ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ…
Έρχεται την Κυριακή κλιμάκιο της ΕΛΑΣ στα Γιάννινα με επικεφαλή τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου για να παραδώσουν υλικό στην ΕΛΑΣ Ηπείρου κατάλληλο για την ασφαλή φύλαξη των συνόρων. Πρόκειται για σύγχρονο υλικό με το οποίο θα παρακολουθούνται τα σύνορα νύχτα – μέρα, όπως είναι κάμερες και πολλά άλλα σύγχρονα μέσα. Καιρός ήταν να γίνει και κάτι για την φύλαξη των συνόρων με την Αλβανία και μάλιστα εν όψει της εγκατάστασης 30.000 λαθραίων από Τουρκία που αναμένεται να φιλοξενήσει η γειτονική χώρα ύστερα από τις αγαθές σχέσεις που αναπτύσει με Τουρκία.

ΟΙ ΚΛΙΚΕΣ…
Με τον ερχομό του κλιμακίου της ΕΛΑΣ θα γίνει γνωστό εκ του σένεγγυς κι από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στην ΕΛΑΣ σ’ αυτή, όχι το τελευταίο διάστημα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν σχηματιστεί διάφορες «κλίκες» οι οποίες η μία μάχεται την άλλη και όποιος έχει δόντι βολεύεται. Αυτό το «δόντι» για κάποιους είναι διαχρονικό και από «δόντι» σε «δόντι»… νάτους τώρα να τρώνε με μασέλες! Το σημαντικό είναι ότι οι εξ’ Αθηνών «αστέρες» λειτουργούν ως παρεούλα και συνεχίζουν το θεάρεστο έργο της Όλγας, η οποία τα «ορφανά» της Όλγας, τα βόλεψε με τον Παναγιωτάκη τον Μηταράκη. Αυτά τα ορφανά βαπτίστηκαν γαλάζια εν μία νυκτί και νάτα τώρα να βγάζουν την γλώσσα στα απο γενησημιού τους γαλάζια παιδιά! Αυτό λέγεται πολιτικός πολιτισμός! Έτσι δεν είναι σύντροφε, πλέον Μηταράκη;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ…
Η στήλη ευχαριστεί τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου για τους φιλόφρονες λόγους για τον «Πρωινό Λόγο» και τον υπογράφοντα που όταν έμαθε για τις «ταλαιπωρίες» μία έκπληξη την έπαθε! Ως Ηπειρώτης και ως Κονιτσιώτης από την Φούρκα ο Υφυπουργός εξέφρασε την λύπη του για όσα έχουν συμβεί και κυρίως για την συμπεριφορά κάποιων εν ενεργεία βαθμοφόρων του σώματος. Αυτά προς το παρόν. Προσεχώς η συνέχεια…

❁ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ...
Το εγκώμιο του Τσιόδρα πλέκει κάθε φορά που βρίσκει ευκαιρία ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε αντίθεση με το υπόλοιπο ΣΥΡΙΖομάνι που δεν φαίνεται να του συγχωρεί την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της επιδημίας. «Δικαιώνεται ο Τσιόδρας από την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και από το αποτύπωμα αξιοπρέπειας που άφησε», λέει ο κ. Ξανθός και πέφτουν ανάσκελα οι πάσης φύσεως Πολάκηδες και Καρανικαίοι που την έχουν δει επαναστάτες του γλυκού νερού!

■ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ...
Σχεδόν έχουν μηδενιστεί τα κρούσματα στην χώρα μας κι αυτό μας δίνει περιθώρια αισιοδοξίας. Εκείνο που απομένει είναι να επανέλθει η περιβόητη κανονικότητα σε όλες τις γραμμές και κυρίως στην οικονομία η οποία διαταράχθηκε. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας ξαναχτυπήσει ο κορωνοϊός και πάμε πάλι από την αρχή. Θα έλθουν και κείνα τα 32 δις από τους «καταραμένους» Ευρωπαίους που μπορούν ως νέο σχέδιο Μάρσαλ να μας σώσουν!

❖ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ...
Ο τουρισμός στην Ήπειρο ήταν το αντικείμενο συνεργασιών και επαφών που έκανε ο Γραμ. Τουρισμού Κ. Λούλης. Σχεδόν όλοι οι δήμαρχοι της Ηπείρου συμμετείχαν στις συνάξεις με τον κ. Λούλη και κατέθεσαν προτάσεις τουριστικής ανάπτυξης των περιοχών τους. Καθαρή η Ήπειρος από κορωνοϊό, δικαιούται ανάλογο μερίδιο τουριστικής κίνησης, λένε οι δήμαρχοι και προσδοκούν στην επανέναρξη της τουριστικής κίνησης.

❁ Η ΔΩΡΕΑ...
Αν δεν ήταν ο Καχριμάνης δεν θα έδινα λεφτά για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας είπε ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Λούλης που πρόσφατα επισκέφτηκε τα Γιάννινα όπου συζήτησε θέματα αρμοδιότητάς του! Χαρά ο Αλέκος από τα λεχθέντα από τον Γενικό Γραμματέα, ο οποίος έχει καταγωγή από τα Κατσανοχώρια και ο οποίος είναι μεγιστάνας του αλεύρου και έχει συνεχίσει το έργο των ευεργετών, όχι μόνο στην κατασκευή του γεφυριού, αλλά και σε άλλες αγαθοεργές πράξεις όπως η δωρεά ολόκληρης έπαυλης στον Βόλο για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»!

■ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟ!
Λίγο πριν τον ερχομό του κ. Λούλη είχε ανακοινωθεί από τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή η διάθεση ποσού 350.000 για να υποστηριχθεί αντισεισμικά το γιοφύρι, το οποίο έχει τελειώσει! Όπως σας το γράφω! Έπεσαν τόσα εκατομμύρια, χύθηκαν ποτάμια δακρύων, έγιναν τόσες επισκέψεις – συσκέψεις από την Όλγα Γεροβασίλη και τους συν αυτή και το γιοφύρι δεν έγινε αντισεισμικό! Προσέξτε! Την αντισεισμικότητα την διαπίστωσαν μετά τον σεισμό που έγινε στον Αχέροντα πριν λίγους μήνες και αυτό τους φόβισε και έδωσαν άλλα 350.000 ευρώ. Όλα στο πόδι τελικά! Ά ρε Μπέκα, αν ζούσες το τι γέλιο θα έριχνες με τα όσα έγιναν για αυτό το γιοφύρι τα τελευταία πέντε χρόνια!

❖ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ...
Ήξεις – αφήξεις στην περίπτωση φιλοξενίας ασυνόδευτων στο Ζαγόρι. Δεν έχει άδεια λειτουργίας το ξενοδοχείο, το οποίο έχει νοικιάσει εδώ και χρόνια κάποια ΜΚΟ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να φιλοξενήσει «μουσαφιραίους»! Τώρα έγινε η διαπίστωση και μάλιστα λίγο πριν φτάσουν οι φιλοξενούμενοι. Τόσο καιρό τι ακριβώς πλήρωναν οι ΜΚΟ; Τόσα πολλά λεφτά έχουν και τα σκορπάνε έτσι αλόγιστα; Τι είδους πάρτι είναι αυτό που εξακολουθούν να κάνουν χωρίς να ξέρει κανείς και χωρίς να δίνεται λογαριασμός; Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι αυτή που ως αντιπολίτευση έλεγε ότι θα δώσει τέλος σ’ αυτό το πάρτι;
❁ ΗΡΕΜΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Δεν μπορώ να το διανοηθώ. Γιατρός που ήταν συνεργάτης γαλακτοκομικού εργοστασίου στην περιοχή της Άρτας ζητούσε τα ρέστα από αυτοδιοικητικούς για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρήθηκαν στο εργοστάσιο την περίοδο της επιδημίας! Ο καθ’ ύλην αρμόδιος μάλιστα έκανε καυγά στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να γίνει ένα μπάχαλο με τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Ψαθά να βγαίνει στα κάγκελα! Ηρεμία παιδιά!

■ Η ΛΥΣΗ...
Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που είχε προκύψει στ’ αυτοδιοικητικά με τον νόμο που είχε καθιερώσει η προηγούμενη κυβέρνηση λύθηκε με τροποποίηση που ψηφίστηκε στη Βουλή. Πολλά ζητήματα που παρακωλύονταν λόγω της αναλογικής λύνονται μέσω της Οικονομικής Επιτροπής όπου η Δημοτική Αρχή διαθέτει την πλειοψηφία, επομένως οι ευκαιριακές πλειοψηφίες της αντιπολίτευσης δεν θα έχουν την δυνατότητα της παρακώλυσης λειτουργίας των Δήμων κυρίως!

❖ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ...
Το νέο νομικό καθεστώς επιτρέπει στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ν’ αναθέτει έργο σ’ εργολάβους καθαριότητας όπως θα γίνει και στον Δήμο Ιωαννιτών και ειδικά στα δημοτικά διαμερίσματα Μπιζανίου και Περάματος όπως γίνονταν επί προηγούμενων δημοτικών αρχών που όμως το δίδυμο Μπέγκα – Καλογιάννη απέκλεισε για αντιπολιτευτικούς λόγους.

❁ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ...
Το ίδιο δίδυμο πρόσφατα εμπόδισε τον Δήμο να προβεί σ’ εξέλιξη διαγωνισμού για την αλλαγή φωτισμού με τα LED, αλλά κι αυτό το ζήτημα θα λυθεί αφού θ’ αποφασίσει πλέον η Οικονομική Επιτροπή στην οποία η Δημοτική Αρχή διαθέτει την πλειοψηφία. Εκείνο που θα μείνει θα είναι το στίγμα στις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις Μπέγκα – Τατιάνας ως τακτικιστικές σ’ επίπεδο να μη γίνει τίποτα επειδή θύμωσαν με τους Γιαννιώτες που πριν ένα χρόνο δεν τους έφεραν στο τιμόνι του Δήμου.

■ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ…
Όχι πως θα καταργηθεί η αρχή της πλειοψηφίας αλλά όταν αυτή είναι επιτακτική ανάγκη να παραγκωνιστεί για λόγους ανώτερης βίας η Οικονομική Επιτροπή θα έχει τον λόγο. Ας το έχουν υπ’ όψιν τους όλοι όσοι κάνουν παιχνιδάκια αντιπολιτευτικής τακτικής όπως το ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα, όπου οι ίδιοι άνθρωποι από άλλη θέση, ενώ πρέσβευαν όλα όσα η σημερινή Δημοτική Αρχή πρεσβεύει, εν τούτοις από θέση αντιπολίτευσης περί άλλων τυρβάζουν, που λένε και στο χωριό μου. Το αν θα ισχύσει για όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα η συγκεκριμένη διάταξη του νόμου θα το δούμε σύντομα. Προς το παρόν, λύνει τα χέρια της Δημοτικής Αρχής, αν η ίδια κάνει χρήση.

❁ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ!
Εκτός από όλα τ’ άλλα που ασχολείται και δίνει λύσεις ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου «Χ/κώστα» Σπ. Δερδεμέζης ήταν κι αυτό που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα κι έχει να κάνει με τον σεβασμό απέναντι σ’ εκείνους πο αφήνουν την τελευταία τους αναπνοή στο Νοσοκομείο. Με την συνεργασία και των γραφείων κηδειών διαμόρφωσαν αξιοπρεπείς χώρους στο Νοσοκομείο όπου θα «φιλοξενούνται» οι σοροί των εκλιπόντων μέχρι να ολοκληρωθεί το τελετουργικό και να οδηγηθούν όπου δει!

■ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ!
Ενοχλούνται κάποιοι περαστικοί από το «Χ/κώστα κι έχουν βάλει κάποιους ανώνυμους (;) να αμφισβητήσουν την νέα τάξη πραγμάτων, αλλά πρέπει να την συνηθίσουν διότι έτσι πρέπει να γίνει. Πρόκειται για κείνους τους ΣΥΡΙΖαίους που έφτασαν να προσκυνάνε στην Πειραιώς και παλαιότερα και τώρα για να κρατήσουν τα κεκτημένα. Είναι οι λεγόμενοι «παντός καιρού» που θεωρούν ότι χωρίς αυτούς ο χώρος της υγείας θα πάει κατα διαβόλου. Σε κάποιους δε, διαφεύγει ότι εκτός από τους καλούς υπάρχουν και οι καλύτεροι!

❖ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!
Και τώρα που το ξαναθυμήθηκα: Αυτή η ιστορία με την εκμίσθωση του κυλικείου στο «Χ/κώστα» που βρίσκεται; Από το 2010, μου λένε, έχει λήξει η εκμίσθωση κι έκτοτε καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για νέο διαγωνισμό. Ούτε οι διοικητές, ούτε οι υπηρεσιακοί παράγοντας έδωσαν το ανάλογο ενδιαφέρον και συνεχίζεται το καθεστώς από το 1981 αν και υπάρχει απόφαση έξωσης δικαστική! Η στήλη έχει ασχοληθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν και απάντηση ουδέποτε έλαβε…

❁ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!
Ωστόσο, ο προηγούμενος διοικητής είχε ξεκινήσει μία ενέργεια κατασκευής νέου κυλικείου η οποία έμεινε στα χαρτιά. Το Νοσοκομείο πράγματι χρειάζεται νέο κυλικείο κι όχι αυτόν του μπερντέ που έχει στηθεί εδώ και σαράντα χρόνια που μόνο το ενδιαφέρον των διοικούντων δεν δείχνει.

■ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ…
Έγραφα πιο πάνω για προσκυνητές στην Πειραιώς παλιότερα, στο Μαξίμου και στα περίχωρα αυτού σήμερα, ζητώντας αξιοποίησή τους και σ’ ένα σημείο το πέτυχαν. Από την αυλή της Όλγας Γεροβασίλη πήδηξαν στο μαντρί του Μηταράκη και νάτους τώρα να βγάζουν την γλώσσα σε Νεοδημοκράτες οι οποίοι παρακολουθούν ως απλοί θεατές τα δρώμενα. Οι τελευταίες κινήσεις τα μαρτυράνε όλα. 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.