ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΥΤΥΧΗΜΑ…
Είναι ευτύχημα για το Δημοτικό Συμβούλιο που σ’ αυτό συμμετέχει η παράταξη Γκόντα και κυρίως ο ίδιος ο Νίκος Γκόντας, ο οποίος όπου κι’ όταν χρειαστεί κάνει την σωστή και δυνατή παρέμβαση και σώζει ακόμη και το κύρος του σώματος. Κάθε φορά που αναγκάζεται να κάνει παρέμβαση την κάνει με τέτοιο τρόπο που δίνει το στίγμα της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας, διότι και ξέρει και μπορεί να ταράξει τα ύδατα τα λιμνάζοντα!

Η ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΝΗΜΗ…
Στη συνεδρίαση του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου και την στιγμή που γίνονταν κουβέντα για την «αποκατάσταση» της κεντρικής πλατείας και απαντώντας στον πρώην δήμαρχο Θ. Μπέγκα, μεταξύ άλλων, θύμισε τις ενέργειες και τις μελέτες που είχαν γίνει επί θητείας του για την ενοποίηση του κέντρου της πόλης που θα άρχιζε από την κεντρική πλατεία, θα περνούσε στον κήπο του ΔΙΕΘΝΕΣ – κήπο ηρώων – πάρκιγκ Δήμου – Λιθαρίτσια και μέσω σκάλας θα κατέληγε στην οδό Μετσόβου και στην παραλίμνια περιοχή, η οποία ήδη είχε εξωραϊστεί και από «ταμπάκικα» και «σφαγεία» είχε μετατραπεί σ’ έναν σύγχρονο «πολιτιστικό» χώρο!

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ…
Είχε πολεμηθεί αυτή η μελέτη – πρόταση του Νίκου Γκόντα από τον Φ. Φίλιο και την παράταξή του τότε, στην οποία συμμετείχε ως πρωτοκλασσάτο στέλεχος ο Θωμάς Μπέγκας αλλά και ο Μ. Ελισάφ δυστυχώς για την πόλη και για τον ίδιο, δεν συνέδεσε με ένα μεγάλο έργο το όνομά του. Κάτι πήγε να κάνει με εκείνο τον άξονα Γεννηματά – Πανηπειρωτικό αλλά δεν πρόκανε. Ας ελπίσουμε να το πραγματοποιήσει ο σημερινός δήμαρχος που είναι της θεωρίας ότι ο Δήμος έχει συνέχεια!

❁ Η ΛΥΣΣΑ…

Έχουν λυσσάξει τα Συριζόπουλα από προχθές που είδαν τον Ζάεφ των Σκοπίων στην Αθήνα. Καταγγέλουν τον Kυριάκο που υποδέχτηκε τον Σκοπιανό πρόεδρο ενώ πρίν το αίσχος Πρεσπών δεν συμφωνούσε στα «βαπτίσια» των Σκοπίων σε Βόρεια Μακεδονία! Σε μία ώρα βαπτίστηκαν τα Συριζόπουλα σε υπερπατριώτες κατηγορώντας τον Κυριάκο γι’ αυτή την υποδοχή και την κακιά παρέα!

■ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ…
Να θυμίσουμε όμως σ’ αυτά τα παιδιά όλα όσα έλεγε ο Κυριάκος για την ντροπή των Πρεσπών. Αν υπογράψετε αυτή την συμφωνία, δηλαδή την παράδοση του ονόματος Μακεδονία τώρα δεν θα υπάρχει δρόμος επιστροφής στο μέλλον. Σκεφτείτε το καλά τους είχε πει και πούλησαν την Μακεδονία για μία γραβάτα! Τώρα είναι αργά για δάκρυα, καυμένα μου παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ! Δεν ήξεραν ότι η υπογραφή και η… όταν μπαίνουν δεν παίρνονται πίσω;

❖ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ…
Δίπλα από τον Σκοπιανό Πρόεδρο ήταν και ο Αλβανός φιλότουρκος Έντι Ράμα, ο οποίος προσπάθησε να συμψηφίσει τους Αλβανούς στην Ελλάδα με την Εθνική μειονότητα στην Αλβανία! Βρήκε το θράσσος να κάνει αυτόν τον συμψηφισμό όταν είναι γνωστό ότι όλοι οι Αλβανοί στην χώρα μας απολαμβάνουν όλα τα αγαθά σε αντίθεση με τους Βορειοηπειρώτες που εξακολουθούν να αισθάνονται όπως επί καθεστώτος Χότζα! Κάποιος να του χαράξει ορισμένα φωνήεντα!

❁ ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ;
Να καταργηθεί η θητεία, να μη γίνουν νέοι εξοπλισμοί και να είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί να πολεμήσουμε τους Τούρκους! Το είπε σε συνέντευξή της βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη! Ας μας πουν τι πίνουν να βοηθήσουμε!

■ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ!
Με το μυαλό που κουβαλάμε νομίζετε ότι θα γλυτώσουμε την καραντίνα; Μπήκαμε στο «μαντρί» την περασμένη άνοιξη που η επιδημία ήταν στο τέλος και δεν θα μπούμε τώρα που είναι η αρχή αφού ο χειμώνας είναι η καλή εποχή της; Επομένως τα περί «666» και «τσιπάκια» και τα νταηλίκια «εγώ δεν φοράω μάσκα και δεν κόβω το στριμωξίδι» ας τ’ αφήσουμε για περιόδους που θα έχει εκλείψει ο κορωνοϊός.

❖ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ…
Ολόκληρη επανάσταση για το μέγεθος της μάσκας, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φορεθεί και ως πάνα βρακάκι! Από κει μέχρι το ποδοπάτημα της μάσκας και τους εξορκισμούς της χωράει πολλή συζήτηση. Φταίει ο Κυριάκος που δεν έκοψε στα κανονικά μέτρα τις μάσκες που μοιράστηκαν στα παιδιά. Ευτυχώς που αυτή τη φορά δεν μπήκε στο κάδρο η Μαρέβα, η οποία ότι και να γίνει, ένα μερίδιο ευθύνης πάντα το φορτώνεται!

❁ ΚΟΨΕ-ΡΑΨΕ…
Εντάξει, οι γιατροί που σύστησαν τις μάσκες δεν είχαν χρηματίσει ράπτες και γαζώτριες για να ξέρουν σε τι μέγεθος θα πρέπει να γίνουν αυτές. Αυτοί με τα εργοστάσια δεν έβλεπαν τι έκοβαν και τι έραβαν; Δεν γνώριζαν ότι αυτές θα τις φορούσαν κυρίως μικρά παιδιά; Ρητορικό το ερώτημα! Κάπου εκεί ανάμεσα σε επιστήμονες και κοπτοραπτούδες μπήκε και η ΚΕΔΕ η οποία ούτε είδε, ούτε έμαθε, ούτε άκουσε!

■ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΩΝ!
Έγινε, λέει, μία επιτροπή η οποία θα προετοιμάσει τον γιορτασμό των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της χώρας μας από τους Τούρκους. Μαθαίνω ότι από την επιτροπή αυτή απουσάζει το όνομα του πρώην δημάχρου Τάσου Παπασταύρου, ο οποίος, αν μη τι άλλο, τόσο πολύ έχει ασχοληθεί με την ιστορία αυτού του τόπου. Θεωρώ ότι, αν όχι ο μοναδικός, αλλά ένας από τους σπουδαίους σύγχρονους ντόπιους ερευνητές είναι ο Παπασταύρος, ο οποίος με τις γνώσεις και το κύρος του θα προσέδιδε ένα επιπλέον κύρος στην επιτροπή. Αλήθεια, με τι ακριβώς κριτήρια έγινε αυτή η επιτροπή και ποιοι εγκέφαλοι την συνέστησαν;

❖ ΚΑΤΑΚΑΡΔΑ!..
Πήρε κατάκαρδα την απαγόρευση εισόδου ΣΥΡΙΖαίων στο νοσοκομείο της Πρέβεζας ο γνωστός βουλευτής του Νομού Κ. Μπάρκας και κατήγγειλε τον διοικητή γι’ αυτή την άδικη πράξη. Ήθελε ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να περιηγηθεί όλους τους χώρους του νοσοκομείου να μοιράζει φυλλάδια καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που έχει αφήσει το νοσοκομείο χωρίς το ανάλογο προσωπικό λες και επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ αυτό… πετούσε από την άριστη λειτουργία!

❁ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ…
Ο ίδιος ο διοικητής Δ. Σκανδάλης απαγόρευσε την ελεύθερη κυκλοφορία στο νοσοκομείο χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα όταν είναι γνωστό ότι σ’ όλα τα νοσοκομεία η ελεύθερη κυκλοφορία ασχέτων δεν επιτρέπεται για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως για την προστασία της υγείας ασθενών και εργαζομένων. Το χαβά του ο κ. Μπάρκας, με το ζόρι να κυκλοφορήσουν οι ΖΑΙοι και να ενημερώσουν τον λαό για όλα τα… δεινά που υπάρχουν στον χώρο της υγείας, ξεχνώντας πως ένα χρόνο πρίν ήταν εκείνος και η παρέα του στην κυβέρνηση και ότι στον χώρο της υγείας την ευθύνη είχε ο πολλά βαρύς Πολάκης, ο οποίος ανάθεμα κι αν γνώριζε ότι υπάρχει νοσοκομείο στην Πρέβεζα!

■ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ…
Αν πούμε ότι δεν δικαιούται διά να ομιλεί ο σύντροφος Μπάρκας, πρώην υφυπουργός, θα έχουμε πέσει πολύ έξω στη διατύπωση; Όταν είναι γνωστό ότι επί εποχής Μπάρκα είχαν γίνει τίγκα σε νοσηλευτικό δυναμικό τα ΚΥ Φιλιππιάδας – Θεσπρωτικού για εξυπηρέτηση όχι των αναγκών υγείας αλλά πελατείας. Τι ακριβώς έκαναν στο ΚΥ Φιλιππιάδας 42 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και από γιατρούς σπάνιο είδος; Τρομάρα του, είναι και από την Φιλιππιάδα. Για το δε ΚΥ Πάργας καλύτερα να μη γίνεται λόγος. Φτάσαμε σε σημείο να λέμε ευτυχώς που εφέτος δεν είχε τουρισμό κι άρα δεν χρειάστηκαν γιατροί!

❖ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ;
Είναι θράσος λοιπόν να παραπονείται ο Κ. Μπάρκας επειδή ο διοικητής δεν επέτρεψε την ασύστολη περιοδεία των στελεχών ΣΥΡΙΖΑ να προπαγανδίσουν τα χάλια της υγείας στο νοσοκομείο Πρέβεζας. Αντί να ψάξει τρύπα να κρυφτεί για όσα ο ίδιος δεν έκανε τα 41/2 χρόνια έρχεται να διαμαρτυρηθεί κι από πάνω ζητώντας τα ρέστα, από ποιους και γιατί άραγε;

❁ Ο ΤΥΠΟΣ…
Εξακολουθεί να περιφέρεται ένας τύπος περί το ΠΠΓΝΙ και να αυτοσυστήνεται ως επόμενος υποδιοικητής του! Ή διορίστε τον ή μαζέψτε τον. Το ίδιο πρόσωπο συμμετείχε σ’ εκλογές του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων αλλά και στις περασμένες εκλογές στην Περιφέρεια και πήρε… την μπούτσικα με τον κύπρο!

■ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΠΟΛΑΚΗ…
Στο «Χ/Κώστα» ο κολλητός του Πολάκη που μαζί κάνανε εγχειρήσεις στην Ζάκυνθο σηκώνει μπαϊράκι λίγους μήνες προτού συνταξιοδοτηθεί. Αυτό το μπαϊράκι όμως έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση χειρουργείων και φυσικά σε βάρος των πολιτών, για την υγεία των οποίων τόσο πολύ κόπτονταν επί ΣΥΡΙΖΑ!

❖ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ…
Ας του πει κάποιος του εν λόγω επαναστάτη ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα και ότι ο ασθενής είναι πάνω και πέρα από κάθε ιδεολογία. Το να ετοιμάζεται από το βράδυ ο ασθενής για χειρουργείο και την άλλη μέρα ν’ ακυρώνεται η επέμβαση καθόλου υπεύθυνη στάση δεν είναι από έναν επιστήμονα που υπηρέτησε τον χώρο της υγείας για καμία σαρανταριά χρόνια.

❁ ΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ…
Εκτός από τον ασθενή και την οικογένειά του που ταλαιπωρούνται εκτεθειμένοι είναι και οι χειρουργοί οι οποίοι μένουν με τα νυστέρια στα χέρια επειδή ο Δ/ντής αναισθησιολόγων έχει διαφορετική άποψη στην οργάνωση των χειρουργείων. Σε τέτοιες περιόδους που τα πράγματα στην υγεία έχουν επιδεινωθεί λόγω κορωνοϊού δεν επιτρέπονται κομματικά παιχνιδάκια. Εμείς απλή επισήμανση κάνουμε κι όποιος θέλει ας την πάρει στα σοβαρά. Τον λόγο έχει η διοίκηση του νοσοκομείο!

■ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!!!
Ακούστε – ακούστε! 12 αναισθησιολόγοι στο Χ/Κώστα και δεν βγαίνουν τα χειρουργεία ενώ στο ΠΠΓΝΙ οι αναισθησιολόγοι είναι έντεκα και βγαίνει και παραβγαίνει. Ποιος λοιπόν θα δώσει εξηγήσεις στους ασθενείς και τους συγγενείς που μπαίνουν σε λίστες ακόμη και πέντε – έξι μηνών να κάνουν εγχειρήσεις χολής – καρκίνου κλπ; Τι είδους παιχνίδια παίζονται και ποιος έχει την ευθύνη;

❖ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ!
Τον ΠΑΣ Γιάννινα τον υπηρέτησα επί 4 σχεδόν χρόνια και σε καλές και σε άσχημες περιόδους και τον πληρώνω μέχρι τώρα. Τον υπηρέτησα και τον αγάπησα και τον αγαπώ και όσο μπορώ βοηθώ και σήμερα. Από κει μέχρι ν’ ανεχθώ κάποιους νεόκοπους «χαφιέδες» που έχουν κάνει αυτό σαν επάγγελμα και σιτίζονται γι’ αυτό, έχει πολύ δρόμο. Μια συμβουλή στον φίλο Πρόεδρο: Μάζεψέ τους. Τόσο απλά!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.