ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Ένα καλό νέο…

✒    Καλό νέο το γεγονός ότι προχωρούν κάποια έργα στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπως ο νέος πύργος του, που σύντομα θα συνδεθεί με ρεύμα και από φθινόπωρο θα τεθεί σε λειτουργία.

Δεν αρκεί ο πύργος!

✒    Εδώ που τα λέμε όμως, όπως σωστά επισημάνθηκε και στο σχετικό πρόσφατο σχόλιο των «Διαδόσεων», δεν είναι ο καινούριος πύργος που θα ανεβάσει την κίνηση στο Αεροδρόμιο, ούτε ο χώρος στάθμευσης…

Μπορεί πιο πολλούς!..

✒    Με τις υπάρχουσες υποδομές του το Αεροδρόμιό μας έχει την δυνατότητα να εξυπηρετεί τους διπλάσιους επιβάτες απ’ αυτούς που δέχεται σήμερα. Είναι γεγονός αυτό, όχι… υπόθεση!

Mικρά αεροπλάνα…

✒    Τι φταίει λοιπόν και δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο; Τα αεροπλάνα που δρομολογεί η Aegean μέσα στα καλοκαίρια προς Γιάννενα είναι μικρά! Μιλάμε για τα ελικοφόρα των 78 (;) θέσεων, τα οποία, σημειωτέον, έρχονται στα Γιάννενα και φεύγουν για Αθήνα πάντα γεμάτα.

Δεν βάζει Airbus…

✒    Βέβαια, η εταιρεία διαθέτει και αεροπλάνα τύπου Airbus των 170 θέσεων που τα καλοκαίρια, όταν δηλαδή ξεκινάει η κυρίως τουριστική περίοδος, τα αποσύρει από τη δική μας γραμμή, αφού έχει τον δικό της προγραμματισμό.

Εδώ το στοίχημα…

✒ Εδώ λοιπόν είναι το στοίχημα για τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, όπως ο Δήμος Ιωαννιτών, η Περιφέρεια, οι επαγγελματίες του τουρισμού. Να πείσουν την Aegean να δρομολογεί και τα καλοκαίρια μεγαλύτερα αεροπλάνα προς Γιάννενα, αφού επιβάτες υπάρχουν!

Και τα εισιτήρια…

✒    Για να πετύχει όμως το εγχείρημα και να αυξηθεί η ροή επισκεπτών από αέρος στον τόπο μας, εκτός από μεγάλα αεροπλάνα θέλει και καλύτερες τιμές στα εισιτήρια, τα οποία σήμερα είναι ακριβά. Εδώ όμως παίζει ρόλο και το μονοπώλιο της Aegean…

Καλύτερες προοπτικές!..

✒    Κάπως έτσι, βελτιώνοντας δηλαδή την πρόσβαση σε έναν τόπο, μεγαλώνουν και οι αναπτυξιακές του προοπτικές, κυρίως μέσω αύξησης της τουριστικής κίνησης σ’ αυτόν. Το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων λοιπόν μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στον συγκεκριμένο τομέα.

Και χωρίς στέγαστρα…

✒    Η στήλη άσκησε παλιότερα αυστηρή κριτική στο Δήμο για την πρωτοβουλία του να ξηλώσει τα ξύλινα στέγαστρα  από την Παραλίμνιο περιοχή. Τελικά το… συνηθίσαμε κι έτσι το συγκεκριμένο κομμάτι της Πλατείας Μαβίλη!

Ξανά τα πάνω του!

✒    Το οποίο κομμάτι της Παραλιμνίου μετά από μερικά χρόνια… παρακμής, άρχισε να αποκτά ξανά κάτι απ’ την παλιά του αίγλη, όχι φυσικά μόνο εξαιτίας του ξηλώματος των στεγάστρων, αλλά κυρίως επειδή είναι δροσερό και γραφικό και ένα βήμα απ’ τα καραβάκια!

Νέα καταστήματα…

✒    Νέα καταστήματα άνοιξαν το τελευταίο διάστημα στην Πλατεία Μαβίλη κι αυτό είναι ένδειξη ότι ξαναπαίρνει τα πάνω της. Είδαμε μια πιτσαρία, ενώ άνοιξε ξανά ως καφετέρια το όμορφο εκείνο μαγαζί όπου παλιά στεγάζονταν το Haagen Dazs…

Σαν να πήγες… διακοπές!

✒    Πίνεις λοιπόν τον καφέ ή το ποτό σου κάτω απ’ τη σκιά των πλατάνων, τρως ένα γλυκό με θέα τη λίμνη και το Νησί και νιώθεις κάπως σαν να… πήγες διακοπές! Σπουδαίο πράγμα αυτό…

Αγαπημένη παραλία…

✒ Η παραλία του Βράχου – Λούτσας στην Πρέβεζα έχει ορισμένα σημαντικά πλεονεκτήματα. Πρώτον, είναι άνετη και δεν πατάει ο ένας τον άλλο. Δεύτερον, δεν πληρώνεις ξαπλώστρες και ομπρέλες. Τρίτον, μερικά μέτρα απ’ την αμμουδιά βρίσκεις τα πάντα, από σουπερ μάρκετ μέχρι φούρνο! Άσε τα κρυστάλλινα νερά της… Γι’ αυτό και είναι από τις δημοφιλέστερες της Ηπείρου!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.