ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΨΙΜΟΙ ΦΙΛΟΙ!
Επίθεση «φιλίας» και «συνεργασίας» κάνουν μεγάλες γαλακτοκομικές επιχειρήσεις εκτός Ηπείρου κυρίως προς του Ηπειρώτες κτηνοτρόφους για αγορά γάλακτος, καθ’ ότι ορισμένες απ’ αυτές έμειναν... στέρφες μετά τον νέο νόμο Βορίδη που απαγορεύει τις Ελληνοποιήσεις.

Η ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ...
Μέχρι τώρα βολεύονταν οι συγκεκριμένες γαλακτοβιομηχανίες με την ελληνοποίηση Βουλγάρικου ή άλλων χωρών προέλευσης γάλακτος και μ’ αυτό παρασκεύαζαν φέτα. Ο νέος νόμος τους το απαγορεύει, οπότε ρίχτηκαν στην ντόπια αγορά για Ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα φτάνοντας μέχρι την Ήπειρο, την οποία ξαφνικά ανακάλυψαν και... αγάπησαν!

ΟΙ ΦΟΒΟΙ...
Αυτά προς το παρόν, διότι πολύ φοβάμαι ότι θα πάρουν λίγο ντόπιο γάλα για να θολώσουν το εισαγόμενο και να ξαναρχίσουν αυτό που καλά ξέρουν. Δηλαδή, τα βαπτίσια και φτου από την αρχή! Αν δεν υπάρξει η ιχνηλάτηση του εισαγόμενου οι απαραίτητοι έλεγχοι ταυτοποίησης, οι κτηνοτρόφοι και πάλι θα βλέπουν τον κόπο τους να τον τρώνε οι επιτήδειοι!

❁ ΣΤΑ ΟΡΝΙΑ!
Τι σόι πρώην Δικαστής και πρώην Κυπατζής είναι αυτός ο πρώην υπουργός Δημ. Παπαγγελόπουλος που τον τύλυξε σε μία μαγνητοταινία ένας δημοσιογράφος και από το περασμένο Σάββατο τον έριξε να τον ξεσκίσουν τα όρνια;

■ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ...
Σούργελο ανέβαζε, σούργελο κατέβαζε την σύζυγο του πρώην «σώγαμπρου» στον ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Καμμένου ο κι’ εκείνος σώγαμπρος Παπαγγελόπουλος στην κουβέντα που έκανε με τον Τζένο των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ». Ως Ηπειρώτης προσβάλλομαι σφόδρα αφού η σύζυγος Καμμένου Τζούλη έλκει την καταγωγή της από Σιταριά Ιωαννίνων! Ακούς εκεί σούργελο!

❖ Ο ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ...
Τι σημαίνει όμως σούργελο: Είναι όνομα ουσιαστικό και προέρχεται από τον συμφυρμό των λέξεων σούρνω + γελώ και χρησιμοποιείται για τον χαρακτηρισμό πρόσωπου ή πράγματος γελοίου που προκαλεί συνήθως τον χλευασμό των άλλων!

❁ Η ΤΖΟΥΛΗ...
Σούργελο λοιπόν κατά τον κ. Παπαγγελόπουλο η σύζυγος Καμμένου Τζούλη επειδή τα πρώην κολλητάρια, προφανώς από την εποχή Καραμανλή, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν χώνευαν ο ένας τον άλλον. Ακούει τα περί σούργελου ο Καμμένος γίνεται θηρίο. Αν δεν ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς θα γίνει του σούργελου το κάγκελο ορύεται ο Πάνος που το πήρε κατάκαρδα!

■ Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ...
Πόσο σούργελα γίνονται τα ανθρωπάκια όταν χάνουν την εξουσία. Όταν έχουν την εξουσία γ...ουν και δέρνουν κι’ όταν την χάσουν αυτοεξευτελίζονται και βυθίζονται στον βούρκο. Έχει ανοίξει βόθρος αποκαλύψεων για το παρακράτος που λειτούργησε τα προηγούμενα χρόνια και η μπόχα έχει εξαπλωθεί σ’ Ελλάδα και σ’ εξωτερικό.

❖ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!
Παιδιά της Π.Φ.Α. (πρώτης φοράς Αριστεράς) μαζί με (ψυχοπαίδια από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί 41/2 χρόνια ήταν στην νομή της εξουσίας ενώ τώρα έχουν γίνει αποπαίδια και ρίχνονται στην πυρά με την μέθοδο του χαφιεδισμού που επιβάλλει το παρακράτος!

❁ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ...
Ως το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους είχε χαρακτηρίσει το σκάνδαλο NOVARTIS ο αφελής(;) πρώην Κυπατζής Παπαγγελόπουλος και έβαλε στο κάδρο του σκανδάλου δέκα πολιτικά πρόσωπα. Μεταξύ αυτών τον ένα μήνα υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Παν. Πικραμένο για ν’ αποδεχτεί μόλις πρόσφατα ότι ήταν η μεγαλύτερη μούφα και η μεγαλύτερη π....ριά από συστάσεως Ελληνικού κράτους!

■ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ...
Πονηρά σκεπτόμενοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με μπροστάρη τον Αλέξη έβαλαν μπροστά τον «γενίτσαρο» Παπαγγελόπουλο να στήσει κατηγορίες εναντίον των πολιτικών του αντίπαλων. Αυτό αποδεικνύεται τώρα που όλοι κάνουν τον μ...κα αφήνοντας ξεβράκωτο τον Δημητράκη, ο οποίος δεν φαίνεται να περνάει και το καλύτερά του κάτι από Μένιο Κουτσόγιωργα μου θυμίζει, αν θέλουμε να μιλούμε για «βρώμικο 89»!

❖ ΤΟ ΚΑΡΦΙ...
Το κάρφωμά του έφαγε και από τον Ν. Παππά ο Παπαγγελόπουλος όταν του χρέωνε ειδική ατζέντα και χορό εκατομμυρίων! Ήταν άλλη εξομολόγηση άλλου αγλαούς στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ προς τον σύντροφο Μιωνή. Στην αρχή μίλησε για κόψε-ράψε του Μιωνή κατηγορώντας για παρακράτος την ΝΔ, για να τα μαζέψει αργότερα στην κομματική σύναξη όταν πληροφορήθηκε ότι άλλες δέκα κασσέτες τον περιμένουν!

❁ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ!
Κι’ εκεί στην προανακριτική γράμματα... βουλωμένα διαβάζουν! Τον βάδιζε πάνω στα χνάρια των συζητήσεων Παππά – Μιωνή ο Πλεύρης τον Παπαγγελόπουλο κι’ αυτός στην κοσμάρα του!

■ ΕΥΠ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...
Συνήθως όταν αλλάζουν κυβερνήσεις η ΕΥΠ παραδίδει στοιχεία στη νέα κυβέρνηση. Τα στοιχεία άπτονται της εθνικής ασφάλειας και μόνο. Αν στα χέρια του Μητσοτάκη έφτασαν κι άλλα «περίεργα» μόνο ο Ρουμπάτης και ο Κυριάκος το γνωρίζουν!

❖ ΒΡΩΜΙΚΟ ’89!
Άρχισαν να μιλούν για νέο βρώμικο ‘89 στον ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αυτοεξευτελίζονται, διότι στο λεγόμενο βρώμικο ’89 ήταν η δική τους μήτρα. Προφανώς οι τότε πρασινοφρουροί που έχουν μεταναστεύσει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πρωτεργάτες αυτής της ιδέας και σκοπός τους είναι να βγάλουν στον... ντάκο τον Αλέξη, ο οποίος κάνοντας τον παλικαρά, ανεφώνησε «εδώ είμαι και σας περιμένω» παριστάνοντας τον Πρέκα στα οχυρά!

❁ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ
Αν μιλούν για «βρώμικο ’89» οι γενίτσαροι Ραγκούσης – Ξενογιαννακοπούλου και να είναι στην καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν οι διώκτες του Αντρέα, κάτι δεν πάει καλά με τις ισορροπίες τους. Το να ενεργοποιείται μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ ο τότε υπουργός Φώτης Κουβέλης που έστειλε τον Αντρέα στο ειδικό δικαστήριο μοιάζει μ’ εκείνο τον πατροκτόνο που στο δικαστήριο έκλαιγε παρακαλώντας τους δικαστές να τον αθωώσουν λέγοντας «λυπηθείτε με τον ορφανό»!

■ ΤΑ ΠΑΡΚΑ...
Ναι στα αιολικά πάρκα, αλλά με κανόνες και σεβασμό στο περιβάλλον αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή σε διαδικτυακή συνεδρίαση. Σωστή η σκέψη πάνω στην οποία στηρίζεται αυτή η απόφαση. Όμως, υπάρχει περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να μην επικαλούνται τους κανόνες σωστής λειτουργίας στις μελέτες τους; Όλοι τους μα όλοι τους, θα επικαλούνται την προστασία τους και έτσι όλοι τους θα στήσουν ανεμογεννήτριες!

❖ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ...
Όλα τ’ άλλα που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο Μετσόβου και στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι για να τηρηθούν τα προσχήματα και να πέσουν οι τόνοι από τους όψιμα ξεσηκωμένους επαναστάτες. Εδώ θα ειμαστε και θα το δούμε το σχέδιο να ξετυλίγεται μπροστά μας το επόμενο διάστημα.

❁ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ...
Κάποιες άδειες έχουν εκδοθεί εδώ και 10 – 15 χρόνια σε άλλους κατόχους από τους σημερινούς. Εκείνοι οι τότε τυχεροί τις πούλησαν σε άλλους και οι άλλοι σε Γερμανούς. Έγινε ένα αλισβερίσι τότε που, ενώ εμείς το γράφαμε και το λέγαμε, εν τούτοις, είχαν μάτια και αυτιά βουλωμένα. Γίναμε κακοί τότε μ’ εκείνους που τώρα δήθεν κόπτονται για την αλλαγή δρομολογίου της νυχτερίδας!

■ Η ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ...
Όχι, δεν πάθαμε ομαδική άνοια και ξεχάσαμε τι συνέβαινε τότε που σχεδιάζονταν τα αιολικά πάρκα κατά μήκος της Πίνδου και σε Μέτσοβο – Τζουμέρκα. Απλά ο πολιτικαντισμός και ο τσαρλατανισμός τότε τους έφερε στο σήμερα που έχουν αρχίσει τα ναι μεν αλλά δεν, για ν’ αποφύγουν την κατακραυγή.

❖ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ...
Όχι δεν είμαστε με τους επενδυτές αλλά με την απλή κοινή λογική, η οποία λέει ότι ένας πολιτικός πάντα πρέπει να βλέπει όχι πίσω από το Μιτσικέλι, αλλά πίσω από την οροσειρά της Πίνδου. Αν δεν έχει αυτή την δυνατότητα είναι ένας κομπογιαννίτης του δόγματος «ό,τι είναι να κάνουμε σήμερα το αφήνουμε για αύριο»: Ήλθε το αύριο και τώρα το πάνε σ’ ένα όχι κολοβό του τύπου ναι στα Αιολικά αλλά με κανόνες! Δουλειά δεν είχε ο διάβολος...

❁ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ...
Η τότε και η σημερινή κοινή λογική προστάζει σωφροσύνη απ’ όλες τις πλευρές. Οι σημερινές κραυγές περί του «θα καταστραφεί η φύση από τις γεννήτριες» ενώ οι ίδιοι επικαλούνται την μόλυνση από την χρήση λιγνίτη μάλλον οδηγούν στη σκέψη να μη γίνει τίποτα σ’ αυτό τον τόπο. Ούτε υδροηλεκτρικά να γίνονται αλλά όλοι ζητούμε ακόμη περισσότερη κατανάλωση ρεύματος για μία άνετη ζωή. Οι ίδιοι άνθρωποι διαμαρτύρονται για ανεργία και «καταριούνται» την εκάστοτε εξουσία που δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας.

■ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ!
Απουσίαζαν από την ψηφοφορία που προέβλεπε σεβασμό στα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ πλην Κυμπουρόπουλου – Βόζεμπεργκ! Μεταξύ αυτών και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η δική μας Άννα Ασημακοπούλου, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο και ούτε δόθηκε μέχρι στιγμής κάποια εξήγηση! Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι οποιαδήποτε συμφωνία για είσοδο της Αλβανίας στην ΕΕ θα περνά μέσα από τον σεβασμό των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και αυτό τηρείται μέχρι τώρα. Μιά εξήγηση πειστική επιβάλεται εκ των πραγμάτων για να έχουμε υπ’ όψιν μας και εμείς οι Ηπειρώτες.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.