν δημόσια χωρίς να τους ρίξουν μία ματιά. Αυτό είναι μία ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται. Μεταξύ των κομματικών στελεχών της ΝΔ κι ένας Γιαννιώτης Δακίτης που φιγουράριζε δίπλα στο αναρθόγραφο πανώ εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας χαλασιά του! Ήθελε να τον συμπεριλάβει η ΝΔ στον συνδιασμό της στις περασμένες εκλογές, ενώ αλλάζοντας δήμο και δοκιμάζοντας την τύχη του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος πήρε την... μπούτσικα με τον κύπρο!

■ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ!
Εκεί στην ηγεσία της ΕΛΑΣ έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα ή είναι όλοι τους... γκασμάδες και «βαράνε» όπου λάχει; Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν ποιός είναι τι και ποιός είναι ανίκανος; Ακόμη και να αναγνωρίζει τα στοιχειώδη που έχουν να κάνουν και με την υπογραφή τους;

❖ ΠΑΡΕΪΣΤΙΚΟ
Το έχω ξαναγράψει ότι και στο αστυνομικό μέγαρο Ηπείρου το ζήτημα έχει γίνει εντελώς παρεΐστικο και ως ένα σημείο υπόθεση οικογενειακή. Δεν είχα καμία αμφιβολία για τους πρώην Τσουβαλοοικονόμους αλλά πίστευα ότι έχει αλλάξει κυβέρνηση πριν από δέκα μήνες αλλά την πάτησα! Μόνο ο Τόσκας έχει φύγει από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ όλοι οι «αλλοδαποί» κάνουν τα κουμάντα και εξυπηρετούν τους πρώην Υπουργούς του Τσίπρα και τα παιδιά τους! Δεν εξηγείται διαφορετικά η όλη συμπεριφορά τους.

❁ ΟΙ ΔΑΦΝΕΣ...
Αναπαυμένος στις δάφνες της εξάρθρωσης της 17Ν ο πάλαι ποτέ Χρυσοχοΐδης, κάνει πως κυβερνά το Υπουργείο και στην ουσία κάνει τα κουμάντα ο Τσουβάλας, πιστός συνεργάτης του ΜΑΤΙ – Καμμένου Τόσκα τον οποίο εξαπέστειλλε ο Τσίπρας! Είναι δυνατόν αυτή η ομάδα Τσίπρα – Τόσκα – Τσουβάλα να είναι τώρα ικανή, όταν τα έκαναν μαντάρα επί κυβερνήσεώς τους;

■ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ!!!
Αξιωματικός της ΕΛΑΣ που δεν θυμάται, δεν ξέρει, δεν κατάλαβε, που ίσως, μπορεί, που ξέρεις, που κατοικοεδρεύει στο μέγαρο, προσφάτως ανέλαβε υπεύθυνη θέση να σώσει την κοινωνία μας από διαφόρων ειδών επιδρομείς! Φυσικά εξόφληση γραμματίου της νέας παρέας έγινε και ευλογήθηκε από τον Τσουβάλα του ΣΥΡΙΖΑ, που τον έκανε μεταγραφή η ΝΔ του Χρυσοχοΐδη και του έτερου Ηπειρώτη Υφυπουργού, εκ Κονίτσης καταγόμενου. Εσύ νεοδημοκράτη σκάσε, και ψήφισε!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.