ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Τους αποστόμωσε…
✒    Πολίτης πήγε σε φούρνο και πλήρωσε 0,99 λεπτά το ψωμί, παρατήρησαν δημοσιογράφοι στον Γεράσιμο Γιακουμάτο κι εκείνος έδωσε μία απίστευτη απάντηση: Να πάει ο πολίτης σε άλλο φούρνο δίπλα να βρει πιο φτηνό ψωμί, είπε και… κόκαλο οι δημοσιογράφοι!

Κι όμως… Υφυπουργός!
✒    Ναι, αυτόν τον άνθρωπο τον έχουμε σήμερα υφυπουργό Ανάπτυξης και έχει αναλάβει να κατεβάσει τις τιμές σε βασικά είδη διαβίωσης ώστε να είναι προσιτά στον σκληρά δοκιμαζόμενο Έλληνα, όπως είναι το γάλα, το ψωμί κλπ..

Τι φταίει μετά…
✒    Και μετά αναρωτιούνται στην κυβέρνηση πώς… ξεφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, ο οποίος έχει επίσης κάτι «μπουμπούκια» ωραιότατα, που δεν περιγράφεται τι λένε και πώς εκφράζονται.

Κι άλλα «λάθη»…
✒    Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν ήταν η μόνη λάθος επιλογή του Πρωθυπουργού στον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουνίου. Υπάρχουν κι άλλα «λάθη» στην κυβέρνηση που κανονικά θα έπρεπε να έχουν διορθωθεί, όμως ακόμα παραμένουν στο πόστο τους!

Διαρκώς «μαργαριτάρια»!
✒    Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, για παράδειγμα, πετάει καθημερινά ένα σωρό «μαργαριτάρια» που την έχουν κάνει πρώτη επιλογή σε σατυρικές εκπομπές και γελοιογραφίες εφημερίδων. Κρίμα, γιατί είναι έμπειρη δημοσιογράφος και θα μπορούσε να χειρίζεται καλύτερα το επικοινωνιακό κομμάτι.

Έπρεπε να δει «κάρτα»!
✒    Ο Αργύρης Ντινόπουλος, υπουργός Εσωτερικών, έχει υποπέσει επίσης σε πολλά «παραπτώματα», με κορυφαίο την στήριξη που εξέφρασε προς τη Ρένα Δούρου, την οποία έσπευσε να διορθώσει όταν κατάλαβε τι είχε πει. Κι αυτός δεν θα’ πρεπε να δει «κόκκινη κάρτα»;

Χαρτάκι στο Πάρκο!..
✒ Με τόσο ωραίο καιρό τελευταία στα Γιάννενα γεμάτες κόσμο ήταν καθημερινά οι πλατείες και τα πάρκα της πόλης. Στα «Λιθαρίτσια», μάλιστα, οι παππούδες δεν έκαναν μόνο βόλτα. Έπαιζαν και το χαρτάκι τους σ’ ένα αυτοσχέδιο τραπέζι για να περνάει η ώρα! Τώρα που ήρθαν βροχές και το κρύο αυξάνεται, χαρτάκι πια μόνο στα καφενεία…

Ένας ο Άδωνις…
✒ Για τον Άδωνι δεν χρειάζονται περιττά σχόλια. Σταματημό δεν έχει και με τις φωνές που βάζει και τα στριγκλίσματά του, ακόμα κι όταν έχει δίκιο σε ορισμένες περιπτώσεις, το χάνει και προκαλεί το γέλιο σε όσους τον παρακολουθούν…

Στον ΣΥΡΙΖΑ…
✒    Από την άλλη μεριά πάλι ο Πάνος Σκουρλέτης κρατάει τα... σκήπτρα στις λεκτικές «κοτρώνες» που εκσφενδονίζει κι από κοντά του πάει ο Δραγασάκης. Αυτοί όμως είναι αντιπολίτευση, δεν έχουν θεσμικό ρόλο. Οπότε, ότι και να πουν…

Αν δεν αλλάξουν…
✒    Συμπέρασμα: Αν στην κυβέρνηση δεν αλλάξουν άμεσα πρόσωπα και πράγματα, τότε δεν το γλιτώνει το «φουντάρισμα» στις εκλογές, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να γίνουν κάπου προς Μάρτιο μεριά… Ίσως και νωρίτερα!

Ο Κουβέλης κάηκε…
✒    Ένα σωρό ονόματα έχουν πέσει τους τελευταίους μήνες στο «τραπέζι» ως προτεινόμενοι για Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Ο Κουβέλης… κάηκε νωρίς και δεν υπάρχει περίπτωση πια να δει υποψηφιότητα. Ίσως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν προτίθενται…
✒    Ο διάσημος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς θα μπορούσε, αλλά μάλλον δεν φαίνεται διατεθειμένος να μπει σε τέτοια περιπέτεια. Το ίδιο και η διακεκριμένη πανεπιστημιακός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ. Ζουν εξάλλου και οι δύο στη Γαλλία.

Πρόσωπο – έκπληξη!
✒    Ένα άλλο όνομα όμως που ακούστηκε τελευταία και παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι αυτό της Μαριάννας Βαρδινογιάννη! Είναι μορφωμένη, πρόσωπο ευρείας αναγνωρισιμότητας, με πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και με διεθνή αποδοχή!

Δεν είναι πολιτικός!
✒    Η Μ. Βαρδινογιάννη, 77 ετών σήμερα, είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Και το βασικότερο, δεν είναι πολιτικός!

Θα ‘πιανε τους 180!..
✒    Αποτελεί λοιπόν μία πιθανή υποψηφιότητα που θα μπορούσε να συγκεντρώσει τον… μαγικό αριθμό των 180 «ναι» στη Βουλή κατά την ψηφοφορία για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια. Απομένει να δούμε αν θα προταθεί από την κυβέρνηση.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.