ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Νάτος ο Αύγουστος!
✒    Νάτος κι ο Αύγουστος, ο αγαπημένος. Φτάσαμε στο κατώφλι του χωρίς να καταλάβουμε οι περισσότεροι πώς πέρασε έτσι γρήγορα το υπόλοιπο καλοκαίρι. Ας είναι, έχουμε έναν μήνα μπροστά μας. Δεν είναι λίγο…

Μήνας απόδρασης…
✒    Κατεξοχήν μήνας ραστώνης, ξεκούρασης, χαλάρωσης ο Αύγουστος. Μήνας διακοπών για τους πιο πολλούς εργαζόμενους και απόδρασης για όσους μπορούν. Άλλοι τραβάνε για θάλασσες κι άλλοι για βουνά που έχουν κι αυτά τη χάρη τους.

Συνωστισμός!..
✒    Συνωστισμός από κόσμο παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις κοντινές παραλίες. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα αλλά πλέον και τις καθημερινές η Πάργα, τα Σύβοτα, η Πρέβεζα  έχουν την τιμητική τους…

Δεν προσφέρονται…
✒    Η αλήθεια είναι ότι οι συγκεκριμένες περιοχές αλλά και τα κοντινά νησιά του Ιονίου δεν προσφέρονται για διακοπές ως τις 20 Αυγούστου. Πού να βρεις δωμάτιο και, αν είσαι τυχερός, πρέπει να βάλεις… βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Το πιο φτηνό… 60 ευρώ!
✒    Το πιο φτηνό δίκλινο στην Πάργα μέχρι και μια εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο κοστίζει περί τα 60 ευρώ, ενημέρωσε τη στήλη φίλος αναγνώστης που έκανε έρευνα αγοράς και κυριολεκτικά… ίδρωσε μέχρι να βρει δωμάτιο για την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε λίγες εβδομάδες…
✒    Μετά τις 20 – 25 Αυγούστου οι παραθεριστές θ’ αρχίσουν να αραιώνουν και οι τιμές θα πέσουν αισθητά. Όσοι λοιπόν αντέχετε, κάντε λίγη υπομονή. Ανεβείτε για δροσιά σε κάνα χωριό αυτές τις μέρες και βλέπετε γι’ αργότερα.

Παραλίες… κοσμικές!
✒    Που λέτε, έχει και η Ήπειρος τις κοσμικές της παραλίες, κάτι σαν εκείνες της Μυκόνου ένα πράγμα! Δε θα σας τις πούμε εμείς, για να μην παρεξηγηθούμε. Αν θέλετε να πάτε σ’ αυτές, ψάξτε και θα τις βρείτε.

Βλέπεις ό,τι θέλεις!..
✒    Εκεί θα δείτε αυτό ακριβώς που φαντάζεστε. Ηλιοκαμένους κυρίους αραχτούς σε άνετες ξύλινες ξαπλώστρες με το λάπτοπ αγκαλιά, κυρίες να περπατούν στο αμμοχάλικο με «διώροφα» τσόκαρα και ύφος… μπλαζέ, κοκτέιλ δίπλα στο κύμα, κρασιά σε παγοθήκες για να μένουν δροσερά!

Και κάνας χορός…
✒    Σ’ αυτές τις παραλίες δεν πας τόσο για ν’ απολαύσεις τη θάλασσα, αλλά για να δεις, να σε δουν, να κάνεις χάζι, να ρίξεις και κάνα χορό στην άμμο αφού τα beach bars βάζουν μουσική απ’ το πρωί ως το βράδυ, κάποιες φορές στη διαπασών!

Πλήρης «αξιοποίηση»…
✒    Εξάλλου, οι υπεύθυνοι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται τις αμμουδιές στο.… έπακρο, οπότε για να μπεις στο νερό πρέπει να ψάξεις, να κάνεις πολλές μανούβρες, αφού ο χώρος είναι κατειλημμένος σχεδόν εξ’ ολοκλήρου!

Υπάρχουν και οι άλλες!
✒    Ευτυχώς δεν έχουμε μόνο «κοσμικές» παραλίες στα μέρη μας. Υπάρχουν κι άλλες πιο ήσυχες, πιο… ευρύχωρες, με ωραία νερά, όπου δεν πληρώνεις ένα… κάρο λεφτά για την ξαπλώστρα, με κόσμο που πάει για ν’ απολαύσει την θάλασσα. Αλλά… γούστα είναι αυτά!

Βουτιά στην… Παμβώτιδα!
✒ Όχι δεν είναι παλιά η φωτογραφία, είναι της προηγούμενης Κυριακής! Το χουν παράδοση οι κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων να βουτούν στα νερά του Σχινιά ή της Παμβώτιδας στο τέλος των αγώνων γιορτάζοντας τις επιτυχίες τους. Το κάναν και φέτος αυτό πηδώντας στη λίμνη, με το που έπεσε η αυλαία του Πρωταθλήματος Κωπηλασίας! Δεν τους πτόησε τίποτε. Τα ξέρουν καλά άλλωστε αυτά τα νερά, δεν τα φοβούνται…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.